Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

Tsabci

Tsabci

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hali !

A 2004-es Merida Kalahari 590-nek is lejjebb van a pedálja ???

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Kép az újság 94. oldalán. :D

Warghl

Warghl

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
tud valaki is valamit mondani az uj merida UMF vázakról??
talán egy pár kép is jól jönne :)

usssovereign

usssovereign

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Üdv !

Makesz: nekem is olyanom van, méghozzá '03-as. Ha ideit veszel akkor joban jársz mint én tavaly, mert full alivio, és suntour telóval adják, ráadásul olcsóbban. Szerintem jó, amire én használomom arra elég .

Makesz

Makesz

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Csá?
Mi a véleményetek a Matts Sport 300 disc -rõl??

Matyi

Rolesz

Rolesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Nekem is jövõ héten kész lesz a gépem és már alig várom :P :)
a gép:

Merida Matts Race Pro Issue
Marzocchi MX Comp 85mm
Shimano XT h. váltó
Shimano LX e. váltó
Shimano XT váltófékkarok
Shimano XT hajtómû
Sun UFo felnik
DT Champion küllök fekete
American Classic agyak
Avid SD7-es fékek
Sram 9.0 fogaskoszorú
Sram PC69 lánc
Ritchey Comp nyeregcsõ
Eredeti Noname nyereg
Shimano XT középcsap
SPD 515 pedal
Ritchey Pro stucni
Ritchey Comp kormány
Maxxis Flyweight 330 vagy Schwalbe Fast Fred Light gumik

asszem ennyi...
Majd ha össze lesz rakva csinálok képeket is
;)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Az egy OEM villa, amit a neten nem találsz meg
Levegõs, nyílt olajfürdõs csillapítással, kormányról lockouttal,100mm úttal. Az ára olyan 60körül lehet, de mivel nem lehet ker.forg.ban kapni ez csak sacc az xc pro s-tr-bõl

vendég_dzsonhee_*

vendég_dzsonhee_*
  • vendég
Hi!

Special Edition Disc-en levõ suntour villa az milyen?
Nem találok róla semmi konkrétumot.
Kb mennyibe kerül?
Merida biciklit csak a gyári villával lehet megvenni vagy mással is?

s.mario

s.mario

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Nekem Dirt-Kick van és szintem nagyon jó!!!!
Bár egy fully jobb lett volna de nem vót rávaló! :(
Állítólag már törtek el idei dirt vázat,de mást is törtek úgy,hogy nem számottevõ.
Az integrált korm.csapágy para meg szintem hülyeség!Remélem az idõ engem igazol!
Nekem nagyon bevált eddig! 8)

Warghl

Warghl

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
tutok valamit mondani az uj merida dirt/dh vázakrol ?? stormbringer fun
dirt fun/kick
umf bmx fun

kösz elöre is ;)

tollit

tollit

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Tegnap óta én is Merida tulaj vagyok.

Tatabányán vettem egy sráctól használtan egy 18 collos Matts SE-t SRAM 9.0 hajtáslánccal, RST Aerosa AET teleszkóppal, XT V-fék/SRAM 9.0 kar kombinációval, Bontrager Race hajtómûvel, Rigida XC 420-as felnikkel...

Még az esõ elõtt sikerült kipróbálnom. Nagyon könnyû a gép, megy mint az atom. Két éve csak merevvillás single speed-del tekertem és furcsa, hogy itt nem kell minden emelkedõn kiállni - sõt amíg meg nem szokom, hogy az intenzív, kiállásos tekerésnél mozog a villa, jobb is, ha ülök. Kicsit emelgeti az elejét, de majd megszokom, hogy kicsit jobban elõre kell hajolni.

Most már biztos, hogy idén elindulok pár maratonon - eddig mondhattam, hogy az SS jó rövidebb túrákra, de 80-100 km-t nem vállalnék be vele, ez a gép viszont szinte kéri, hogy falhassa a kilométereket és maga alá gyûrhesse a hegyeket.

Üdvözlettel:

tollit

usssovereign

usssovereign

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Üdv !

Majd' elfelejtettem. Megvan a Merida naplesõm. Végülis nem a zöld lett, hanem a másik fajta az ezüst színû. Jól néz ki a hatalmas fényeskék lencséje. Sajnos azonban nem csereberélhetõ... :-\

Ettõl függetlenül nem rossz...

usssovereign

usssovereign

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Meg Tatabánya (de nagyon nem szeretem ezt a várost ) és fõleg a Gerecse... ;D

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
Élljenek a hegylakók... ;)
Sopron, Pécs, Buda....

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Alex szinte mindent elmondott, amit akartam. Én is kb. 1 hónapot szoktam hegyekben tölteni nyaranta(Bakony), vagyis hát tavaly sajnos csak 2 hét sikerült, mert csak addig volt szabad a szállásunk. Idén több ember is hívott a baráti körömbõl hegyekbe, úgyhogy lesz dögivel hillclimb. Plusz még a maratonok. A Cegléd és Tisza maratonon kívül még indulni akarok a Bükk és/vagy Mátra maratonon(tényleg, idén mikor lesz a Cegléd Maraton?). A Tisza Maraton elég döglesztõ tud lenni köszönhetõen a klímának és a homoknak. De vannak itt a környéken nagyon jó kis túraútvonalak, bár igaz, hogy kb 100 m az összes szintkülönbség. Viszint ha valami nehezebbet akarok, akkor a boszorkány sziget legdöglesztõbb pályáján körözök, aminél 10 kör(kb. 60 km) már felér egy hegyi túrával, igaz, hogy koránt sem annyira változatos. Na mindegy, majd ha elkezdek dolgozni, úgysem Szegeden fogok(bár ez még 6 év :-\)...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Jogos a kérdés. :) Nos én személy szerint itthon mérsékelten élem át azt a bizonyos élményt. ;) Sajna az alföldön ugye nincsenek hegyek, így aztán utazni kell. Eddig kb évente 4-5 hetet tudtam a hegyekben tölteni, mivel még tanulok, nincs saját autóm. Ennek ellenére lehet az alföldön is terepen menni, Cegléden volt tavaly maraton, ha inden igaz idén is lesz, és azt hallottam hogy nem volt könnyû, valszeg el is megyek az ideire. A Szeged maratont se a legkönnyebbek közé sorolják, pedig az is az alföndön van! ;)
Ezek alapján felvetõdik a kérdés, és már többen kérdezték tõlem is, hogy mi a fenéért veszek montit mikor az alföldön lakom? Nos az a helyzet, hogy szeretek mindenféle terepen bicajozni. Ha országúti bicajt veszek, azzal csak mûúton lehet menni, amilyen állapotban vannak az utak mifelénk még ott se nagyon. :-\ Arra meg sajna nincs pénzem hogy két bicajt vegyek, így marad a monti.
Na szó ami szó, lehet jókat montizni az alföldön is véleményem szerint! ;) :D

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Remélem nekem ilyen élményben nem lesz részem!

OFF
Mateqrov, _Alex és minden alföldi!
Miközben ma tekertem felfelé a Mecsek egyik legvadregényesebb túristaútvonalán, és minden útbaesõ tereptárgy nemlétezõ anyját leprostiztam (a csúcson általában már lenyugszom), arra gondoltam, hogy az Alföld közepén -hacsak nem ültök fel egy vonatra és mentek el egy hegy lábához- hol éltek át ti is hasonló élményeket? A katonai hangárdombokat, meg a többi mûterepet nem számítva! Szóval azért egy menõ monti képességeit szerintem nem igazán lehet ott kihasználni. :-\ Annyi szabadidõtök meg csak nincs, hogy hetente elmentek a hegyhez, mert az ugye nem megy. :)
ON

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Hát már nem szörnyû, mert már két hónapja történt ::) De azért akkor elég szar volt gépelni(bár 8 ujjam szabadon volt). Azóta már túl vagyok a rehabilitáción. A jobb kezem már tökéletes, a ballal még néhány mozdulat nehezemre esik, de a gépelés az símán megy(elvégre ott egyik ujjam sem tört el).

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Annyira tényleg nem lehet szörnyû, ha hiba nélkül tudsz gépelni. ;D
Bocs...

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Neeem, nekem nem ;D Bár ugyanarrafelé történt. North Shore-oztunk haverral(tudom, hogy ez most úgy hangzik, hogy hülye frírájder gyereknek eldurrant az agya, de csak nyári hegyvidéki XC-zésre gyakoroltam kis technikát), és egy lejtõs szakaszon úgy 30-nál, lecsúszott az elsõ kerekem a 25 cm-es útról. Aztán megakadt a bicikli, én meg repültem 2 és fél métert. A fejemre érkeztem, de annak semmi baja nem lett(i love you Casco ;) ), aztán ráestem a kezeimre. A bal szilánkosan tört(bár szerencsére "csak" két-három felé), a jobbon pedig a kézközépcsont és a középsõ ujjam tört el. Még pluszba lettek kis zúzódásaim. Lehet, hogy elég durván hangzik most így elmesélve, de nem volt annyira szörnyû. Hozzátartozik a dologhoz az is, hogy ez nem épített pálya volt, hanem egy pályához hasonló rövid "valami" Szeged környékén.