Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Merida Matts Dual Thrust01
Merida Matts Dual Thrust01
csak nem a gyenge pontja a legtöbb meridának?
"áttekerek a város egyik feléböl a másikba végig emelkedön" jellegü 10kmes sprint hatására BENG.
:-\

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
nem rosz a megoldás ;)

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Merida Kalahari 590 Spec.

http://members.chell...apfesz/kep4.jpg
http://members.chell...apfesz/kep2.jpg
http://members.chell...apfesz/kep1.jpg

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
A HFS-ekben szerencsére félintegrált van, ami ugyanolyan, mint a hagyományos, csak csövön belül, úgyhogy nincs semmi hátránya a vázra nézve.

alvarulez

alvarulez

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Nekem épp most törött él egy 2002-es Matts Sport láncvillája, úgyhogy egy kicsit csalódtam a márkában. Pedig nem is ugráltam vele sokat, alapvetõen CC-re meg túrára használtam, igaz kb 90 kgval. Szóva megvan a hátránya a papírvékony csöveknek is. Amúgy geometriailag nagyon jó kis váz volt, bár a mostani HFS vázak integrált fejcsapágya nagyon nem jön be, úgyhogy Magellánt fogok venni :(

BikerPocok

BikerPocok

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
sziasztok. kivancsiságból kérdezem hogy használt-e már vki huzamosabb ideig magnézium ötvözetû vázat városban télen..csak a só miatt mondom, mert nekem egy tél alatt igencsak megette a só a rockshox-om lábait a só ahol leverte vmi a festéket , max egy telet bir mar csak ki, ugy szórják bp-t avval a k**va sóval mintha pacal lenne, ((bár ettõl nem félek mert az umf-dh :D vázban nemtulsok a mg meg a hegyeket hál istennek nem szórják... minden jót

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Eddig tökéletes. Már beleraktam 1000 km-t. Kapott már hideget, meleget, sarat, homokot, port, esõt, pocsolyát stb., de eddig semmi baja nem lett. Nekem érettségi lesz. Próbálok rá tanulni, de a biciklizés eddig fontosabb volt. Ráadásul Tiszamaratonra is készülök. Most, hogy ilyen undorító idõ volt, tanulhattam volna, de inkább elmentem sarat dagasztani. Kavicsfelverõdés az enyémen sem látszik. Van 1-2 kisebb karc, de nem vészes. Csak ez a rohadt érettségi ne lenne... :-\

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
/Mateqrov/
Hali!
Milyen az új bringa? Tisza Maraton kilõve a vizsgaidõszak miatt, bár jó poén lett volna együtt menni. A kavicsfelverõdés nem látszik meg még, remélem nem is fog. Bejárattad már rendesen a gépet? A maratonra meg jó idõt kívánok!

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,555 posts
a nyeregcsõ meg az elsõ váltóval szerintem nem lesz gond. ;)

Gyurrancs

Gyurrancs

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
csá! szeretném lecserélni a mostani magellan polaris vázamat egy merida magnesiumra csak az lenne a kérdésem h jó e bele a 27,2es nyeregcsövem, 31,8as váltóm meg a mostani XT monoblokkom nemtom h állítható e 68ról 73ra szerintetek milyen mg vázakból válogathatok mer régebben volt még feka/fehér meg zöld/kék most meg csak lángmintásat látok ja kapok hozzá kormány csapit meg írjátok má meg lécci a súlyát!!!!!! elõre is kösz

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 posts
Tudom,hogy a Merida most nagyot újított az UMF-el,
de aki tudja,az válaszolhatna nekem.:
Van egy MATTS sport 300 vázam és mióta megvettem,kissé stílust váltottam és a lagymi túrák után beleszerettem az ugribugrizásba is.........
Félni kezdtem:Bírni fogja a vázam??? :oEgyszer nézelõdöm egy miskolci kerékpárboltban és látok egy
dual fun-t [még mindig ott áll ;D]Az érdekes,hogy ugyanazokból a csövekbõl készült a váz, mint az én meggyötört sport 300-asom.......
Most mégis erõsebb az az alapvetõen kezdõ DH, esetleg 4x, vagy Istentuggyamire tervezett váz, mint az enyém? Nem hinném, hogy csak a geometria ilyen sokat számít :-[.............Hozzáértõk segítsetek!!
Most adjam el a jõ öreg vázamat, mielõtt összetöröm,
vagy ez is van olyan jó,mint egy dual fun váz???
Esetleg azért váltották le a d.f.-et,mert gyengusz volt?
Mostmár tényleg hülyének érzem magam :).
Elõre is kösz.

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Beszéltem vele, megszerkeztettem magam . ftp://picszem:tarcsa@platina.no-ip.com

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Ítram neki emilt pár napja de még semmi. Már ugy akarok fékezni izombul . Most tákolva van a vázra 3 adapter seggítségével de féltem a vázam!! :) tudom jól teszem :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nagyon merész ;)
Lor

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Kéne valamit intézni de elõször szerintem Emilbe kéne ezt letárgyalni. mi a címe??

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Doki!
szerintem LOR-t kéne megkérdezned, ráadásul helybéli is!
Ha kell telcsiszám, jelezd, küldöm priviben!

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Hali . Valaki HELP
Kellene nekem egy táppont(esetleg rajz vagy fotó vagynetalán tervrajz értékekkel) egy Merida Kalahari 590 Sx- Váz hátsó részének átalakításához . Tárcsafék szemeket szertnék rábiggyeszteni hogy a Hayes HFX Mag Hd-m et feltudjam már végre raktatni :) Valaki HELP

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Köszi a tanácsokat ikertesó! :) nekem eddig tegnap és tegnapelõtt összesen 130 km jött össze. Szerencsére az aszfaltot eléggé kerülöm, úgyhogy a külsõkkel nincs baj. Szerencse még, hogy haverom is tapasztalt öreg róka, így a váltós dolgot mi is megoldottuk, csak egy szétvágott belsõ darabjával és kötegelõvel. Láncvillavédõt vettem, bár csak azután jutott eszembe, miután kipróbáltam. Errõl a celluxos dologról még nem hallottam. Neked már látszanak a felütõdött kavicsok nyomai?
További jó bringázást! Ajánlom figyelmedbe a június 20.-i Tisza Maratont. Ahhoz képest, hogy alföld, nagyon el van találva a pálya.

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Üdv. ikertesó!!! ;)
Jó bringázást!
Van mit behoznod, én már átléptem az 1280. km-t. :)
Bár a kezdeti lelkesedés lanyhulni látszik. :(
Az abroncsokat szerintem is nagyon eltalálták. Terepen kitûnõ, aszfalton viszont kopik rendesen, dehát nem oda lett tervezve. Láncvillavédõt szerelj fel rá mindenképpen!!! Nekem már lepattant róla egy kis festékdarab. A gumi meg nagyon felveri a váz aljára a kisebb kavicsokat. Balaton-körön egy meridás srác javasolta a celluxot. Ha nem mondja, hogy nézzem meg közelrõl, észre sem veszem, hogy van rajta. Így nem a festéket, max a celluxot kell cserélni. És a következõt is õ javasolta:
http://www.bikemag.h...uma&id=PIC_0040
Ha a hátsó váltó a kisebb fogaskerekeken van, és közben ugratsz, vagy kavicsos terepen mész, akkor a váltó hozzácsapódik a vázhoz. Nekem kikezdte rendesen!!! :'( Amit ott látsz, az egy régi tescós poló gyorskötözõvel rögzítve. (ez ment legjobban a váz szinéhez, egyébként meg észre sem lehet venni)
Aztán el ne törd megint a kezed!

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Na megvettem a Matts Speedet. NEm gondoltam, hogy ennyire szép(eddig nem tudtam nagyon közelrõl megvizsgálni). A legnagyobb meglepetés, hogy ezt a modellt is Jagwire bowdenekkel szerelik, ami valami egészen elképesztõ érzés a fékezésnél. Az Axelrõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni: a mozgása szenzációs, az állíthatósága is jó és nagyon jó a csillapítás. Majd lesz róla fotó is(remélem minél hamarabb).

Ja és ami még meglepett: nem th no. 9 kormánycsapággyal szerelték, hanem Tange-val:
http://info.product-...e-Aheadset.html
Ami persze nem baj ::)