Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
A teleszkópvásárlás mindíg kényes téma.
Mindenki elfogult kicsit a sáját telómárkája iránt.
Nagyon fontos, hogy tudd, mire vásárolsz teleszkópot.

Én is apránként hoztam össze a mostani kerékpáromat, volt egy pr vakvágány.

Az elsõ telóm, amivel gyárilag szerelték a biciklimet, egy SunturNEX -volt. Nem mozgott semmit, de nagyobb göröngy esetén egybõl lekoppant! :)

Olyat érdemes venni, amin legalább elõfeszítettség állítási lehetõség van. Ez azért fontos, hogy legalább kb-ra be tudd lõni a súlyodhoz ill. ízlésedhez.

Teleszkópot újonnan érdemes venni, apróból szerintem csak akkor vásárolj telót, ha biztos forrásból származik.
Számla nem hátrány.
Így legalább a használati idejét tudod, mert nem biztos, hogy elksõre látszik, hogy kettõ vagy három éves.
Sok esetben pedig nem is olyan mindegy!

Használtban elsõsorban a rugós telókat érdemesebb venni. Kevesebb gond lehet velük.
A levegõsök ugyan jóval könnyebbek (minusz 300-500g) de ereszthetik a levegõt egy idõ után!

Egy olcsó teló, sohasem fogja kimozogni a sokszor látványosan hosszú rugóutat. Itt arra érdemes figyelni, hogy az a 2-3 centit amit mozogni bír, azt szépen teszi-e?
Nem ragad-e?
könnyedén megindul?

csillapítás. Ez egy fontos része a teleszkópoknak, nélküle semimt se ér.
Az olcsókban egyszerûbb, a drágábbaknam sokkal komolyabb, általában az ár függvényében, egyre szélesebb skálán állítható csillapítású telókat lehet kapni.

HA nincs csillapítás a teló visszarúg. Szétrázza a kezedet. NÉha még rosszabb, mintha nem is lenne!

Péter

creitan

creitan

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
Bicajépítés témában kezdõ vagyok
Vettem akciósan egy kalahari 590 SX bicajt (mert tobb penzem nem volt most egyszerre)

Én kb 80-85 kg vagyok
Lassan apránként szeretneém feltuninugolni a bicajt.
Érdekelene hogy maga a vaz menynire strapabíró ?
Fõleg hobby bicajnak akarom használni enyhebb hegyi terepken esetleg maraton hobby szinten lényeg hogy miylen alkatreszekre csereljem ki a bringat hog yaz ne essen szet egyhamar.

A kerekeket ugy ahogy cserelni fogom egy duplafelnisre.

azt nem tudom, hogy a gyari agyak jók e vagy az is csere

idõvel a hajtómûvet is lecsereélném valami jobbra csak nem tudom milyenre

teleszkópbpl mit ajánlatok ?

segítsetek
az epites apránként lenne es folyamamtosan de egy alkatreszre 20 rugónál nem akarok tobbet kiadni esetleg a teleszkpora

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
1720 g a súlya(forrás: http://weightweenies...=hardtailframes)

Warghl

Warghl

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Most akkarok venni egy Merida Race Pro-t venni mert akcioban van : 34900 ;D
tudja talán valaki hogy mennyi a Súlya?

Kösz

Zsombe

Zsombe

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Köszönöm szépen mindenkinek a "sok" segítõ választ a kérdésemre :P. Végül nem Merida Kalahari 550SX-et vettem, mert azt nem lehetett kapni, egy helyen mondták, hogy tudnak hozni, a jövõ héten mennek Pestre. Egy másik boltban vettem végül egy Caprine Cherokee-t. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, már több, mint 80 km-t tettem meg vele és eddig tetszik.

mike99

mike99

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
hi

A velotrade oldalon kinn van egy jopar kep a jovo evi karbon merida modellekrol, mind mtb mind orszagutiak....
szepek, csak az arakra lennek kivancsi....

mike99

Zsombe

Zsombe

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!

Én még kezdõ bringás vagyok, bár már régóta biciklizem, de most döntöttem úgy, hogy szeretnék komolyabban folglalkozni a témával. A régi kerékpáromat megunva (mivel már eléggé szétment) szeretnék egy újat vásárolni. Unokatestvérem eléggé tájékozott a témában és kikértem az õ segítségét. Olyan 50 ezer Ft körüli összeget szánnék a kerékpárra, õ azt mondta, hogy vegyek Meridat vagy Magellant. Nos en kineztem eg y Merida Kalahari 550SX-et, ami nekem - amatornek - nem tunik rossznak. Nektek mi a véleményetek róla? Megéri? Jó bringa? Elsõsorban inkább aszfalton és erdõben szeretném használni, de lejtõs és dimbes-dombos terepen nem feltétlenül.

Lenne még egy kérdésem: az igaz, hogy Svájcban olcsóbban lehet kapni bringát? És ha igen hol? Valaki tudna bõvebb felvilágosítást adni? Mert augusztusban úgy tûnik, hogy megyek ki oda és akkor lehet érdemesebb lenne ott beszerezni dolgokat.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Köszi, akkor jól gondoltam hogy azaz. :)
Egyenlõre csak gondolkodok hogy milyen telót kéne vennem, még nincs meg rá a péz.

bursting

bursting

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Ride Bikenál van SUNTOUR XCP-75 LO'04 teló 24HUF-ért. Ez az a teló ami pl a Merida Speed-en is van?
Van ilyen valakinek? Mennyi a súlya, jól mûködik?

Ja nekem van egy.Úgy 1.8kg körûl van.300 km van benne, fekete.Merida matts speed-ben volt csak lecseréltem. Egyébként most eladó:15.000.-Ft-ért
elvihetõ.Elküldöm utánvéttel is. ::)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Merida vázat szeretnék venni, és tudnom kéne, hogy a '03-as matts speed milyen kormánycsapihoz lett tervezve. A pdf szerint TH No. 11-el adják...
A monoblokk méret is érdekelne. Jó bele a 68/113?

edit:

176cm-es magassághoz melyik a zideális vázméret?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ride Bikenál van SUNTOUR XCP-75 LO'04 teló 24HUF-ért. Ez az a teló ami pl a Merida Speed-en is van?
Van ilyen valakinek? Mennyi a súlya, jól mûködik?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
holnap kapom vissza a digi. fényképezõmet és akkor majd linkelek is. ;)

küküllõ

küküllõ

vendég

• fórumtag
  • 101 hozzászólás
Adjál linket is.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
elkészült a merida matts városi cirkálóm!!!
ha végre nem esik az esõ akkor lefényképelem és felbiggyesztem a galery-ba.

pt-toco

pt-toco

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Hy!
Az én 60 kilóm alatt sem nagyon moccan meg a villa, már bánom, hogy nem cseréltem le amikor vettem :'( . Testbike-on egy "súlyosabb" tag azt írta, hogy alatta meg tövig bemegy és nem is jön neki vissza csak félig-meddig. Biztos átlagsúlyu embereknek tervezték. :)
Én még nem láttam egy tesót se, bár a szürkét nem is lehet annyira kiszúrni messzirõl. A kalahárid hogy bírta a futamokat, mert egy haveromnak is az van, de nem igazán meri meghajtani. Majd szeptemberben megnézem mit írtál, addig ugyanis nincs net :'( .
Jó nyarat, meg bringázást mindenkinek!!!

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nekem is Merida Matts Speed HFS-em van. Kék színben vettem meg. Kezdenek nagyon elterjedni a Matts Speedek, Szegeden már 3-at láttam csak a kék színûbõl. Én a telót lecseréltem Manitou Axel Elitere, ami úgy mozog, mint egy álom(csak kicsit sûrûn kell zsírozni, de hát mire való a zsírzógomb 8) ). Még a monoblokkot és a hajtómûvet cseréltem le egy Truvativ Gigapipe Team SL/ Truvativ Firex párosításra. A váz szerintem is csodálatos. Nekem sajnos már sikerült megkarcolni(dura skin ide vagy oda), de alig látható. Mászásra tökéletes és egy vérbeli XC-váz. És iszonyúan merev. A láncvilla olyan vastag, hogy alig ment fel rá a láncvillavédõ.

Pálfy Márton

Pálfy Márton

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali!
Én is meridás vagyok közel három éve 8)
Két és fél évig nyúztam egy kalahari 590-est xc futamokon és maratonokon. Idén újítottam be egy HFS vázas Speed-be, amivel már 1500 kilcsit tekertem. Egyértelmûen a váz a legjobb része a bringámnak: gyönyörû xtr szürke színe van, borzasztó merev( bár 55kg vagyok) , amit fõleg sprinteknél érzek. A többi alkatrésszel eddig nem volt gond: egyedül a teló (Suntour) az amit lecserélnék mert elég gyengén mozog.
Akinek hasonló bringája van ne tartsa vissza magát lécci írjon véleményt.
Üdv xcguy :P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

:o
Whááá! Ezt nem kellett volna. Szörnyû látvány. Szerintem ez a gép nem csak "normális" használattól ment szép(pl. szöges platformpedál). Remélem...

csak annyi, hogy egy dual trust, az full nem cc váz...
ennek az ugrálás _lenne_ a normális használat:)
csak belehalt.

gart Raul:)

Raul

Raul

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv mindenkinek.

Én is Meridás lettem! ;D ;D ;D

2002 Merida Matts Drifter full Deore és Suntour XCR teló,515-ös espédé.Régebben egy Caprine Boomerem volt,és bár azon volt pár XTR alkatrész,ez a Merida sokkal jobb!Isteni a geometriája,és szép a festése.Bár nem a legújabb típus,de nekem nagyon jó,és occsón,de szinte gyári állapotban jutottam hozzá!

Mateqrov

Mateqrov

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
:o
Whááá! Ezt nem kellett volna. Szörnyû látvány. Szerintem ez a gép nem csak "normális" használattól ment szép(pl. szöges platformpedál). Remélem...