nem rondít bele pöppet a 13 centi út a max 10 centis telóhoz tervezett váz geójába????Kábé erre vettem. Az XCP75-DJ telót nem is azért választottam, mert ugrabugrálni akarok vele, hanem mert az árához képest elég jó és engem megnyugtat az a plusz 55mm tartalék rugóút (a gyári XC60 75mm-es útja elég soványnak tûnt nekem). Majd ha mégsem tetszik és lesz lóvé jobbra, kicserélem. Szép lassan majd az alkatrészeket is ha tönkremennek. Lényeg az, hogy most van egy frankó váz, amire lehet építeni késõbb.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Merida
Indította
yalaman
, 2003. április 07. 18:16
Írta 2005. október 09. - 11:13
Írta 2005. október 08. - 19:06
Hello!
Szerintetek az UMF Dirt Fun '04, vagy - '05-ös modellje jobb?
szerintem a '04-es geometriája jobb, de ez stabilabb és ideálisabb is a célra?
errõl annyit hogy tudomásom szerint nincs 2005ös dirt fun! mivel idén már hardy-kat gyártanak amik klasszisokkal felülmúlják a dirt funt (lehet hogy tévedek a de a lánchálózaos ujságban ez van!)
Írta 2005. szeptember 23. - 00:52
Kábé erre vettem. Az XCP75-DJ telót nem is azért választottam, mert ugrabugrálni akarok vele, hanem mert az árához képest elég jó és engem megnyugtat az a plusz 55mm tartalék rugóút (a gyári XC60 75mm-es útja elég soványnak tûnt nekem). Majd ha mégsem tetszik és lesz lóvé jobbra, kicserélem. Szép lassan majd az alkatrészeket is ha tönkremennek. Lényeg az, hogy most van egy frankó váz, amire lehet építeni késõbb.Ne ugrálj vele.
Tekerd erõn-mezõn, mert arra való.
Menj vele maratonokra, mert arra is való.
Vagy fagyizni....
Írta 2005. szeptember 22. - 16:09
DHzik?és hol??? szerintem nekik fogalumzavaruk van....nekem egy 580as kalaharim van, de a következõ vázam egy Matts SE lesz..majd valammikor ha ezt kinövöm...
Írta 2005. szeptember 22. - 16:06
Hi!
Van egy Kalahari 590-em (2004.). Úgy tudom a váz MATTS. Ez igaz? Mit bír? (Gondolom ugrálni nem szabad vele, de van egy pár ismerõsöm, aki DH-zik vele?!)
Van egy Kalahari 590-em (2004.). Úgy tudom a váz MATTS. Ez igaz? Mit bír? (Gondolom ugrálni nem szabad vele, de van egy pár ismerõsöm, aki DH-zik vele?!)
Írta 2005. szeptember 22. - 15:50
Ne ugrálj vele.
Vagy fagyizni....
Vagy fagyizni....
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. szeptember 21. - 01:24
Üdv!
Ezennel beléptem én is a csapatba egy szürke V-fékes Sport 300-zal.
Esetleg valaki beírhatná, mit NE csináljak a bicóval. XCP75-DJ teleszkópot rakattam bele. Egyelõre nagyon kellemes a bringa. Pillekönnyû! :bananadan
Ezennel beléptem én is a csapatba egy szürke V-fékes Sport 300-zal.
Esetleg valaki beírhatná, mit NE csináljak a bicóval. XCP75-DJ teleszkópot rakattam bele. Egyelõre nagyon kellemes a bringa. Pillekönnyû! :bananadan
Írta 2005. augusztus 14. - 12:32
na miután thez átirányított ide felélesztem a totyikot.
szal hallottam olyat h az LRS vázagban a German:A tagok hajlamosak beülni és kézzel kell kihúzni õket. ez mennyire igaz, fordult-e már elõ vkivel?
szal hallottam olyat h az LRS vázagban a German:A tagok hajlamosak beülni és kézzel kell kihúzni õket. ez mennyire igaz, fordult-e már elõ vkivel?
Írta 2004. november 03. - 22:55
A szerintem a 2005os 100000000szer jobb mint a 2004es !!!! (nekem is az van) (mármint 2005os)
Írta 2004. november 03. - 10:20
Hello!
Írta 2004. augusztus 29. - 22:21
azt hogy túra-NAGYON HOBBI sport
nem gyengék csak ami nekem volt(fekete MERIDA felirattal) azok a féktüskén forogtak ezeket lecseréltem mer az vmilyan csekély mértékben de koptatja a tüskét szerintem nézd+ ha nincs kicsiszolódva a festék a tüskén akkor jóó ha ki van akkor vegyél vmi normálisabb v-féket nekem sufni tuningolt Acera/Altus van (ABS-es mer nem állít fejre de marha jól megfog ;D ;D)Acor sárga pofákkal ez mind most kb 2*2500FT a fékek+2000 a 4 db pofa +1000 a jagwire bowden ha akarod tehetek fel képet de akkor szólj !!!
nem gyengék csak ami nekem volt(fekete MERIDA felirattal) azok a féktüskén forogtak ezeket lecseréltem mer az vmilyan csekély mértékben de koptatja a tüskét szerintem nézd+ ha nincs kicsiszolódva a festék a tüskén akkor jóó ha ki van akkor vegyél vmi normálisabb v-féket nekem sufni tuningolt Acera/Altus van (ABS-es mer nem állít fejre de marha jól megfog ;D ;D)Acor sárga pofákkal ez mind most kb 2*2500FT a fékek+2000 a 4 db pofa +1000 a jagwire bowden ha akarod tehetek fel képet de akkor szólj !!!
Írta 2004. augusztus 29. - 11:57
mIT ERTESZ AZ ALATT HOGY EBBEN A KATEGORIAVAN ?
neztem, hogy a sport300 merida mattsnak is hasonló váza van mint az en Kalaharimnak, csak az alloytubing van rairva az enyem meg shotgun tubing
de a vaz geometria tök ugyanaz megnéztem.
A merida gyári fékek gyengék ? nekem ezek a fekek egyformak. Amúgy V fékes
milyen fékpofat javasoltok ?
hajtómûve valami MC-08 shimano nemtom menynire jó az.
hatsó kereket kicsereltem egy duplafalú Acrobat Comp Bike+-ra de a boltban csereltek ki es azota nehezebb tekerni a bicajt es neha fura hangokat hallatt...szerintem a fogaskerek mert a fekpofa nem er hozza a felnihez vagy nemtom. van valalkinek tapasztalata ez ugyben ? én eleg lamer vagyok.
majd viszem vissza a boltba hogy nezzek meg.
neztem, hogy a sport300 merida mattsnak is hasonló váza van mint az en Kalaharimnak, csak az alloytubing van rairva az enyem meg shotgun tubing
de a vaz geometria tök ugyanaz megnéztem.
A merida gyári fékek gyengék ? nekem ezek a fekek egyformak. Amúgy V fékes
milyen fékpofat javasoltok ?
hajtómûve valami MC-08 shimano nemtom menynire jó az.
hatsó kereket kicsereltem egy duplafalú Acrobat Comp Bike+-ra de a boltban csereltek ki es azota nehezebb tekerni a bicajt es neha fura hangokat hallatt...szerintem a fogaskerek mert a fekpofa nem er hozza a felnihez vagy nemtom. van valalkinek tapasztalata ez ugyben ? én eleg lamer vagyok.
majd viszem vissza a boltba hogy nezzek meg.
Írta 2004. augusztus 27. - 21:42
hello creitan
nek mis kalahari van de még 2002-es annyi h nem matts vázas.
A kerekek jók joytech agyak alex felni2mm rozsdamentes küllõk.ÉNamikor annyira meghúztam a küllõ anyákat h elmorzsolódtak tehát nem lehetett tekergetni õket akkor 2 hónapig nem volt nyolcasom pedig mindent csináltam a bicajjal(kátyú kisebb ugrások padka) amitõl haver duplafalú bike+kerekébe már akkor rég volt 3 nyolcas is. de én is kereket akarok mán venni ja a gyári féket érdemes lecserélni legalább Shimano Altus/Acerás darabokra sárga Acor pofákkal amivel jól fognak jobban mint a gyári fék ami a féktuskón forog.
Ja elõl tárcsa van???
nekem már kezd hullámosan mozogni a hajtókaron a lánckerék a középsõ mer azt használoma legtöbbet meg 1 hója elhajlítottam az elsõ Acera váltómat.
ha fejleszteni akarsz szerintem ebben a kategótiában nincs túl sok értelme deore felé menni esetleg hátul egy lx én csak maj elsõ alivio és hátsó deore váltót fogok venni a fék/váltó karok nekem tetszenek mer ezen még a régi ezüst színû Acera van ;D
nek mis kalahari van de még 2002-es annyi h nem matts vázas.
A kerekek jók joytech agyak alex felni2mm rozsdamentes küllõk.ÉNamikor annyira meghúztam a küllõ anyákat h elmorzsolódtak tehát nem lehetett tekergetni õket akkor 2 hónapig nem volt nyolcasom pedig mindent csináltam a bicajjal(kátyú kisebb ugrások padka) amitõl haver duplafalú bike+kerekébe már akkor rég volt 3 nyolcas is. de én is kereket akarok mán venni ja a gyári féket érdemes lecserélni legalább Shimano Altus/Acerás darabokra sárga Acor pofákkal amivel jól fognak jobban mint a gyári fék ami a féktuskón forog.
Ja elõl tárcsa van???
nekem már kezd hullámosan mozogni a hajtókaron a lánckerék a középsõ mer azt használoma legtöbbet meg 1 hója elhajlítottam az elsõ Acera váltómat.
ha fejleszteni akarsz szerintem ebben a kategótiában nincs túl sok értelme deore felé menni esetleg hátul egy lx én csak maj elsõ alivio és hátsó deore váltót fogok venni a fék/váltó karok nekem tetszenek mer ezen még a régi ezüst színû Acera van ;D
Írta 2004. augusztus 27. - 11:55
Szerintem a discen ne gondolkozz. vegyél inkább sima sport 300-ast, mer' olcsóbb, könnyebb.Udv mindenkinek!
Lattam ezt a pipec forumot es gondoltam felteszek egy kerdest. Mostansag egy Merida Matts Sport 300 disc-en gondolkodom. Tudnatok velemenyezni?Vagy esetleg ilyen arban hasonlo gep?cc-, vagy xc-re.Elore is koszi!bye
veszel rá egy jobb 'V' féket, ami simán veri a 300-as discen lévõ tárcsát fékerõ terén.Táposítod, táposítod...
Írta 2004. augusztus 24. - 22:55
Emberek valaki tud infót a 2005-ös UMF vázakról?
És az idei Strombinger fun-ról.
Mert az árán kívül semmit nem tudok,a Veló-katból nem sok derül ki.Gondolom ennyiért nem jár bele rugós tag.A képen nem nagy szám de élõben már láttam egy boltba csak akkor még nem érdekelt. Most egy Dirt-kick-et nyúzok de nekem már nem való merev gép úgyérzem,ezért lekéne cserélni.
És az idei Strombinger fun-ról.
Mert az árán kívül semmit nem tudok,a Veló-katból nem sok derül ki.Gondolom ennyiért nem jár bele rugós tag.A képen nem nagy szám de élõben már láttam egy boltba csak akkor még nem érdekelt. Most egy Dirt-kick-et nyúzok de nekem már nem való merev gép úgyérzem,ezért lekéne cserélni.
Írta 2004. augusztus 22. - 16:44
Udv mindenkinek!
Lattam ezt a pipec forumot es gondoltam felteszek egy kerdest. Mostansag egy Merida Matts Sport 300 disc-en gondolkodom. Tudnatok velemenyezni?Vagy esetleg ilyen arban hasonlo gep?cc-, vagy xc-re.Elore is koszi!bye
Írta 2004. augusztus 22. - 16:20
nekem is fekete-feher narancs matt fenyezseû a vaz
a hatsó kerekben mar van 8-as es valami nyikorog ha tekerem talán a hatsó agy nem tudom
pedig alig nyomtam vele 200 km-t eddig
holnap viszem vissza gariba
azert eg ymagellan polaris nagysagrendekkel jobb bringa
a hatsó kerekben mar van 8-as es valami nyikorog ha tekerem talán a hatsó agy nem tudom
pedig alig nyomtam vele 200 km-t eddig
holnap viszem vissza gariba
azert eg ymagellan polaris nagysagrendekkel jobb bringa
Írta 2004. augusztus 22. - 15:34
Ja és hogy ne csak a bringákról beszéljünk, bukósisakot már néztél magadnak?
Írta 2004. augusztus 22. - 15:25
Nem tudom mire akarod használni!
Szerintem még te se tudod.
Megveszed, elkezdesz tekerni vele és ha valamivel gondod támad, akkor lecseréled.
Unokatesóm vett Kalahari 590-et a wilkerben, fekete-narancs-fehér színû. Matt, nem fényes.
Abban egész jó teló van. Nem emlékszem, hogy milyen.
Full alap, gagyi, de ahhez képest szépen mozog!
Keveset, de szépen!
Nekem anno a teleszkóp volt az elsõ dolog, amit lecseréltem a bringán. Elõször egy MarozXC600-as került bele, full levegõs 6cm-es rugóúttal. Viszont eléggé könnyû darab volt. 10.000-ért adtam el. Már megbántam!
Aztán jött egy RS judy XC- 2001-es. Ezt és a 2002-est érdemes megvenni. Nagyon jó kis teleszkópok.
Van a HHH-n valahol, a rózsadomb felé, egy bringabolt. gyeppel kettéosztott úton kell fölfelé menni és a jobb oldalon van!
Ott kapni még régi vágásu telókat, viszonylag korrekt áron.
Jobb egy régebbi közép modell, mint egy új alap.
Vagy marad az alig használt teleszkóp az apróból!
Fejlesztketni tényleg csak úgy érdemes, hogyha tönkremegy valamid. Csak mert mások mondják, hogy ez SZAR, azért ne cseréld le.
Lehet, hogy neked jó. Lehet, hogy van ami nagyon nem jön be. Azt add el, amíg új...sokan vannak, akik városi bringára megveszik az alapabb cuccokat. Én is így építettem meg a sajátomat!
Péter
Szerintem még te se tudod.
Megveszed, elkezdesz tekerni vele és ha valamivel gondod támad, akkor lecseréled.
Unokatesóm vett Kalahari 590-et a wilkerben, fekete-narancs-fehér színû. Matt, nem fényes.
Abban egész jó teló van. Nem emlékszem, hogy milyen.
Full alap, gagyi, de ahhez képest szépen mozog!
Keveset, de szépen!
Nekem anno a teleszkóp volt az elsõ dolog, amit lecseréltem a bringán. Elõször egy MarozXC600-as került bele, full levegõs 6cm-es rugóúttal. Viszont eléggé könnyû darab volt. 10.000-ért adtam el. Már megbántam!
Aztán jött egy RS judy XC- 2001-es. Ezt és a 2002-est érdemes megvenni. Nagyon jó kis teleszkópok.
Van a HHH-n valahol, a rózsadomb felé, egy bringabolt. gyeppel kettéosztott úton kell fölfelé menni és a jobb oldalon van!
Ott kapni még régi vágásu telókat, viszonylag korrekt áron.
Jobb egy régebbi közép modell, mint egy új alap.
Vagy marad az alig használt teleszkóp az apróból!
Fejlesztketni tényleg csak úgy érdemes, hogyha tönkremegy valamid. Csak mert mások mondják, hogy ez SZAR, azért ne cseréld le.
Lehet, hogy neked jó. Lehet, hogy van ami nagyon nem jön be. Azt add el, amíg új...sokan vannak, akik városi bringára megveszik az alapabb cuccokat. Én is így építettem meg a sajátomat!
Péter
Írta 2004. augusztus 22. - 12:03
Suntour XC60 telot adtak hozza es olyan mintha nemis lenne
semmit se mozog szinte az allitas olyan hogy csak diszenk van ott.
baromi kemeny leggyengebb állapotban is
maga a kalahari merida vaz miben mas mint a sport szeria vaza ?
ez a vaz mennyire birja a zuzast ? csak azt tudom hogy ez is AL7005 és shotgune tubing
felnibol erdemes duplafalut cserelni mert a gyari az sim felnis valami noname kerek
semmit se mozog szinte az allitas olyan hogy csak diszenk van ott.
baromi kemeny leggyengebb állapotban is
maga a kalahari merida vaz miben mas mint a sport szeria vaza ?
ez a vaz mennyire birja a zuzast ? csak azt tudom hogy ez is AL7005 és shotgune tubing
felnibol erdemes duplafalut cserelni mert a gyari az sim felnis valami noname kerek