Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha ültetni akarod a nyomórúd feje alá kell tenni a becsúszószár belsejében a gumibakokat.

de nem fog törni semmilyen váz 2 centin
egyszerüen csak a geomertriát vágja haza.

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Eddig egy SR 60xc villám volt. Most vettem egy 100cm-t és hajszálra ugyanolyan hosszúak. Szóval a 40 mm-rel semmit sem változott a vázam geoja.

Végre, valaki megerõsít abban, hogy a rugóút és a vázgeometria nem teljesen összefüggõ dolog, eltérõ teleszkóp esetén. Nos, azóta megnéztem 1-2 teleszkóp váznyaktól a tengelyig mért hosszát, és kb. 1 cm difi volt 80-100mm-es és az én 120mm-es telóm közt. Ez azért mégse olyan vészes...
2-3 métereket meg nem akarok ugrálni vele. Amúgy meg már megvételkor gondolkoztam azon, hogy ha nagyon meredek lenne a villa, berakok 20mm "valamit" csökkenteni a rugóutat. 100mm is elég lenne.
Így, hogy Ti is ijesztgettetek a váztöréssel, megint aktuális lett...:scared:
Szerintetek mibõl csináljam és hogy? Eddig csak egy zsírozás erejéig szedtem szét a cuccost.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ja..Ma megringattak abban a hitemben, hogy a Merida Kalahari 590-es váz (ami állítólag Matts) nem is olyan jó. Persze nem a top, de sokat bír. Ugyeeee........
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Eddig egy SR 60xc villám volt. Most vettem egy 100cm-t és hajszálra ugyanolyan hosszúak. Szóval a 40 mm-rel semmit sem változott a vázam geoja.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
...fõleg úgy, hogy ha ráülök, kapásból beül 1-2 centit a teló.

Mogyi

Mogyi

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

nem rondít bele pöppet a 13 centi út a max 10 centis telóhoz tervezett váz geójába????

Ja, most látom elírtam, plusz 45mm az...
Alapvetõen valahol igazad (igazatok) van, de ha megnézitek pl. a Marzo XC telókat, van köztük 10 centi feletti rugóúttal is jópár. Meg ahogy én látom ez az XCP-75 DJ elég rövid teló a rugóúthoz képest, így nem nagyon romlik vele a geometria.:chin:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

igen:D
de a reba hogyismondjam

hibátlan egy össztelós cc-s gépbe, enduróba vagy combosabb merevgépbe

nem szükségszerüen egy karbon cc gépbe pl.

szóval:)
de miröl is beszélünk?:)

visszaolvastam és látom..
de allmountain villához ilyen váz is fog kelleni :kacsint:

de pld, most láttam fotót vmi cc világkupáról, vagy vb, és biza egy scott karbon cuccban ott figyel a reba
1ébként a 85 re tolt dual air-es reba tökéletes cc villa.....(nincs 1,6 kiló)
de ez télleg nem ez a topik...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen:D
de a reba hogyismondjam

hibátlan egy össztelós cc-s gépbe, enduróba vagy combosabb merevgépbe

nem szükségszerüen egy karbon cc gépbe pl. de ez sem lehetetlen.... sõt.

szóval:)
de miröl is beszélünk?:)

visszaolvastam és látom..
de allmountain villához ilyen váz is fog kelleni :kacsint:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
nekem kellemetlen
diszkréten kb ~10 cm-mel pozícionáltam felfelé mindent :D
szal pl. Pyxis vázba 450-es villa finom
úgy kellemesen Genesis-geora Mlékeztet:)
Reba meg ~500

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
hát igaz...de akkor mit ér a gép igy? felfele nem megy mert hátraesik...lefele meg jól megy...ez a DH stilus, és nem akarok senkit sem megsérteni..a dh meg tipikusan az az ága bringázásnak, ahol a gép minõsége, erõssége számit, ahol nem lehet egy csepel bringával elindulni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

a cc-s villát...tegyük fel,nagyobb darab is vagy,pl. 70 kg,de még a súlyhatár alatt...8 centi... az ~550,560-as villa...mik yönnek szóba?
a sokat istenített Reba eleve kilõve mert az ~600-as de ültetve is még magasabb ezeknél...SID,de az nem túl merev
nincs már olyan villa mint régen a Judy XC/SL,vagy épp a Mars vagy Z2 Atomfly:)
tessék belegondolni mennyit moccan 1 Black,Nixon,All Mountain,stb...persze,régen meg ezek hiányoztak,de én inkább visszasírom a régieket:)

súlyadatot írtál?
:P
mer a pikem 530mm kb.

ha valaki kövér az sem nagyobb villát vegyen mint ahogy írtad hanem erõsebbet ahogy tiger írta.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
én kérek Lnézést,h a Foxokkal nem számoltam
csak olyan baromi drágák :-/
meg mostanság mintha nem olyan sok yót le7ett volna róluk hallani...na mind1,nem ez az a topik:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a cc-s villát...tegyük fel,nagyobb darab is vagy,pl. 70 kg,de még a súlyhatár alatt...8 centi... az ~550,560-as villa...mik yönnek szóba?
a sokat istenített Reba eleve kilõve mert az ~600-as de ültetve is még magasabb ezeknél...SID,de az nem túl merev
tessék belegondolni mennyit moccan 1 Black,Nixon,All Mountain,stb...persze,régen meg ezek hiányoztak,de én inkább visszasírom a régieket:)

fox f80rlt..könnyû, 8centit moccan, merev mint állat...csak drága...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ha 10 centi akkor 10 centi, ha 15 akkor 15 és NEM TÖBB....van egy könyv, a címe: Mountain Bike Rider, szerintem elég sokan ismeritek...ott is leírják: a vázba mindig csak MAXIMUM akkkora teleszkópot tegyél, amennyit a gyártó ajánl..vagy ha nem így teszed, a sorsod a következõ is lehet: fejcsõtörés, minimum 2 hetes kórházi ápolás és Quasimodo szerepe a legújabb Notre-Dame filmben....ha jót akarsz magadnak, akkor maximum 10 centis telót teszel a bringádba, de inkább 7,5-8asat, hogy biztosan ne legyen gond..ekkora rugóút bõven elég maratonokra és CCre is...szerintem érdemes meggondolni, mert a gyártók ha mást nem is, ezt az egyet minden hátsó szándék nélkül mondják, a Te biztonságod érdekében..én meggondolnám...

azér ne legyünk ennyire kockák...
egy cc-vázba ha beleraksz egy 12-13 cm mozgó telót, ( black, fox float)és nem kezdesz letöréseket ugrálni vele, hanem arra használod amire ki van találva, semmi baja nem lesz a váznak, csak a geoja lesz elbaszva....az elsõ emelkedõn hanyatt fog esni
nézd meg pár nagy cég 5 évvel ezelõtti kinálatát, a 80as telók voltak "divatban" fekcsöszög 71 fok, 1-2 év mulva jöttek a 100as telók, fejcsõ 69,5, - 70 fok...dekára ugyanazokba a vázakba tették a 100 as telókat amibe azelõtt max 80ast ajánlottak...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hm?
versenyezzenek
cc-sként valahogy nem motiválna pl hogy most 20 vagy 22 centi a duplvalávvas villák mozgása

vagy az enduróé 13 v 16
megvenném a 8 centis cc-s villát

van egy vázam nyilván ahhoz fogok villát választani:P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
viszont a gond csak annyi h a telógyártók versenyeznek h ki tud hosszabb utas villát gyártani...
ha szeretnél pl. 1 igazi allround villát sok funkcióval,akkor 11-15 cm rugóutasok között kell legtöbbször keresgélned :P

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Ha 10 centi akkor 10 centi, ha 15 akkor 15 és NEM TÖBB....van egy könyv, a címe: Mountain Bike Rider, szerintem elég sokan ismeritek...ott is leírják: a vázba mindig csak MAXIMUM akkkora teleszkópot tegyél, amennyit a gyártó ajánl..vagy ha nem így teszed, a sorsod a következõ is lehet: fejcsõtörés, minimum 2 hetes kórházi ápolás és Quasimodo szerepe a legújabb Notre-Dame filmben....ha jót akarsz magadnak, akkor maximum 10 centis telót teszel a bringádba, de inkább 7,5-8asat, hogy biztosan ne legyen gond..ekkora rugóút bõven elég maratonokra és CCre is...szerintem érdemes meggondolni, mert a gyártók ha mást nem is, ezt az egyet minden hátsó szándék nélkül mondják, a Te biztonságod érdekében..én meggondolnám...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem csak a szög
ezért nem cseréli a forgalmazó egy itthon kinyúlt fejcsapágyú grossman duálvázat sem
mert le van írva papiron tisztán érthetõen hogy hány centis villával kell használni, és így versenygarancia is van rá

de persze megvétel után teszik bele a 13+cm-es villákat amivel nemcsoda hogy...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nézd...ha a gyár szerint ***cm a maximum AJÁNLOTT, akkor lehet, hogy jó okkal mondják. Nem mindegy az a sok szög........
White Horse