Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

de minek nagyobb rugóút egy 90%-ban aszfalton használt bringába?
padka fel és le - ennyi a dolga, be kell állítani jó keményre és kész.
ez a bringa nem arra van mint egy cc gép...

tárcsafék nyilván felejtõs, de egy ilyen bringára úgyis felesleges.

ha nekem lenne pénzem egy második bringára akkor tuti egy cross/trekkinget vennék - szal erre a felhasználásra tényleg a 28-as kerék a legjobb választás

Kérdés, hogy mennyire lehet ezeken álltani az elõfeszítést, mennyit ül be? Nekem gyanús, hogy 120kg alatt szinte teljesen, de ki kell próbálni és kiderül!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Az gond ezekkel a cross gépekkel, hogy mindben 5 centi körüli a rugóút, és nem is lehet nagyobbra csrélni a kerékméret miatt. Az szerintem 120kg alá elég harmatos. Szerintem is jobb lenne mondjuk egy kalahari.

de minek nagyobb rugóút egy 90%-ban aszfalton használt bringába?
padka fel és le - ennyi a dolga, be kell állítani jó keményre és kész.
ez a bringa nem arra van mint egy cc gép...

tárcsafék nyilván felejtõs, de egy ilyen bringára úgyis felesleges.

ha nekem lenne pénzem egy második bringára akkor tuti egy cross/trekkinget vennék - szal erre a felhasználásra tényleg a 28-as kerék a legjobb választás
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Az gond ezekkel a cross gépekkel, hogy mindben 5 centi körüli a rugóút, és nem is lehet nagyobbra csrélni a kerékméret miatt. Az szerintem 120kg alá elég harmatos. Szerintem is jobb lenne mondjuk egy kalahari.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

És ha 100-120 k-ban gondolkodnék, akkor sem jó a nagy kerék?
Mondjuk egy? Crossway TFS 100-V

sztem ennyiért jóval jobb felszereltségû gépet vehetnél, igaz az nem merida...
(pl a legjobb a gepida albion 500 crs, de van pl a magellan corvus deore is -
és ezeknél nem kell cserélgetni semmit!)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ami ezen van felni már masszívabbnak tûnik. 620g-os.
http://www.alexrims....828144741_2.jpg
Bár fogalmam sincs mennyi súlyig tesztelik a felniket, ez már dh-s felni súlyában van, gondolom bírja a gyûrõdést.

Picasa _Alex_

felho

felho

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek Crossway 8-SX megtud bírkózni egy 125 kg-os dolgozóval?
Mert ilyet szeretnék :)

Tojásokon lépkedve igen, de amúgy könnyen megrogyik alattad az a 28-as kerék. Ugyanannyi pénzért én inkább a Kalahari 8-SX-et ajánlanám! http://www.bikefun.h...ahari_8_sx.html

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Nem is olyan rossz ez a fekete-fehér kombináció http://www.bikefun.h..._tfs_100_v.html
Végre hazahoztam a gépet és maximálisan meg vagyok vele elégedve, nagyhirtelen belenyomtam 40Km-t, szépen fut. Köszi a tanácsokat, jó választás volt a 20"-os váz, tényleg ez való nekem. Hétvégétõl egy héten át a Zemplénben tesztelem, aztán egy hónap múlva neki a 85-Km-es Maratonnak, remélem ott is hozni fogja magát! (bár én a sor végén fogok menni)

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Sziasztok!

A váz szerintem igen, általánosságban elég erõsek. Az enyém elvileg egy versenyváz, mégis kb. 2 kilós. :)
A kerekek és a teló viszont kérdésesek. Azokat szerintem erõsebbre kell cserélni.

Picasa _Alex_

felho

felho

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

szerintem semmi baj nincs a fekete/fehérrel..

Baj nincs, csak nekem pl. nem tetszik a fekete. :)

Picasa _Alex_

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

Megrendeltem és hétfõn már megyek érte, fekete-fehér lesz és 20"-os! Július 22-én már tesztelem is a Zemplén Maraton-on!

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Akkor kezdek beletörõdni a fekete-fehér színbe.....azt a szivárványos ülést hamar le fogom cserélni :-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
azért próbálj ki egyet mert nekem a 176 centimhez még a 19-es is nagy /más márka persze/ a 180 meg pont határeset általában......nem tom a 20-as merida milyen hosszú, de lehet túlságosan...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Törölve

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
A 22" annak a csõnek a hossza amiben a nyeregcsõ van. Neked nagy a 22. Én 183 cm vagyok, szintén hosszúak a lábaim, és 20-ast használtam eddig.

edit: Ha esetleg érdkel használt váz, 1 hét múlva ez eladó lesz, olcsón.
20"-os, pont a te méreted! :)

Picasa _Alex_

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Köszi McGywer! Ez van ha az ember kinéz magának valamit, tutira nem jön össze :-( Nagyon szerettem volna csapat színû bringát, de ha a 22" túl nagy nekem akkor maradok a fekete-fehérnél. http://www.bikefun.h..._tfs_100_v.html
Azt még áruljátok már el lécci, hogy a 22"-ból eredõ többlet az hol jelentkezik, mert hosszú lábú vagyok és hátha....
Köszi.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!
Holnap akarom megrendelni életem elsõ igazi bringáját, egy Matts TFS 100-V -rõl lenne szó. Csak ahogy ma benéztem az üzletbe és ránéztünk a gyári választékra, akkor szomorodtam el, hogy a Team színben nincsen 20"-os váz, hanem ami nekem esetleg jó lenne az a 22"-os. Lécci segítsetek már ebben mert azt se tudom, hogy hol mérik ezt a méretet. Van erre valami táblázat? De ha magasságom alapján meg tudjátok mondani, akkor az nekem nagyon jó lenne, 180cm vagyok.
Elõre is köszönök minden választ!
Coldi

180cm-hez a 20as váz lesz a jó, a 18as totál kihúzott 40centis nyeregcsõvel esetleg jó még jó lehet ha rövidek a lábaid, de nem erõltetném. A 22"-os nagy neked.

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Sziasztok!
Holnap akarom megrendelni életem elsõ igazi bringáját, egy Matts TFS 100-V -rõl lenne szó. Csak ahogy ma benéztem az üzletbe és ránéztünk a gyári választékra, akkor szomorodtam el, hogy a Team színben nincsen 20"-os váz, hanem ami nekem esetleg jó lenne az a 22"-os. Lécci segítsetek már ebben mert azt se tudom, hogy hol mérik ezt a méretet. Van erre valami táblázat? De ha magasságom alapján meg tudjátok mondani, akkor az nekem nagyon jó lenne, 180cm vagyok.
Elõre is köszönök minden választ!
Coldi