Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Sziasztok!
Örülök,hogy közétek Meridások közé tartozhatok.Immár 6 és fél éve.Ugyanis akkor vettem elsõ komolyabb biciklim egy Merida Kalahari 590-et.Azóta a kicsike túlnyomórészben XT dolgokat visel magán de megtalálható rajta pár LX dolog is.Mintmár említettem 6 és fél éve boldogítjuk egymást de a minap vettem egy Matts TFS 900-as vázat.Errõl szeretnék megtudni egy pár dolgot.Az én gépem váza 1-el korábbi 590-es mint amit PTamás nyúz.Mivel régi darab nem találok képeket amin a váz méretei,adatai láthatók lennének és össze tudnám hasonlítani az újjal.A méricskélés pedig kisebb nagyobb különbségeket okozhat.Ill szerintetek jelentõs változás áll be az életembe :)ha a cuccaimat áttelepítem a Matts TFS 900-as vázamba?A nagy átalakítást idõ szûke miatt jövõ 7 keddre tervezem.Légyszives írjátok meg a véleményeiteket.Hozzászólásaitokat elõre is köszönöm.

Hello!

Na milyen lett a gép? Csak most olvastam... Egyébként én is gondolkozom egy ilyesmi komolyabb akción. De még nem tudom, hogy milyen vázat vennék. Te mennyiért vetted a Matts TFS 900-at?

VK

VK

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok,

Végigolvastam a topikot, végre volt idõm egyáltalán írni, 3 éve van UMF Dirt Fun-om, és végre befejeztem az építését (ment eddig is, csak nem azokkal az alkatrészekkel, amiket akartam :) ). Nagyon megszerettem ezt a gépet (Magellan Polarissal kezdtem, de "eldurvultam", és nem volt szívem tönkretenni). Azóta elégedetten használom, bár az egyetem miatt csak kevés idõm jut rá.
Egyenlõre olvasgatom tovább majd a fórumot, nem kotnyeleskedek bele, mert érdemi hozzászólásom nem lenne, csak olyan amirõl már volt szó.

Üdvözlettel minen Meridásnak, Vik

kalahari590

kalahari590

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Örülök,hogy közétek Meridások közé tartozhatok.Immár 6 és fél éve.Ugyanis akkor vettem elsõ komolyabb biciklim egy Merida Kalahari 590-et.Azóta a kicsike túlnyomórészben XT dolgokat visel magán de megtalálható rajta pár LX dolog is.Mintmár említettem 6 és fél éve boldogítjuk egymást de a minap vettem egy Matts TFS 900-as vázat.Errõl szeretnék megtudni egy pár dolgot.Az én gépem váza 1-el korábbi 590-es mint amit PTamás nyúz.Mivel régi darab nem találok képeket amin a váz méretei,adatai láthatók lennének és össze tudnám hasonlítani az újjal.A méricskélés pedig kisebb nagyobb különbségeket okozhat.Ill szerintetek jelentõs változás áll be az életembe :)ha a cuccaimat áttelepítem a Matts TFS 900-as vázamba?A nagy átalakítást idõ szûke miatt jövõ 7 keddre tervezem.Légyszives írjátok meg a véleményeiteket.Hozzászólásaitokat elõre is köszönöm.
Az élet egy szar játék de a grafikája nagyon ott van.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Jelentés:

'07 Merida Matts HFS 18" (4000- fehér) CSAK a váz (no csavar stb.) és a behúzott csapágycsészék 1551 gramm.

Mer' végül ilyenem lett :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

widra

widra

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sziasztok!

A segítségeteket kérném, mert szeretnék venni egy UMF Hardy 1 Team vázat, és arra lennék kíváncsi, hogy milyen ennek a váznak a kormánycsapágyazása, milyet kell(ene) venni hozzá és mennyire is strapabíró. Alapvetõleg dirt-re néha az erdõben egy kis DH-ra szeretném használni.

Kösz

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

hali megtetszetek a merida tfs vázak néztem hogy van tfs 100,700,900stb ezek a számbeli külõmbségek a szineket jelölik ha jol gondolom ha mégsem légyszi világositsatok fel kösz ja és menyire lehetnek merevek erösek eme vázak vajon birnák a 130 kilómat?

A 20"-as HFS saját mérés szerint 1,6kg, ezt én nem erõltetném a 130kg-hoz. :) A TFS 25-30dekával nehezebb, de 20e-rel olcsóbb is. Szerintem nálad felesleges a könnyebb vázzal kísérletezni. :)

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Nemcsak a színeket, hanem a felszereltséget is. Pl a TFS 300-as mattfekte, de a XT Edition is ugyanilyen vázra van építve. A kettõ között pedig óriási különbség van a felszereltségben, de váz teljesen ugyanaz.

Nekünk volt egy vevõnk, aki egy magura fékes TFS 500-ssal hegyrõl lefelé karambolozott valakivel. A Meridának semmi baja nem lett, még nyolcasa sem. A másik bringa meg kicsit le lett állítólag bontva. Szerinetm a 130 kilót bírni kell.

hali megtetszetek a merida tfs vázak néztem hogy van tfs 100,700,900stb ezek a számbeli külõmbségek a szineket jelölik ha jol gondolom ha mégsem légyszi világositsatok fel kösz ja és menyire lehetnek merevek erösek eme vázak vajon birnák a 130 kilómat?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A különbség csak a kilókban van a gyártási folyamatban. A HFS érezhetõen könnyebb, egy próba erejéig volt a fenekem alatt egy komplett XT szettes TFS és egy komplett XTR-es HFS vázzal. Állat, de nekem a 250.000 árkülömbség nem éri meg. Bár fél milláért nem rossz egy XTR-es versenygép.

vázakról volt szó azok közt nincs 250K árkülönbség
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
A különbség csak a kilókban van a gyártási folyamatban. A HFS érezhetõen könnyebb, egy próba erejéig volt a fenekem alatt egy komplett XT szettes TFS és egy komplett XTR-es HFS vázzal. Állat, de nekem a 250.000 árkülömbség nem éri meg. Bár fél milláért nem rossz egy XTR-es versenygép.

A Merida TFS és HFS vázak geometriája között van különbség? Vagy "csak" az anyag eltérõ, meg egy-két csõforma más?

Gondolok itt erre:
Feltöltött kép

És erre:
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Szerintem nincs különbség, de ha vadászol a Merida honlapján mindkét vázhoz geo-táblázatot, abból ki fog derülni. ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.021 hozzászólás
A Merida TFS és HFS vázak geometriája között van különbség? Vagy "csak" az anyag eltérõ, meg egy-két csõforma más?

Gondolok itt erre:
Feltöltött kép

És erre:
Feltöltött kép

issimus

issimus

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Szias!

Nalunk a boltban van belöle par darab, A Matts TFS XT Edition, szuper bringa, szuper aron es nagyon allatul nez ki. Sajnos Magyarorszagon a bringat nem lehet kapni, de ha valakit erdekel keressen meg. A mattfekete nagyon allatul nez ki. Ha kell tudok reszletes kepet küldeni!

Hali!

Az új Merida HFS vázból a fekete színût látta már valaki élõben?

Konkrétan EZT

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hali!

Az új Merida HFS vázból a fekete színût látta már valaki élõben?

Konkrétan EZT
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

felho

felho

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Hát urak köszönöm az infókat, de én most átballagok a gepida oldalra.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Na kipróbáltam és kb 15-20 mm-ert ereszkedett tõlem.
Csak nem tudom hogy ez sok vagy kevés.

Az semmi, jó lesz.
Az alap SR montis telók amiket én próbáltam 2-3 centit beültek alattam, pedig én 64 kg vagyok. Ezért gondoltam, hogy neked nem lesz jó, de akkor úgy látszik a trkkingek egész máshogy vannak hangolva.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

felho

felho

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Kérdés, hogy mennyire lehet ezeken álltani az elõfeszítést, mennyit ül be? Nekem gyanús, hogy 120kg alatt szinte teljesen, de ki kell próbálni és kiderül!

Na kipróbáltam és kb 15-20 mm-ert ereszkedett tõlem.
Csak nem tudom hogy ez sok vagy kevés.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Kezdek bizonytalan lenni.
ÉS mi van ha veszek egy trekkinget és a telóját kicserélem egy merev villára?
Lehetne ez a megoldás ja és inkább 95%-ban használnám aszfalton a terep inkább csak földutak. Nekem szimpatikus az a depida

a gepida azért lenne jó mert tényleg sokkal (SOKKAL!!!) jobb felszereltségû
mint a merida.

a telót sztem ne cseréld le, jól jön az a patkázásnál. másrészt bírni fog téged.

amúgy: http://olimpia.hu/reszletek.php?id=18
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

felho

felho

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Kezdek bizonytalan lenni.
ÉS mi van ha veszek egy trekkinget és a telóját kicserélem egy merev villára?
Lehetne ez a megoldás ja és inkább 95%-ban használnám aszfalton a terep inkább csak földutak. Nekem szimpatikus az a depida

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Kérdés, hogy mennyire lehet ezeken álltani az elõfeszítést, mennyit ül be? Nekem gyanús, hogy 120kg alatt szinte teljesen, de ki kell próbálni és kiderül!

apukámnak cross bringát vettem és abban suntour nrx 9000 van.
eleve baromi kemény és kb semmit sem ül be alattam (én 100kg körül mozgok)

dehát ezek a telók nem arról szólnak hogy kimogják a falevelet is.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077