Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

sbalogh

sbalogh

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Tanácsot szeretnék kérni.
Hobby célra szeretnék bringát venni, fõleg Margitsziget, Szentendre célpontokra. Kinéztem magamnak a Merida TFS 100V-t, ami MTB, bár kicsit hezitáltam a trekking felé, de nem igazán tetszettek a Crossway-k szemben a 10-assal, ami sztem gyönyörû.
Igen ám, de ahány embert kérdeztem - beleértve a boltosokat is - mind más vázméretet ajánlott a 180 cm-hez. Olvastam Coldi #856 hozzászólását u.erre a bringára vonatkozóan (õ 20"-t választott, s elégedett).
Nekem a 20-as nagynak, a 18-as kicsinek tûnt. Persze ebbe belejátszhatott, hogy a 20-as 12 cm-es, a 18-as 9,5 cm-es stucnival volt szerelve, így még inkább nõtt a különbség. Teljesen elbizonytalanodtam...
Esetleg vegyem én is a 20-ast és cseréljem a kormánybefogót vmi kisebbre, esetleg állíthatóra?
(Bár tudom, hogy profiknak ez istenkáromlás, de én csak "koca" kerékpáros vagyok/leszek.)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Én is így voltam...a ~10 kilós merev Merida után jött egy ~11,7 kilós Mission Carbon (95 mm), most meg ugye a nem is tudom hány kilós Turner ~13 centivel...egyenlõre. ;)

szerk: Bár ha jobban utánaszámolok, nem biztos, hogy a végén sokkal túl fog menni a 13 kg-n...14 centivel.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

majd örexel kicsit és másképp gondolod.....:)

lehet de 1-2 évig még merevvel nyomoluk:D amúgy nem volt kedvem kis esszét írni , ezért rövidítettem le ennyire a kérdést.. meg a szereti helyett mehetne a kedv is.. ( $$$$ )
Amúgy egy NRS, Trance, Epic még az én fantáziámat is megmozgatja:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

csak valaki szereti ha rááááz, vki meg nem.. és mindenki mást tart fontosnak ergo itt jön a súlykülönbség is..

majd örexel kicsit és másképp gondolod.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
csak valaki szereti ha rááááz, vki meg nem.. és mindenki mást tart fontosnak ergo itt jön a súlykülönbség is..

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Oké hogy lehet belõle építeni (az 5000D pont 12 kiló adatlap szerint) de akkor a "mindenbõl (majdnem) a legkönnyebb" alapon megy a dolog (full XTR, Talas és RP2). Ugyanebben a kategóriában egy merevfarú (pl Matts HFS X D) 10 kiló alá esik. Persze én most leragadtam a súlyánál / áránál, amúgy tök igazad van :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ma elegyedtem futó beszélgetésbe egy sráccal az aquincum-i HÉV megállóban (kék Specialized vmi DH váz, BOXXER elõl, FF bukó a kormányon - csak hátha magára ismer :D ) Kérdezte hogy sztem jól mozog-e az AM váz, merthogy XC-re ilyenen (komplett bringán) gondolkozik a barátja. A válasz egy része sajna nem ment el élõben, én dél, õ észak felé ment tovább :)

Szóval az AM váz szerintem "overkill" XC-re. Szépen mozog (bár ez inkább a tagtól/telótól függ) de egy igazi anorexiás XC bicajhoz képest dögnehéz. A 130-as rugóút is jelzi hogy nem pont erre gondoltak amikor megalkották, inkább a magamfajta mázsás tehenekre akik néha leugranak ott is ahol utólag már nem akartak volna :D Ráadásul nem tudom miért nem lehet csak váznak megvenni tag nélkül, sokkal értelmesebb volna mint a mostani "tetszik - nem tetszik" hozzáállás. A készreszerelt bicajok (500,800,3000) közül a 800-as tagja nem lockoutos, marad a csere vagy az 500-as (gyengus felszereltség) és a 3000-es (q drága). Csak váznak kapható még az 5000-es, mai eszemmel talán ebbõl indulnék ki ha AM bringa.

tudod az xc is elég tág fogalom....versenyzésre nyilván alkalmatlan....de mondjuk az AM -et inkább xc felõl közelíti.

de van egy cég aki elég rég gyárt ilyen bringákat :) -többek közt a merida am is innen van másolva- õk úgy határozták meg a mûfajt hogy (ez most nyilván pr szöveg de találó) "egész napos túrákhoz az embernek olyan bringára van szüksége ami a durva köves lejtõktõl, az órás mászásokig a szûk ösvényeken mindennel +bírkózik, egyesíti egy fürge cc bringa mozgékonyságát egy fr gép tartósságával és rugóútjával"

egyébként lehet építeni belõle 12 kiló körüli bringát, annál sok cc kategóriában árult merevfarú lényegesen nehezebb....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Ma elegyedtem futó beszélgetésbe egy sráccal az aquincum-i HÉV megállóban (kék Specialized vmi DH váz, BOXXER elõl, FF bukó a kormányon - csak hátha magára ismer :D ) Kérdezte hogy sztem jól mozog-e az AM váz, merthogy XC-re ilyenen (komplett bringán) gondolkozik a barátja. A válasz egy része sajna nem ment el élõben, én dél, õ észak felé ment tovább :)

Szóval az AM váz szerintem "overkill" XC-re. Szépen mozog (bár ez inkább a tagtól/telótól függ) de egy igazi anorexiás XC bicajhoz képest dögnehéz. A 130-as rugóút is jelzi hogy nem pont erre gondoltak amikor megalkották, inkább a magamfajta mázsás tehenekre akik néha leugranak ott is ahol utólag már nem akartak volna :D Ráadásul nem tudom miért nem lehet csak váznak megvenni tag nélkül, sokkal értelmesebb volna mint a mostani "tetszik - nem tetszik" hozzáállás. A készreszerelt bicajok (500,800,3000) közül a 800-as tagja nem lockoutos, marad a csere vagy az 500-as (gyengus felszereltség) és a 3000-es (q drága). Csak váznak kapható még az 5000-es, mai eszemmel talán ebbõl indulnék ki ha AM bringa.
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
na nemtok aludni:) majd egyszer egy okos ember megmondhatná nekem hogy mi a különbség a merida 903-as 904-es és 905-ös vázai közt :) mert nem voltam rest így éjjel összehasonlítani õket, ugyanazok a méretek, geometria, súly és a 904 és 905-nek még a vázneve és villaneve is ugyanaz :) na akko ez nem lehúzás??? 45000 és 80000 ugyanazért...
és nem bántani mert Meridát készülök venni valszeg, csak érdekes...
tényleg, bevágnám egy másik Meridás kérdésem ha nem gond:
"...a merida hajlamos egy 250 ezres bringánál akár 40-50%-os kedvezményt is adni õsszel, míg a Trek egy 2006-os !!!!!! bicót 365 helyett 345-ért ad most 2007 aug.ban 2 variáció van, a Trek mohó, vagy a Merida (és ezt kérdezem) jóval többet tud engedni a Trek-hez képest, mivel "nincs benne anyag" - nemtom érthetõ-e, a Trek nem tud engedni, mert e bekerülési költség nem engedi, ellenben a Meridával... vélemény? nagyjából két résztvevõsre csökkent a jelöltek listája: vagy trek 1400-as esetleg 1500-as, vagy Merida 904-es. tudom ez olyan kérdés lehet hogy Real vagy Barca, Isten vagy UFO stb de szerintetek?..."
ty srácok és nemleharapni a fejem ;)

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Sõt, van még valami :-) Ha vkinek van képe /élõben/ errõl a vázról akkor azt megnézném.
Köszi!

Itt találsz egy élõképet a vázról:
http://piacter.bikem...p?product=81469

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
A 2007-esek szerintem jobban néznek ki.
Köszi!

tom74

tom74

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok !
Most találtam, ajánlom figyelembe :
http://www.bikefun.h...as_merid_k.html

2008-as gépek letölthetõek !
Üdv
Mission 3000-D Rider

VK

VK

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok, megint én vagyok, felraktam képeket a bicajról a képtárba, ha érdekel valakit.

http://pix.bikemag.h...r=87509&cat=500

Megfigyelhetõ az evolúció is :)

Üdv, Vik
Biking Till Death or Longer

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

sajna nem fekete, sötét grafitos szürke vagy valami hasonló. de semmi esetre sem fekete.

Nincs esetleg egy fényképed róla? :rolleyes:

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Illetve még egy kérdés, tudom, hogy hülyén hangzik de ez ugye fekete váz és nem szürke?! A képen ugyanis feketének tûnik /szerencsére! :-) /

sajna nem fekete, sötét grafitos szürke vagy valami hasonló. de semmi esetre sem fekete.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sõt, van még valami :-) Ha vkinek van képe /élõben/ errõl a vázról akkor azt megnézném.
Köszi!

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Illetve még egy kérdés, tudom, hogy hülyén hangzik de ez ugye fekete váz és nem szürke?! A képen ugyanis feketének tûnik /szerencsére! :-) /

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Szóval minden rendben van vele? Remélem, hogy kapok még ilyen vázat!
Szerinted erre mennyi esélyem van?

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Szerintem nekem ilyen vázam van. Bár én kompletten vettem a bringát mint Matts TFS 100-V, de a képet nézve ugyanarról van szó még az ötvözet anyagát nézve is. Ha vásárlási szándékod van, abban nem tudok segíteni, de ha tapasztalat kell és vélemény akkor igen. Szakterületem a fémszerkezetek. Végigkopogtatva a vázat és erõvonalakat rajzolgatva a hegesztési pontok és könnyítések figyelembe vételével, meg kellett állapítanom, hogy ez a váz egy mérnöki mûremek! Csak dícsérni tudom!
95 kilóm alatt a 20"-os váz egy sziklatömb merevségével viselkedik.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Húúú, na vmi ilyesmit keresek egy ideje! --> www.bikefun.hu/prods/7/matts_tfs_900_v.html :cool2:
Valakinek van ilyen váza?