Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Ööööö... Nem lehet hogy a HFS2000 "csak" a tipusjelzés, míg a vázon a matrica a gyártástechnológia (ez esetben préselt)? Persze ez így kicsit átverésszagú lenne. Gondolom a Matts HFS-rõl van szó, elvileg ez HFS66... esetleg bontsd le és mérd meg: ha másfél kiló akkor csak rossz matrica :D

Nem a váz egy 2007-es HFS 2000 v/d tipusu kb 1.5 kilos váz.
A felsöcsövön HFS matrica,plusz domboritott felirat,az alsón meg tfs felirat a merida felett.tehát selejt:) ha ez bélyeg lenne kifejezetten örülnék neki,de igy... :chin:

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Merida Matts 100 V jó választás kezdõnek? (Mindenhova írtam már, nem tudom eldönteni mit vegyek:S, szóba jött kellys, magellan, caprine most meg merida.) Nem nagyon tudok dönteni. Polarisnak jobb a felszeretsége, de nem tetszik :S, olyat meg nem akarok csak azért venni, mert jobban felszerelt, ha nem tetszik. Ilyen dilim van. Szal nem tudom mitévõ legyen:)
194 cm vagyok, mekkora váz kellene?

Szerintem a merida egy megbízható gép. Ki fog szolgálni. 194 cm-hez inkább a 20"-osat javaslom, bár én 186 vagyok és én is 20"-t használok, de sztem a te méretedhez is jobb. Ajánlom figyelmedbe: www.bikefun.hu, itt mazsolázhatsz kedvedre.
" A Cube el van vetve! "

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Üdv!
A héten lettem gazdája egy HFS 2000 idei váznak.Egy érdekes felfedezést tettem rajta,az alsócsövön a merida felirat mellett nem hfs,hanem tfs felirat van(matrica).Ez másnál is igy van,vagy csak nekem cseszték el a gyárban a matricázást?:scratchhe
Elbandi

Ööööö... Nem lehet hogy a HFS2000 "csak" a tipusjelzés, míg a vázon a matrica a gyártástechnológia (ez esetben préselt)? Persze ez így kicsit átverésszagú lenne. Gondolom a Matts HFS-rõl van szó, elvileg ez HFS66... esetleg bontsd le és mérd meg: ha másfél kiló akkor csak rossz matrica :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Most mondjam azt, hogy nekem is pont ilyen van és csak ajánlani tudom?
Azt viszont nem állítanám, hogy csak kezdõknek való lenne.......jó ez komoly hegyi bringázásra is.

DUDSOn

DUDSOn

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Merida Matts 100 V jó választás kezdõnek? (Mindenhova írtam már, nem tudom eldönteni mit vegyek:S, szóba jött kellys, magellan, caprine most meg merida.) Nem nagyon tudok dönteni. Polarisnak jobb a felszeretsége, de nem tetszik :S, olyat meg nem akarok csak azért venni, mert jobban felszerelt, ha nem tetszik. Ilyen dilim van. Szal nem tudom mitévõ legyen:)
194 cm vagyok, mekkora váz kellene?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Nem biztos. De ha 85 kg felett vagy, és vékony a nyeregcsõ, akkor idegesítõen tud ringatózni (tudom milyen érzés). Ilyen esetben meg a hajlamos elrepedni a váz a nyeregvázcsõ és a felsõcsõ közötti hegesztés mellett. Szerintem jobb a nagyobb átmérõjû, és szigorúan 400-as nyeregcsõ.

Azzal, hogy 400-as tökéletesen egyetértek. De ha 31,6 és nem a nyeregvázcsõ törik el (ilyet még nem láttam), akkor más fog (lánc vagy támvilla). Inkább más vázat kell keresni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Aha. Akkor csak azért mert valami (jóval) könyebb, de 31,6-os nycsõ kell bele, rögtön erõsebb is :chin:

Nem biztos. De ha 85 kg felett vagy, és vékony a nyeregcsõ, akkor idegesítõen tud ringatózni (tudom milyen érzés). Ilyen esetben meg a hajlamos elrepedni a váz a nyeregvázcsõ és a felsõcsõ közötti hegesztés mellett. Szerintem jobb a nagyobb átmérõjû, és szigorúan 400-as nyeregcsõ.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Szerintem a nagyobb súlyúnak jobb a HFS, mert abban 31,6-os, a TFS-ben meg csak 27,2 mm-es a nyeregcsõ. Meg a HFS k.cs. háza 73 mm, a TFS-é meg 68 mm. Tehát a HFS-ben a nagyobb gumi mellett jobban elfér a lánc kis tányéron (pl. sárban.)

Aha. Akkor csak azért mert valami (jóval) könyebb, de 31,6-os nycsõ kell bele, rögtön erõsebb is :chin:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Tanácsot szeretnék kérni.
Hobby célra szeretnék bringát venni, fõleg Margitsziget, Szentendre célpontokra. Kinéztem magamnak a Merida TFS 100V-t, ami MTB, bár kicsit hezitáltam a trekking felé, de nem igazán tetszettek a Crossway-k szemben a 10-assal, ami sztem gyönyörû.
Igen ám, de ahány embert kérdeztem - beleértve a boltosokat is - mind más vázméretet ajánlott a 180 cm-hez. Olvastam Coldi #856 hozzászólását u.erre a bringára vonatkozóan (õ 20"-t választott, s elégedett).
Nekem a 20-as nagynak, a 18-as kicsinek tûnt. Persze ebbe belejátszhatott, hogy a 20-as 12 cm-es, a 18-as 9,5 cm-es stucnival volt szerelve, így még inkább nõtt a különbség. Teljesen elbizonytalanodtam...
Esetleg vegyem én is a 20-ast és cseréljem a kormánybefogót vmi kisebbre, esetleg állíthatóra?
(Bár tudom, hogy profiknak ez istenkáromlás, de én csak "koca" kerékpáros vagyok/leszek.)

Nekem is volt hasonló problémám. Egy 18'-os HFS SE-m volt még 2004-ben. A 20'-os felett állva nem éreztem magam biztonságban (182 cm vagyok). De a 18'-oshoz rövid volt a stucni, és az égbe volt húzva a nyeregcsõ. Most egy Trans Mission Speed vázam van, ez 19'-os, és pont jó.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Szerintem a nagyobb súlyúnak jobb a HFS, mert abban 31,6-os, a TFS-ben meg csak 27,2 mm-es a nyeregcsõ. Meg a HFS k.cs. háza 73 mm, a TFS-é meg 68 mm. Tehát a HFS-ben a nagyobb gumi mellett jobban elfér a lánc kis tányéron (pl. sárban.)

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Gondoltam megosztom Veletek ezt a két videot. AM800 as, nem nagy szám de ezt kibirja..Hármashatárhegyen volt..
http://www.2big.hu/m...CI/p1270170.mov

http://www.2big.hu/m...CI/p1270169.mov

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Tán azért van értelme, mert egy bizonyos testsúly fölött hosszútávon nem biztos hogy elég egy HFS váz, abban azért kevesebb anyag van.

Erre én is gondoltam, de XTR szett + Recon teló? Elég fura így együtt na. :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Tán azért van értelme, mert egy bizonyos testsúly fölött hosszútávon nem biztos hogy elég egy HFS váz, abban azért kevesebb anyag van.

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Ennek mi értelme van szerintetek? (TFS váz, XTR felszereltség, Recon teleszkóp)

http://www2.merida-b...Bikes.Detail.15

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Így túl már kétezer km-en, még mindig jó választásnak tartom a 20"-t! Hétvégén ráültem egy 18-asra és úgy éreztem magamat mint majom a köszörûkövön :-) Úgy érzem, hogy igazából a 19,5" lenne az igazi 180cm-hez, na de ilyen nincs Meridában. SBalogh, én helyedben a 20-ast választanám, bár kérdés az is, hogy menyire nyúrgák a végtagjaid.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Üdv!
A héten lettem gazdája egy HFS 2000 idei váznak.Egy érdekes felfedezést tettem rajta,az alsócsövön a merida felirat mellett nem hfs,hanem tfs felirat van(matrica).Ez másnál is igy van,vagy csak nekem cseszték el a gyárban a matricázást?:scratchhe
Elbandi

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Tisztelt sbalogh! Én 186 cm vagyok, és azért terepen is "nyomom". Tavaly vettem egy merevseggû Malit 19"-ban, és most készült el a másik, egy fully Merida, ami 20"-os. Mindkettõ remekül muzsikál, a 19"-os sem zavar. Szerintem a 20" neked sok lenne, de kiválasztáskor kapd a lábad közé a vázat, és a felsõ vázcsõ és az üleped közt legyen 2-3 cm távolság.

Dagi! Nem tõled vettem meg a vázat?
" A Cube el van vetve! "

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ja, aztán meg majd ha már kiélvezkedte magát a telós vázon, elkezd hiányozni a ráááázás és épít újra ht-t.
:)

hát tudod ez úgy van hogy az igazán haladóknak van ilyen is meg olyan is.....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.021 hozzászólás

majd örexel kicsit és másképp gondolod.....:)

ja, aztán meg majd ha már kiélvezkedte magát a telós vázon, elkezd hiányozni a ráááázás és épít újra ht-t.
:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tanácsot szeretnék kérni.
Hobby célra szeretnék bringát venni, fõleg Margitsziget, Szentendre célpontokra. Kinéztem magamnak a Merida TFS 100V-t, ami MTB, bár kicsit hezitáltam a trekking felé, de nem igazán tetszettek a Crossway-k szemben a 10-assal, ami sztem gyönyörû.
Igen ám, de ahány embert kérdeztem - beleértve a boltosokat is - mind más vázméretet ajánlott a 180 cm-hez. Olvastam Coldi #856 hozzászólását u.erre a bringára vonatkozóan (õ 20"-t választott, s elégedett).
Nekem a 20-as nagynak, a 18-as kicsinek tûnt. Persze ebbe belejátszhatott, hogy a 20-as 12 cm-es, a 18-as 9,5 cm-es stucnival volt szerelve, így még inkább nõtt a különbség. Teljesen elbizonytalanodtam...
Esetleg vegyem én is a 20-ast és cseréljem a kormánybefogót vmi kisebbre, esetleg állíthatóra?
(Bár tudom, hogy profiknak ez istenkáromlás, de én csak "koca" kerékpáros vagyok/leszek.)

igen Neked pont 19-es kéne....de ha nem terep a fõ felhasználáés akkor inkább a 20-as rövidebb stucnival

de ha tényleg ritkán mész terepre szvsz mindenképp egy cross/trekking lenne célszerûbb...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való