Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Milyen rendszerû? isis, octalink, négyszögtengely? Ebike octalinkes 73/121
Shimano BB-ES25 (Hajt

Négyszögtengelyes!És sikerült is pestrõl rendelnem egy shimanot 73/122 mm de a jobb oldalon ahol aaz elsõ lánctányér van ,azon a felén annyira rövid a tengely hogy ha ráhuzatom a hajtókart akkor éri a vázat!Feleslegesen kidobtam 4000 ft+1800 postaköltséget!Errõl van szó:Shimano BB-UN54 Gondolhatod hogy idegbeteg lettem mikor láttam hogy a monoblokkból keveset áll ki a tengely és elérte a vázat a lánckerék mikor ráhuzattam a tengelyre!Áááááááááááá

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Milyen rendszerû? isis, octalink, négyszögtengely? Ebike octalinkes 73/121
Shimano BB-ES25 (Hajt

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!Kérlek segitsetek nekem monoblokk ügyben!Vettem egy merida matts tfs xc 100-as vázat!monoblokkot akarok bele ,de a boltos szerint 73 mm-es csapágyszélességû és 122 mm-es tengelyméretû kell nekem bele!Na de most olyan bajba vagyok hogy sehol nem találok hozzá ilyen méretû monoblokkot!Az lenne a kérdésem hogy a 68mm-es csapágyszélességû és 122 mm tengelyhosszú monoblokk nem jó bele?Mert ilyent kapnék !Kérlek benneteket segitsetek ebbe!

Kömi

Kömi

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

nem jó - 31,6-os kell vagy egy szûkítõ (az olcsóbb lesz, )
pl
-- Bikemarket.hu -- Altrix
bár épp nincs raktáron a kellõ méret.

másik 2 igen (legalábbis a csapágy biztos, a bilincsre nem emléxem 100%ra)

Nyeregcsõbilics is jár hozzá.
Jó, ha van egy végcél, amely felé utazunk; de végül is az utazás a cél. (Ursula K. Le Guin )
http://picasaweb.google.com/KomiErdhttp://www.kellysklub.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Siazstok!A héten jön meg a matts tfs xc 100 vázam és átszeretném pakolni a caprinemrõl a cuccot rá!Azt szeretném kérdezni hogy a 27.2-es nyeregcsõ jó lesz ebbe a vázba?És még azt szeretném kérdezni hogy én ugy tudom hogy a merida vázakhoz alapból jár a kormánycsapágy és a nyeregbilincs.Igaz ez?Válaszotokat elõre is nagyon köszönöm!

nem jó - 31,6-os kell vagy egy szûkítõ (az olcsóbb lesz, )
pl
-- Bikemarket.hu -- Altrix
bár épp nincs raktáron a kellõ méret.

másik 2 igen (legalábbis a csapágy biztos, a bilincsre nem emléxem 100%ra)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Siazstok!A héten jön meg a matts tfs xc 100 vázam és átszeretném pakolni a caprinemrõl a cuccot rá!Azt szeretném kérdezni hogy a 27.2-es nyeregcsõ jó lesz ebbe a vázba?És még azt szeretném kérdezni hogy én ugy tudom hogy a merida vázakhoz alapból jár a kormánycsapágy és a nyeregbilincs.Igaz ez?Válaszotokat elõre is nagyon köszönöm!

Rick25

Rick25

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Köszi.

Szemeztem még a nagytesóval:
Merida Matts TFS XC 400 D 2010 - Ker

Jobban fáj, de a felszereltség magáért beszél. Ausztriában néztem, ott olcsóbb. A 100-D például 475 Euro.
400-D-t még nem kérdeztem, de ma megkérdezem. Ha 550-ért odaadja már hozom is. :-)
(bár én vételi árfolyamon számolok, mert ott dolgoztam 3 hónapot), de eladásin is jobb valamivel sztem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hidraulikus

Rick25

Rick25

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Sziasztok!

Légyszi segítsetek nekem! Kérdésem: ez a bringa
Merida 2010 - Merida Matts TFS XC 100 D - .::CANGA KER
hidraulikus, vagy bowdenes tárcsafékkel rendelkezik?
Jó lesz nekem a 20"-as méret. 190 cm vagyok, de hosszú lábú. :-)

Válaszotokat elõre is köszi!
Rick25

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2009-es trail 300 d-t. Katalógus szerint 17"-os váz kell nekem a 176 cm magasságomhoz (átlagos testfelépítés, 65 kg). Ha valakinek lenne ilyen bringája hasonló testfelépítéssel kérem ossza meg a benyomásait velem. Szerintetek a 19"-os nagy lenne. Nem igazán tudom más bringához hasonlítani, mivel elég különleges a vázszerkezete.

Szerintem is pont jó a 17-es

"just chillin killin"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2009-es trail 300 d-t. Katalógus szerint 17"-os váz kell nekem a 176 cm magasságomhoz (átlagos testfelépítés, 65 kg). Ha valakinek lenne ilyen bringája hasonló testfelépítéssel kérem ossza meg a benyomásait velem. Szerintetek a 19"-os nagy lenne. Nem igazán tudom más bringához hasonlítani, mivel elég különleges a vázszerkezete.

Elég rövid vázak, hosszra akár még jó is lehet.

A sebesség mindent megold.

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Igen, azt én is láttam, de van olyan váz ahol legalább a helyét meghagyják.
Arra lettem volna kíváncsi hogy ez is olyan-e.

Kömi

Kömi

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a Merida HFS XC 1000D vázra van-e lehetõség v-féket felrakni.
Vagy ez már teljesen tárcsás?

Amennyire a képeken látom nincs rajta V fék szem, tehát biztos nem.
Jó, ha van egy végcél, amely felé utazunk; de végül is az utazás a cél. (Ursula K. Le Guin )
http://picasaweb.google.com/KomiErdhttp://www.kellysklub.hu

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás
Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a Merida HFS XC 1000D vázra van-e lehetõség v-féket felrakni.
Vagy ez már teljesen tárcsás?

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

190 centi vagyok, hosszú lábakkal. A 22"-os vázméret való nekem a katalógus szerint. Szerintetek is jó lesz ez? Merida Matts TFS XC 700 D-re gondoltam.

190 cm-hez túl nagy a 22"-es váz, a katalógus is (!) 20"-as méretet ajánl...

Rick25

Rick25

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
190 centi vagyok, hosszú lábakkal. A 22"-os vázméret való nekem a katalógus szerint. Szerintetek is jó lesz ez? Merida Matts TFS XC 700 D-re gondoltam.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Nem lehet rossz vétel. Személyes vélemény, de inkább egy idei Trail 700-D-t néznék, ebben a levegõs villa elég komoly pluszt adhat, mivel rendesen beállítható a testsúlyra a beülés stb. Ez elég meghatározó része a bicajnak; ahogy sokszor olvastam már itt, a váz, a kerekek és a villa az, amin jobb nem spórolni. :)

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok! Venni szeretnék egy Merida Matts TFS Trail 500 D (2009-es), igazából itt is a teszten jókat olvastam róla, érdeklõdnék, hogy tényleg jó választás-e? Nem ugrálnék másfélméteres kövekrõl 70° lejtõn mondjuk, de azért egy-két kõrõl való elrugaszkodást egy közepes meredekségû lejtõn azért terveznék vele! Szóval igazából All-Mountain bringaként használnám! Ha vannak tapasztalaitok is róla lécci írjátok le!:)

(Szerk.: ja és bocs ha már volt hasonló kérdés, nem keresgettem most)

Sziky_Balázs

Sziky_Balázs

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Fogok venni egy használt merida hfs matts speedet. Felszereltségét tekintve full deore, hidraulikus magura julie van rajta. Annyi, hogy nem egy mai példány, kb 5-6 éves lehet.
Véleményeket várok, hogy mire számíthatok! XC ill. városi közlekedésre lesz.

köszi!
Balázs