Fékerõben valóban hasonló amíg mûködik... (Mondjuk nekem a fékkar formája sem tetszik, de ez már ízlés kérdése). Szóval a tektro hidr. fékekkel elõfordult hogy 1-2 használat után elengedte az olajat, ez még nem is gond, mert gariban cserélték, nem tudom h ez az eladó ezt hogyan tudja biztosítani, ha ilyesmi elõfordulna. A hayes fékektõl én még nem láttam ilyesmit és úgy általában több közük van minõségi fékekhez sztem.
A Launch villa- ha jól látom 120mm-es változatban szerelték be, ami eleve tönkre vágja a geometriát- a tavalyi TFS vázakat 80mm-es villához optimalizálták. A Launch-ot olcsó dirt-utánzat bringákba szerelik gyárilag, szarul mozog, de legalább jó nehéz(2,5-3 kg). A lock-out-ot azért ne keverjük azzal h feltekered az elõfeszítést... Egy normális villa pont azért mozog úgy, ahogy kell, mert az egyik szárban(általában) van a rugózó elem(rugó v. levegõ), a másikban a csillapítás, ami azért felel hogy ne rúgjon vissza a villa. A launch-ban nincs csillapítás, mondjuk felkeményíteni tényleg lehet- de akkor lesz egy 3 kilós jó magas merev villád, ami egy nagyobb ugrásnál azért bemozdul..
A kerékagyak között tényleg nem tudom mekkora különbség lehet, de az biztos h. egy normális 32 küllõs 3 keresztre fûzött kerék erõsebb lesz mint a vuelta gyári kerék.(Tapasztalat-utóbbit láttam meghalni fél év alatt-50 kilós gyerek használta).
Ha még egy kis lóvé beleférne sztem érdemesebb ezekkel szemezni:
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 400 DBikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 100 D -ez most hivatalosan drágább mint a 400-as, de nyilván olcsóbban megkapod, ha van még..
vagy:
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 17" - Trail - 2010 - MERIDA 2010 TFS TRAIL 100 D és ezekre tényleg van garancia( csak feltételezem h a vaterán nem kereskedõ hirdet..)