Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Viszont azt fedeztem fel, leszerelés után, hogy az egyik XTR pofából kijövõ rögzítõcsavar eléggé lötyög. Ez javítható? Baj egyáltalán? (a másik fixen áll)

mármint kézben, vagy beszerelve? az SD7 menetes tüskéi is lötyögnek alapban.. amíg meg nem húzod rajtuk a csavartot.

a másikra: tényleg érdemes jó minõségû bowdenházat venni, nem sok pénz, és végzõdéseknél is odafigyelve megcsinálni (köszörülés, belsõ mûa. csõ eligazgatása) ha magad csinálod.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Bowdenezés normálisan meg van csinálva? Azzal is lehet szívni....

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Olcsóbb, ha csak betétet veszel. Egy XTR-t cseréltem Authorra, de vehetsz bele akár Bike Positive betétet is.

Köszi. Ma amúgy próbaképp beletettem a polcon porosodó Alhonga fékpofákat hátra. Ezzel érzésre jobban megáll, de ami a fõ, hogy nem gyilkolja a felnit. Viszont nem néz ki túl jó, ezért az XTR pofába inkább veszek valami puhább betétet.

Viszont azt fedeztem fel, leszerelés után, hogy az egyik XTR pofából kijövõ rögzítõcsavar eléggé lötyög. Ez javítható? Baj egyáltalán? (a másik fixen áll)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Olcsóbb, ha csak betétet veszel. Egy XTR-t cseréltem Authorra, de vehetsz bele akár Bike Positive betétet is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Hali,

Lenne egy kérdésem: Vettem 2 hete egy 2007-es XTR V féket használtan (szinte alig hasznalta az eladoja, olyan újszerû. Azt mondta, kemény neki a fékpofa, így nem tetszik neki). Jól felszereltem, beállítottam, de a fékhatásával nem vagyok elégedett, fõleg hátul. B+ Acrobat Comp felnim van, és nekem is úgy tûnik, mintha túl kemény lenne a fékpofa hozzá. Hosszabb fékezés után érdekes, kicsit fémes súrlódó hang jön a hátsó kerék felõl, és elég nehéz blokkolni a hátsó kereket. A fékpofám -relatív- gyengesége akkor tûnt fel, amikor az egyik haver új Magellan Dracoján kipróbáltam a "filléres" B+ féket. A felni azon is olyan, mint az enyémen, így azon nem nagyon múlhat a dolog. Meglepõdtem, hogy a B+ fékpofák szinte haraptak az én XTR-eméhez képest:( A fékkarom vadi új SD7-es.

Szerintetek milyen fékpofát érdemes/lehet venni hozzá? Hogyan járok jobban, ha csak a fékbetétet cserélem a gyári cartridge-es fékpofában, vagy ha veszek házastól egy másik fékpofát? (ami, ha jól néztem, felszerelthetõ az XTR féktesteire)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem kék van és szerintem ez a kemény, lassabban kopik mint a felnim.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
na akkor jo lesz a hagyományos fekete :)

de akkor már érdekelne azért. most akkor a kék az a legkeményebb vagy legpuhább? :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

hopp enté azért ez jó:) komplett author pofa? vagy lehet kapni ebböl is csak azt a gumi betétet?

Én csak a betéteket vettem, háromkomponensû mint a BBB, de ez gyárilag a felni ívére van formázva.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
kék Ritchey-t nem ajánlom, nekem megette a felnimet, nagyon kemény volt
a piros viszont az egyik legjobb betét szerintem (legalábbis a felnijeimhez hibátlan volt), de a top még mindig a piros Tioga :)

edit: biztos hogy a kék a legpuhább? nekem az tûnt a legkeményebbnek (bár régen volt már, az igaz)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
fekete a legkeményebbe rgo legtartósab( megjegyzem baszott jól fog az is)
piros kicsit puhább nedves idõben jobban fog de gyorsabban kopik
kék extra puha , saras esõs mocskos idõben. Értelem szerüen egy betét egy verseny

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
kössz kela.
hopp enté azért ez jó:) komplett author pofa? vagy lehet kapni ebböl is csak azt a gumi betétet?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nemrég vettem ~1700 Ft-os Author fékbetétet, jobban fog mint az XTR, és nem is nyikorog.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
kék sztem, az eXtrém talán hosszabb lejtõzéshez meg zordabb idõhöz...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
tesom v-fékjéhez akarok uj betétet venni.
Ritchey Super Logic : fekete (normál),
piros (nedves),
kék (extrém)

ez ilyen cserélhetös gumibetétes cucc. csak én ehhez nem értek mert nekem már rég tárcsafékem van. általába száraz idöbe jár tesom/faterom ezzel a biccajjal. tehát akkor fekete vagy kék jöhet szoba. de a kék az "keményebb" lehet vagy miért extrém? szerintetek feketét vagy kékek vegyek? :chin: melyik fog jobban? melyik a tartosabb?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Így fel lehet fogni :D
Õõõ, miért várod meg, míg a fékpofa "befejezi" amit elkezdett?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Nekem az RW2 gyári fékpofa szintén csiszoló hangot ad ki lejtõ végén, félek is, nehogy megegye a felnit...
Ha elkopik, piros Ritchey lesz az utóda ;)

alig várom, hogy elkoptassa a felnit, vehessek valami rendes kereket :D:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ma vettem fémházas rw2 betétet, 2800ft volt, ha belegondolok lehet megérte volna új féket venni (sd5 3000ft), mondjuk a fémházasba már csak ezer valamennyi lesz a betét.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nekem az RW2 gyári fékpofa szintén csiszoló hangot ad ki lejtõ végén, félek is, nehogy megegye a felnit...
Ha elkopik, piros Ritchey lesz az utóda ;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Gyári SD5 pofa nekem is nagyon bejött, viszont hamar elfogyott. De sztem lehet kapni külön, a fémházasat szinte biztos, legalábbis láttam vmikor:)
Amikor elkopott akkor Jagwire Switchbacket vettem, az is tetszett, lassabban kopik mint az Avid, viszont lejtõk után elég fura, csiszolós hangja lett..aztán hamar elmult mindig. Fékerõre nem volt panasz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rim wrangler 2 betétek vannak gyárilag az avid fékekben? Mert ilyet biztos lehet kapni. A jagwire betétek milyenek?