Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
van itt valaki, aki használ kerámiás felnit? tapasztalatokra lennék kíváncsi, pl arra, hogy fékerõben hogyan viszonyul egy 160mm-es átlag cc-s tárcsafékhez az ereje, mennyire gyorsan eszi a pofát, milyen spéci pofát érdemes használni? érdemes egyáltalán ilyesmiben gondolkozni, vagy nézzek inkább jófajta "hagyományos" felnit?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Fékpofával kezdtem:) Akkor majd valamikor nekiállok,köszi a segítséget!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A fékpofát se felejtsétek el megcsiszolni ! Arra meg a felnirõl ég rá egy fémes réteg. Alu felninél ez mindig így lesz. Ezért (is) jók a kerámia felnik.
Marci

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
bardocz: az említett finomságú csiszolópapírokkal kb egy élet lenne mire elcsiszolnál egy felnit. nyugodtan ess neki, semmi baja nem lesz tõle.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Bocs a késõi válaszért.
Megpróbálom leírni. A lyukak a csap mellett vannak, amire a fékkart húzod rá. A fékkaron helyezkedik el a rugó is, ami beleakad a csap melletti lyukak valamelyikébe, amivel a rugó erõsségét tudod ezzel szabályozni.

Szerintem itt félreértések vannak. A fékkar az, ami a kormányon van.

A sebesség mindent megold.

kisember08

kisember08

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Nekem nem egészen világos, hogy hol van az a lyuk és mi köze a rugóhoz.

Bocs a késõi válaszért.
Megpróbálom leírni. A lyukak a csap mellett vannak, amire a fékkart húzod rá. A fékkaron helyezkedik el a rugó is, ami beleakad a csap melletti lyukak valamelyikébe, amivel a rugó erõsségét tudod ezzel szabályozni.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Lehet kipróbálom majd mosószeresvíz+szivacsot is.Hõlégfúvó semmiképp nem:D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Esetleg valami oldószer. Benzinszármazékok pl. Rosszabb esetben kromofág. Vagy hõlégfúvó...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Más módszer nincsen erre a célra?Nem akarok az új felninek nekiállni csiszolópapírral:S

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
csiszolópapír? mondjuk 120-160-ig valami

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Néhány hétig rákényszerültem h elöl vmi gagyi féket kelljen használnom.
Azt hittem majd miután visszakerül rá a SD7 lekopik...
de nem így lett. Rajta mradhatott vmi mert nem olyan a fékhatás
mint elõtte és kissé karcos hangot is ad mikor fékezem az elsõ kereket.
Azt a réteget amit a pofa hagyott a felnin mivel lehetne eltávolítani?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nem használtam még rigidát. próbáldd meg az avid rim wrangler 2-t. alu ház, elvileg jó sok felnihez jó.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

attól függ hogy milyen felni.
nekem az alexrimshez bejött a bbb és a gyári avid is. a gyári talán túl gyorsan kopott.

Rigida Sphinx, de már leírtam alig 5 hozzászólásnyira

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
azt viszont hozzá kell tennem hogy a fémházas bbb nem olyan érzékeny a melegedésre. eddig nem sikerült megsütnöm, pedig próbálkoztam vele (vagy csak egy emberes lejtõ kell neki).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
WTB-hez rossz a piros ritchey.

A sebesség mindent megold.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
attól függ hogy milyen felni.
nekem az alexrimshez bejött a bbb és a gyári avid is. a gyári talán túl gyorsan kopott.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
De hiába van az embernek egy ütõs fék rendszere egy sokak által dicsért pofával, ha a felni nem passzol! Na ebben segítsen vki plz!

Vagy ez a kérdés így túl költõi???

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Avid sd7 -es fék bitangul fog, és már eleve jó a fékbetét hozzá, és még cserélhetõs is a betét benne.

Az shimano fékbetétek alapból elég kemények és szerintem koptatják is a felnit rendesen.

De tulajdonképpen a shimano és avid egyik (akár a legolcsóbb) termékével sem lehet igazán melléfogni.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
leginkább egy fék, ami tartalmazza a megfelelõ mechanikát. :) valójában egy trapézszerkezet van benne, míg a hagyományos 1 alu rúd egy tüskén ami körül el tud fordulni. sokan esküsznek rá, sokan felesleges súlytöbbletnek gondolják, de tény hogy nem nagyon gyártkák már. ha a választott pofa jó a felnihez, egy Deore fék is könnyen megfog egy 90 kilós embert. nekem 9.0 fékem volt 7.0 karral RW2 pofával Mach4 ferlnin. nagyon harapott!

picur220

picur220

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás

Nekem a Shimano fékek kidolgozása elég etalon, de nagyon sokan szeretik az Avid-ot is. Jó felnivel és bowdenezéssel bármelyik megteszi, veheted a legolcsóbbat (én Altus-Acera színtû V-féket használtam, 85 kg-mal nem volt gond. Deore merevebb sokkal), ha nem vagy grammániás.

Párhuzamosítás: a pofa alsó-felsõ része egyszerre éri el a felnit. Más szóval a pofa-felni közti rés mindig párhuzamos a pofa távolságától függetlenül.

Párhzamosításhoz kell vmi spéci felszerelés vagy spec. fék, vagy mindegyiket lehet?
A párhuzamosságtól jobb lesz a fékerõ vagy van vmi különbség a párh és nem párh közt?