használtan kaptam a bátyámtól, nem õ használta. sztem is abnormális...ezért írtam ide ahogy látom kopásnyomok csak a tárcsafék konzolnál vannak úgyhogy gondolom az is volt rajta. ugye nem akarod azt mondani hogy tárcsaféket kell hogy vegyek? azt naon nem szeretném...semmi szükségem sincsen rá. csináljak fotót a dologról?
üdv
elõre is köszi a helpet!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2006. szeptember 03. - 15:26
Írta 2006. szeptember 03. - 14:59
Az egy kicsit nem abnormális dolog? Merthogy nem csak 1 féle méretû van? Milyen fék volt rajta eredetileg? (Asszem az a féktüske meg cserélhetõ talán...)
Mod.: Használtan vetted a vázat?
Mod.: Használtan vetted a vázat?
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. szeptember 03. - 12:21
sziasztok!
nagy megrökönyödésemre tapasztaltam hogy a nemrég vett vázamon(sima alu váz) a hátsó 2 v-fék pöcök jóval nagyobb mint a sram 5.0-s v-fékemen a lyuk.
számszerint a pöcök mérete, mivel felül picit kiszélesedik: felsõ 1mm-n: 13,5mm átmérõ. alatta 12mm.
a kérdésem hogy erre milyen féket vegyek?
elõre is köszi a segítséget.
nagy megrökönyödésemre tapasztaltam hogy a nemrég vett vázamon(sima alu váz) a hátsó 2 v-fék pöcök jóval nagyobb mint a sram 5.0-s v-fékemen a lyuk.
számszerint a pöcök mérete, mivel felül picit kiszélesedik: felsõ 1mm-n: 13,5mm átmérõ. alatta 12mm.
a kérdésem hogy erre milyen féket vegyek?
elõre is köszi a segítséget.
Írta 2006. szeptember 01. - 19:29
Eredetileg LX-et akartam de nem volt idei csak XT, de attól (az XT-tõl) féltem 1 kicsit mert nem sok jót hallottam a tavaji modellröl.
De még semmi baja.(le lett kopogva)
De még semmi baja.(le lett kopogva)
Írta 2006. szeptember 01. - 18:38
Ha fog akkor nem gáz.
Én ugyanígy voltam anno LX-szel csak az pluszba még nem is fogott. Persze azóta tudom a pofán múlik minden.
Én ugyanígy voltam anno LX-szel csak az pluszba még nem is fogott. Persze azóta tudom a pofán múlik minden.
Írta 2006. szeptember 01. - 18:21
Vettem 1 párhuzamosított XT "V" féket.
Naon jól fog csak az a baj hogy még fékmerevítõvel is nyomkodja a vázat.
Naon jól fog csak az a baj hogy még fékmerevítõvel is nyomkodja a vázat.
Írta 2006. augusztus 11. - 12:18
Nekem volt Ritchey fékem, de hírül sem volt olyan fékerejük mint a mostani Avid-nak. Plusz, ha csak 1 vastag alátétet használtam, nagyon közel került a gumi széléhez a féktest teteje, és ha a pofa kopott, és bütykösebb volt a gumi akkor beleért fékezéskor. Avidot javaslom!
Írta 2006. augusztus 11. - 07:54
Pofáim (Cartridge rendszerû) vannak, azokat korábban vettem, csak a fékpillangókat szeretném vmi normálisabbra cserélni.
Írta 2006. augusztus 10. - 17:59
ja.
vagy, ha nagyon óccsózni akarsz, akkor bike+ féktestek, meg vmi puha fékpofa, cool stop szürke...
asszony nagyon elégedett az 5cm körméretû csuklójával.. bár, akkor má ott vagy mint egy sd3 pofával..
vagy, ha nagyon óccsózni akarsz, akkor bike+ féktestek, meg vmi puha fékpofa, cool stop szürke...
asszony nagyon elégedett az 5cm körméretû csuklójával.. bár, akkor má ott vagy mint egy sd3 pofával..
Írta 2006. augusztus 10. - 17:43
Írta 2006. augusztus 10. - 17:40
A városi bringába szeretnék új fékeket, mert a mostaniak nem éppen a legjobbak. Mondhatni nagyon ratyik.
Ti mit javasoltok, ami már elfogadható minõségû, de még nem olyan vészes az ára (Magyarul minimálisat akarok rá költeni). Altus?
Ti mit javasoltok, ami már elfogadható minõségû, de még nem olyan vészes az ára (Magyarul minimálisat akarok rá költeni). Altus?
Írta 2006. augusztus 06. - 20:47
Elméletileg mindegyik jó mindegyikbe. Elméletileg. Én is szívtam már meg amikor Avid házba akartam berakni fekete Ritchey-t.
Írta 2006. augusztus 06. - 20:43
...És nem mindegy a fékkar (ugyanis van még mûanyag a fémen kívül...), nem mindegy a féktest... De ezt már hányszor kitárgyaltuk.
Amúgy minden cserélhetõ betét jó minden fém házba? Gondolok itt pl.: az RW2 házába belemegy és ott is marad egy Jagwire Tri-Zone, vagy Koolstop betét?
Amúgy minden cserélhetõ betét jó minden fém házba? Gondolok itt pl.: az RW2 házába belemegy és ott is marad egy Jagwire Tri-Zone, vagy Koolstop betét?
White Horse
Írta 2006. augusztus 06. - 20:35
Szerény véleményem szerint, vedd azt a féktestet amelyik a legjobban tetszik és válassz hozzá olyan fékpofát, amelyik a maximális fékhatást nyújtja azon a felnin, amit éppen használsz. Szerintem érdemes fémházas betétet választani, mert az merevebb és könnyebb cserélgetni a fékbetéteket. Ja és a bowdenezésen is rengeteg múlik, de a legfontosabb a fékpofa és a felni anyaga közti súrlódási tényezõ.
Írta 2006. augusztus 02. - 19:53
Nekem Ritchey van, sokat nem hajlik az biztos:) , sd7 karral fog mint a disznó.A csúszóperselyes rész teljesen szétszedhetõ, így könnyen karbantartható.Ergo nekem jobban tetszik ez a konstrukció mint az avid, annyira bivajerõsnek néz ki minden irányban.Szerintem azt vedd meg amelyik kinézetre jobban tetszik vagy olcsóbb, úgyis a fékpofa és a bowdenezés fog számítani a fékerõben.
(még annyit hogy én 7000 ft-ért vettem a két pár ritchey-t kék pofával)
(még annyit hogy én 7000 ft-ért vettem a két pár ritchey-t kék pofával)
Írta 2006. augusztus 02. - 19:24
Én Avidra szavazok, havernak van és merev a féktest mint a disznó és fémházas RW2 pofival iggen jó....
Ritchey-t is huzogattam abban nekem csak a pofa tetszett.....bár nem egyforma körülmények között próváltam de, az Aviddal elégedett leszel sztem....
písz....
Ritchey-t is huzogattam abban nekem csak a pofa tetszett.....bár nem egyforma körülmények között próváltam de, az Aviddal elégedett leszel sztem....
písz....
Írta 2006. augusztus 02. - 19:19
dobre
szerintetek:
2pár ricsi 11ropiért, kék pofával az a széép fekete ívelt V féket vegyem,
http://www.bikebuste...oto/6000103.jpg
vagy
avid single digit 5öt.
A kar most speed dial 7...
Bowdenház jagwire, bowden bbb köszörült, ill, jagwire
felni mach1 210 az az óccsó, de 500g alatti
Még egyik sem kártrájdzs, viszont má' az avid 7es az...6 rugó körüli pézért.
jobb a kártrájdzs téma, v hanyagoljam?
szerintetek:
2pár ricsi 11ropiért, kék pofával az a széép fekete ívelt V féket vegyem,
http://www.bikebuste...oto/6000103.jpg
vagy
avid single digit 5öt.
A kar most speed dial 7...
Bowdenház jagwire, bowden bbb köszörült, ill, jagwire
felni mach1 210 az az óccsó, de 500g alatti
Még egyik sem kártrájdzs, viszont má' az avid 7es az...6 rugó körüli pézért.
jobb a kártrájdzs téma, v hanyagoljam?
Írta 2006. július 08. - 20:43
ennek örülünk!
ha problémák megoldódnak maguktól
ha problémák megoldódnak maguktól
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
Írta 2006. július 08. - 19:29
S.O.S. !!!
Be akarom állítani a v fékemet de valamit mindig elcseszek...
tudom, hogy amtõr, meg, hogy alap...
szóval az a baj hogy beállítom a pofatávolságot meghúzom a bowden végét
és rácsvarom a csavart... és aztán mindig kilazul... (nem azért mert kicsúszik a nyélbõl)...
hogy kell?
tényleg S.O.S. lenne mert du iundulnék bringázni...
rájöttem
Írta 2006. július 08. - 14:37
S.O.S. !!!
és rácsvarom a csavart... és aztán mindig kilazul... (nem azért mert kicsúszik a nyélbõl)...
hogy kell?
hogy kell?