Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Andrower

Andrower

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
köszi... (képzeld fizetek érte)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
alapszintû, mint a legtöbb tektro....(már megnt akciós a net?:()

Andrower

Andrower

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Ez milyen V-fék?? Tektro RS 360A
Jó vagy nem jó?:D:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Ha nincs középütt a kerék, azt általában a rugóerõ kompenzálásával szokták megoldani. Ennek is lehetnek ilyen tünetei, és ekkor a fékpillangók (vgy mifene) nem egyszerre mozognak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
beállítási szinten nincs sok különbség, csak a kiképzésben, igényességben:)
sok sikert!

misirulez

misirulez

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Köszönöm a válaszokat!
Holnap megnézem.
Amúgy meg a bicikli amin a fék van egy 50e-ft os bicikli, nemtudom már milyen márka, de azt mondta hervisbe vette. Szal valszeg nem XTR fék van rajta.

üdv.:
misirulez
Egyszerû életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
tehát: a v féket 1-1 rugó, vagy hajlított vasrudacska húzza vissza alapállapotba
ha ezek közül az egyik oldali gyengébbre van állítva/húzva/feszítve, mint a másik oldali, akkor lehetséges az hogy az egyik irányba be fog állni a fék.

keress azon a részén oldalt egy kis csavarkát, melyet a féktüskére, a telóra/vázra húzol.
becsavarásával feszíthetsz, kifelé csavarásával lazítassz.
azon az oldalon feszíts, mely nem akar visszaállni eredeti állásba, a másik oldalin pedig lazíthatsz.
ha ténylegesen találsz egy pöckbe beakasztva egy rudacskát, annak kifelé feszítésével is lehet elõfeszíteni a féken - visszaáll így is erõsebben
sok sikert!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hmm, annyira bölcs vagy. gondoltam h v fékrõl van szó, mivel a tárcsafékhez nem ilyen ábrát kéne kreálnod. meg ez a vfékes topik vagy mifene. amúgymeg kösz aske, a kérdés helyesen: konkrétan milyen típusú fékrõl van szó??? lehet h már nagyon elgyengült benne a rugó, vagy nincs elég feszesre húzva...és ez a csavar nem kilazul, hanem ezzel lehet szabályozni azt h a rugó mennyire feszítse vissza a féket.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Milyen típusú fékrõl van szó?

misirulez

misirulez

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

misirulez, milyen fékrõl van szó??

szerintem egyszerûen arról van szó, hogy a fékfeszítõ rugó (vagy hogy is mondjam) nem elégerõs...a fékpillangó alján találsz egy kis csavart, azt kell befele teekrgetni, persze lehet, hogy utána is kell majd állítani...

V-fékrõl van szó.
Amelyik csavar laza volt azt meghúztam.
De ha jobban belegondolok, logikus, hogy elmozdul hiszen a fékkar behúzásakor is el kell "mozdulnia", csak a probléma, hogy magától is elmozdul.

A kérdés, az. hogy segítene-e a problémán ha vennék neki egy Avid Single Digit 5 ?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
misirulez, milyen fékrõl van szó??

szerintem egyszerûen arról van szó, hogy a fékfeszítõ rugó (vagy hogy is mondjam) nem elégerõs...a fékpillangó alján találsz egy kis csavart, azt kell befele teekrgetni, persze lehet, hogy utána is kell majd állítani...

misirulez

misirulez

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok, egy elég amatõr kérdéssel fordulnék hozzátok.
Mivel szakszavak tudásának hijján elég nehéz lenne elmagyarázni ezért csináltam egy ábrát a kérdésemhez.

az ábrán fekete színnel a fék normális állapotát ábrázoltam.
piros szinnel azt árbrázoltam amikor az ujjammal a tetejét ballra nyomom.
Namármost a probléma az, hogy bizonyos rezgésektõl (pl ha a bicikli lemegy egy patkáról), akkor magától is olyan állapotba kerül mintha az ujjammal ballra nyomnám, így a jobb oldali fékpofa folyamatosan fékezi az abroncsot.

A kérdés az, hogy ez a jelenség azért fordul elõ mert maga a fék gyenge minõségû vagy valamelyik csavar nem jól van beállítva...?

Feltöltött kép

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
gondolom állva. de menet közben, egy ujjal fékezve nem blokkol? akkor inkább egy másik fékpofát ajánlanék kipróbálni.

egyébként olyan nagy jelentõssége nincs ezeknek a fékmerevítõknek, szóval sokat ne várj tõle. nem véletlenül nem gyártanak már komolyabb cuccokat. triálos meg szvsz azért van, mert a magura hidrós felnifékhez kell és azért karbon mert a triálosok is kockafejû grammániások :D

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
A gyári Avid fékkel van szerelve. Van majdnem fél centis mozgása a konzoloknak

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
miféle fékkel feszegeted te azt meg? amúgy a legtöbb helyen csak ilyen acor van...

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Sziasztok!

Tud valaki jó fékmerevítõt és hozzátartozó lelõhelyet ajánlani? A legtöbb boltban csak Acor van. Egy trialos honlapon találtam egy karbont 11500 Ftért, de azért az egy kicsit sok. A Merida Mission Comp-om hátsóját szeretném erõsíteni. Köszi.

syaby85

syaby85

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
köszi. akkor arrafelé veszem az irányt :) üdv.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Most esett le, hogy "pöcök". Na akkor passz. Ez a legjobb amit tehetsz, a szervíz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

syaby85

syaby85

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
van a váz, és arról áll ki két henger alakú pöcök. azok teljesen kopásmentesek. és még akkor sem megy rá a vfékem hogyha az egész belsejét kiszedem. és mivel a tetején szélesebb egy a "pöcök" ezért sztem csak vmi rápattintós módszerre lehet tervezve, vagy valami plusz csavarral való rászorításra. lövésem sincs mi lehet ez...asszem elviszem vmi szervízbe...
de azért várom a váalszod :) fotó picit késõbb lesz csak.
köszi
mod: a vázon lévõ vfék konzol oda van hegesztve.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Fotó mindig jó. :)
Nemhiszem, hogy ezért tárcsát kéne venni. Elõször nézd meg, nem-e cserélhetõ a V-fék konzolja (elvileg csavaros), aztán ha az, kell keresni két másikat.
Minden irányban szélesebb? Vagy csak függõlegesen? (Csak hangosan gondolkodom: lehet, hogy a csavar kitágította a lyukat, mert mondjuk rövid volt a csavar és nem volt a helyén teljesen a fék?)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.