köszi... (képzeld fizetek érte)
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2006. September 12. - 18:14
Posted 2006. September 12. - 18:04
Posted 2006. September 12. - 17:13
Posted 2006. September 07. - 13:21
Ha nincs középütt a kerék, azt általában a rugóerõ kompenzálásával szokták megoldani. Ennek is lehetnek ilyen tünetei, és ekkor a fékpillangók (vgy mifene) nem egyszerre mozognak.
Posted 2006. September 06. - 22:39
Posted 2006. September 06. - 22:23
Köszönöm a válaszokat!
Holnap megnézem.
Amúgy meg a bicikli amin a fék van egy 50e-ft os bicikli, nemtudom már milyen márka, de azt mondta hervisbe vette. Szal valszeg nem XTR fék van rajta.
üdv.:
misirulez
Holnap megnézem.
Amúgy meg a bicikli amin a fék van egy 50e-ft os bicikli, nemtudom már milyen márka, de azt mondta hervisbe vette. Szal valszeg nem XTR fék van rajta.
üdv.:
misirulez
Egyszerû életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem.
Posted 2006. September 06. - 21:50
tehát: a v féket 1-1 rugó, vagy hajlított vasrudacska húzza vissza alapállapotba
ha ezek közül az egyik oldali gyengébbre van állítva/húzva/feszítve, mint a másik oldali, akkor lehetséges az hogy az egyik irányba be fog állni a fék.
keress azon a részén oldalt egy kis csavarkát, melyet a féktüskére, a telóra/vázra húzol.
becsavarásával feszíthetsz, kifelé csavarásával lazítassz.
azon az oldalon feszíts, mely nem akar visszaállni eredeti állásba, a másik oldalin pedig lazíthatsz.
ha ténylegesen találsz egy pöckbe beakasztva egy rudacskát, annak kifelé feszítésével is lehet elõfeszíteni a féken - visszaáll így is erõsebben
sok sikert!
ha ezek közül az egyik oldali gyengébbre van állítva/húzva/feszítve, mint a másik oldali, akkor lehetséges az hogy az egyik irányba be fog állni a fék.
keress azon a részén oldalt egy kis csavarkát, melyet a féktüskére, a telóra/vázra húzol.
becsavarásával feszíthetsz, kifelé csavarásával lazítassz.
azon az oldalon feszíts, mely nem akar visszaállni eredeti állásba, a másik oldalin pedig lazíthatsz.
ha ténylegesen találsz egy pöckbe beakasztva egy rudacskát, annak kifelé feszítésével is lehet elõfeszíteni a féken - visszaáll így is erõsebben
sok sikert!
Posted 2006. September 06. - 21:34
hmm, annyira bölcs vagy. gondoltam h v fékrõl van szó, mivel a tárcsafékhez nem ilyen ábrát kéne kreálnod. meg ez a vfékes topik vagy mifene. amúgymeg kösz aske, a kérdés helyesen: konkrétan milyen típusú fékrõl van szó??? lehet h már nagyon elgyengült benne a rugó, vagy nincs elég feszesre húzva...és ez a csavar nem kilazul, hanem ezzel lehet szabályozni azt h a rugó mennyire feszítse vissza a féket.
Posted 2006. September 06. - 21:32
Posted 2006. September 06. - 20:32
misirulez, milyen fékrõl van szó??
szerintem egyszerûen arról van szó, hogy a fékfeszítõ rugó (vagy hogy is mondjam) nem elégerõs...a fékpillangó alján találsz egy kis csavart, azt kell befele teekrgetni, persze lehet, hogy utána is kell majd állítani...
V-fékrõl van szó.
Amelyik csavar laza volt azt meghúztam.
De ha jobban belegondolok, logikus, hogy elmozdul hiszen a fékkar behúzásakor is el kell "mozdulnia", csak a probléma, hogy magától is elmozdul.
A kérdés, az. hogy segítene-e a problémán ha vennék neki egy Avid Single Digit 5 ?
Posted 2006. September 06. - 20:04
misirulez, milyen fékrõl van szó??
szerintem egyszerûen arról van szó, hogy a fékfeszítõ rugó (vagy hogy is mondjam) nem elégerõs...a fékpillangó alján találsz egy kis csavart, azt kell befele teekrgetni, persze lehet, hogy utána is kell majd állítani...
Posted 2006. September 06. - 19:46
Sziasztok, egy elég amatõr kérdéssel fordulnék hozzátok.
Mivel szakszavak tudásának hijján elég nehéz lenne elmagyarázni ezért csináltam egy ábrát a kérdésemhez.
az ábrán fekete színnel a fék normális állapotát ábrázoltam.
piros szinnel azt árbrázoltam amikor az ujjammal a tetejét ballra nyomom.
Namármost a probléma az, hogy bizonyos rezgésektõl (pl ha a bicikli lemegy egy patkáról), akkor magától is olyan állapotba kerül mintha az ujjammal ballra nyomnám, így a jobb oldali fékpofa folyamatosan fékezi az abroncsot.
A kérdés az, hogy ez a jelenség azért fordul elõ mert maga a fék gyenge minõségû vagy valamelyik csavar nem jól van beállítva...?
Mivel szakszavak tudásának hijján elég nehéz lenne elmagyarázni ezért csináltam egy ábrát a kérdésemhez.
az ábrán fekete színnel a fék normális állapotát ábrázoltam.
piros szinnel azt árbrázoltam amikor az ujjammal a tetejét ballra nyomom.
Namármost a probléma az, hogy bizonyos rezgésektõl (pl ha a bicikli lemegy egy patkáról), akkor magától is olyan állapotba kerül mintha az ujjammal ballra nyomnám, így a jobb oldali fékpofa folyamatosan fékezi az abroncsot.
A kérdés az, hogy ez a jelenség azért fordul elõ mert maga a fék gyenge minõségû vagy valamelyik csavar nem jól van beállítva...?
Posted 2006. September 05. - 10:20
gondolom állva. de menet közben, egy ujjal fékezve nem blokkol? akkor inkább egy másik fékpofát ajánlanék kipróbálni.
egyébként olyan nagy jelentõssége nincs ezeknek a fékmerevítõknek, szóval sokat ne várj tõle. nem véletlenül nem gyártanak már komolyabb cuccokat. triálos meg szvsz azért van, mert a magura hidrós felnifékhez kell és azért karbon mert a triálosok is kockafejû grammániások
egyébként olyan nagy jelentõssége nincs ezeknek a fékmerevítõknek, szóval sokat ne várj tõle. nem véletlenül nem gyártanak már komolyabb cuccokat. triálos meg szvsz azért van, mert a magura hidrós felnifékhez kell és azért karbon mert a triálosok is kockafejû grammániások
Posted 2006. September 05. - 09:40
Posted 2006. September 04. - 19:17
Posted 2006. September 04. - 18:45
Sziasztok!
Tud valaki jó fékmerevítõt és hozzátartozó lelõhelyet ajánlani? A legtöbb boltban csak Acor van. Egy trialos honlapon találtam egy karbont 11500 Ftért, de azért az egy kicsit sok. A Merida Mission Comp-om hátsóját szeretném erõsíteni. Köszi.
Tud valaki jó fékmerevítõt és hozzátartozó lelõhelyet ajánlani? A legtöbb boltban csak Acor van. Egy trialos honlapon találtam egy karbont 11500 Ftért, de azért az egy kicsit sok. A Merida Mission Comp-om hátsóját szeretném erõsíteni. Köszi.
Posted 2006. September 04. - 00:35
Posted 2006. September 03. - 15:52
Most esett le, hogy "pöcök". Na akkor passz. Ez a legjobb amit tehetsz, a szervíz.
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. September 03. - 15:50
van a váz, és arról áll ki két henger alakú pöcök. azok teljesen kopásmentesek. és még akkor sem megy rá a vfékem hogyha az egész belsejét kiszedem. és mivel a tetején szélesebb egy a "pöcök" ezért sztem csak vmi rápattintós módszerre lehet tervezve, vagy valami plusz csavarral való rászorításra. lövésem sincs mi lehet ez...asszem elviszem vmi szervízbe...
de azért várom a váalszod fotó picit késõbb lesz csak.
köszi
mod: a vázon lévõ vfék konzol oda van hegesztve.
de azért várom a váalszod fotó picit késõbb lesz csak.
köszi
mod: a vázon lévõ vfék konzol oda van hegesztve.
Posted 2006. September 03. - 15:32
Fotó mindig jó.
Nemhiszem, hogy ezért tárcsát kéne venni. Elõször nézd meg, nem-e cserélhetõ a V-fék konzolja (elvileg csavaros), aztán ha az, kell keresni két másikat.
Minden irányban szélesebb? Vagy csak függõlegesen? (Csak hangosan gondolkodom: lehet, hogy a csavar kitágította a lyukat, mert mondjuk rövid volt a csavar és nem volt a helyén teljesen a fék?)
Nemhiszem, hogy ezért tárcsát kéne venni. Elõször nézd meg, nem-e cserélhetõ a V-fék konzolja (elvileg csavaros), aztán ha az, kell keresni két másikat.
Minden irányban szélesebb? Vagy csak függõlegesen? (Csak hangosan gondolkodom: lehet, hogy a csavar kitágította a lyukat, mert mondjuk rövid volt a csavar és nem volt a helyén teljesen a fék?)
White Horse