Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Szasztok!

szerintetek melyik jobb kombó?:
elöl sram 9.0 hátul sram 5.0 vagy elül LX hátul alivio ugyanannyi pénzbõl kihozható...nem tom melyik jobb van valamilyen tapasztalata valakinek?
köszi

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off: nézd meg a tesbikeon,hogy mik vannak az egyéb kategória alatt (kõ, levegõ, guminõ, gumikacsa, kutya..)...na hát kb annyira kell komolyan venni, amit ott írnak. (semennyire vagy csak minimálisan) akkor már inkább http://www.mtbr.com.

on

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
sram 9.0, meg 5.0 érdekelne. Elõre 9.0 hárta 5.0
a testbike-on nagyon fényezték õket...
köszi a választ

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
sram vagy avid? (az avidot is a sram gyártja..) konkrétan melyik típus?

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
hali!

sram fékek milyenek?van valakinek tapasztalata?
most találtam egy jó kis akciót és érdekelne érdemes e venni ilyenenket....
köszi

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Hátra sztem se szükséges olyan erõs fék, nekem is elõl BB5 van, hátul SD5, tökéletesen elvagyok ezzel a felállással. Ha az alap alivio nem tetszik, egy jó fékpofával még mindig sokat lehet javítani a fékerõn.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
sziasztok!

Olyat lehet/szoktak csinálni, hogy elõre komolyabb v-féket veszek hátra pedig valamilyen olcsóbb fajtát. Tervem elõre: xt vagy lx hátra alivio. Legtöbbször úgyis elsõvel fékezek. Pénzem sajna nincs két jobbfajta fékre.
szerintetek?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ha lecserélném a Sram 7.0ás fékkarjaimat Avid SD7-re az járna fékerõnövekedéssel vagy csak merevebb érzés lenne? BB7es tárcsafékkel használom, de néha párás idõben nem fog úgy a fék mint szárazon és ilyenkor már nyúlósnak érzem a cuccost.
Olyan ellenérvek h. az Avid törik húzásra nem érdekelnek. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Ha jól látom ez egy fr5-kar, vki kérdezte. Nekem sd7em van, eddig(...) nem volt vele probléma. viszonylag lájtosan nyomom, úh nekem remélem nem fog meglepetést okozni... És láttam már esésnél elhajlott, aztán visszahajlított ilyet. Még mûködik.
Jobbulást!

Az enyémet?:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ez igaz. Bár nem volt rajta külsérelmi nyom. Mondjuk én sem hallottam rosszat az SD7/SDSL+ szintrõl - lehet, hogy az SD5 és alattinál van csak egy drasztikus minõségi váltás. Bár jelzem, eleve kifogásom volt a fékkarral - azaz, hogy a bowdenhorony a fékkaron NEM szabvány méret volt, így a standard Shimano bowdent csak némi reszelgetéssel tudtam betenni. (a horony kábé fél mm-vel kisebb volt...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Az a másik fékkar meggyengülhetett az eséstõl is. Nem jellemzõ az avidra hogy törne, fõleg hogy az elhajlott fékkart az okosok szerint 1x még vissza lehet görbíteni.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Eddig csak lefelé esett el. Újjabban már síkon is...
(Azért megcibáltam a Máté fékkarjait én is.)
Dante! Szerintem benned van a hiba.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Büszkén. A lábam már majdnem lelohadt (a vérömleny), azért még nyomni nem tudok a combizmommal. A karcolások (kültakaró sérülések) nem érdekelnek, noha a lezúzott derekam már ma szakad fel kábé 10edjére. Elég rossz egy 10 centis horzsolás medencetájékon, egyszerûen nem képes begyógyulni. Jövõ héten már tekerni tervezek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Nem túl hálás szériát fogtál ki!:D
Vajon miért sejtem azt, hogy avid fékkar többet nem lesz a bringáidon?
Tényleg! Hogy vannak a sérüléseid?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Tudsz már járni?:lol1:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nicsak ki beszél...:) Én legalább általában csak a bicót amortizálom. ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem gondoltál még arra, hogy vmi nyugodtabb elfoglaltságot válassz?
Sakk, bridzs, fedettpályás messzelátás, stb...:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ja, csak tudod a városi/edzõgépet szerettem volna 60-70ezer forintos árszinten tartani - ha már az NRS-el elszálltam. De mindegy, már itt csillog a tömör-gyönyör XTR fékrendszerem, szóval az XT repül a városira.

Egy érdekesség. Ma átépítettem az edõgépet, s az ép fékkart is megpróbáltam leszedni a kormányról. Eldõlt a bringa, ahogy szüttyögtem a markolattal, s a még ÉP fékkart sikerült elkapnom. Nem fogjátok elhinni, a kezembe maradt. A kar rört el (fekete vékony alu kar) az aljánál, sima ridegtöréssel. A bringa nagy csattanással dördült a kõre. Meg se bírtam szólalni. Nem, nem dühömben törtem le (bár megérdemelte volna), fõleg, mert "pótnak" félre akartam tenni. Ez valami átok most, vagy mi?

zsolesz777 - szerintem Allivio - a Deore elég ratyi. Valahogy az LX-nél és az Allivionál is rosszabbra sikeredett, noha a kettõ között kellene lennie.

OFF Ma azért hatalmas szentségtörést követtem el, szétfúrtam egy XT féket, ugyanis a régi 92-es féktüskére nem megy be elég mélyen, azok ugyanis kétlépcsõsek, így kénytelen voltam a tüskehüvelyt 3 mm mélységig megnagyobbítani 2 mm-el...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Nem nagyon szoktam olvasgatni ezt a topicot ezért csak most látom, hogy már megint sikerült "alkotni" egy szépet.
Jobbulást kívánunk a Zasszonnyal.
Csak azt nem értem, hogy pont Te szoktál a minõségi alkatrészek elõnyeirõl beszélni nekünk, és erre pont veled fordul elõ egy ilyen, mert olcsósítasz. Ami ismerve a közlekedési stílusodat nem biztos, hogy életbiztosítás.:D

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Sziasztok!

Most néztem, hogy a sh alivio és deore v fékei között alig pár száz forintnyi különbség van. Elvileg a deore magasabb kategória, viszont nem nagyon fényezték, ahol olvastam róla. Az aliviot viszont dícsérték...tud valaki véleményt mondani ezekrõl a cuccokról? Fékvásárlás elõtt vagyok, fõleg városi guriga néha terep...

Jobbulást dante!

sztem deore, aliviom nem volt, deoreval meg voltam elégedve, gondolom azért fikázták, mert azért nem lx, xt, de alivionál jobb sztem
ha meg tényleg minimális a különbség akkor meg tök mind1;)