Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Koolstop. Nekem az jött be, bengaerõsen fog, s elég 3évente felnit cserélni.

Más. XTR vféket szereltem most fel éppen. A bowdent a csavar alsó vagy felsõ részéhez rögzítitek? Mert ilyet még nem láttam, nem a felül bemegy vertikálisan a csavar elv van a kis bütykös anyával, ami odacsípi, hanem csak simán, horizontálisan, egy darab tök egyszerû, de vastag anyával. A rajzon felülrõl van bekötve, de kicsit félnék, hogy akkor onnan kicsúszhat, vagy ez hülyeség?

Hogy könnyebb legyen elképzelni:
http://cycle.shimano...D=1171227214442
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

De ez ne legyen azért általános érvényû kijelentés - a fékpofacsere "csak" bizonyos felni és bizonyos pofa esetén javallott, nem merném univerzálisan kijelenteni egyik fék esetében sem.

Te mire cserélted?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Most rovom az elsõ kilométereket a friss SD SL szettel. Lehet, hogy csak nekem új az élmény, de - ezek szerint - eddig nem volt fékem, csak nem tudtam róla! :D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
sd 7 naon jó fék legalább is az árkategoriában de tény hogy a gyári pofa nekem se jöt be se az avidoknál se lx-nél pedig több felnivel is probáltam.fékpofábol most a nagy kedvenc a bbb veel stop 3mintás überkirály na meg a 200fts ocso:) bár ha viz éri kopik de nem gond van másik:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lehet, hogy az XT is megfontolandó, csak ugye ott a pofát kapásból cserélni kell.

Miért, az Avidot szerinted nem? (már ha sárban is meg akarsz neadjisten állni...)

De ez ne legyen azért általános érvényû kijelentés - a fékpofacsere "csak" bizonyos felni és bizonyos pofa esetén javallott, nem merném univerzálisan kijelenteni egyik fék esetében sem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

avid sd7 fék egy avid sd7es fékkar mellé jó lenne? nincs pénz sajnos a 99 eurós xtr-re, meg rájöttem ,hogy nem is kell a legjobb, meg van még sok más dolog, amit lehetne fejleszteni a bringámon...

ps: dante véleménye nem mérvadó számomra:D

Nekem nincs bajom az SD7-tel. Full szettem van belõle.
Lehet, hogy az XT is megfontolandó, csak ugye ott a pofát kapásból cserélni kell.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
avid sd7 fék egy avid sd7es fékkar mellé jó lenne? nincs pénz sajnos a 99 eurós xtr-re, meg rájöttem ,hogy nem is kell a legjobb, meg van még sok más dolog, amit lehetne fejleszteni a bringámon...

ps: dante véleménye nem mérvadó számomra:D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
azért nem rosszak a váltom pl naon pöpec lett de a fék esetében csak a bowdent cseréltem a ház maradt noname.igaz a váltóé is az lett volna ha nem igyé kapom az xtr settet:D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

gakos: A hosszantiszálas bowden lenginkább a váltóhoz való, mert ott nem kell akkora erõket átvinni, ellenben az extra pontos mozgás követelmény.

Amúgy meg ha egy ujjal tudtad blokkolni a kereket akkor minek nyúltál hozzá egyáltalán?

--Trifo

hmmmmm, jo kerdes. Már eléggé berohadtak a bowdenek, és gondoltam, ha már cserélem, akkor, valami jobb minõségû bowdenházat veszek. Azóta már vettem ra, hagyományos fékbowdenházat, és megint nagyon pöpec a fék, szóval ennyit a kevláros csodáról, ami háromszor drágább, mint a normál, és egy nagy sz@r.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
gakos: A hosszantiszálas bowden lenginkább a váltóhoz való, mert ott nem kell akkora erõket átvinni, ellenben az extra pontos mozgás követelmény.

Amúgy meg ha egy ujjal tudtad blokkolni a kereket akkor minek nyúltál hozzá egyáltalán?

--Trifo

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi mindenkineka válaszokat. MEgvettem elõre-hátra is a 9.0-át!Hamarosan teszt...csá

balo

balo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

Szasztok!

szerintetek melyik jobb kombó?:
elöl sram 9.0 hátul sram 5.0 vagy elül LX hátul alivio ugyanannyi pénzbõl kihozható...nem tom melyik jobb van valamilyen tapasztalata valakinek?
köszi

A sram 5.0-ról is csak jókat mondhatok, de a full 9.0-ról csak szuperlatívuszokban. Nagyon jók, és aki esetleg idegenkedik a sram mûanyag fékkaroktól, azoknak is ajánlok egy próbát...:)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
hát nem tudom kinek mi a véleménye de az én tapasztalatom hosz szálas bwházzal a féknél negativ volt viszont a fékmerevitö se növelt a fékhatáson tulsokat de valamivel határozotabb lett az biztos

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
a minap kulonos dolog tortent. Az sd7-esem jol fogott mindig, de kicsit nyulos volt a fekerzes, kicsereltem a hatso feken a bowdenhazat jagwire hosszantiszalas, kevlarosra, es tettem ra egy fekmerevitot. Eredmeny: eddig 1 ujjal blokkoltam a kereket, most kettovel kell tepnem, hogy megalljak. Uj bowdwn + kevlaros bowdwnhaz+fekmerevito= zero fekero. Minden poccre be van allitva, szoval gozom sincs, hogy mitol lehet ez.http://forum.bikemag...icons/icon9.gif
Unhappy

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
sajnos most már majdnem minden tájwáni meg kínai, de csak azért csinálják ott mert ez olcsó munkaerõ

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Az Avid Ultimate fékeken már nincs sorszámozás és a csomagolása is más. Lehet, hogy már azok is Taiwanon készülnek...? Kár lenne érte.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Nincs ellenjavallatom. Jó kis pofa, de szereti a felni forgácsait összeszedni, és akkor csökken a hatásfoka.

9.0 jobb mint az LX, de én sem vagyok a híve az elöl más, hátul más kombónak. Ha tárcsa van elöl, és V-fék hátul az más, az ok.

Köszi! Akkor teszek vele egy próbát. Próba-cseresznye :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Fekete Ritchey RW-s fékpofa-betétnek van valami ellenjavallata? Rossz tapasztalat stb.?

Nincs ellenjavallatom. Jó kis pofa, de szereti a felni forgácsait összeszedni, és akkor csökken a hatásfoka.

9.0 jobb mint az LX, de én sem vagyok a híve az elöl más, hátul más kombónak. Ha tárcsa van elöl, és V-fék hátul az más, az ok.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
gyûjts még egy picit és elõre hátra is 9.0, 10E-bõl megvan a kettõ

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Fekete Ritchey RW-s fékpofa-betétnek van valami ellenjavallata? Rossz tapasztalat stb.?
White Horse