Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

LX BRM570-es féket használ valaki?
tartósságra volnék kíváncsi. a párhuzamos rendszerrõl hallottam már mindenfélét, de eddig (most is) kantival nyomtam, ezeket a véleményeket kevésbé követtem.
A fékkar amit hozzá elképzeltem, az vagy SD7 vagy LX.

Léccííí...

nekem ez a fékem van és nálam nagyon pöpec...
szó sincs nyúlásról meg kotyogásról (igaz van rajta egy merevítõ)

én lx karral használom és szuper!

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

tartósságra volnék kíváncsi. a párhuzamos rendszerrõl hallottam már mindenfélét, de eddig (most is) kantival nyomtam, ezeket a véleményeket kevésbé követtem.

Léccííí...

Nekem XTR BR-M960-as párhuzamom van és nagyon prímán mükszik lassan 2 éve,és se nem lóg se nem nyikorog,de az LX-rõl én is hallottam rémhíreket,én XT fékkarokkal hasznalom és tökéletes...

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
hú, annak már sztem 3 éve, nem emlékszem sajnos. (4e Ft alatt volt, az tuti)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Köszi a választ! Akkor hagyom, nézek helyette SD7-et vagy Ritchey-t.
Te a Ritcheyt hol vetted és mennyiért, ha nem vagyok indiszkrét?

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
isten mentsen tõle...
volt ilyen fékem, egy borzalom volt. Nyúlt, sosem tudtam rendesen beállítani, nehéz volt mint a kõ, és igencsak kotyogósodott. Ha párhuzamos féket szeretnél akkor sztem min. XT, vagy maradj a sima rendszerûnél, feltettem helyette egy Ritchey Pro-t, és megszûnt minden gondom. ;)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Léccííí...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

szerintetek a Kelly's Magic-en lévõ TEKTRO fék jó??

Jó, ugyanolyan jó, vagy még jobb, mint a Sram féle kínai Avidok.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

lehet még arayakat kapni?

A '90-es években láttam utoljára...

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
én azt tapasztaltam hogy a tektro kifejezetten jó és strapa biró fékeket dob piacra elérhetö áron persze nem egy xt,avid
de jó nekem tök sokáig birta pedig nem vok pehelysúlyban:)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
lehet még arayakat kapni? rm 17 óta nem vót nekem..
a tektrok ált kúlak. nekem most halt meg végleg 1 /agyonkopott a perselyezés../ nem volt vele probi, ricsi, maj BBB pofákkal mach 1 felnikkel

szjani

szjani

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
szerintetek a Kelly's Magic-en lévõ TEKTRO fék jó??

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

(Most a fekete Ritchey-m viszont csengõnek is jó :) )

Vázzzz, most vettem két párat belõle... (Szintén Mavicra.)

Bár az eredeti Shimano tényleg csendben volt, csak valahogy mindig megtelt fémdarabokkal.:-) Úgy lágyszik igaz, hogy azokat a Mavicnál jóval keményebb Arayákra hangolták.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Minden fékpofa visít minden felnin, csak olyan frekvencián, hogy nem hallod. Szóval. bármilyen irányban egy kis minimális elmozdítás megszüntetheti.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
danke juby, rögtön kirpróbálom;)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Daverider
lazisd meg a fékpofákat a hátso végükhöz mindkét oldalra dugj be kb1-2milis távtartot (papir,vagy és ez tuti lejárt telefon kártya bankkártya esetleg magyar kártya:D) és utánna mindent ugyanugy ahogy eddig is igy azt éred el hogy a pofa eleje ér elöbb a felnihez és legtöbször elkerülhetö a sivitás

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Ugyan ez a setupom volt és nem visított. Szerintem állíts a fékpofán, talán. (Most a fekete Ritchey-m viszont csengõnek is jó :) )

és merre állítsak és hogyan?:)...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

elsõ Avid SD7 gyári rw2-es pofával + mavic xc717 felni: ha adagolom a féket, akkor jól fog meg minden, de ha egy bizonyos erõ felett húzom vagy hirtelen blokkolom, akkor egy elég erõset süvít/visít...mi lehet a gond? a fékpofa nem szereti a felnit és fordítva/rosszul áll a fékpofa/még nem koptak össze...mit csináljak, hogy ne visítson?

Ugyan ez a setupom volt és nem visított. Szerintem állíts a fékpofán, talán. (Most a fekete Ritchey-m viszont csengõnek is jó :) )
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
elsõ Avid SD7 gyári rw2-es pofával + mavic xc717 felni: ha adagolom a féket, akkor jól fog meg minden, de ha egy bizonyos erõ felett húzom vagy hirtelen blokkolom, akkor egy elég erõset süvít/visít...mi lehet a gond? a fékpofa nem szereti a felnit és fordítva/rosszul áll a fékpofa/még nem koptak össze...mit csináljak, hogy ne visítson?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Állóhelyzetben néztem én is úgy, hogy kb azzal az erõvel húztam a kart, ahogyan menetközben aszfalton megcsúszott.
Egyébként tektro fékek vannak gyári betétekkel, ezt adták a bringához.
Gondolom, vannak jobb fékbetétek, amivel kisebb erõvel lehet ugyanezt a fékhatást elérni, de egy merevítõ gondolom annak a mûködését sem befolyásolja károsan.

Valóban nem befolyásolja károsan, csak egy jobbfajta fékhez teljesen felesleges. Egyébként vegyél nyugodtan fékmerevítõt, anno én is gondolkoztam ilyenen, de inkább új fék lett belõle. :) Talán (egy kis) változás érezhetõ lesz, ugyanis több erõ fog a kerékre hatni.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Állóhelyzetben néztem én is úgy, hogy kb azzal az erõvel húztam a kart, ahogyan menetközben aszfalton megcsúszott.
Egyébként tektro fékek vannak gyári betétekkel, ezt adták a bringához.
Gondolom, vannak jobb fékbetétek, amivel kisebb erõvel lehet ugyanezt a fékhatást elérni, de egy merevítõ gondolom annak a mûködését sem befolyásolja károsan.