Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Posted 2007. June 05. - 16:00
tök jól fogott, csak a réz/bronz?? persely szétkopott.
Posted 2007. June 05. - 08:43
szétmállott a felnin a gyári fékpofa.
aztán amikor egyszer leszedtem kotyogás miatt a féktestet, akkor
a kis pöcök ami bemegy a vázba kb a kihúzástól elrepedt...
mondanom sem kell hogy azóta shimanora váltottam
Posted 2007. June 05. - 08:34
elsõ dolgom volt a kis "fékerõ-moduláló" vackokat kivenni (lehet kapni külön is normál pipát), utána fogott ahogy kell.
az Avid kar+fék száraz idõben jobb kicsit, de fõleg a kar miatt, vizesben meg úgy tûnik, a gyári pofa kissé kevésbé... de nem volt baj egyikkel se.
ja, és az SD7 féknek ugye sokkal igényesebb a felfogatása is, saját siklócsapágya van, és nélkülözi a mûanyag alkatrészeket..
de mint mondtam, magával az "ócska" gyári fékekkel is elégedett voltam ,csak azok a hülye bogyók....:no_tak:
Posted 2007. June 05. - 05:41
Posted 2007. June 04. - 23:11
Attól ócska mert Tektro, vagy attól ócska, hogy nem fog?
Nem vagyok sznob egyaltalan, ez gondolom a bicikli valasztasomon is latszik... Szoval annyi a bajom, hogy nem fog igazan meggyozoen es a masik bringamon, amin ugyanilyen fek van a bogyok nelkul, azon se az igazi.
Posted 2007. June 04. - 23:10
a gyári alap bowdenházat valószínûleg érdemes kicserélni még a pontos fékbeállítás és az új cucc vásárlása között, az elég sokat bír dobni a dolgon (a váltóbowdenházak gondolom hosszanti drótozásúak, azok maradhatnak).
én Acorra cseréltem a fékek bowdenházait (300Ft/m), Jagwire köszörült rozsdamentes dróttal, nekem megfelel..
ja, és neked nincs kis hülye hengerecske a v-fékek pipáján, ami a fékerõt b*ssza el aljasul elõre megfontoltan? mert gyárilag asszem van sok Kellizen.
Sajnos van rajta olyan, nem is ertem, hogy kepzeltek
Posted 2007. June 04. - 22:53
Attól ócska mert Tektro, vagy attól ócska, hogy nem fog?Sziasztok, van nekem egy KELLY'S EXQUISITE bringam, amit eleg ocska tektro fekekkel szereltek fel.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2007. June 04. - 22:48
Nekem Avid a best meg a kool-stop
Bowdenházban én a Jagwire hosszantiszálas fékbowdenházát ajánlom szintén jagwire rozsdamentes
bowdennel.
Új fékpipettával!
Posted 2007. June 04. - 22:34
Sziasztok, van nekem egy KELLY'S EXQUISITE bringam, amit eleg ocska tektro fekekkel szereltek fel. Szerintetek ha lecserelem, erdemes SD 7-be beruhazni, vagy ezen a szinten megfelelo az SD 5 is? Ez kicsit off, de milyen bowdent es hazat javasoltok ebben a kategoriaban?
Koszonom szepen elore is, ha lett volna mar errol szo, elnezest, eleg sokat olvastam, de nem talaltam meg mindent...
a gyári alap bowdenházat valószínûleg érdemes kicserélni még a pontos fékbeállítás és az új cucc vásárlása között, az elég sokat bír dobni a dolgon (a váltóbowdenházak gondolom hosszanti drótozásúak, azok maradhatnak).
én Acorra cseréltem a fékek bowdenházait (300Ft/m), Jagwire köszörült rozsdamentes dróttal, nekem megfelel..
ja, és neked nincs kis hülye hengerecske a v-fékek pipáján, ami a fékerõt b*ssza el aljasul elõre megfontoltan? mert gyárilag asszem van sok Kellizen.
Posted 2007. June 04. - 22:18
Posted 2007. June 04. - 22:05
Koszonom szepen elore is, ha lett volna mar errol szo, elnezest, eleg sokat olvastam, de nem talaltam meg mindent...
Posted 2007. June 03. - 21:46
így az elsõt-hátsót még egymáshoz is tudom remekül szinkronozni, hogy érzésre azonos legyen a karakterisztika, vagy amit akarok.
(mellesleg most örülnék, ha a bowdenes tárcsához is ilyet vettem volna annó, nem kéne így szorongatnom a kart..)
Posted 2007. June 02. - 13:01
Posted 2007. June 02. - 00:48
Posted 2007. June 01. - 00:30
Posted 2007. May 31. - 22:57
sziasztok!
Még mindig fékkar...
Döntöttem az Avid sd7 mellett...azt hallottam, hogy az avid fékkarokba vmilyen más bowdenvég kell..ez igaz?más az akasztó,ahova a bowden akad vagy mi...akkor ezmiez?
maximum a mechanizmus más, ahogy beakasztod, vagy arra gondolhatsz, hogy két végük van a szálaknak, két eltérõ fejjel, és nem mindegy, hogy melyiket csíped le
Posted 2007. May 31. - 22:54
itt van egy sd7es fékkar a kezemben. sima, hagyományos, bumszlifejû fékbowden kell bele.
Posted 2007. May 31. - 22:48
Az ebike-on 3990-ért van sd 7 fékkar (avid). de ott van az, hogy OEM kivitel? Ez vmi utángyártott másolat vagy mi?gyengébb minõség?tudja vki, hogy mit jelent?
köszi
Posted 2007. May 31. - 22:43
Még mindig fékkar...
Döntöttem az Avid sd7 mellett...azt hallottam, hogy az avid fékkarokba vmilyen más bowdenvég kell..ez igaz?más az akasztó,ahova a bowden akad vagy mi...akkor ezmiez?