Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nemtom, tektro volt 4 évig, kb. fémféktest bbb, ill. kúlstop betéttel.
tök jól fogott, csak a réz/bronz?? persely szétkopott.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts
nekem ott kezdõdött az sd5 kalamajka, hogy kb az elsõ igénybevételnél
szétmállott a felnin a gyári fékpofa.
aztán amikor egyszer leszedtem kotyogás miatt a féktestet, akkor
a kis pöcök ami bemegy a vázba kb a kihúzástól elrepedt...

mondanom sem kell hogy azóta shimanora váltottam :)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
nekem a Kellizen Artek, vagy miaszösz gyártmányú fék volt, vasárnap cseréltem le SD7-re, de nem azért mer valam bajom lett volna vele, csak gondoltam akkor már adjuk meg a módját, passzol színben az új karokhoz :)
elsõ dolgom volt a kis "fékerõ-moduláló" vackokat kivenni (lehet kapni külön is normál pipát), utána fogott ahogy kell.
az Avid kar+fék száraz idõben jobb kicsit, de fõleg a kar miatt, vizesben meg úgy tûnik, a gyári pofa kissé kevésbé... de nem volt baj egyikkel se.
ja, és az SD7 féknek ugye sokkal igényesebb a felfogatása is, saját siklócsapágya van, és nélkülözi a mûanyag alkatrészeket..
de mint mondtam, magával az "ócska" gyári fékekkel is elégedett voltam ,csak azok a hülye bogyók....:no_tak:

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
szerintem a tektro nem rossz féktest én is elöször bowdent házat illetve pofát cserélnék. na meg ha nem jön be vedd le a kis hengert az avid sd 5 röl meg anyit hogy nekem nagyon nem jött be mostanra tényleg egy kinai gagyi let aminek a nevét fizeted meg (sd 7röl nem szolok mert nincs vele tapasztalatom ) az igaz hogy oldajl irányba merevebb mint egy b+vagy alhonga de már szinte az kezdetektöl elkezdet kotyogni a tüskén:-( régen nem volt ien:-(
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

kevin_spacey

kevin_spacey

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

Attól ócska mert Tektro, vagy attól ócska, hogy nem fog?

Nem vagyok sznob egyaltalan, ez gondolom a bicikli valasztasomon is latszik... Szoval annyi a bajom, hogy nem fog igazan meggyozoen es a masik bringamon, amin ugyanilyen fek van a bogyok nelkul, azon se az igazi.

kevin_spacey

kevin_spacey

újonc

• fórumtag
  • 5 posts

a gyári alap bowdenházat valószínûleg érdemes kicserélni még a pontos fékbeállítás és az új cucc vásárlása között, az elég sokat bír dobni a dolgon (a váltóbowdenházak gondolom hosszanti drótozásúak, azok maradhatnak).
én Acorra cseréltem a fékek bowdenházait (300Ft/m), Jagwire köszörült rozsdamentes dróttal, nekem megfelel..

ja, és neked nincs kis hülye hengerecske a v-fékek pipáján, ami a fékerõt b*ssza el aljasul elõre megfontoltan? mert gyárilag asszem van sok Kellizen.

Sajnos van rajta olyan, nem is ertem, hogy kepzeltek :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Sziasztok, van nekem egy KELLY'S EXQUISITE bringam, amit eleg ocska tektro fekekkel szereltek fel.

Attól ócska mert Tektro, vagy attól ócska, hogy nem fog?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Szerintem is SD7 mert cartridge-os a fékpofája késõbb olyat teszel bele ami biztos jó. Avid vagy piros Tioga
Nekem Avid a best meg a kool-stop
Bowdenházban én a Jagwire hosszantiszálas fékbowdenházát ajánlom szintén jagwire rozsdamentes
bowdennel.
Új fékpipettával!
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Sziasztok, van nekem egy KELLY'S EXQUISITE bringam, amit eleg ocska tektro fekekkel szereltek fel. Szerintetek ha lecserelem, erdemes SD 7-be beruhazni, vagy ezen a szinten megfelelo az SD 5 is? Ez kicsit off, de milyen bowdent es hazat javasoltok ebben a kategoriaban?
Koszonom szepen elore is, ha lett volna mar errol szo, elnezest, eleg sokat olvastam, de nem talaltam meg mindent...

a gyári alap bowdenházat valószínûleg érdemes kicserélni még a pontos fékbeállítás és az új cucc vásárlása között, az elég sokat bír dobni a dolgon (a váltóbowdenházak gondolom hosszanti drótozásúak, azok maradhatnak).
én Acorra cseréltem a fékek bowdenházait (300Ft/m), Jagwire köszörült rozsdamentes dróttal, nekem megfelel..

ja, és neked nincs kis hülye hengerecske a v-fékek pipáján, ami a fékerõt b*ssza el aljasul elõre megfontoltan? mert gyárilag asszem van sok Kellizen.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 posts
Nekem is tektro fékeim vannak, és semmi bajom velük! Sztem nem érdemes SD 7-re váltani, SD5-re meg pláne nem (használtam sram 7.0-t is, tök uolyan volt a teljesítménye), jobb hatást lehet szvsz elérni, ha fékpofát cserélsz, jobban beállítod, esetleg a bowdent is lecseréled, de azt is csak ha leharcolt. féktestet cserélni nem hiszem, hogy sok értelme lenne... persze javítsatok ki ha tévedek
...And Justice For All

kevin_spacey

kevin_spacey

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok, van nekem egy KELLY'S EXQUISITE bringam, amit eleg ocska tektro fekekkel szereltek fel. Szerintetek ha lecserelem, erdemes SD 7-be beruhazni, vagy ezen a szinten megfelelo az SD 5 is? Ez kicsit off, de milyen bowdent es hazat javasoltok ebben a kategoriaban?
Koszonom szepen elore is, ha lett volna mar errol szo, elnezest, eleg sokat olvastam, de nem talaltam meg mindent...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
ma tettem fel egy pár SD-7-es kart... nagyon frankó kis dolog ez a változtatható bowdenhúzás, másmilyet már nem is vennék!
így az elsõt-hátsót még egymáshoz is tudom remekül szinkronozni, hogy érzésre azonos legyen a karakterisztika, vagy amit akarok.
(mellesleg most örülnék, ha a bowdenes tárcsához is ilyet vettem volna annó, nem kéne így szorongatnom a kart..)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
kösz mindenki.
már meg is rendeltem...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
ugyan nincs a kezemben de az én sd7es-emen is normál a beakasztó..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
mondom, hogy ugyanolyan a beakasztója, mint bármelyik shimanonak, itt van a szekrényben 1 pár SD7es. ha gondoljátok holnap képet is tolhatok...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

sziasztok!
Még mindig fékkar...
Döntöttem az Avid sd7 mellett...azt hallottam, hogy az avid fékkarokba vmilyen más bowdenvég kell..ez igaz?más az akasztó,ahova a bowden akad vagy mi...akkor ezmiez?:D

maximum a mechanizmus más, ahogy beakasztod, vagy arra gondolhatsz, hogy két végük van a szálaknak, két eltérõ fejjel, és nem mindegy, hogy melyiket csíped le :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
OEM: nem dobozos, nincs hozzá semmiféle papír, csak maga a cucc, esetleg egy nejlonzacskóban. nem rosszabb, nem gagyibb, gyanolyan jó. különben is, egy fékkarhoz minek neked doboz meg papír?:D

itt van egy sd7es fékkar a kezemben. sima, hagyományos, bumszlifejû fékbowden kell bele.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Ja vmit elfelejtettem...
Az ebike-on 3990-ért van sd 7 fékkar (avid). de ott van az, hogy OEM kivitel? Ez vmi utángyártott másolat vagy mi?gyengébb minõség?tudja vki, hogy mit jelent?
köszi

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
sziasztok!
Még mindig fékkar...
Döntöttem az Avid sd7 mellett...azt hallottam, hogy az avid fékkarokba vmilyen más bowdenvég kell..ez igaz?más az akasztó,ahova a bowden akad vagy mi...akkor ezmiez?:D

fokaur

fokaur

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Helló! Nekem is akut problémám volt a fék - az elsõ fék - nyikorgása. Sokszor már szégyelltem fékezni, mert iszonyú hangja volt. Próbálkoztam mindennel, amit itt is leírtatok, de hiába: nyikorgott tovább. Hirtelen felindulásból elmentem a teszkóba és vettem 390 Ft-ért teszkó gazdaságos v-fékpofákat, rendes meneteset, csavarokkal, alátétekkel együtt. Beszereltem, és - voilá! - a fék csendes és gyönyörûen fog. Aztán a szerelõhöz is elkanyarodtam büszkén mutatva olcsó megoldásomat, erre õ azt mondta, hogy egy ideje õ is így oldja meg ezt a gondot.:) Még a márkásabb fékpofák is "beégnek", vagyishogy a fékezõ anyag felsõ kb egy harmada a keletkezett hõtõl bekeményedik és üvegszerû réteg jön létre rajta, amit hiába reszelek le smirglivel. Szóval, mindenkinek csak ajánlani tudom. Lehet, hogy gyorsabban kopik, de ezért a pénzért érdemes gyakrabban cserélgetni.