Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A legjobb nekem piros tioga volt, sun illetve mavic felnin. Avid sd gyári pofa is jó, viszont tényleg gyorsan kopik. 95 kg vagyok.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
hát ez az ami nekem még nem sikerült:( nem tom a boltos töketlen vagy nem lehet külön kapni bár én elöbbire tipelek:)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azt én is észrevetten, hogy gyorsan kopik, de ha elkopik ugyanilyet próbálok szerezni.

A sebesség mindent megold.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
ja igen az sd5 gyári betétje is nagyon jó csak nekem hamar elfogyott:(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Avid sd5, gyári betét, rhyno lite (sun), kb.100kg, egy ujjal engem megfog.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
nos nem jelemzö hogy maratonokon részt vennék(bár játszom a gondolattal) ezért nem mondhatom biztossan hogy igen csak azt hogy nekem mind aszfalton mind terepen bevált mindenféle idöjárás közepette. eddig egyszer dobogóköröl lefele szakadó esöben vágytam jobb pofákra
mert a vége felé a sár+viz+tömegvonzás miat kissé netcces volt a helyzet de nem megoldhatatlan:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

90kilót szerintem bármelyik fék meg fog ami nem tartozik tecso kategoriába én 130 vagyok és jelenleg avid sd5-bbb 3szinü pofa-b+zero vagy wtb dual duty combot nyuzok totál megelégedve a fék hatással hóban sárban tüzö napon egyaránt

a felhasználási terület túra, maraton(rövid,középtáv) ... így is?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
90kilót szerintem bármelyik fék meg fog ami nem tartozik tecso kategoriába én 130 vagyok és jelenleg avid sd5-bbb 3szinü pofa-b+zero vagy wtb dual duty combot nyuzok totál megelégedve a fék hatással hóban sárban tüzö napon egyaránt

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
van-e olyan V-fék/ Felni kombó,ami még biztonságosan megállít egy 90 kg-os rájdert ???

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekem rémálmaiban mindig a stucni törik le, de ez a verzió igen esélyes a második helyre. Másoknál is volt már ilyen, vagy eddig még csak Danténak? (arra gondolok, hogy ez széria vagy egyedi hiba lehet-e? Fõként azért, mert nekem is ilyenem van...)

X.

Nekem egyszer kölyökkoromban eltörött az acél stucnim egy padkáról egykerékkel lefelénél (valszeg már korábban elrepedt) és ekkortájt a kezemben szétszakadt egy fém fékkar is (a bovden beakasztó részénél) egy sima fékezésnél....:)

camper001

camper001

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Lol
"Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt"

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ha jól tudom, átmérõben is van különbség, nemde, a fék, ill. váltóbowdenház között...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás
oké, nem szóltam!
valahol olvastam pedig... ezek szerint hülyeség :zawstydzo

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van otthon hosszanti szálas fék bovdenházam, fényes jagwire, spec. kupak való rá olyan vastag.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Én fékhez is hosszanti szálas bovdenházat használok kizárólag, és semmi baj nincs vele.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

(avid sd5+avid fr5kar+ sima, nem hosszanti szálas ház+jó bovden+rhyno light felni)

kötözködök: tudtommal valódi hosszanti szálas ház csak váltóhoz van, mert fékhez nem lenne biztonságos. aztán lehet, hogy elavult információ...
nekem Acor van, az ugyanolyan csavart, mint a sima, csak üvegszálas fonat van körbe, merevítésnek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Most, hogy mentem több, mint ezer kilométert a v-fékekkel, elmondhatom, hogy teljesen meg vagyok velük elégedve (avid sd5+avid fr5kar+ sima, nem hosszanti szálas ház+jó bovden+rhyno light felni), mindenhol megfog, pont elég a fékerõ, egy ujjal húzom.

camper001

camper001

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hali!
Tektro MT15-ös egy egész olcsó merev és erõs fék. valószínûleg nem jobb egy Avid Single digit-nél de nekem bejött. 5.000 alatt van. Az MT14-est 3.500-ért vette haverom boltba.
"Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Sziasztok!
Nekem is hasonló kérdésem lenne;
Kiccsaj gépén még régebbi generációs fék van, ugyanúgy tüskék a forgáspontok, de míg a V-féken a pipa után rögzítheted a bovdent, addig itt egy külön szál adja az összeköttetést, amihez középen rögzül a fõszál.
Szeretnék neki új fékeket, a V-fék ugyanúgy jó lesz erre a vázra???

Ja.

BCA

BCA

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok!
Nekem is hasonló kérdésem lenne;
Kiccsaj gépén még régebbi generációs fék van, ugyanúgy tüskék a forgáspontok, de míg a V-féken a pipa után rögzítheted a bovdent, addig itt egy külön szál adja az összeköttetést, amihez középen rögzül a fõszál.
Szeretnék neki új fékeket, a V-fék ugyanúgy jó lesz erre a vázra???
A nyúl egy igazi jellem.
-Ott ül a fûben, de akkor sem szívja!