Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Még tegnapelõtt megrendeltem a netrõl egy fekete Ritcheyt is, így lesz tesztalanyom.

Ha nem válnak be, a Kool Stop jön:)

Csak megsúgom, hogy 5 EUR körül már Koolstopot is rendelhetsz, ha már a "netrõl rendelgetésben" gondolkodsz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
pedig már lehet hogy idõszerû lenne két új felni

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Kopó alkatrészek, vagyis fogjon, tapadjon q-ra és ha elfogyott veszel egy másikat.

Jaja, csak fékpofát valahogy szívesebben veszek, mint felnit.

Kicsit be vagyok szarva, mert az én felnim már nem mai gyerek, mondjuk nincs agyonütve, de lassan asszem 10 éves. Fizikai sérülés nincs az oldalfalán, ezért lenne jó megtudni, hogy mennyire koptatták el a betétek egyenletesen.
Kicsit fájna most két új kerék beszerzése...

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

vagy piros Ritchey ;)

ha eszi a pofa a fenit, akkor a fékezõfelülete a pofának minden esetben fémes színû lesz?

Piros ricsi nekem is nagyon bevált, nem is kisérletezgetek jó pár éve mással.

Minden pofa mindig eszi a felnit is, akármilyen puha. Hiszen lényegében nem csak a pofa hanem a pofa és a felni közé illetve felületükre került Si-szemcsék (homok) végzik a munka jelentõs részét. Ráadásul a puhákba ezek még jobban bele is égnek.
De sztem ez tök mindegy. Kopó alkatrészek, vagyis fogjon, tapadjon q-ra és ha elfogyott veszel egy másikat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ok, tévedtem.
Ezek a b+ (avid) fékek avid betéttel vannak vagy a szokásos b+ -val?

A sebesség mindent megold.

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Kool-stop vagy Avid esetleg piros Tioga fékpofát tudok ajánlani.

Köszi. Kool Stopot tegnap kerestem a Probikeban. Volt is, de elég drágán mérték (asszem 3 ezer körül volt egy pár) Végül próbaképp egy olcsóbbat vettem 1400-ért - egy brit- Fibrax márkájú betétet, az eladó szerint sok vevõjük dícsérte. Még tegnapelõtt megrendeltem a netrõl egy fekete Ritcheyt is, így lesz tesztalanyom.

Ha nem válnak be, a Kool Stop jön:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
vagy piros Ritchey ;)

ha eszi a pofa a fenit, akkor a fékezõfelülete a pofának minden esetben fémes színû lesz?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts

gondoltam az eredeti pofába kéne valami jól mûködõ betét.

Kool-stop vagy Avid esetleg piros Tioga fékpofát tudok ajánlani.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Titán csavarok és más alapanyag, a pofa ugyanaz. Az elõzõ generációs Avid fékek most kijöttek Bike Positive márkanéven is!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Nekem acél csavarosnak tûnik az sl is (a kép alapján), úgy néz ki, hogy a könnyebb anyagért fizetünk 2szer annyit és semmivel nem fog jobban.

márpedig én úgy emlékszem, hogy az titán csavaros, de igazából nem vagyok biztos benne. :) meg amúgyis, az sd7 is lehet titán csavaros +1 ezresért (klb annyi 2 titán csavar, nem?)

az, hogy hogy fog egy fék, szerintem fõleg a fékpofa-felni közti "harmónián" múlik, aztán jön a bowdenezés a fékkar meg a fék...lentebb mintha írta volna egy kollega, hogy neki az XTR fék a kemény pofákkal alig fogott...lehet egy csúcsjó féked csúcsjó fékkarral meg nokonnal, ha a fékpofa nem akar tapadni a felnin, csak karcolja/eszi azt, akkor aztán nem fog meg úgy, ahogy meg tudna...ugyanez a helyzet, ha a fékpofa stimmel, de a nokon helyett valami teszkós nyúlos sz*r bowden van...

edit: na akkor mégis csak jól tudtam, hogy titán csavar és más alapanyag =)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem acél csavarosnak tûnik az sl is (a kép alapján), úgy néz ki, hogy a könnyebb anyagért fizetünk 2szer annyit és semmivel nem fog jobban.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
sd sl az mintha titán csavaros lenne, meg a pillangó anyaga is más ötvözetû lenne és kicsit farigcsáltak még belõle... de régebben egy hszemben leírtam az sd5-sd7-sd sl közti fõ különbségeket. akkor még normális volt a sram weboldal, lert minden részletet, most meg csak annyi van a pdfben, hogy "sd sl: exclusive lightweight materials"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tudja valaki, hogy mi a különbség az avid single digit 7 és a sd sl között? Ránézésre a csak a színük és az áruk más.

cca 20 gramm

de hogy honnan vették ki azt nem tom
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tudja valaki, hogy mi a különbség az avid single digit 7 és a sd sl között? Ránézésre a csak a színük és az áruk más.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Kezdõ bringásoknak való, akik a teszkós bringa után a jobb gépeken is izomból tépik a féket és gyorsan fejre állnak. Na ez ellen van ez a kis szabályzó, ami nem engedi blokkolni a kerekeket. Éppen ezért csak a legalsóbb szettekkhez van. Aki tud fékezni, annak nincs szüksége rá.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!
Testbike-on láttam, hogy létezik fékerõszabályzó Vfékhez(Shimano SM-PM40), de neten szinte semmit se találam róla, jó lenne ha valakinek van vele valamilyen tapasztalata, azt megosztaná velem. Lehet, hogy hülye kérdés de ezt bármely Vfékkel lehet használni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
az alhongával én nagyon meg vagyok elégedve!nekem az eddigi legjobb, meg egy ilyen szines 700ft-os b+.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

nekem is fura, ha a két pofa nem egyformára sikerült, de remélhetõleg nem lesz gond vele.
asszem te nem voltál elégedett elõzõ oldalon a fékerõvel, erre reagált Husevo is. akkor mégis jó? :)

Technikailag jó a fék, szépen befog, könnyû beállítani. Viszont amikor a gyári XTR betétek a felnimhez szorulva fékeznek, - fõleg hátul - nem fejtik ki azt a lassító hatást, amit egy ilyen féktõl várnék. Magyarán gyalulja a felnit, de nem produkál egetverõ lassítást, blokkolni se tud túl hamar. Ez, a próba (gagyi Alhonga) fékpofa berakásával javult, érzésre jobban megáll a bringa a két féket használva. Csak mivel csúnya egy Alhonga pofa az XTR féktesttel (a rögzítõ csavar az Alhongán középen van, így elõre jobban túllóg a pofa, mint a gyári), gondoltam az eredeti pofába kéne valami jól mûködõ betét.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Kézben lötyög, felszerelve eddig nem tûnt fel, hogy lötyögött volna. Csak azét tûnt fel, mert a másik pofa nem lötyög leszerelve sem. De ezek szerint ez nem baj.

A bovdenes kérdés nem tudom, nekem szólt-e. Nekem jónak tûnik a bovdenezésem. Szépen mozgatja a féktesteket. Meg abból is gondolom, hogy jól mûködik a rendszer, mert hátul olyan ereje van a féktesteknek behúzáskor, hogy szemmel láthatóan mozdul picit a támvilla (asszem az a neve, amin a V féktüske van) (Amúgy egy Kona Caldera vázam van).

nekem is fura, ha a két pofa nem egyformára sikerült, de remélhetõleg nem lesz gond vele.
asszem te nem voltál elégedett elõzõ oldalon a fékerõvel, erre reagált Husevo is. akkor mégis jó? :)

Blasius78

Blasius78

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

mármint kézben, vagy beszerelve? az SD7 menetes tüskéi is lötyögnek alapban.. amíg meg nem húzod rajtuk a csavartot.

a másikra: tényleg érdemes jó minõségû bowdenházat venni, nem sok pénz, és végzõdéseknél is odafigyelve megcsinálni (köszörülés, belsõ mûa. csõ eligazgatása) ha magad csinálod.

Kézben lötyög, felszerelve eddig nem tûnt fel, hogy lötyögött volna. Csak azét tûnt fel, mert a másik pofa nem lötyög leszerelve sem. De ezek szerint ez nem baj.

A bovdenes kérdés nem tudom, nekem szólt-e. Nekem jónak tûnik a bovdenezésem. Szépen mozgatja a féktesteket. Meg abból is gondolom, hogy jól mûködik a rendszer, mert hátul olyan ereje van a féktesteknek behúzáskor, hogy szemmel láthatóan mozdul picit a támvilla (asszem az a neve, amin a V féktüske van) (Amúgy egy Kona Caldera vázam van).