Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Jó, puding próbája az evés... oké, csak még nincs meg a bicikli, és így nehéz. A boltban még könnyebb lecserélni, mert beszámítják a régit, és így csak a különbözetet kell kicserélnem, deha megveszem így, és nem tetszik a deore, akkor meg..... Ezért kérdezek, hogy mi a tapasztalatotok ezekkel a fékekkel. És megköszönöm az eddigi segítséget.
---Caprine Epik 50, vagy 70-em lesz tavasszal---

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

én speciel hagynám azt, amíg gondom nincs vele! ;)

Dettó. A többi meg szubjektív, de én így rangsorolnám õket: SL, XT, 7.0, LX.

Tehát cseréljem le Avid SD 7-re? -mondjuk-

Addig kérdezed, míg azt nem mondja mindenki, hogy cseréld le?
Én akkor sem mondom.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Az ember nem akkor cserél féket, ha a fórumon azt mondják neki...
Azért a Deoréval lehet fékezni szrintem.
De ha a bowdenezés jó, a fékpofák beállítása jó, a keménysége (puhasága) jó, a felni is jó, és mégsem fog úgy, mint szeretnéd, akkor érdemes csak elgondolkodni a cserén.
És akkor meg a pénztárca dönt.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Tehát cseréljem le Avid SD 7-re? -mondjuk-

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

És ezek közé hova raknád be a sima deore féket???

LX alá.
Van Deorém, nem vagyok elájulva tõle.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

És ezek közé hova raknád be a sima deore féket???

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Én meg jövõre kezdek el egy komolyabb géppel CC-zni, Epik 50, vagy 70-nel, ezeken van a deore fék...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

OFF
Miért, már nem ugrálsz le 4-5 lépcsõnyit mostnában?
:)

Nemnem, már vége az ugribugris korszakomnak. :) Ha lenne rá idõm, pénzem és megfelelõ bringám, akkor lehet h. próbálkoznék a röpködéssel, de erre most nem látok sok esélyt.
OFF vége

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
hallod kerestem felnis topicot de nem találtam

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
OFF
Miért, már nem ugrálsz le 4-5 lépcsõnyit mostnában?
:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ok, thx
Ezen a bájkon egy MACH 210 dupla falú, betétes felni van ezzel mennyire lesz jó? És mennyire bírja majd a terepet ez a párosítás?

Nekem ilyen van hátul az edzõgépen, nehéz és szar, folyamatosan 8as "nõ" benne pedig nincs zúzva a 70kg-om alatt.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Ok, thx
Ezen a bájkon egy MACH 210 dupla falú, betétes felni van ezzel mennyire lesz jó? És mennyire bírja majd a terepet ez a párosítás?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Igazából nem tudom milyen féket kérjek az új bringámra, amit tavasszal akarok beszerezni, és addig gyûjtök rá. Ez egy Caprine Epik 50-es vagy 70-es lesz, a pénz miatt nem tudom még melyik. Ti mit ajánlanátok? Mondjuk Shimano XT, vagy Avid SD 7, vagy SL??? Mert nem igazán tudom mostmár. Ott van még az LX is. Sima Deore féket raknak rá gyárilag, azt akarom lecserélni még a boltban.

én speciel hagynám azt, amíg gondom nincs vele! ;)

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Igazából nem tudom milyen féket kérjek az új bringámra, amit tavasszal akarok beszerezni, és addig gyûjtök rá. Ez egy Caprine Epik 50-es vagy 70-es lesz, a pénz miatt nem tudom még melyik. Ti mit ajánlanátok? Mondjuk Shimano XT, vagy Avid SD 7, vagy SL??? Mert nem igazán tudom mostmár. Ott van még az LX is. Sima Deore féket raknak rá gyárilag, azt akarom lecserélni még a boltban.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát, igazából furi egy téma ez - ha belegondoltok, kb mindenbõl lehet jó alkatrészösszeállítással nagyon jó rendszert összerakni. Viszont ha egy "elvileg" felsõkategóriás rendszerrel gond van, akkor ott nem biztos, hogy a fõegységgel (jelen esetben a féktest) van a baj.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Dante, mindenki tudja, hogy a bowdenezésen nagyon sok múlik, akinek xtr féke van annak a jó bowdenezés alap.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

vagy csak engem utálsz?

Dehogy, csak menstruálok...izé...dolgozom. Én azt csak havonta egyszer szoktam igazán. :D

(mondjuk ha az alapján akartok dönteni, hogy mit tanácsolnak a fórumon, akkor soha nem fogtok semmit venni.)

Hánemmegmondtuk, hogy ne vegyé' Yasecet? ;)

Ojjektív megállapítás - a fékrendszer nyúlóssága leginkább a bowdenezésen és a fékkaron múlik. (Pl XTR-nél hogy állítja be a fékkart az ember? Van 3 állás...) Szar bowdenezéssel meg akár a legmerevebb hiper-szuper fék is "nyúlni" fog.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

lx: 10000km-t használtam az lx-fékjeimet, nem tudok rosszat mondani rájuk.
Most a Yasecen AVID SD SL van, ez finomabb darab, ez tényleg egy újjas, az lx inkább másfél.

...

(mondjuk ha az alapján akartok dönteni, hogy mit tanácsolnak a fórumon, akkor soha nem fogtok semmit venni.)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,025 posts
hahaha...