Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

egy regi alivios fek, fekvalto karral.
...
tudom ajandek lonak ne nezd a fogat... de milyen fekkarok? :)

Azt gondoltam tanyabike felújításához kellenek, nem túl jók, de semmiképp nem jobbak a tiednél*. Ha bringát építesz, amit rendesen használni akarsz, akkor jobbnak tûnik a V. Itt az apróban asszem 1500-ért vettem egy pár jól állítható kétujjas alut.

* full mûanyag, négyujjas, régi, hnap lefotózom, elküldöm, ha mégis érdekel, persze adom.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egy regi alivios fek, fekvalto karral. az alapgondolat az volt, hogy a fekpofakat lecserelem, esetleg az agyonhasznalt bovdent is lecserelem. a fekkar egy negyujjas acel lotyogos vacak. no ezt kellene felturbozni :) atalakitom az egeszet egysebire, igy a fekvaltokarok kuka.

tudom ajandek lonak ne nezd a fogat... de milyen fekkarok? :) az allapota nem nagyon erdekel, csak jol mukodjon. ugyis az a cel, hogy le lopjak el az utcarol.

apropo... honnan latom, hogy egy felni fekfelulete szet van kopva, illetve, hogy mennyi van meg benne?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

canti fekes bringa mennyire alkalmas vfek fogadasara? fektuskeknel pl van elteres?
ugy latom, hogy szinte egyszerubb kicserelnem az egeszet, mint egy epkezlab canti fekkart szerezni olcson.

Nem a féktüskénél lesz gondod, ott minden rendben van, hanem a hátsó fék bovdenezése lehet problémás. A cantihoz valahol középen ér véget a bovden, onnan húzza a két kart együtt, míg a V-nél egyik oldalt kell becsatlakozni.
Az aktuális projektben áthegesztettem a vázon a szemeket, úgy néz ki, mintha gyárilag V lett volna, de olcsóbb és egyszerûbb megoldás végighúzni a bovdenházat, oda vezetni, ahova kell, s gorskötözõvel rögzíteni a helyére. Jó tud lenni a jó V fék, ne sajnáld rá a pénzt, mert a gaggyer meg gaggyer...

Amúgy ha nem akarsz görcsölni, adok ingyen fékkart, van 2-3 pár. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
canti fekes bringa mennyire alkalmas vfek fogadasara? fektuskeknel pl van elteres?
ugy latom, hogy szinte egyszerubb kicserelnem az egeszet, mint egy epkezlab canti fekkart szerezni olcson.

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
nem tud valaki Budapesten egy boltot, ahol van m8-as v-fék tüske szem? Vagy ahol rendelhetõ?
Egy manitou teleszkópba kellene.
köszi

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
a fékpofa beállításánál elvileg ha a hátulja egy picit hamarabb ér a felnihez, mint az eleje, akkor kevésbé sípol

másrészt a v fékek hajlamosak sípolni, ezt le kell nyelni (és ami sípol, az tapasztalatok alapján jól is fog :D )

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Senki? :(

Wolfman8

Wolfman8

vendég

• fórumtag
  • 121 hozzászólás
Sziasztok!

Egy nagyon idegesítõ problémával állok szemben! Vettem korábban egy V-fékes Shimano XTR WH-M970 kerékszettet. Vettem mellé E-bay-rõl egy "jóféle" fékpofát, de egy idõ után elkezdett sípolni bizonyos fékerõnél, ami pont az a tartomány amiben szeretek megállni. Megtakarítgattam, akkor egy darabig semmi, majd egyszer megint, majd megint takarítás és semmi jódarabig.
Év elején vettem egy Shimano lineáris V-féket, majd a hozzá való fékpofát beletettem, de amióta összetettem, annyira istenesen idegesítõen sípol/visít hogy nem emberi. Ha megtakarítom a felnit meg a fékpofát, akkor jó egy darabig, majd megint elkezdi. Ha esik az esõ, nedves lesz akkor nem csinálja persze a fék se nagyon fog, majd megszárad és megint!

Mi lehet a baj??? A felni picikét kopott, ez okozhatja? Vagy hogy nagyon puha a fékpofa és morzsolja szét a fékezéskor? Ha menet közben jobb vagy baloldalról nekinyomom a fékpofákat a felninek kézzel, akkor is visít! Ötleteket (megoldást) várok! :(

Köszönöm!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Avid SD7 !
Ûberkirály a változtatható bowdenhúzás !
Marci

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!
Shimano Deore 2010 (BR-M590) V-fékhez milyen fékkar ajánlott az alábbiakból:
- Avid FR-5,
- Avid '08 Speed Dial 7,
- Shimano Deore 2010 (BL-M590),
- Shimano Deore '06 (BL-M511).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Azzal nagyon jól jársz. Nekem volt FR5 fékkarom is de most már én is SD7 fékkarral járok. A szabályozható bowdenhúzás nagyon jó dolog, sokkal erõsebb lesz tõle a fék.
Marci

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

sd7-nek alapból jobb a fékpofája, de amúgy is nagyon jó fék, én azt venném

És milyen fékkart érdemes hozzá venni?Ha jól sejtem az Avid Speed Dial 7 a hozzá való.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Azt vettem :).

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

V-fékbõl Avid SD7 vagy Shimano Deore BR-M590?Melyik a jobb és miért?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
V-fékbõl Avid SD7 vagy Shimano Deore BR-M590?Melyik a jobb és miért?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez jó hír, köszi :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Lehet volt már...csak egy igen / nem kellene: Canti fék helyére V fék felszerelhetõ? Természetesen fékkarcsere is lenne.

Köszi,
X

gond nélkül

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Lehet volt már...csak egy igen / nem kellene: Canti fék helyére V fék felszerelhetõ? Természetesen fékkarcsere is lenne.

Köszi,
X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

majorostomy

majorostomy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Ma megjött ez a fékpofám : Uberbike V Brake Pads Shimano XT XTR - Sram - Avid | eBay

A hétvégén kipróbálom és írok róla pár sort. Elsõ ránézésre puhának tünik - legalábbis a gyári XT pofákhoz képest - úgyhogy szerintem nem lesz hosszú életû.
A gyárival Bánkútról lefelé Mályinkának az út 2/3-ánál ha ráhúztam a fékekre, olyan hangot adtak mintha reszelõvel dolgoztam volna a felnin:(
Remélem ez az új más lesz!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
hosszú lefelében minden elmelegszik sajnos egy idõ után,persze terhelés függõ is,
de nekem a piros meg a fekete Ritchey pofa bejött.

Sziasztok!

XT V-fékemben elkoptak a gyári betétek. Több helyen is olvastam hogy nem jók, mert túl kemények, eszik a kereket.
Tudtok ajánlani márkát hogy milyet válasszak?
Azért az lényeges lenne hogy szerpentinen lefelé se melegedjen el annyira hogy már ne fogjon.