Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sd7 nekem most hátul szorul, mondjuk már el van kopva a pofa, meg nagyon rég látott bármiféle kenõanyagot a rugója, tiszta por az egész...elöl próbáltam állítani, egy ideig visított, aztán amikor kapott egy kis zivatart meg vele együtt a port/kis sarat, azóta jó, meg se szólal. de ez így van általában, ha állítok a pofán, vagy csak lemosom a bringát...

viszont az lehetséges, hogy az elsõ kereket beletaposom a fékbe? dt240 agy, xc717 felni, 2es dt küllõk - totál merevnek tûnik, az is, meg erõs, aztán mégis a 60 kilómmal kiállva simán beletaposom az egyik oldalba kiállásnál, pedig messze van a pofa a felnitõl...gyorszár egyenes, kerékben nincs semmiféle alakváltozás.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Kínai Avidnak híg a leve...

A shimano is csak egy fokkal jobb, hátul már az egyik oldalon szorul az lx. Kezdem hinni, hogy xtr-en, sd ultimate-en, frm-en és régi avid-on kívül nem érdemes mást vennem.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Kínai Avidnak híg a leve...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ugyanazokba a lyukakba vannak a rugók.
A rugóerõ állítást természetesen már próbáltam de nem segített:(
És ez a probléma csak az elsõ féknél jelentkezik.
Hátul a pillangók egyszerre indulnak meg de a "visítás" néha ott is meg van.

Már másnak is volt ilyen problémája a forumon és tudtommal nem oldódott meg.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Ugyanazokba a lyukakba vannak a rugók.
A rugóerõ állítást természetesen már próbáltam de nem segített:(
És ez a probléma csak az elsõ féknél jelentkezik.
Hátul a pillangók egyszerre indulnak meg de a "visítás" néha ott is meg van.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
mindkét pillangón találsz egy egy csavaart (imbusz vagy csillagcsavar)
azzal állítod a rugóerõt. fetéve hogy a vázban /villában ugyanabban a lyukban van mindkét oldalon a rugó

ennyi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Vettem egy SD 7-es fékeket ill karokat hozzá.
Valamit rosszul állítok be mert a pillangók a fékkar behúzásakor nem egyszerre kezdenek el közelíteni a felnihez.
Az egyik oladali pofa hamarabb odaér a felnihez és gyakorlatilag hozzányomja a felnit a másik oldali pofához.
Ez így nagyon nem jó, mésrészt iszonyat ronda hangot is ad fékezéskor.
Mi kell állítanom, hogy ez megszûnjön?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

honnan tudok beszerezni rövidebb V féket?
kb 10mm-el kellene hogy kisebb legyen

A MiniMax túl rövid?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pedig rövidebbnek tûnt, de akkor csak optikai csalódás. 2004ben vettem egy trinity v-fék szettet, az biztos rövidebb, mert beleért a bovden a 2,24es motoraptorba, a shimanonál meg bõven van hely. De hogy hol kapsz ilyet azt nem tudom.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem találok hossz adatot
mod: ugyanaz mint a többi v fék.

fuck me, i'm famous!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak egy ötlet. A shimano dxr nem jó?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Van valakinek tapasztalata az avid shorty 6 canti fékkel?
Most egy shimano lx canti fékem van és kiváncsi lennék, hogy érdemes e váltani erre?

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás

hali!

most szeretném cserélni a fékszettemet másikra, és 2 között gondolkodom, de nem tudom, melyik lehet a jobb.
xt-t vagy avid sd 7-et ajánlotok? persze, saját karjával együtt.
eddig deore v-féket használtam saját karjával, bBb pofával, nem volt a fékhatással különösebb problémám, csak annyi, hogy szegénynek a rugói mindig elállitódtak. hol az egyik fele nem húzott vissza, hol a másik. nem szeretnék több ilyet.

Én SD7 fékeket használok (RW2 pofákkal) SL karokkal (Sun CR18-al - sajna ennek a felninek a fékezõfelülete igen gyorsan kopik még szárazon is) kb. 80kiló vagyok és nagyon hatásosan mûködik a szerkezet.
A rugók itt is elállítódnak, de csak minimálisan (én mindíg állítok rajta egy hangyányit, de nem volna szükséges mert fékezésnél nem lehet észrevenni, nem ér a felnibe) Kanyarba néha beleér a felnibe a pofa, de ez a gyenge kerekeknek köszönhetõ, illetve hogy a lehetõ legkisebb fékkar utat szeretem, így kicsi a távolság a pofa és a felni között.
Az XT-t nem ismerem, nem próbáltam, de az SL7-et merem ajánlani, szerintem jó fék.
Barátom BB7-et használ és száraz idõben aszfalton ugyan azzal a hatékonysággal fékez az SD7 is.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Deore-val nekem is ez volt a bajom... :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

hali!

most szeretném cserélni a fékszettemet másikra, és 2 között gondolkodom, de nem tudom, melyik lehet a jobb.
eddig deore v-féket használtam saját karjával, bBb pofával, nem volt a fékhatással különösebb problémám, csak annyi, hogy szegénynek a rugói mindig elállitódtak. hol az egyik fele nem húzott vissza, hol a másik. nem szeretnék több ilyet.

Amelyik jobban tetszik, az avidban jobb a betét, egyébként nincs nagy különbség köztük.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
hali!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ma kipróbáltam stx canti fékkarommal egy v féket, de az eredmény kiábrándító, gyakorlatilag használhatatlanok így együtt :(

Ha valakinek lenne egy régi felesleges, de mûködõképes balos váltókarja vagy v fékhez való fékváltókarja és eladná, az dobjon már nekem egy privát mailt légysza.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
FRM v-fékkel kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok, "ismerõsök ismerõseié" is jöhetnek.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Egyébként lehet hogy megcsalnak az érzékeim, de úgy vettem észre azon is múlik a fékhatás, vagy legalábbis az érzés, hogy milyen szögben állanak a pillangók. Haversrác vett használt bringát, nagyon terpesztettek a pillangók és olyan fura érzés volt behúzni. Jobb lett, mikor a pofa nagyobb homorú alátátje került kívülre. A fék(hatás) is más most és párhuzamosak a pillangók.