Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Más a féktest (de csak annyiban, hogy a bowdenrögzítõ csavar más szögben áll), a rugóerõállító csavar imbusz és cserélhetõ a pofa, amitõl szintén könnyebb.

A sebesség mindent megold.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Igen, a pofa, meg a színe :) régebben más volt az anyaga, de már elmúlt ;) asszem több alu van benne, és emiatt kb 5 grammal könnyebb. de nem mértem le. ;)

Ride everywhere.

.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Vajon az SD5 és SD7 ugyan olyan rugókat használ ? És mitõl könnyebb az SD7 ? Más a fék-test ? Ránézésre az is ugyanaz. Én csak azt látom, hogy a 7eshez cserélhetõ pofát adnak gyárilag, más különbség nem sok lehet.
Marci

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
NEm éri meg igazán az árkülömbözetet. Semmivel nem gyengébb. picit nehezebb.

Ride everywhere.

.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts

Ha a mennyire jó-t kérded akkor ajánlott. ;)

mennyivel gyengebb az avid sd7- tõl?

Fani

Fani

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Kellemes napot Mindenkinek!

Remélem a kérdésemet többé-kevésbé jó helyen teszem fel!
Fék- és váltó bowden szettet szeretnék cserélni cross kerékpáromon. A jelenleg meglévõ összeállítás - fék és váltócseréket követõen - XTR elsõ és hátsó váltót, valamint Avid BB7 elsõ tárcsaféket és XTR hátsó V-féket mozgat.
Váltó bowden szettet illetõen: Jagwire Ripcord vagy Shimano XTR készlet közül választanék, a fékbowdenek közül pedig egy "Avid full metal jacket set" megnevezésû szettet néztem ki, amely ha igaz, tartalmazegy "Flak jacket" fékbowden szettet is. A termékleíráshoz csatolt képen még szerepel egy "Stright jacket cable set" feliratot tartalmazó csomagocska is.

Kérdésem: Mit takar a "flak jacket cable set" és a "stright jacket cable set" elnevezés, mia különbség a kettõ között, illetve a váltóbobdenek közül melyikhez kapcsolódik több jó tapasztalat, vagyis melyik vásárlását javasolnátok.

Elõre is köszönöm a segítséget és az angol elnevezések magyarra fordítását: Fani

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ha a mennyire jó-t kérded akkor ajánlott. ;)

Ride everywhere.

.

salieri81

salieri81

vendég

• fórumtag
  • 70 posts
sziasztok! mennyire ajanlott fek az avid Sd5?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
egy tizeddel hosszabb a fééktüske, mint a féktest
alátét,s csá.
a lógás innentõl "gyári" :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos igazad van, az alsó kategóriás alkatrészeket nem ismerem.
De ott hogyan oldják meg, hogy a csavar meghúzásával ne szoruljon a fék?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Kiveve, ha megis ;)

Az also kategorias fekeknel azon forog...

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Fék felszereléskor a csonkra kell vmi. kenõanyag, vagy maradhat szárazon?

Nem kell. Nem azon forog a fék.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Fék felszereléskor a csonkra kell vmi. kenõanyag, vagy maradhat szárazon?

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
nem éppen mondható annak:D, nincs gond a teljesítményével csak nem figyeltem új korában h csinálta-e ezt és most foglalkoztatott, de akkor megnyugodtam :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

az nagy probléma hogyha a fék kicsit mozog elõre hátra? az vmi kopás miatt van, vagy kicsit mozoghat is? köszi a válaszokat!

Ha nem valamelyik csapágyazott csúcsfék, akkor normális.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
az nagy probléma hogyha a fék kicsit mozog elõre hátra? az vmi kopás miatt van, vagy kicsit mozoghat is? köszi a válaszokat!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
zotyo: nagyon szép a géped... nekem a v-fék is nyúlósnak tûnik a madzagos tárcsa után, pedig jó bowdeneket használok hozzá, fr5 fékkart (nem érzem h nyúlna mert a tárcsához is az van) és avid v-féket. igaz hogy csak sd5, lehet hogy ez a gyenge láncszem?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Ok, tedd be ide, mindenki okulására :D
Nekem nem sikerült belõni. Össze-vissza húzott hátul a fék, sokat szenvedtem a rugókkal, hogy valamennyire egyszerre mozogjanak. És amikor kész volt, nem éreztem mást, csak nyúlós, gyík féket.
Mingegy, mostmár marad a v-fék. Asszonynak kéne valami trekking/cyclocross/retro gép ócsón-szép állapotban, ha azon lesz lehetõség, megkapja a Ritcheyt, úgyis tetszett neki :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Azt elhiszem, hogy jobban tud fogni egy modern cantifék, mint egy régi, de én annyi lehetõséget kipróbáltam már a hátsó bowdenvezetésre és a bovdenház megakasztására vonatkozóan, hogy nem hiszem, hogy megoldható a dolog gyári megakasztószem nélkül.
Megoldás lehetett volna, ha egy elõre való ún. zsiráfot szerelek fel, de a hátsó merevítõ-áthidalón nincs menetes szem, a vázat meg azért nem fogom szétfurkálni.
Ha be volt állítva, a Ritchey is fogott mint a disznó, elõl a v-féket sem érzem érzek erõsebbnek.

Nekem a gyárilag canti fékkel szerelt bringámon nincsen hátul megakasztó, csak a bovden vezetõ szem van oldalább helyezve a vázon, ami egy kb. 3 centis kábeldarabot fogad ami megvezeti a bovdent, de nem akasztja meg azt. Majd lefényképezem.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Azt elhiszem, hogy jobban tud fogni egy modern cantifék, mint egy régi, de én annyi lehetõséget kipróbáltam már a hátsó bowdenvezetésre és a bovdenház megakasztására vonatkozóan, hogy nem hiszem, hogy megoldható a dolog gyári megakasztószem nélkül.
Megoldás lehetett volna, ha egy elõre való ún. zsiráfot szerelek fel, de a hátsó merevítõ-áthidalón nincs menetes szem, a vázat meg azért nem fogom szétfurkálni.
Ha be volt állítva, a Ritchey is fogott mint a disznó, elõl a v-féket sem érzem érzek erõsebbnek.