Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Semmi baj a piros Ritcheyvel, én éveken át azt használtam.

Nekem is volt pár évig piros Ricsi.Nagyon jó volt.Esõben persze hogy gyengébben fog,mint minden fékpofi.Amúgy annyira puha,hogy egyáltalán nem karcolta a felnit,hanem felpolirozta.Xt fékben a gyári pofa után kb 10%-al jobban fogott a piros Ricsi,és nem barmolta szét a felnit,mint a SHIMANO pofa.

De itt csak a pofa értendõ ugye? Nem maga a komplett féknyereg meg minden?

De igen,a komplett fék.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Alhonga tényleg nagyon jó. Csak mivel puha, kopik, de olcsó. Flexelt felnin is jó, és kátránnyal a legdurvább, de ez titeket nem érint. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Semmi baj a piros Ritcheyvel, én éveken át azt használtam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

piros ritchey esõben felejtõs, gyakorlatilag használhatatlan, annyira elmegy a fékerõ

Pedig elméletileg nedves idõre való.
Majd kiderül.:icon_roll

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
piros ritchey esõben felejtõs, gyakorlatilag használhatatlan, annyira elmegy a fékerõ

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

vegyél fekete ricsit szvsz jani
a piros emlékem szerint hidegebb idõben f@szább
nekem most fekete van elõl sun felnivel deore V/lx karral teljesen jó
hátul meg asszem b+ cserélhetõ ott okés, esõben karcsúbb, de akkor nem kicsit

A fekete nem még erõsebb? Úgy van a sorrend, hogy fekete, piros, kék. Kékem volt régen, az nem fogott, nem kopott és a felnit ette. Mondjuk úgy vagyok vele, hogy majd megszokom, hogy jobban fog, aztán majd nem húzom annyira. Meg sajnálom a pénzt fékpofára, kidobott pénz, 2 évig használok egy pár pofát és van itthon még 2 pár.

where did u buy it?

Mert itt miskócon nem lehetett kapni az biztos

http://bikemarket.hu...keszlet&tid=616

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
where did u buy it?

Mert itt miskócon nem lehetett kapni az biztos

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
vegyél fekete ricsit szvsz jani
a piros emlékem szerint hidegebb idõben f@szább
nekem most fekete van elõl sun felnivel deore V/lx karral teljesen jó
hátul meg asszem b+ cserélhetõ ott okés, esõben karcsúbb, de akkor nem kicsit

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem, hanem homogénen fekete az egész. A boltban összetudtam vetni a 3 szinût (tavalyi) a jelenlegivel ami tisztán fekete. Az elõzõn a 3 szín pusztán felületi festés volt ergo "dizájn" elem.

Szóval a ritchey ilyen jó? Sajnos ahol én jártam, ott csak avid meg BBB vagy B+ volt ami szóba jöhetett.

Tényleg igazad van, elõször nem akartam elhinni, aztán megnéztem a katalógusban és van egyszínû és színes tristop és mindegyiknek ugyanaz a leírása.

Jó a ritchey, kb olyan mint az avid rw2 újkorában (persze csak száraz körülmények között próbáltam eddig). Mondjuk én nem vagyok az a fékezõs típus (nem szeretek fékezni :) ), szóval ami nekem jó az másnak nem biztos.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

Kívülrõl fekete vagy csak ott ahol megkopott? Mert ha csak ott ahol megkopott, akkor csak az "égett" réteget látod és alatta színes.

Most piros ritchey használok hátul, de sokat szívok vele, állandóan megállítja a hátsókereket, túl jól fog.

Nem, hanem homogénen fekete az egész. A boltban összetudtam vetni a 3 szinût (tavalyi) a jelenlegivel ami tisztán fekete. Az elõzõn a 3 szín pusztán felületi festés volt ergo "dizájn" elem.

Szóval a ritchey ilyen jó? Sajnos ahol én jártam, ott csak avid meg BBB vagy B+ volt ami szóba jöhetett.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, nagyon jól látod! A 3 szín pusztán parasztvakítás, a keverékre nincs semmi befolyása hisz egy komponensû az egész betét.

(az enyém fekete)

Kívülrõl fekete vagy csak ott ahol megkopott? Mert ha csak ott ahol megkopott, akkor csak az "égett" réteget látod és alatta színes.

Most piros ritchey használok hátul, de sokat szívok vele, állandóan megállítja a hátsókereket, túl jól fog.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Igen, nagyon jól látod! A 3 szín pusztán parasztvakítás, a keverékre nincs semmi befolyása hisz egy komponensû az egész betét.

(az enyém fekete)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
sztem a tristop 3 szinében csak az adagolt szinezék változik...
nekem anno a városi bicón a 300ft/pár "alhonga" bármikor gyalázta teljesítményben, szárazon, nedvesen egyaránt

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás
Szerintetek egy Deore LX V-fék van olan jó mint egy Tektro Auriga Comp hidraulikus tárcsa?

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
A múltkor írtam, hogy BBB tristop pofákat vettem. Most leírnám mik a tapasztalataim.

Szinte semmi. Semmivel sem fog jobban, mint a sokat szidott gyári Deore pofák, sõt talán még szarabb is pedig állítólag puhább nála és még a RW2-nél is. Sokkal jobbra számítottam :mad:

Egyetlen elõnye, hogy a nedvesség tényleg nem befolyásolja az amúgy is gyenge teljesítményét.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

köszi! az cseszett nehéz, akkor nemis írok nekik...

A betét miatt olyan nehéz, ha kicseréled könnyebbre -20g.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
köszi! az cseszett nehéz, akkor nemis írok nekik...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Az SD7-bõl 1 darab 180 gramm,úgyhogy gondolom egy darabra értendõ a tömege.Ennyi pénzért meg szerintem csak egyet kapsz,ami jó elõre is meg hátra is,de szerintem írj rájuk,hogy ez hogyan mûködik.Én teleszkóp miatt írtam rájuk,mert olyan modellt árulnak,ami nincs is kint a Marzo oldalán :-D

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
http://ebike.hu/term.../fek/v-fek/831/

ezzel a fékkel vagyok bajba mert sem a 210 grammos súlyát nemtudom értelmezni( a szettre vonatkozik vagy 1 darabra fékpofával, vagy pofa nélkül 1 darabra:D szóval nemértem) és az ár elég érdekes...se az nincs ott h elsõ vagy hátsó, se az h szett:S. Ha vaaki tud errõl a termékrõl valamit azt megköszönném ha megosztaná velem.
Köszönöm!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Hm,lehet a BB7 lesz.Igazából még nem nagyon dagonyáztam,sajna nincs kivel mennem,és még nem ismerem a környéken az ilyen jellegû pályákat,XC érdekelne leginkább.Elvileg Jánoshegyen van pálya ami jó annak is,meg normafa környéke,csak amíg nincs kivel menni,marad a jóidõ,meg dunaparti bicikliutak.
Edzõsbringában meg még nem gondolkozok,egyenlõre ezen tudjam az alkatrészeket számomra megfelelõre kicserélni:)