Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát ezen nem látok adaptert, de ez az olcsóbb HS....
ahol veszed rákérdezel oszt megmonnyák

savanyu: csak a vázat akarja

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem olyan rossz az a magura azért
cimbora nõjének bicaján az van, s nagggyon penge

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

ez ugy van tudomásom szerint h a magurának van egy spéci rögzítése, és a sima v-féktüskére adapterrel rögzül....

http://www.fahrrad.d...ra-HS33-big.jpg

így valahogy

Köszi!
Igazából a következõk miatt parázok: Erõsen gondolkodom egy Merida Cross HFS 1000 váz megvásárlásán. Ezen a gépen gyárilag egy Magura hidra van, de nekem csak akkor kellene, ha feltehetem rá a saját V-fékeimet. Szóval ha a konzol magasságában vagy furat átmérõben eltérés van, már nem jó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez ugy van tudomásom szerint h a magurának van egy spéci rögzítése, és a sima v-féktüskére adapterrel rögzül....

http://www.fahrrad.d...ra-HS33-big.jpg

így valahogy

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
A hagyományos V fékek és a hidra felnifékek, mint pl a Magura HS33 ugyanott, és ugyanolyan konzolon rögzülnek? Azaz minden további nélkül felcserélhetõk egymással ugyanazon a vázon?

Köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudjátok, hogy gyártott-e valaki pont ugyanolyan fékkart, mint a bl-m510 csak valamilyen fényes ezüst bevonatot (talán horganyozták???) rakott rá? Mert kb 3 éve vettem egy ilyen fékkart boltból 1000 párszáz forintért, aztán most szedtem le a már régóta nem használt városi bringámról és furdal a kíváncsiság.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nem rossz pofa majdnem olyan jo mint az rw2 és belemegy a házba az árát megéri mindenképp

Köszi szépen :)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel a fékbetéttel? (nekem rigida felnim van)

http://bringabutik.h...p-fekbetet.html

Konkrétan az awid rw2-es fékpofába kéne, és érdekelne egyrészt, hogy belemegy-e egyáltalán, illetve van-e olyan jó mint az avid? Mivel kevesebb pénzért ebõl kettõt adnak, így elgondolkodtatott a dolog, fõleg így télvíz idején.

Nem rossz pofa majdnem olyan jo mint az rw2 és belemegy a házba az árát megéri mindenképp
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Szerintem minden boltban árulnak ilyet, de szerintem ha zárt bowdenhez van tervezve a váz, akkor nem fog mûködni. Szerintem(már 3x :D) használj zárt bowdenházat, nem tud koszolódni.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
V féket használok elöl, hátul az mtb on.
A vázon lévõ bovdenrögzítõ szemek /a hátsó féknél/ tárcsafékhez vannak kialakítva.
Vagyis csak végig zárt bovdenházzal tudom használni a hátsó féket.
Ugy tudom, hogy lehet kapni olyan mûanyag , vagy alu kupakot mely meg tudja akasztani a bovdenház végeket, igy meg tudom szakítani a bovdenházat a felsõ csõ alsó részén.
Ha tudjátok hogy hol lehet ilyen vásárolni , kérlek irjátok meg nekem.
Elõre is köszi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel a fékbetéttel? (nekem rigida felnim van)

http://bringabutik.h...p-fekbetet.html

Konkrétan az awid rw2-es fékpofába kéne, és érdekelne egyrészt, hogy belemegy-e egyáltalán, illetve van-e olyan jó mint az avid? Mivel kevesebb pénzért ebõl kettõt adnak, így elgondolkodtatott a dolog, fõleg így télvíz idején.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

pedig már vagy 15 éve nyomja a magura az olajos V.. inkább nevezzük felnifékeknek lomokat

Ha már olajos V fék, ami igazán lom (akár a retróba is mehetne)
A Wendler próbálkozása:
http://www.schlickju...s/forum_832.htm

Állítólag a HS33-akon volt valami fejlesztés, új merevítõt terveztek hozzá, mely nem vált elõnyére.

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Kösz! -Elment mellettem az élet. 1-2 Cube-on láttam, de akkor inkább kihagyom.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
pedig már vagy 15 éve nyomja a magura az olajos V.. inkább nevezzük felnifékeknek lomokat

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez a Magura HS-33 lenne? csak mert az kb 15eves technika. kb tervezes ota valtozatlan formaban gyartjak, ami sokat elmond arrol hogy milyen jol eltalaltak nagyjabol elsore :)

trialosok hasznaljak, regen mtb-ken is sok volt, de a tarcsafek vegul kiszoritotta.

sokkal erosebb mint egy v-fek, jobb erzes mint egy bovdent huzni, de az a hatranya a tarcsafekhez kepest, hogy elkoptatja a felnit, es nem nagyon toleralja ha a kerekbe nyolcas kerul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Nekem új ez a technika, tudtok róla valamit? Megbízható? Eddig nem hallottam olajos V fékrõl.
Egy cross birngán van, ami felöl érdeklõdök, de kíváncsi vagyok esetleges tapasztalatokra.
Kösz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Pár száz km után ugyanolyan lesz az abt, mint az L7. Szóval mindegy melyiket veszed.

A sebesség mindent megold.

Zeby

Zeby

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hi xian! Köszi a választ, rákerestem a korábbi ABTs hozzászólásodhoz, mostmár értem, mi az az ABTs felület, viszont az L7rõl továbbra se tudok semmit és másokat is zaklattam ezzel, de nincs infójuk :( - szóval ha valaki L7es oldalfalú felnivel tapasztaltabb, kisegíthetne. (ráz e mint az ABT/mennyivel jobb,rosszabb fékezni vagy Egyáltalán mi az az L7 :D ) Köszi!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi, Ha jól emlékszem nekem a Mach4 ABT. RW2 pofával nagyon fog, de olyan 'darabos' érzés. Nem tudom most jól megfogalmazni, régebben már leírtam itt...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Zeby

Zeby

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Helló! Most készülök új elsõ kereket (dirt/FR célra), mert az elõzõ feladta a harcot, és megvan már az agy is hozzá (Novatec, vastagtengelyes szépség). Felninek egy Sun DitchWitch-et fogok venni, de még nem tudom, hogy milyen fékfelülettel (oldallal) lenne érdemes, mrt van ez az ABT (Advanced Braking Technology) és az L7 (???), de a nevükön kívül többet nem mondott nekem a Sun honlapja. Ha van valami infóforrás ezekrõl vagy tapasztalat, please írjatok! A fékem valamilyen Schimano V-fék, Author fékpofákkal (sose volt vele bajom).
Köszi!