Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
én haverom 5.0 fékkarját próbáltam, és tényleg kicsit szokatlan volt a mûanyag feeling egy drága bringán, de jól mûködik, ugyhogy egy szavam se lehet. Bár azt nem értem, hogy ha kompozitból csinálja a sram, akkor miért nem tud a fém fékek súlya alá menni... ::) ::) ::)

henger:
1200 Ft 2db fékkarért?
ez túl olcsónak hangzik!
Én anno 3500Ft körül vettem egy pár B+ fékkart, ami
fekete aluminium és kétujjas volt. Nekem bejött!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Hali!

Van tapasztalatotok Bike+ fékkarokkal? Itt most az 1200-asra gondolok, ennyibe kerül egy pár. S ehhez milyen féket vegyek? Fék csak elõre kell. (Hátul nem cserélek.)
Vagy inkább kompletten használtat? Városi aszfaltdszungelbe kellene.

Országútikon általános a kompozit fékkar. Baromi könnyû, és szabályozható a merevsége.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
sztem például hidegben lassabban fagy rá az ujjad (de ezt csak úgy érzésbõl...)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
semmi baj sincs a "kompozíttal", mert köhöm-köhöm anyagismereti tudásom teljes felelõsségével ki merem jelenteni, hogy van olyan erõs mint az alu, sõt, még merevebbet is lehet(ne) belõle gyártani, csak hát az az érintés....de mondom, ez mindössze ízlés kérdése

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jaaaa, ez igaz ;D enis rohogtem, amikor kisvajda folyton elenktolta a 9.0-s kart.
mi ranezunk:
-jééé, deszép müanyag. egy tecsóbálykról loptad?
-grr: nem muanyag, kompozit!
-jaaa:D de attol meg szepen hajlik, mint egy nyarfalavel!
-dehogyis:D sot meg jkol is fog:D
es milyen igaza van ;D mert telleg jol atgondolt a kar, de ha eseleg megtennek azt h NEM muanyagbol gyartanak...
a fekpillangok viszont fembol vannak, es eleg sok mindent tulelnek...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

muanyag filing

a fékkarra gondoltam, ami ugye "kompozít" - feltételezném, hogy azonos (lesz) a fékpillangókkal

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a sram miert "muanyag filing"? full fem. amugy a 7.0 es a 9.0 uaz, annyi kulonbseg, h szin, es az egyik kártrájdzsos kool-stop fekpofa, a masik meg noném v micsoda...
nekem a sram 9.0 kivaloan üzemel, panasz nem volt ra lassan 2 ev utan sem

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
E+H vagy csak 1db?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
nekem van egy eladó sram 9.0-ás szinte új állapotban, tegnap vettem bele új pofákat... 4k-ért viheted

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ridebike árak:

v-fékek (elsõ+hátsó)
7.0 : 5400
9.0 : 9500
deore : 7000

egyébként a 7.0 egy kicsivel nehezebb mint a deore

köszi dante a válaszod, tudom, hogy nem túl értelmesek ezek a mit vegyek kérdések, de én tapasztalatokat vártam olyanoktól, akik esetleg mind a kettõt próbálták már.
egyébként eddigi szereltség meg szín alapján a deore illene a bringámra

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
hát ha csak ez dönt akkor vegyél inkább 9nullás sramot mert az se drágább mint a deore asszem.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
na erre mit kellene válaszolnunk? ???

két különbözõ termék, két gyártói felfogás eredménye, meg ugye az árkülönbözet - most mondhatnám azt, hogy nekem a shimano megéri a felárat, mert nem komálom a "mûanyagot", de ez szubjektív vélemény, s tudom, hogy egy jól beállított deore és 7.0 közel azonos fékteljesítményzt biztosít

vedd azt, ami szimpatikusabb, vagy jobban megy a bringádhoz

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
szerintetek deore, vagy 7.0 v-féket vegyek?

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Hi!

A Ritchey féktest sárga B+ pofákkal Sram 7.0 fékkarral, és Sun Cr17-es felnikkel jól mûködik. Sajna olyan jól, hogy ma voltam utóljára fogorvosnál, mert sikeresen blokkoltam az elsõ kereket... ;D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
új fékpofa? ::)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Villacsere után vagyok, s ugye máshová kerültek a fékkonzolok (beljebb) - emiatt a fék az elején sivított mint állat bekopásig, de bekopás után is észrevehetõen rosszabb lett a fékerõ, majdnemhogy 50%os az eredeti satu-effektushoz képest. A fékrendszer XT, s a csere után meg is kellett cserélni a konzol távtartót, mert NAGYON csálén állt...Mi ebben az esetben a teendõ szerintetek?

marci_

marci_

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
kösz a válaszokat, akkor szerintetek melyiket vegyem? fekete, piros, kék? (sárga nincs)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én a gyári fekete Sh.-t cseréltem ilyenekre. Hamar kopik, de szerintem nagyon jól fog. 600 HUF-ot meg megér 1 pár...

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Van sárga is, de az nem csak pofa (mármint nem a partonos verzió). Én ezt használom, és nagyon bejött CR-17-el.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Naya,tényleg jól harap a B+ pofa,3 van,amit szívesen használok,az 1ik ez,meg a Koolstop ill. a Ricsi.