Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Nálam sem volt még ilyen, pedig elég sok saras versenyen végeztem már hasonló araszolást.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Azt azért tegyük hozzá, ez elég ritkán fordul elõ.
Marci

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
szerintem az elsõ lehet
vacsi új betét, vacsi új tüskékkel
felfelé kinlódtunk cimbijeiddel most a kassa M-on, a kolsói csúcsra, jómagam már a tolom-huzom fék- utánalépek technikával, valszeg ekkor hagyhattam el...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Tolatva fékeztél vagy kiszakadt?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
soha többé cartridge pofát
olyan szarul éreztem magam, amikor elhagytam a házból a betétet, úgy 1200m< fölött vmivel...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ez bringa, nem autó. Ilyen "fékfelület-felszabályzás" nem létezik. Ha akarod, finom smirglivel megcsiszolhatod a felnid. A fékpofádat is felcsiszolhatod, akkor kijönnek a kis darabkák belõle. Aztán újra be kell állítani, mert sokat kophattak a fékpofák.
Egy felni sem tart örökké. Ha meg már nagyon mély lett a vájat a felniden, ki kell cserélni, különben menet közben reped szét a fékfelület és akár egy nagy bukta is lehet belõle. Ráraksz a fékfelületre egy sík, egyenes tárgyat és alatta fogod látni, mennyit kopott már a felni. Ha már 1 mm közeli, ki kell cserélni.
Marci

malevil

malevil

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Sajnos esõben mászkáltam mostanság (mily meglepõ :D ) és ez odavágott a fékbetéteknek, összeszedték a homokszemeket, kavicsdarabkákat :(
Ennek az lett az eredménye, hogy a fékhatás drasztikusan lecsökkent, valamint elkezdte felzabálni a felnimet :(

Van valahol egy mûhely, ahol felszabályozzák a fékfelületét a felninek? Mint pl. autónál? Le kéne marni belõle pár századot, annyit talán még lehet nem?
Buda (Budapest) és környéke lenne érdekes. Remélem nem kell elhajítani a duplafalút! :'(

Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nekem is ilyen problémám volt. Erre az egyik boltban a szerelõ csóka levette a jó fékemet és annak a mintájára DT küllõbõl hajtogatott nekem egy rugót !!:) Kért 2 sört érte.
Fél évig jól is mûködött de aztán valahogy elfáradt az anyag, nem húzott jól. Mikor már gumival volt az az oldali fék megfeszítve, én is úgy éreztem, véget vetek a sufni-tuningnak és vettem 1 pár Avidot.
Marci

blackandrew

blackandrew

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Tektro V fék rugót keresek (jobb oldali), a régi eltörött, nem tudok mit kezdeni az egésszel..
Nincs valakinek otthon egy szétesett V fékje, amibõl kilehetne szedni a rugót??

ide irj: repulesKUKAClajtPONThu
Köszi

Andras

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
tajekozodtam kicsit - fekkart is kellene cserelnem a vfekhez. igy tenyleg marad a csiszolgatas, vagy mas megoldas :( koszonom a tippet! otletes...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

ize... ahogy elnezem az arakat, ennyibol vehetek olcso vfeket is. van amelyik relativ jo? nem kell semmi extra, csak megbizhatoan meg tudjak vele allni.

a masik, hogy mennyire kompatibilsek ezek a cantifekkel? tudom hasznalni a fekkart, ill a vaztuskeket?

Esetleg tudom javasolni, hogy vegyél tektro oryx canti féket (bike+ néven is fut), árulnak több helyen is.

kétezer egypárszáz az ára (max 3 ropi), már eleve cartridge fékbetétet kapsz hozzá

jól fog, egyszerû, kompatibilis a mai pofákkal -ebben is imbuszos van-, kétoldali rugóállítás, mint egy v féken, úgy is kell beállítani. alig drágább, vagy olcsóbb mint egy cartridge fékbetét önmagában, és nem kell hozzá másik fékkar

és csak 150 gramm :)

Az alsó az oldalon

TEKTRO

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ize... ahogy elnezem az arakat, ennyibol vehetek olcso vfeket is. van amelyik relativ jo? nem kell semmi extra, csak megbizhatoan meg tudjak vele allni.

a masik, hogy mennyire kompatibilsek ezek a cantifekkel? tudom hasznalni a fekkart, ill a vaztuskeket?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Piros Ritchey pofát próbáld meg.

ilyet hol lehet?

gaboca: ez canti fek, nem vfek.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

egy regi rodi szimplafalu alufelni. a fekpofak kopottsagi szintjebol itelve azt sem nyuzhattak agyon.
melyik olcso fekpofa jo?

Nekem tárcsa elõtt ilyen volt, szerettem. Zoggie Cartridge f

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

egy regi rodi szimplafalu alufelni. a fekpofak kopottsagi szintjebol itelve azt sem nyuzhattak agyon.
melyik olcso fekpofa jo?

Piros Ritchey pofát próbáld meg.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A fékpofa és a felni anyagától függ leginkább a fékhatás. Van pár tuti pofa, amivel nehéz mellényúlni, de van felni amin kb. semmi nem fog normálisan.

melyik olcso fekpofa jo?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

canti feknel mennyire mulik a fekhatas a felnin? mert vmi bitang szarul fog (foleg a masik canga tarcsas utan)... a pofakat meg akartam csiszolni, de nemtom, hogy van e ertelme, ha visszakopik. olyan lehet esetleg, hogy eloregedett a fekpofa anyaga, mert szetkopva nincs.

zsirtalanitottam. egy regi alivios fekrol van szo, stx fekkarokkal - szvsz nem hasznalhattak sokat.

A fékpofa és a felni anyagától függ leginkább a fékhatás. Van pár tuti pofa, amivel nehéz mellényúlni, de van felni amin kb. semmi nem fog normálisan.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
canti feknel mennyire mulik a fekhatas a felnin? mert vmi bitang szarul fog (foleg a masik canga tarcsas utan)... a pofakat meg akartam csiszolni, de nemtom, hogy van e ertelme, ha visszakopik. olyan lehet esetleg, hogy eloregedett a fekpofa anyaga, mert szetkopva nincs.

zsirtalanitottam. egy regi alivios fekrol van szo, stx fekkarokkal - szvsz nem hasznalhattak sokat.

rossi46

rossi46

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Én úgy vettem a bringát, hogy be volt építve egy Shimano Power Modulator, elsõ bovden cseréig (egy szezon) így is használtam. Miután kidobtam belõle, végre lett rendes fékem. :)
Én nem javaslom a használatát.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
meg fogod szokni, tuti.
aztán már hülyét kapsz, ha a retkes bovden, vagy bármi más miatt nyúlós lesz a fék...