Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
ja végül azt mondták a ridebike-ban, hogy nem jár a deore fékhez a fékpipa, ugyhogy vennem kellet két darabot...
egyébként a flexibilis 2*1E Ft lett volna, ugyhogy azt most kihagytam...

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Jobb-e?

Khm.

;D
Mintha seprûnyelet dugnék a küllõk közé! Hihetetlen, mennyi a különbség. Ez a fék rosszan volt olyan jó, mint a DiaCompe jól beállítva.
De a kormánycsapágyam is kotyog, mint kiderült.
Szóval megakúúúúl! Örül is a fejem rendesen.

A végsõ tuning egy Mach1 210-es lesz.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
jobb lett?

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
A FRONT már elõre áll, és a véknyabb alátétek vannak a felni felõl.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
arra nem gondolsz, h a kis japo jol rakta ossze?
csak te tegyuk fel elore vetted a feket, es az illeto boltos egy hatsot adott a kezedbe?
igazabol uaz a fek, csak forditva van benne a fekpofa
es ha igy hasznalod, akkor a pici szegecs tartja a helyen a pofat, (9.0 cartridge-s) ami nagyobb fekezesnel kiszakadhat, ezzel -1re no a fekpofad szama, es 1000-el csokken a penztarcad.... szal elgondolkodni ;D megeri-e vajon....
modositom:
ez nem cs*sztetes volt, csak otlet... mert telleg tok viccesen nez ki forditva biztos(nekem nem tunne fel ;D) csak nem erdemes ezt kiprobalni.... :D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Egyforma félén volt összerakva, ezért nem fogtam gyanút. De a felirat azért elgondolkoztatott. ;)
Megcsináltam, pár millit nyertem a bovdenen, mintha nem lenne olyan nyúlós, de szombati túrán kiderül mit sikerült.

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
de Henger!
az csak egy dolog h a csomagban hogy van...
Ha szétáll a fék, akkor vékonyabb homorú alátét a felni felõli oldalra, ha nem áll szét, akkor a vastagabb homorú alátét mehet bentre.

(és tényleg nem minden fékpofára egyformán vannak rárakva az alátétek)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nem toom, nekem nem szokott elég elnni a fékpofaalá tett alátét...tehát fékezéskor -alakját tekintve a V-fékem " A" fékké alakul, de 1ébként semmi gáz fog mint álladék..

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Mondok 1 érdekeset:
A japó (vagy tajvani, vagy ki) volt álmos, mert így volt összerakva. Csodálkoztam s rajta, mert a hosszabb rész kicsit rugalmasabb, és jobban rá tud tapadni a felnire.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
háát izé nagyon álmos voltál? A FRONT szócska ugyebár az elejét jelzni, vagyis pont fordítva áll a fékpofád, ami talán még nem is baj de rettentõ hülyén nézhet ki ;D bocs ;D

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
háma=láma

Bocs. :P

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Prefi

Úgy tettem fel, ahogy a csomagban volt. A domború-homorú alátétekkel be lehet lõni tök párhuzamoSRAM a fékpofákat, nem is ezzel van a baj. A széles felni (meg + egy kis 8as) miatt szélesebbre kell állítani, és a kicsit öregecske bovden miatt is olyan a fék nyomáspontja, mintha hátsó lenne majdnem.
De tervezek egy CR18-ast elsõ keréknek, az jóval keskenyebb.

Egy kérdés: tudom, háma dolog, de hogyan kell állnia betétnek? A rajta lévõ FRONT ---> hátrafelé mutat, és a betét hosszabb része áll elõre.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
jaja az lxem nekem is úgy állt régen mint egy csaj /szétterpesztett lábakkal/ de az volt a különbség hogy fogott mint atom. szinte letépte szegény kis kruksz háttyát. de lehet hogy ha a gyártók elfelejtenék már azt a hülye S bendet akkor nem lenne senkinek ezzel gondja.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hát, mamutom van hatul, es amikor fennvan a vfek(sram 9.0) mert epp meghalt a tarcsa, egy picit sem all szet a fekpillango.
ellenben felraktunk egy LX parhuzamositos vfeket mamutra es a schwinn dual vazara, az olyan mertekben allt ki, hogy nem lehetett vele fekezni...
szal csak keves alatet a pofa/fek koze, es jo is lesz....

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Prefi: szerintem Henger pont azt csinálta amit te most javasoltál neki...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
viktor mégegy lehetõség:
nézd meg, hogy a fékpofáknál milyen sorrendben és hol vannak az alátétek. Lehet hogy fel kell cserélni a vastagabb homorút a vékonyabbal (vastagot kintre)!
henger sztem nézd meg h neked hogy van, mert sztem neked is jobb így

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 posts
Nnah, szereztem pár tapasztalatot a SRAM-mal kapcsolatban.

El kell mondjam, hogy a széles (28mm) acélfelni miatt jól szét kellett terpeszteni a fékpofákat, ezért(is) nyúlós a fogáspont. De amikor fog....
Hidegen semmi. De ma estefelé a Gellérthegyrõl lefelé jövet a hátsó, lépcsõs úton folyamatos fékezéssel nem hûlt le, és megcsúsztattam az aszfaltmintás elsõgumit. Ez azért nem rossz! ;D Mi lesz majd nyáron? Szóval a DiaCompe jó fék, de ez egy kicsivel még jobb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
OFF

ha van valaki, akinek imádom olvasni a hozzászólásait, na az a savanyugabi... ;) ;D

ON

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
igen-igen...vót má' sufnituningom nekem is SRAM fékkel... szarrákopott a rézbetét benne, s ki kellett bajlágolni Mustárostubus lemezzel ;D
De utánna nem nyikorgott. A V fékekben az a legborzasztóbb hogy eccer ugyis nyikorogni fognak, ha épp' nem nyikorognak, vagy eddig nem nyikorogtak... de nem baj, ha az ember féket állit addig sem ér rá TVzni...

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
hát amikor mi a boltban kantifék helyére tettünk v-féket, akkor gyakran kellett vázat reszelni (a fék tüske tövénél) de felmegy. Nekem is kanti volt a bringán gyárilag, de sztem azt nem reszelték.