Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

meg mutass tárcsaféket 198grammal... ::) szoval nem kéne temetni a v féket szerintem ;)

csatlakozom. uccse lesz pénzem tárcsára, ha meg annyi van...

...elmegyek iszogatni a cimborákkal, s a kocsma elõtt meghuzom ezt http://www.tektro.com/mtb/821.htm
ricsi pofákkal, oszt jóvan.
szvsz, bármily értelmes V-fékkel el lehet érni arcradobós trükköt.
Addig a fogorvosom se hitte el, amig el nem meséltem neki, hogy miért tört le a fele egy metszõnek.
pedig nem is avid vót. fene. ;D

orbanjd

orbanjd

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Emberek! Az Avid Single Digit csupán 165 gramm!(Ha már ennyire súlymániások vagytok. Bár az ésszerû könnyitésre már én is rájöttem, pedig nem cc-zek!)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
bizony nem .. ;)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
értsük úgy hogy egy sd ultimate sok tárcsát odaver.
meg mutass tárcsaféket 198grammal... ::) szoval nem kéne temetni a v féket szerintem ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Értsük úgy hogy fog?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
khm. 8)

orbanjd

orbanjd

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
v-fék! Elõnye csupán az ár. Nekem volt már egy jópár Vfékem, meg pár tárcsám is, szal monthatom magamra, hogy tapasztalt vagyok. Meg kell hogy mondjam, a lényeg a következõ:

Ha ganéban mész, csak tárcsa jöhet szóba.
Ha gyenge felnid van (relativ gyenge: tehát sürün vágsz bele 8ast), szintén tárcsa.

Ennyi. Jó felnivel, és ha nem mész sárban, akkor isten király lehet pl az Avid fékei (valami titanium, vagy miazisten van az egyik haveromnak, 18-ér vett 1-et, de tesztekben veri az XTR.t)

Ha csóró vagy és saras, havas: 9.0 + Kék Ricsi pofa. Na az hóban is odabasz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nemszótam. :-X

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
TAMASKA: Kötekedni szeretnék !! VAN ! olajos V-fék!!!!!!!! Wendler márkájú, azt hiszem Német cég.
Ahol a V-féken a gumihernyó van, neki ott van 1 kis dugattyúúúja. De nem nagyon van elterjedve, csak néhány német és osztrák újságban-tesztben láttam.
És a magura tényleg istenkirály fék. Ha csak 1x ráûlsz 2 percre kipróbálni, úgy nem érzed nagy csodának. De én egy kölcsön bike-on nyomtam vele 1 Bükk-Maratont, és akkor megértettem. Nagyon finoman lehet adagolni, nekem az volt a legszimpibb benne. Csak ne lenne olajos.
MARCI

vendég_mag_*

vendég_mag_*
  • vendég
Már megijedtem, hogy kötekedõs lesz. :o
Triálosokon kívül kinek éri meg használni? Gondolom azoknak, akik nem akarnak tárcsát. (Pedig az olyan szupi ;D)
Meg kell hozzá egy jobb felni is, amit nem roppant össze nem? De szutyiban neki is meghal a fékhatása, nem?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
há' ja...én detto igy voltam mult 7végén... ha tudtam, hogy jön egy komolyabb lejtõ, má' elõre "vasaltam" a féket, hogy tudjak fékezni... szal, magas hóban tökmindegy mit csinál az ember a V-féknek annyi...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
utóbbi. a hideg meg a víz minden fékpofának betesz. még ha puha akkoris. olyan érzés hogy: "húúúúúúzom ezerrel, már a kezem is fáj, de semmit nem lassulok, csak nagyon csúnya hangja van a féknek" ? ilyenkor szokott elkezdeni gondolkodni mindenki a tárcsaféken... :D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Tegnapi tapasztalatom a v-fékkel kapcsolatban: hóban semmit sem ér.
Ez felni-pfa kérdés, vagy ez minden abroncsfékre jellemzõ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
olajos véfék? na olyan nincs, csak Magura HS sorozat. de nem kötekedek. :) nyomáspont állitható a jobbik fajtánál. a hs11-nél sztem nem.

vendég_mag_*

vendég_mag_*
  • vendég
Én meg pont az vagyok, hogy szerettem volna tárcsát elõre, de nem olajosat. Most van is. És meg vagyok vele elégedve. Bírja a szutyit. Sokan mondták, hogy hülye vagyok, hogy mechanikust vettem, de nekem ez jó. Kérdezték, hogy hátul miért van v-fékem, de nekem az lx v-fék nagyon bejött hátul. Úgyis ritkán használom :)
Olajos v-fékben mindent be lehet ugyanúgy állítani, mint amit megszoktunk? vagy ennek is korlátoltak a finomhangolási körei, mint az olajos tárcsánál?

Vinyisoft

Vinyisoft

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Hát nekem sok gondom volt már a megállással, nem vagyok egy pille csávó (93kg-198cm), és szinte végigkíséri az életemet a fékbuzerálás. De most végre rátaláltam egy jó erõs, megbízható, szép cuccra: igen, ez nekem a hs33 volna. Tudom, sokan utálják, szidják, de ami úgy fog, hogy egy ujjal is wheele-t produkálok, ha behúzom, arra én azt mondom, hogy nekem a legjobb. És nem triálozok, gyári merevítõvel használom, mint elsõ féket (hátra egyenlõre bõven elég a V) és végre meg tud állítani. Igazából annak, ako nem akar tárcsát, de olajos fék az álma, nincs kompromisszum.

vendég_mag_*

vendég_mag_*
  • vendég
azért ne bízd el magad!!!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
köszönöm a tapsot! tudtam, hogy ügyes vagyok, okos meg szép, de hogy ennyire ;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
Feltöltött kép

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
hûha, nagyon kemény itt valaki
mit nem értesz, lerajzoljam? ha a v fék tüske az s bend két legközelebbi pontján van akkor oldalirányba merevíti a dolgot. maga az s bend miatt meg kényelmesebb lesz a (z acél) váz. az alu meg törékeny. na puff, ennyi lenne...