Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

orbanjd

orbanjd

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Na, ehhez most nem tok hozzászólni. Ha minden tárcsa egy szinten van, akkor mégis mit vegyen az ember? Vagy inkább mit ne? (mondjuk én személy szerint shimano ellenes vagyok... igaz, hogy tök véletlen 1 hete már hátul is shimano agyam van, nameg a fékkarok is shimano, meg az elsõ tárcsa..., node az STX-RC karral semmi problémám, pedig már 5 éves!)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hallottam egy jó mondást egy boltostól:D ;
mindig az a jó,amit nem lehet kapni
amíg hayes nincs,addig az a király
aztán van,és "mi ez a szar,basszus"
aztán a Hope a menõ
aztán meg rájönnek,hogy a régiek a jók
XT,Magura újra divat lesz
és EZER ember van...mindenkinek más a jó...van akinek eleve nem is kell tfék:)

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
Hát én még egyelõre csak ilyen bótbajáros szintû bicajjal + fékkel nyomom ;D :'( :)(brm-420, Acera+a fékkar is bowden jagwire,bház passz)de jól fog fejre állós habár még nem bróbáltam(de egyszer majdnem).
Acor sárga fékpofával sokkal jobb mint a gyári shimanoval. Árak: a fékek2*2200, pofák 4db 1900, bowden2*500 volt a fékkar gyári de kb7-8000 kürülo van(Acera).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mit kell rini h draga?
azert mer a sok kocsog aki gyartja 1e-bol kijon, es mire eljut hozzank 5-6 e lesz.
kozben szinte nincs kulonbseg pofa es pofa anyaga kozott, csak a puhasag.
es motorosboltban 500ert felnyomnak ra ujabb ferodol reteget.
ez igaz.
de azert egy gyari kools stop megis csak....
h mi torik ossze? ;D
es meg egy:
"avd meha a legjobb"
ez nem igaz..
pl a juicy jobb...
xt is uolyan jo
hayes meg szinten....
ez embertol fugg, kinek mi tetszik, 1 kategoria.(csak hayes, xt nem nyomja el a tarcsat kozben...)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hát,nem rossz. Akkor egyelõre télleg marad marad más csajozási.... öö fékezési /V/ mód...

Mondjuk, gondolom ,több sufnintunig lehetõség van a tárcsafékek körül, mint V nél. Ha ügyi vagy bütykölhetsz magadnak betétet FERODO, meg ha "szaki" cimbijeid vannak, akár féktárcsát is, nemde? Nem is toom, valakinél olvastam, hogy a ".... név forog körbe, körbe.."
Szal, lehet, jövõ7en szétnézek a méhtelepen, s egy MZ fékbõl lefarigcsálva "itt-ott" csinálok egy féket... ;D

egy kérdés, thezoli: összetörik a fék???

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
akkor vagy cedrictöl ("a féket a buziklnak találták ki" ;D ) vetted a féket, vagy télleg jó... ;D én az elõzõ tulajjal együtt asszem április óta használom, de még mindig elég vastag a pofa. de nem értem mit kell itt ríni, hogy drága a pofa, motorboltba "feltöltik"olcsón. lor szerint. nekem még nem kellett. egy a lényeg ha minden tényezõt fiyelembe veszünk, akkor (is) a bowdenes avid a legjobb. nem csak elfogultságból ;D talán ccseknek nehéz.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
avidba az utángyártott ratyi is 5400!
behalás mekkora rablás..:P
viszont lehet,megéri eredetit venni,mert az enyém az használva van elõzõ tulajjal 1ütt számítva már olyan 3 éve is talán,és még nem kopott L:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha mar a bowdenesekrol beszelunk.
a deore kb 2-3 honap maximum.
a hayes egy picit azert tobb, hisz ki a fene fekez 700 km-t.... mondjuk ezt megtett utra gondolhatta ;)
na mind1, most vettem ujat, majd meglatom mikor fogy el.
a diatech pofaja sose fog elkopni, igaz olajos.( <-- marmint hidraulikus!!!)
az avid is bir 1 evet kb (allitolag)...(mondjuk nemsok fekezessel)
a tarcsat meg olyan ritkan kell cserelni, mar ha kell, hogy azt nem fogja a penztarcad eszrevenni, mert elobb torik ossze a fek, minthogy... az uj fekkel meg ugyis uj tarcsa jar....
csak ha HA pofat kell venni, akkor nem 1e forint egy pofa, mint a v fekekbe, hanem a jo minosegu hayes-be: 5e(kool-stop) deore 515-be es 525-be 2.7e, deore 555-be 4.5, xt-be 3 korul.... avidba is igy 4-5 korul....
es ha ez telleg 3 honaponkent kell megejteni, akkor tobbet nem fekeznek ;)
viszont idojarasallo, szal kicsit mocsok van, attol meg nem fogy ela fekpofa, mint a v-feknel 1 het alatt....

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
hayes (cc) - thomey szerint 700 kilcsi... kicsit durva
shimano - kb fél év
avid - 3/4 év vagy több

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Mondjuk, ebben a saras dologban lehet valami, én is õrülethatárt súrolok, ha állandó bottal kerll visszafelé kipiszkálnom a sarat a fék-villa közül... De, mondjuk, ez általában már akkor fordul, elõ, ha nekem- a terep már jószerével tekerhetetlen...
De télleg, egy mechanikus szerkezet meddig birja, gondolom, a tárcsásnál is van kopás, müködtetõ mechanikától függöen, a golyópálya ilyesmi kopik, nem? Szóval, milyen idõközönként cserél egy átlag tárcsás pofát, illetve, féktárcsát?

orbanjd

orbanjd

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Na skubizzatok ide! Most adom el nemsoká ezt a hibrid dolgot...a lényeg, hogy most tudnék venni egy baszottul jó Avidot (valami titán baromság). Fel is raknám örömmel, meg minden, csak az örökös problémám... a idõjárás. Anyucit nem érdekli, ha ganés vagyok, a fejem tiszta marad (Fullface), A göncöm meg direkt gagyi. A lényeg, hogy sárférõhely.... nomeg, hogy annyi sár felgyülemlik elöl, hogy a féket hiába húzom, mert semmit nem moccan, se be, se ki... a sár miatt, amit nem gyõzök megállni és kézzel tépkedni kifele... szal innen kezdõdik a probléma. Lehet, hogy rohadtjó Vfék, de nekem a fék azért fék, hogy mindig úgyanúgy fogjon. Lehet, hogy az Avid V-nek nagyobb fékereje van szárazon, de ganéban semmi. Nameg folyton szétszedni, a rugónál kitisztitani. Problémás. Tökmindegy milyen, szerintem a legjobb a tárcsa, abból is a bowdenes. Nem igényel karbantartást úgy, mint a többi.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jójó, de ha nyócas megy a kerékbe,akkor az jobb érzésû embereknél ugyis rögvest centrírozó kezei közé kerül, nemde?? Legalább is én úútálom, ha azt kell látnom, hogy ide-oda kolbászol alattam a kerék, nem beszélva arról, ha öltözködsz, vagy eszel vagy ilyesmi a bicón, s nem fogod a kormányt ráz, mintazálat... Ha meg csak azé' akarok tárcsát venni, hogy a lányok, akik mellett elmegyek, mindannyian kivétel nélkül lubrikáljanak a tündüs kis bugyijukba, akkor inkább más módszert választok az elõjátékhoz. :P.
Ha nyócrongy az alivio, ami ugyi specko agyat, meg normális fûzést igényel, s még a fékerõ se valami hajde... ::)Akkor marad egy jó V, pöpecül beállítva, valami remek /riccsikúlstop/ pofával, s óccsóbbé' vagy. Akinek, meg az kell, hogy vizbe-hóba is legyen fékerõ, az tegyen fel sárvédõt, mer' anya mit fog szóni, ha tökéletes fékerõvel a szarban tekersz kinn? Nekem pölö eddig kb. 4-5 szõr volt olyan helyzet,ahol megdaráltam a pofákat, az idõjárás miatt órákon belül... Egyik a legelsõ bükkmaraton, de hát ilyen nincs minden boltabájársná'...

Télleg, a tárcsásoknak- mechanikus, olajos- mennyi a karbantartásigénye /lóvé/, s meddig tart egy átlag pofa, átlag használat mellett+tárcsa?? Me' a forintosításnál ez is fontos lehet, de ebbe, nem vagyok kompetens... Egy készlet pofa nálam kb. félévig tart, mondjuk, nem megyek mindennap...

Meg nem szeretek fékezni.. 8)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
khhmmm.
mit vartal egy 8ezres fektol?!
majd meg KV-t is foz, ugye? szal az telleg ilyen trekking, bootbajaros tarcsa. jol nez ki a fenyben a pizza, ennyi.
viszont mihelyt az altalad kiprobalt "jol beallitott" v-fekes rendszerbe belemegy a leaprobb nyolcas, ...szhetted azt a csodas fekerot.... ide ut oda ut, suroldik, stb...
es az en mar egykori(mától) v-fekem azert verte a bowdenes deore-okat, es az olajos sem hagyta nagyon ott......
szal v fek is rulez, csak tul sok mindennek kell JONAK lennie a rendszerben....

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
alivio LoL
a magya modern csóró frírájderek mid átesnek ezen ;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ó istenem. ::)

orbanjd

orbanjd

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
nos emberek, a v fék is lehet erõs? Hát, ha pl egy 5-6 rongyos v-t nézünk, az egy 15-20 rongyos tárcsának felel meg (fékerõben, száraz idõben)! Most teszteltem ezt-azt, és meglepõdtem, hogy egyes tárcsák mennyire szarok. Most próbálok ki egy aliviot 200-as pizzával, és azt kell hogy mondjam: úgy fog, mint egy pengén beállított 9.0 sram v-fék! Na erre varrjatok gombot! Azért nagyobb fékerõt vártam!

nagyí

nagyí

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
AZ AVID FÉKKAROK,HOGY BÍRJÁK A STRAPÁT?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hát igen....
tezoli: az stx canti fékkar átállitható V-hez, vagy eccerüen müködött Cantilever valóságában ? s ha igen, akkor ezt hogy érted el... Nekem még soha nem sikerült bármely cantis karral V-t belõni...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Az biztos hogy nagyon jól néz ki. De lehet egy véfékes bringa is nagyon állat, csak szép kerék kell hozzá. Pl ilyen:
http://www.vitalclub...003/foto/08.JPG
(ja a kona-t tessék sasolni ;))

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
te sose valtozol ;)
enis feltettem ma egy vfeket, at is estem majdnem parszor ;D persze csak ott, ahol nem volt jeg a sipalyan.... ;D
sram, szurke jagwire bowdenhaz + bowden, stx canti kar ;D
es egy suntouron van, amin a kulsoszar elobb hajlik kifele, mint hogy a felnihez erjen a pofa ;D es megis...
viszont a tarcsa mennyivel jobban nez mar ki.... :-\