Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Andras_d

Andras_d

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Kösz mindenkinek, lehet, hogy inkább Sram 9.0 mellett döntök. Már csak a fékkat nemtudom, hogy milyet kellene. Ha van kedvetek adhattok tippet/tanácsot.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
deore fékkar... hát nemtom nem valami meggyõzõ... ::)

v-fékeim nekem is deore-ok, semmi extra, de alapból sz@r fékpfák vannak hozzá!

Andras_d

Andras_d

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Yata, a merevség, vagy a fékkarokról valamit esetleg?
Vagy nem jó vétel?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
a deore v-féket kb 1,5 évig használtam ,de az eredeti fékpofa nem az igazi hozzá. Esõben ráfolyik a felnire az egész.
Jagwire pofákkal használtam a vége felé azok egészen jók...

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
http://www.testbike.hu/
és
http://www.mtbr.com/...ex_byname.shtml

Andras_d

Andras_d

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok!
Nincsen valakinek tapasztalata a Deore V- fékrõl?
Elõre is köszi!

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Mondtam én... ;)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
volt szó nem sokkal ezelõtt itt arról, hogy a nyúlós fékrendszer a puha fékpofától is lehet e...
hát most puhábbra cseréltem a fékpofámat, és tényleg határozottan nyúlosabb lett a fék...
viszont az elõzõ fékpofák amik fenn voltak nekem annyira kemények voltak, hogy 2 nap után 1-2 mm-es alu darabokat találtam bennük, és fékezéskor olyan hangjuk volt, mintha flexelném a felnit...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Szép Jó éjjelt...
Szóval haversrác megkért hogy érdeklödjek tapasztalat után valami Planet X pofa után(állitolag triálra fejlesztve)
Volt-e Van-e használ-e már valaki ilyet ::)

Bár öszintén szólva meg lennék lepve :)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
tom h lerágott csont de ma megyünk sráccal a denevér felé, aztán mondja, hogy nincs elsõ féke... v fék. kb 3 alkalmat mentünk vele hegyen, ebböl 2 vót havas sós vizes. ez kb 9 kör. magyarul a srácnak egy olyan 60 kilcsi alatt fullra elkopott a fékpofája... hát már csak röhögök a v féken... persze még mindig könyebb és általába véve erõsebb, csak hát jóidõbringásoknak való...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
na szerintem ez fordítva is legalább ennyire igaz ;) - szvsz nincs sok köze a korrozió-állóságnak a szilárdsági tulajdonságokhoz, azaz annyiban talán mégis, hogy tök különbözõ ötvözeteknek még jó hogy mások a jellemzõi ::)

halál tudja, mitõl lesz egy bowden rozsdamentes, mondjuk alacsony széntartalom, TFE-bevonat, esetleg nikkel-kadmiummal ötvözött vasból van, vagy egszerûen csak két kiló zsír van rajta

az már más kérdés, hogy a nyúlás szerintem elõkezeléssel nagyon lecsökkenthetõ - magyarul: miért nem nyújthatják meg a gyártás során/után a gyárban? nekem úgy tûnik, hogy a sodrony-jelleg miatt van ez a probléma...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez igaz lehet, én viszont arra szerettem volna utalni, hogy egy olyan ötvözet, ami anyagából-és nem bevonatából-adódóan rozsdamentes, szilárdságában, szakítószilárdságában, tehát mechanikai tulajdonságaiban alulmaradhat egy masszívabb, de kémiailag nem ellenálló ötvözettel szemben. Itt viszont ez nem tapasztalható.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
hû ma vitatkozós kedvemben vagyok

szóval a

nyúlós érzést

ha jobban megnézed szinte mindig a fékpillangók hajlékonysága okozza - ez olyannyira úgy van, hogy az alu fékpillangók 1-2-3-5 év alatt lefáradnak, ezáltal sokkal hajlékonyabbak lesznek - így természetesen a fékhatás is romlik

érdemes ezt úgy megnézni, hogy amikor már odaér a fékpofa a felnikez, s még húzol rajta - láthatod, hogy mennyit hajlik (és milyen könnyen) maga a féktest

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
úgy értem: nem produkál nyúlós érzést

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

ráadásul nem is nyúlik

aha peeeersze, minden bowden nyúlik, ez nem a kidolgozás minõsége miatt van, hanem mert ACÉL, a meg fáradásos terhelésre szépen, lassan nyúlik biza...

tök természetes, hogy idõnként sajna utána kell állítani a fékeket ezért

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ezt már én is leírtam egyszer... :)

ja, 100-150 forintért kapni rozsdamentes bowdent, ami ráadásul nem is nyúlik. Valami Aligator vagy mi. Zsír v. olaj és kész.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
hát akkor tapasztalatok:

bowdenbõl a legolcsóbbat!!!!!!

le kellett mennem egy 100Ft-os bowden-ért, mert a
spéci sárga acor annyira szar volt, hogy a hátsó fék behúzása után vissza se állt a normál állapotba, annyira akadt!

szal SÁRGA ACOR BOWDEN-t vagy szõlõ kötözésre, vagy valamire, DE NE BICIKLIRE!!!! ::)

ja ACOR-éknak meg üzenem, hogy legközelebb a poly-fluoridot ne a bowdenükre, hanem a fogukra kenjék!!! >:(

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
na végül savanyúgabi akarata érvényesült! ;)
mivel a maliban a srác kicsit SZÉJJELCSESZTE a menetet a telómban azáltal, hogy egy tök más menetes tüskét IZOMból beleküldött, ezért kénytelen voltam ezt a tüskét használni már, Blue Cet-ben a fickó rendes volt, és megflexelte nekem olyanra, hogy jobban belesüllyedjen a villába, igy már rá megy a pillangó...
na ez is megoldódott :)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

..hát, megin, a sufnidolog: szurass le róla egy esztergályossal... ;D

;D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
hát azzal még asszem várok egy kicsit :D

szerintem holnap a hónom alatt a villával nyakamba veszem a várost, és hátha van valamelyik bringabótban elfekvõben pont egy olyan tüske, ami nekem kell...