Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

A fékkar Avid SD7, a fékerõállítós. A felni Mavic kerámia. Ezekben nem lehet sok hiba. Szárazon semmi gondom csak vizesen nem akar fogni. A fékpofa - XTR-kerámia fékpofa - lesz a ludas - szerintem.
Találtam egy régi német BikeMagazin-ban egy felni-fékpofa összehasonlító táblázatot. Vizesen és szárazon mértek fékhatást egy tucat felnin és pofán. Az XTR szárazon jó de vizesen õk is elég szarnak mérték. Piros Ritchey-t is próbáltam, szárazon ez is király de nedvesen nulla fékerõ.
A Koolstop lenne szerintük a nyerõ nedvesen is, de azt meg nem igen kapni.

Találtam német webshopban koolstopot 1 pár kb 8-10 euro de sajna ezek "normál" felnihez valók nem kerámiáshoz.
Írták hogy van nekik 2 komponensû pofájuk is melyet száraz és esõs idõre egyaránt ajánlják.
A féktesztben nem irnak a dtswiss fékpofáiról(?) mert az 21 euro a 4db. -talán még a boneshaker is meg tudná neked hozni ha megfelelõ.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

A fékkar Avid SD7, a fékerõállítós. A felni Mavic kerámia. Ezekben nem lehet sok hiba. Szárazon semmi gondom csak vizesen nem akar fogni. A fékpofa - XTR-kerámia fékpofa - lesz a ludas - szerintem.
Találtam egy régi német BikeMagazin-ban egy felni-fékpofa összehasonlító táblázatot. Vizesen és szárazon mértek fékhatást egy tucat felnin és pofán. Az XTR szárazon jó de vizesen õk is elég szarnak mérték. Piros Ritchey-t is próbáltam, szárazon ez is király de nedvesen nulla fékerõ.

DE.:)
Bringarázs
1097 Budapest
bringarazs@gmail.com
Bringarzs Kerkprzlet s Szervz
ja...nem én vagyok...

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Bucsi

Bucsi

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

Nekem XTR V-fékeim vannak(Br-m950 1998-ból),elöl XTR fékpofa,hátul kék ritchey,XT fékkarokkal,mindez egy merev vázban,'96-os rock shox Judy dh-val.A felnik mavic sup 217 ub controll.A géppel lejtõzgetek,ütöm-vágom.Bizton állítom,hogy a mechanikus tárcsafékeket porig alázza!Sok múlik,hogy a bowdenek mennyit kanyarognak.Lehetõ legkevesebb bowdenházat kell használni!A koolstop pofák tényleg jók voltak,de rohadtul fogytak is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Az inkább fékkar függõ.

Sziasztok!
A felnin is nagyon sok múlik!

Marci

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Van különbség, és az ebike sem fed le mindent (sõtt). A hosszantiszálas minimum triplaanyiba kerül, ezért ritkábban tarják, de pl. jagwire elég sok helyen van.

Ride everywhere.

.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Tényleg, bowden... régen csomó bejegyzés volt hogy hosszanti szálas bowdenházat kell használni... van még ilyen különbség a bowdenházak közt? Csak mert pl. az ebike-on az össz fékbowdenház kínálat az 1 azaz EGY darab termékbõl áll...

Bucsi

Bucsi

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!
A felnin is nagyon sok múlik!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Igen, ezt az egy dolgot vettem észre az XTRben, a finomabb adagolhatóságot. De én inkább a fékerõben reméltem egy kicsivel többet. De az szerintem már inkább fékpofafüggõ dolog lesz.

Az inkább fékkar függõ.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Igen, ezt az egy dolgot vettem észre az XTRben, a finomabb adagolhatóságot. De én inkább a fékerõben reméltem egy kicsivel többet. De az szerintem már inkább fékpofafüggõ dolog lesz.
Marci

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ha pofákat egy kicsit szögben állítod úgy, hogy az eleje ér elõször hozzá akkor valamivel rugalmasabb, adagolhatóbb lesz. Mondjuk én a helyedben megtanulnám így használni.

Ride everywhere.

.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Fék-kérdés... Elég belépõkategóriás, X-Mission fékeim vannak hasonló fékkarokkal.
Az erõátvitellel nincs gond, piros Ritchey betéttel egy ujjal blokkolni tudom bármelyik kereket, akár hegyrõl lefelé... A gond inkább az adagolással van. Túl hirtelen az átmenet az "alig fog" és a farolás között.

Ezen segítene egy jobb minõségû fék, vagy csak nekem kell jobban megtanulnom a fékezést?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Acera/altus a legkirályabb v fék,pusztuljak el,ha nem.Ár/érték arányban.

Ja, annyi pénzért nagyon fasza, és a fékkarjai is hasonló árban vannak.

Egyedül a shimano betéteket nem szeretem. Esõben ugyan jól fognak az m systemes pofák, de amúgy nagyon karistolják a felnit.

Párom bringáján tektro v fék van, és az is elég jól fog.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Avid SD7 után most XTR-t vettem. Hát, fékerõben semmi különbség köztük. Talán az XTR kicsit finomabban adagolható.
Havernak alap Shimano (talán Alivio) fékei vannak, tökéletesek.
Ha használ(t) valaki kerámia felnit, kérem adjon tippet. Milyen fékpofával használtátok, ami vizesen is jól fogott ? XTR kerámia pofám van, ez szárazon király de vizesen nem nagyon akar fogni. Piros Ritchey is szárazon jó de vizesen szó szerint semmit nem fog.
Marci

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts

Tudom de az valamiért nem tetszik.Nekem a 2010-es Deore tetszik a Shimano-k közül a legjobban és nem is drága.
KROSS Level A2

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
A tektronak, és a promaxnak is van olyan v-féke ami nagyon merev. Konkrétan én egy promaxot keresek, ami mindenben veri a shimanokat és az avidokat. Talán súlyban nem. kb 5E/pár volt, olyan öt éve még lehetett itt-ott látni, barnásszürke (ex xtr szín
) és mindenhol lekerekített.

Ride everywhere.

.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Jól. :)
Elõször ferdére sikerült de utánna korigáltam.
A képen már jól van beállítva ugyhogy csak a kép csal.Telefonos fotó.

"A promaxról nekem csak egy régi teszt jut eszembe, ahol olyan merevnek nevezték, hogy más szerkezetben akár rugóként is funkciónálhatna."
Ez jó... :D
Szerintem ez tök merev,a többi tipusa már kép alapján sem volt bizalomgerjesztõ.
Ez valamiért kivétel.
:)
KROSS Level A2

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Aki olcsó,szép és jó V-féket keres annak tudom ajánlani a Promax TX-118-at. 1390/db.
A gyári betétekkel is nagyon jól fog száraz idõben,könnyû beállítani és jól adagolható.
Deorét akartam de amíg el nem döntöm,hogy akarok-e tárcsát addig tökéletesen megfelel.
Feltöltött kép

Jól van ez beállítva? Mintha nem lenne merõleges a felnire teljesen vagy csak optikai csalódás?

A promaxról nekem csak egy régi teszt jut eszembe, ahol olyan merevnek nevezték, hogy más szerkezetben akár rugóként is funkciónálhatna.

A sebesség mindent megold.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Aki olcsó,szép és jó V-féket keres annak tudom ajánlani a Promax TX-118-at. 1390/db.
A gyári betétekkel is nagyon jól fog száraz idõben,könnyû beállítani és jól adagolható.
Deorét akartam de amíg el nem döntöm,hogy akarok-e tárcsát addig tökéletesen megfelel.
Feltöltött kép
KROSS Level A2

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Sajnos ez normális.

Ride everywhere.

.