figyelj nehogy má a szín miatt szarabbra cseréld a fékjeidet!!!!
a judy tt már elkelt....
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2004. March 28. - 22:01
Posted 2004. March 28. - 21:58
naaaaaaaaaa
meeeeeeeeee :'( :'(
nekem nagyon is sokat számít a szín összhang! 8)
figyi ggx!!!
+van még a judy TT-d???
érdekelne!!!
meeeeeeeeee :'( :'(
nekem nagyon is sokat számít a szín összhang! 8)
figyi ggx!!!
+van még a judy TT-d???
érdekelne!!!
Posted 2004. March 28. - 21:52
Posted 2004. March 28. - 21:47
ok!
köszi szépen
lehet hogy lecserélem az 5.0-ásra a 7.0-ásomat...
nem teccik ez az ezüst szín...
köszi szépen
lehet hogy lecserélem az 5.0-ásra a 7.0-ásomat...
nem teccik ez az ezüst szín...
Posted 2004. March 28. - 21:17
Hi mindenkinek!
az 5.0-ás és a 7.0-ás sram V fékek között mi a külömbség???
7.0-ásban lehet kapni feketét???
az 5.0-ás és a 7.0-ás sram V fékek között mi a külömbség???
7.0-ásban lehet kapni feketét???
Posted 2004. March 28. - 00:05
Nekem meg a BBBnek vannak benne azok a 3 komponensû pofái. És azt hiszem ezek is elég jók, csak egy kicsit dárga. Elõtte Avid pofák voltak benne és azokat is bátran tudom ajánlani minden idõben.
Posted 2004. March 27. - 21:01
jaja.. asszony retro dzsájentjén voltak ilyen régebbi 500LX pofák, s mivel nem a "retro" dizájn vót a cél, le is dobáltam róla.. Furi volt, rendesen "koppantak a pofák, amikor a felnihez értek ;D
Posted 2004. March 27. - 17:31
nekem a shimano fékpofákkal van gondom esõben elfolynak a felnin pillanatok alatt. (Deore, LX)
És drágák....
vazze én deore v-fékhez olyan beton pofákat kaptam, hogy 1 nap után 2mm-es alu darabok voltak a pofában, és fékezéskor olyan hangja volt, mintha flexelném a felnimet....
gyorsan le is kaptam, mert pár nap alatt teljesen haza b@szta volna a felnimet....
Posted 2004. March 26. - 11:01
Nem tudom írtam-e már, de a Mali katalógusban van/volt egy Acor. Cserélhetõ (fekete) betétes, de nem az amelyiknek érdes a háza, hanem amelyiknek sima. Nekem ilyen van elöl, iszonyat jól fog, (vizesen is) és NEM BÁNTJA A FELNIT!!!
Posted 2004. March 25. - 20:59
Én most újítottam be a szürke jagwire-re az elsõ fékembe, hát nem vagyok elájulva a fékhatástól, bár lehet hogy még nem kopott be eléggé.
Posted 2004. March 25. - 20:36
Posted 2004. March 25. - 20:30
Posted 2004. March 25. - 20:27
nekem a shimano fékpofákkal van gondom esõben elfolynak a felnin pillanatok alatt. (Deore, LX)
És drágák....
És drágák....
Posted 2004. March 25. - 15:04
Én ikább dörzsis mosogatószivaccsal nyomom.
Ja, és a kék ricsi eszi a felnit. Lehet, hogy csak a Remerx-et, de eszi...
Ja, és a kék ricsi eszi a felnit. Lehet, hogy csak a Remerx-et, de eszi...
Posted 2004. March 25. - 14:41
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Amúgy ez a 2. fékpofaszett, mert az eredeti sem volt túl jó. Most éppen a Ritchey-vel szemezek, az nem is annyira drága. Hátha bejön.
Az a felnicsiszolás pedig csak 1 nagyon finom csiszolást jelent, ami eltávolítja a nagyobb egyenetlenségeket. Hamar elfogyna a felni, ha rendszeresen simára políroznám..
Amúgy a régi cantlis fékemet és a felnit rendszeresen letöröltem egy kis denszesszel, vagy ilyesmivel és ez a fél perces mûvelet meghozta a gyümölcsét.
Amúgy ez a 2. fékpofaszett, mert az eredeti sem volt túl jó. Most éppen a Ritchey-vel szemezek, az nem is annyira drága. Hátha bejön.
Az a felnicsiszolás pedig csak 1 nagyon finom csiszolást jelent, ami eltávolítja a nagyobb egyenetlenségeket. Hamar elfogyna a felni, ha rendszeresen simára políroznám..
Amúgy a régi cantlis fékemet és a felnit rendszeresen letöröltem egy kis denszesszel, vagy ilyesmivel és ez a fél perces mûvelet meghozta a gyümölcsét.
Posted 2004. March 25. - 11:27
A köszörült, bakelitlemez-szerû felnik esetében csiszolással adni a barázdáknak nem tudom jó ötlet-e...
Posted 2004. March 25. - 10:14
Az lehet, hogy a fékpofa és a felni nem szereti egymást. Esetleg próbálj ki egy több összetételû pofát. Nekem most ilyen van éseszméletlen jól fog. Igaz, hogy 3500Huf volt egy pár, de megérte!
Posted 2004. March 25. - 08:34
a waterproof felirat ra vonatkozik hogy alkalmas vizes csiszolásra. mivel az autokat fényezés elõtt így /is/ szokták csiszolni.többiekkel ellentétben én nem hinném hogy a fémgyapot jó lenne. én közepes papírral szoktam. nagyon ritkán.
Posted 2004. March 25. - 00:53
Üdv! :-\
Itt mindenki arcbadobós trükkrõl beszél, de a jelenlegi V fékem még a régifajta "cantlis" vagy milyen cuccomnál se jobb. >
Pedig ha állva kipróbálom, nem nyúlik jobban a rendszer más, jó fékeknél. Talán a puha fékpofa, ami a legrugalmasabb az egészben.
Ígyhát szerintem a fékpofa+felni párosítás a sz@r.
(amúgy Giant váz+mervítõ+deore karok+ egyszerûbb Tektro fék+fémházas acor pofák, nagyonpuha betétekkel)
Régebben ajánlottátok a fémgyapot használatát is.
Én autó-polírpapírt találtam otthon, 1 picit már meg is kezeltem a felnit, de majdnemhogy rosszabb. Az a polírpapír olyan mint a nagyon finom csiszolóvászon és rá van írva, h "waterproof". Ugye ez is megfelelõ és az a waterproof felirat nem azt jelenti, h fölvisz valami réteget a felületre?
Ja és elvileg az a jó, ha szép sima a felni, nem? (persze nem annyira mint a régi króm felnik )
Itt mindenki arcbadobós trükkrõl beszél, de a jelenlegi V fékem még a régifajta "cantlis" vagy milyen cuccomnál se jobb. >
Pedig ha állva kipróbálom, nem nyúlik jobban a rendszer más, jó fékeknél. Talán a puha fékpofa, ami a legrugalmasabb az egészben.
Ígyhát szerintem a fékpofa+felni párosítás a sz@r.
(amúgy Giant váz+mervítõ+deore karok+ egyszerûbb Tektro fék+fémházas acor pofák, nagyonpuha betétekkel)
Régebben ajánlottátok a fémgyapot használatát is.
Én autó-polírpapírt találtam otthon, 1 picit már meg is kezeltem a felnit, de majdnemhogy rosszabb. Az a polírpapír olyan mint a nagyon finom csiszolóvászon és rá van írva, h "waterproof". Ugye ez is megfelelõ és az a waterproof felirat nem azt jelenti, h fölvisz valami réteget a felületre?
Ja és elvileg az a jó, ha szép sima a felni, nem? (persze nem annyira mint a régi króm felnik )