Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Meg hát, csak hagyd már ezt a "drága" kategóriát.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
bisztos jó az avid is csak egy sráctól veszem és neki a legdrágáb jagwire van benne!6 ezret megér az arch rival így!Nem?a fékpofa majdnem új!

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Én is Sram 9.0-t fogok venni amint meglesz rá a pénzem. Szerintem tuti. Csak mondjuk nem árt bele egy pár Ricsi pofa. És ráadásul nem is drága. Tudok egy helyet ahol 5500.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
avidokat én személy szerint nem ismerem, de a sram 9.0 teljesen jó fék, csalódni nem fogsz benne, ha emellett döntessz.
pár napja megint felraktam szükségbõl, és elgondolkodtam minek nekem a darabonként közel 1 kilós tárcsafék, ha ez így fog... ::)

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Szevasztok!
Az elmúlt 2 nap átrágtam magam ezen az 55 oldalon. Én is megosztanám eddigi V-fékes tapasztalataimat:
Elsõ V-fékem anno. 98-ban 1 LX volt hozzá való karokkal: jól fogott, a gyári betétek 1 esõs út alkalmával kakaó formályában elfolytak, utána Bike+ betéttel használtam: iszonyatosan fogott, de túl 'digitális' volt. Akkoriban próbáltam valamilyen Avid-ot és nagyon megtetszett mûködése. LX szett elad, Pro-Bike-nál 2.0 kar és AR 40 megvesz. Csalódás! Gyári betétekkel abszolút nem fogott és az összes forgáspont alapból kotyogott (pár nap múlva az X-Factory-ban kihézagolták), rugalmasak a fékpillangók és blokkolás helyett a vázat hajlítgatta, mint Hicks sporttárs esetében. A helyzet a jól bevált Bike+ betéttel 1 kicsit javult, de nem az igazi. Ennek ellenére bevallom, Avid párti maradtam. Most gondolkodom fékpillangók vásárlásán: Sd 3 v. Sd 5 (Sd 7 már nekem drága) esetleg sram 9.0 emelt áron? Ti mit tanácsoltok?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Vedd mindenbõl a drágábbat, az a biztos :-\

A bowden mindenképpen legyen köszörült (és drága).
Az Arch Rivalba gyári avid pofa nem jó?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
arch rival van olcsón! ;)
avid bowden az drága!Szóval ez hácsó fék és 2-3 ezret szánok bowdenezésre

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
sztem meg arch rivalt ne. annyiért már inkább egy sima avidot (sd5/7/ti/etc.) állítólag jó fék az arch rival, csak nagyon nyúlós és nem fog jobban mint egy sima.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Mi az hogy olcsó jagwire bowden?! Nokon-t vazze! Ha már van avidra $. Apropó avid, van nekik is bowdenszettjük, asszem 5e, 8/9e, meg 10-12e környékén.

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
csá!
Szerintetek ez:
avid sd7-es fékkar
avid arch rival v-fék
legdrágáb jagwire fékpofa!
Bowdenház szerintetek milyen legyen?A haverom a féket a legdrágább jagwire bowdenházzal használta!Az mennyi vagy egy olcsóval is jó?Érdemes köszörült jagwire bowdent venni?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A kerámia-bevonatú felnikhez a zöld pofa passzol. Ha ez is hasonló bevonat talán érdemes lenne kipróbálni egy párat...

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!
Magáról a CD bevonatról én sem sokat tudok, többek közt ezért is érdeklõdtem. Az sem biztos, hogy CD-nek hívják.
Ami biztos: Mavic felniken található meg és az egész felni kap ebbõl, nem csak a fékezõfelület. Olyan barnás-szürkés színû és állítólag??? egy kemény bevonat???? Nem összetévesztendõ a kerámia oldalfallal (ahhoz túl olcsó volt:-))))
Csak az a biztos, hogy nagyon vonyít!!!! Remélem így már lesz, aki egy kicsit is képben van. A felni tipusa egyébként: Mavic 618 CD -?????

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
hát hogyha ez vegyjel, akkor kadmium

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
amúgy mi aza CD bevonat? ::)

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Ismét én!

Remélem a felnifék guruk még mindig a közelben, mert a korábbiakban vázolt felni-fékpofa gondom a valóságban is beigazolódott: a hétvégén tekertem egy kicsit és mind az elsõ-, mind a hátsó fékemnek valami elképesztõ hangja van. A felnik tök újak a már említett CD bevonattal. Erre kerültek a használt, de rendesen lesmirglizett, nem is annyira gagyi IKE márkájú fékek, a hozzá való cserélhetõ gumis pofákkal. A beállítás során is gondosan jártam el, és még sem tudom, hol a hiba. Az igaz, hogy a felni tisztítást after shave-vel hajtottam végre, mert nem volt otthon más vegyület, amivel tisztíthattam volna. De gondolom nem ez a bibi,
Nagyon-nagyon várnám tanácsokat, aki már használt ilyen bevonatos felnit, mit javasol fékpofának?
Köszi, sziasztok!

purge

purge

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok!

Bár a kérdésem felni jellegûnek tûnik, de csalóka, mert a fékpofa felõl szeretnék választ kapni.
Adott egy (ill. egy pár) CD felni. Nos mire kell figyelni, mi az ami egyáltalán nem tesz neki jót és mi az ami talán kíméli. Teljesen zero az ismeretem a kérdésben! Egyáltalán kell különbséget tenni fékpofahasználat során a CD esetében? Bár lehet, hogy megköveztek de rákérdezek a felni részérõl is: azon kívül, hogy szürkésbarna színû mi az a CD??
Köszi!

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
jaa. ja, lehet. bar nekem nem tunt fel, telleg szubjektiv :)

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

És egy uccsó, végsõ kérdés:
Mondjuk 8 000Ft. alatt mi a legjobb V-fék? Milyen fékkarral használjam ha fém fékkart akarok? A bovden-bovdenházakat átolvasgattam, idõvel meg lesz az is.

Na jó. 8000 alatt a legjobb V-fék az, ami a legjobb teljesítményt nyújtja. Neked! Neked kell tudni! Nézz szét a boltokban, mi van 8 ropi alatt és válassz! Vedd meg azt a *@&! SRAM 9.0! Vegyél hozzá Deore vagy Alivio fékkart! B*mmeg! >:(

Szinhue:
Nekem volt/van '98-as LX fékkarom, (szerintem) picit más érzést ad trükkös bovdenrögzítés miatt. De attól még nagyon jó! :D
Szubjektív.

erchegyia

erchegyia

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
És egy uccsó, végsõ kérdés:
Mondjuk 8 000Ft. alatt mi a legjobb V-fék? Milyen fékkarral használjam ha fém fékkart akarok? A bovden-bovdenházakat átolvasgattam, idõvel meg lesz az is.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

De jó az LX is, csak kicsit szokni kell.

miert kell szokni ???