Igeeeeen eric, az aára az kényes kérdés ;D
Deeeeeeeh ha taheted, én aztmondom azonnal, egyébként az avidok nagyon yok,m van még egy SD7-esem is, kicsit lóg, de az is nagyon brutálul fog, és nagyon yol adagolhaó. De az SD3-as is nagyon megéri az árát.
Jah az elsõ LX, v-fék, háááát igen le a kalappal, a legjobb shimano v-fék, az biztos, legjobb barátomnak van olyannnnyyyya, de lóóóóg vagy 1 cm-t, de valami nagyon yol mûködik, és ahogy fog ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2004. July 01. - 12:46
Posted 2004. July 01. - 11:29
jah.... ;D
ja az lx még az elsõgenerációs V, ugy látom pofával meg minden majnem retro. tudjátok az a maszív verzió, amit annyiradicsértek anno..
ja az lx még az elsõgenerációs V, ugy látom pofával meg minden majnem retro. tudjátok az a maszív verzió, amit annyiradicsértek anno..
Posted 2004. July 01. - 11:01
Kösz az ajánlást, csak nemtudom mibõl valósítsam meg a dolgot... ;D Megyünk lopni, megyünk lopni...
Posted 2004. July 01. - 10:59
Csocseee!!!!
Bocs hogy igy mindenbe beleszólva, jövök, csak most vettem észre ezt a topicot!!!!
Na szóval egy kis tapasztalat, ami saját és szubjektív:
Szerintem egy yo v-féknél nincs jobbb, és nem is kell cross-country-ra. Tavaly egy párhuzamos xt-vel mentem, nagyon csocsi volt meg minden, csak hááát nyúlottttttt, mint az állat, a sok csap, illesztés, jah, hááát ebbern az évben beújjítottam, és meglett a hönáhított NAGY Õ, azaz
Avid SD Ultimate, fékek ipari csapis fék
XTR fékkar
Nokon bowdenekkel
Jah és crossmax sl-re fogo kerámiás fleni,fékpofa
Nagyon fullosan durva merev, huzom és egy ponton megáll, blokkol, onnantól semiféle nyúlás meg mi egyéb más, nagyon durva, és esõben,sárban,szárazon, szinte ugyanugy fog=>nagyon brutálisan
Csak ajánlani tudom, brutálul fog, és azt mondom hogy párhuzomisátás ide vagy oda a fék legyen minél eccerübb, annál jobbbb
csocseeeee
ádám ;D
Bocs hogy igy mindenbe beleszólva, jövök, csak most vettem észre ezt a topicot!!!!
Na szóval egy kis tapasztalat, ami saját és szubjektív:
Szerintem egy yo v-féknél nincs jobbb, és nem is kell cross-country-ra. Tavaly egy párhuzamos xt-vel mentem, nagyon csocsi volt meg minden, csak hááát nyúlottttttt, mint az állat, a sok csap, illesztés, jah, hááát ebbern az évben beújjítottam, és meglett a hönáhított NAGY Õ, azaz
Avid SD Ultimate, fékek ipari csapis fék
XTR fékkar
Nokon bowdenekkel
Jah és crossmax sl-re fogo kerámiás fleni,fékpofa
Nagyon fullosan durva merev, huzom és egy ponton megáll, blokkol, onnantól semiféle nyúlás meg mi egyéb más, nagyon durva, és esõben,sárban,szárazon, szinte ugyanugy fog=>nagyon brutálisan
Csak ajánlani tudom, brutálul fog, és azt mondom hogy párhuzomisátás ide vagy oda a fék legyen minél eccerübb, annál jobbbb
csocseeeee
ádám ;D
Posted 2004. July 01. - 10:49
Posted 2004. July 01. - 10:29
Én még tavaly nyár elején vettem a váltókhoz sárga Acor bowdent, hát egy fostalicska az a bevonat rajta. Úgy lekopott mint a szar...
Posted 2004. July 01. - 00:06
ja egyetértés eric-el...
én is próbáltam mindkettõt, nem ér meg duplaannyi pénzt a teflonos, fölösleges, ráadásul kopik nagyon hamar....
a köszörült is ugyanolyan jó
én is próbáltam mindkettõt, nem ér meg duplaannyi pénzt a teflonos, fölösleges, ráadásul kopik nagyon hamar....
a köszörült is ugyanolyan jó
Posted 2004. June 30. - 23:29
Posted 2004. June 30. - 20:45
oké köszi!Úgy is egybe lesz a bowdenház!azt a jagwirét ismerem állítólag jó!Teflonos bowent érdemes venni jagwirébõl?
Posted 2004. June 30. - 14:53
savanyúgabi:
ha az a régi lx már a párhuzamos fajtából van, akkor azzzal mégtöbbet fogsz szívni, mert mostanra már tuti úgy kotyog mint a sz@r....
nemhiába tértek vissza a sima rendszerre a 2005-ös lx családban...
ha az a régi lx már a párhuzamos fajtából van, akkor azzzal mégtöbbet fogsz szívni, mert mostanra már tuti úgy kotyog mint a sz@r....
nemhiába tértek vissza a sima rendszerre a 2005-ös lx családban...
Posted 2004. June 30. - 11:44
Posted 2004. June 30. - 10:01
ühüm, próbáltam, valamit csökkent a dolog...de nem az igazi.. lehet, kib@szom az egészet, láttam egy régi lx V-t 8é', ajándék!
Posted 2004. June 30. - 09:51
málna: biztos sezlonynak írtad?
savanyugabi: azt nem próbáltad még hogy egy alátétet beteszel annak a csavarnak a feje alá ami tartja a fékpillangót a tüskén?
juhi: nyugodtan vehetsz jagwire-t is, én azt használom és semmi gond vele, csak van benne már egy kiló piszok mert nem tettem a végére kupakot, de ez az ÉN hülyeségem miatt van, mint málnánál a berohadás szvsz. Avidból meg sztem a full metal jacket-en kívül bármelyiket megveheted (az tárcsafékhez van inkább úgytudom), az árban középsõnek asszem már van frankó tömítése a piszok ellen vagy mi a rosseb.
savanyugabi: azt nem próbáltad még hogy egy alátétet beteszel annak a csavarnak a feje alá ami tartja a fékpillangót a tüskén?
juhi: nyugodtan vehetsz jagwire-t is, én azt használom és semmi gond vele, csak van benne már egy kiló piszok mert nem tettem a végére kupakot, de ez az ÉN hülyeségem miatt van, mint málnánál a berohadás szvsz. Avidból meg sztem a full metal jacket-en kívül bármelyiket megveheted (az tárcsafékhez van inkább úgytudom), az árban középsõnek asszem már van frankó tömítése a piszok ellen vagy mi a rosseb.
Posted 2004. June 30. - 09:46
sezlony... tudom, hogy nem ezt várod, de akkor is... egyrészt nem nagyon értem mire gondolsz, de sztem vegyél inkább valami úja. sima deore is megtesi, jól fog már.
juhi: jagwiret nem ajánlok. legalábbis drágát ne. tárcsához és v fékhez is volt nekem, de mindig iszonyú ragadós lett, annyira, hogy már nem tudta visszahúzni magát a fék, mert úgy berohadt. kb fél év volt a két bowden szett között, szoval nem is eg szériahibárol volt szó. sima bowden volt benne, semmi teflonos hülyeség. most pedig az alap jagwire van, szürke, nem hosszanti és tök jó. 3 hónapja hozzá se értem, olyan mintha nem is lenne. picit nyúlik, de a te féked amúgy is, annak már mind1.
juhi: jagwiret nem ajánlok. legalábbis drágát ne. tárcsához és v fékhez is volt nekem, de mindig iszonyú ragadós lett, annyira, hogy már nem tudta visszahúzni magát a fék, mert úgy berohadt. kb fél év volt a két bowden szett között, szoval nem is eg szériahibárol volt szó. sima bowden volt benne, semmi teflonos hülyeség. most pedig az alap jagwire van, szürke, nem hosszanti és tök jó. 3 hónapja hozzá se értem, olyan mintha nem is lenne. picit nyúlik, de a te féked amúgy is, annak már mind1.
Posted 2004. June 30. - 09:27
Posted 2004. June 29. - 14:19
Szevasztok!
szóval, leírom a tüneteggyüttest:
-új sokadik fékpofaszett vesz /B+/
-tektro kb.5 éves fékpillangóra/V/ felszerel
-pöpec beállítás
-nyikorgás
-söré' menés öngyõzködés /kopikoszt'utánn'állítokmaj'/
-NYIKORGÁS
olvasószemüveggel megfigyelés
-erõs kotyogás a tüske ill. pillangó között..
-uszkve annyi, hogy bármilyen szöget is állítok a pofáknak fékezéskor "berántja" a pofákat iszonyat vijjogás mellett
szal olyan 1,-1,5mm lógás mérhetõ a pofáknál..
annyira elkopott gondolom a rézpersely hogy ez van
Namármost mielõtt mindenki anyámat emlegetné' hogy akko' mivan dobkigecc'
feltenném a kérdést:
Lehet ezt otthon sufnitunig körülmények között orvosolni?/én dörzsárra gondoltam, aztán hézagolásrA/
/bajlágolás a tüskén, egyéb cigányságok..
Nem mintha oly drága lenne a cuccos /akkor valszeg nem lenne ily gondom/ de valahogy oly kezesm, jól állítható, meg teccik is...
Szal, várom a válaszokat, ha nem akkor veszek megin' egy ujat 5 rongyé' oszt jóvan.
by ???
szóval, leírom a tüneteggyüttest:
-új sokadik fékpofaszett vesz /B+/
-tektro kb.5 éves fékpillangóra/V/ felszerel
-pöpec beállítás
-nyikorgás
-söré' menés öngyõzködés /kopikoszt'utánn'állítokmaj'/
-NYIKORGÁS
olvasószemüveggel megfigyelés
-erõs kotyogás a tüske ill. pillangó között..
-uszkve annyi, hogy bármilyen szöget is állítok a pofáknak fékezéskor "berántja" a pofákat iszonyat vijjogás mellett
szal olyan 1,-1,5mm lógás mérhetõ a pofáknál..
annyira elkopott gondolom a rézpersely hogy ez van
Namármost mielõtt mindenki anyámat emlegetné' hogy akko' mivan dobkigecc'
feltenném a kérdést:
Lehet ezt otthon sufnitunig körülmények között orvosolni?/én dörzsárra gondoltam, aztán hézagolásrA/
/bajlágolás a tüskén, egyéb cigányságok..
Nem mintha oly drága lenne a cuccos /akkor valszeg nem lenne ily gondom/ de valahogy oly kezesm, jól állítható, meg teccik is...
Szal, várom a válaszokat, ha nem akkor veszek megin' egy ujat 5 rongyé' oszt jóvan.
by ???
Posted 2004. June 08. - 17:37
Hogy lehet eldönteni, hogy nyúlik-e egy fék vagy csak jól adagolható?
Nekem Ricsi kantim van és két ujjal fékezve húzom-lassul, tovább húzom-mégjobban lassul, a fékkar végén blokkol. Na ez most nyúlik vagy jól adagolható?
Full TR fékrendszer és Jagwire köszörült fékbowden teflonos Shimano házban.
Nekem Ricsi kantim van és két ujjal fékezve húzom-lassul, tovább húzom-mégjobban lassul, a fékkar végén blokkol. Na ez most nyúlik vagy jól adagolható?
Full TR fékrendszer és Jagwire köszörült fékbowden teflonos Shimano házban.
Posted 2004. June 08. - 12:11
Sziasztok!
Magáról a CD bevonatról én sem sokat tudok, többek közt ezért is érdeklõdtem. Az sem biztos, hogy CD-nek hívják.
Ami biztos: Mavic felniken található meg és az egész felni kap ebbõl, nem csak a fékezõfelület. Olyan barnás-szürkés színû és állítólag??? egy kemény bevonat???? Nem összetévesztendõ a kerámia oldalfallal (ahhoz túl olcsó volt:-))))
Csak az a biztos, hogy nagyon vonyít!!!! Remélem így már lesz, aki egy kicsit is képben van. A felni tipusa egyébként: Mavic 618 CD -?????
Na,akkor:
A CD bevonat,az 1 keményebb eloxálás a felnin->elvileg lassabban kopik. ehez nem kell spec. fékpofa.
A ceramic felniken a kerámia bevonat alatt CD eloxálás van (ezért a neve, CD Ceramic..) tehát ha lekopik a kerámia bevonat,még mindig ott a CD-s eloxálás alatta,ami miatt még jó ideig használhatod a felnit..
A ceramic felnikhez nem árt a spec fékpofa,mert a sima felnikhez való 1.gyorsabban kopik 2.iszonyatosan nyikorog (ez tuti,mert nekem is wtb fékpofa van fönn,és ha bemelegszik vmi hosszú lejtõzéskor a fékpofa,baromi hangosan elkezd nyikorogni.. a fékhatás nem romlik,csak zavaró)
mavic felnikrõl ennyit.
igy sok okosat nem tudok mondani miért nyikorog a fékpofa a CD-s felnin.. próbáld meg beállitani,ugy ahogy elöttem már emlitették. sajnos x felni/fékpofa kombinációk nagyon tudnak zajongani.
Posted 2004. June 08. - 10:58
Ha már Arch Rival fékeknél tartunk úgy tudom, hogy 4 féle van belõle. Régebbi modellek az AR 40, AR 50, Supreme és a mostani típusszám nélküli Arch Rival. Az AR 40 rugalmas, a többi merevebb konstrukció, a Supreme pedig már egy más világ. Szerintem az AR 40 -est így is egy keményebb anyagú fémházas fékbetéttel, nem nyúlós bowdennel és hosszanti szálas bowdenházzal, esetleg fékmerevítõvel harapós fékké lehet varázsolni úgy, hogy megtartja jó kontrolálhatóságát. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata, írjon!
Posted 2004. June 07. - 19:24
jó csak ennyit tudok a fékbetétrõl ami benne van!Akkor a csúcs jagwire fékbetét! ;D
jövõ héten rakok fel képeket meg megírom hogy milyen mert fent lesz addigra!Féleg ha lortól meglesz a fékkar! ;D
jövõ héten rakok fel képeket meg megírom hogy milyen mert fent lesz addigra!Féleg ha lortól meglesz a fékkar! ;D