Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Nem.
Az együtt kottyan a fékkel.
A hézagolás nem ér semmit.Ha nagyon rá akarsz menni,inkább próbálj másik perselyt esztergáltatni hozzá.
Bár szerintem hasonló összegért már kapsz egy alap Acera vagy Deore féket.
Ha mélyen meggondolom úgy rémlik,hogy a Tektro fékben nincs is plusz persely,egybõl a bringán vagy a vázon levõ konzolra megy rá.
Ha így van nyilván hamarabb ki tud kopni,amelyik többet van használva(elsõ or hátsó).

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Igazából azért kezdtem el vizsgálgatni a fékemet,mert egyik napról a másikra úgy elkezdett nyikorogni a pofa,hogy szinte szégyenlem.Azelõtt meg semmi hangja nem volt.A betét:Merida ACS BS-MD002,ami alig van megkopva.Befolyásoló tényezõ lehet,hogy a teló is kottyan egy kicsit?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Hézagolás nem jó ötlet.
Be fog feszülni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Akkor lehet,hogy tuningolok egy kicsit,majd megnézem mit tehetek.Ha lehet benne cserélni,akkor esztergáltatok egy kicsit szorosabb illesztésû perselyt,meg pontosabban kihézagolom.Lenne ennek így értelme?

A perselyt nehéz cserélni, mert elég bonyolult. De a kihézagolás nem rossz ötlet.

A sebesség mindent megold.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Akkor lehet,hogy tuningolok egy kicsit,majd megnézem mit tehetek.Ha lehet benne cserélni,akkor esztergáltatok egy kicsit szorosabb illesztésû perselyt,meg pontosabban kihézagolom.Lenne ennek így értelme?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Gyári Merida,Crossway 20-on van.Talán a Tektro csinálja nekik ha jól tudom.Az is normális,hogy az elsõ jobban kotyog?

Normális az is.
A legtöbb v-fékben egy persely van ami rögzül a féktüskére és azon forog a fék. A persely végén egy alátét van amit a fékrögzítõ csavar tart rajta a perselyen. Ha ezt az alátétet jobban ráhúzod a perselyre akkor kevésbé vagy szinte nem fog kotyogni (azért kezd el kotyogni, mert rossz az illesztés és a méretezés). Darabokra szedhetõek ezek a v-fékek. Jó legózást.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Normális.
Milyen fék?

Gyári Merida,Crossway 20-on van.Talán a Tektro csinálja nekik ha jól tudom.Az is normális,hogy az elsõ jobban kotyog?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Mindegy.
Avid Ultimate ill XTR -en kívül minden kotyog.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!Ugye az normális dolog,hogy a v-fék kottyan egy kicsit elõre-hátra a villa féktüskéjén rendesen meghúzott csavar esetén is?Nálam az elsõ kb. kétszer annyit kottyan mint a hátsó.Ki lenne kopva?Lehet ezzel valamit kezdeni?

Normális.
Milyen fék?

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok!Ugye az normális dolog,hogy a v-fék kottyan egy kicsit elõre-hátra a villa féktüskéjén rendesen meghúzott csavar esetén is?Nálam az elsõ kb. kétszer annyit kottyan mint a hátsó.Ki lenne kopva?Lehet ezzel valamit kezdeni?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
O.k. ! Igazad van. Hatalmas lehet a szórás a fékpofák árában. Én kb. 1600-1700Ft-os pofaárral számoltam. A normál Koolstop 2000Ft, a kettõs összetételû és a kerámia meg 2500Ft.
Marci

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts
[
Amúgy, kb. 300Ft-al drágább a normál KoolStop pofa, ennyit bõven megér.

Vaqyis akkor mennyibe kerül egy pár normál koolstop?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én vettem nemrég 2 pár accor (zoggie, bikefun) 3 színû betétet. Jó húsos, vagy kétszer vastagabb az eddigeknél. Kb. 500 Ft-tól 900 Ft ig lehet kapni cimkézéstõl fügõen.

De ami fontosabb, hogy egy rigida, és egy campa felnin is elég állatul fognak. Szeirntem simán jobb, mint mondjuk a bbb veestop.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Igen, az említett pofa-felni teszt nagyon régi.
Bízom a KooStop-ban. Még a canti-fékes idõkben csodajó volt a fékpofájuk. A Shimano pofák soha nem voltak csúcs-superek, a Ritchey akkoriban is jobbnak számított.
Amúgy, kb. 300Ft-al drágább a normál KoolStop pofa, ennyit bõven megér. A kerámiás sem lényegesen drágább az XTR-kerámiásnál.
Most jön a tesztidõszak. Majd beszámolok.
Marci

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
A Ritchey, Kool Stop az még egyezik. A többi nem.

Illetve a Ritchey-t mindig is távolkeleten gyártották, Kool Stop meg meg manapság is jól fog legalábbis nálam.

Ride everywhere.

.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Száraz körülmények közt maradhatna normál fékpofa is.
De dzsuvában, sárban, vizesen a normál fékpofa viszont nekem nagyon nem akar fogni, itt már jobban teljesít a kerámia-pofa.
A német teszt szerint óriási különbség lehet 2 fékpofa és felni között, ezért lenne érdemes megtalálni mindenkinek a saját felnijének anyagához legjobban passzoló pofát. Persze vannak jó-átlagú pofák, amik nagyon sok felnivel jól elvannak, pl. a fekete Ritchey ilyen a teszt szerint.

Harégi a teszt, azért ügyelj arra, hogy egy mai ricsi fékpofa nem feltétlenül egyezik a régivel.

Legalábbis egy bicajboltos szerint.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Száraz körülmények közt maradhatna normál fékpofa is.
De dzsuvában, sárban, vizesen a normál fékpofa viszont nekem nagyon nem akar fogni, itt már jobban teljesít a kerámia-pofa.
A német teszt szerint óriási különbség lehet 2 fékpofa és felni között, ezért lenne érdemes megtalálni mindenkinek a saját felnijének anyagához legjobban passzoló pofát. Persze vannak jó-átlagú pofák, amik nagyon sok felnivel jól elvannak, pl. a fekete Ritchey ilyen a teszt szerint.
Marci

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 posts

Kerámia felnin lehet használni normál fékpofát is. Csak fordítva nem megy, kerámia pofát nem lehet normál felnin használni.
Sajnos ez egy elég régi teszt, DT még nincs benne.

Azt gondoltam, ez olyan mint a karbonfelni, hogy csak spec pofát lehet használni hozzá.
Ebben az esetben felvetõdik a kérdés, érdemes kerámiás felnihez kerámiás pofát használni?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Találtam német webshopban koolstopot 1 pár kb 8-10 euro de sajna ezek "normál" felnihez valók nem kerámiáshoz.
Írták hogy van nekik 2 komponensû pofájuk is melyet száraz és esõs idõre egyaránt ajánlják.
A féktesztben nem irnak a dtswiss fékpofáiról(?) mert az 21 euro a 4db. -talán még a boneshaker is meg tudná neked hozni ha megfelelõ.

Kerámia felnin lehet használni normál fékpofát is. Csak fordítva nem megy, kerámia pofát nem lehet normál felnin használni.
Sajnos ez egy elég régi teszt, DT még nincs benne.
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

DE.:)
Bringarázs
1097 Budapest
bringarazs@gmail.com
Bringarzs Kerkprzlet s Szervz
ja...nem én vagyok...

Éljen ! Hurrá !
Holnap, Kritikálmassz elõtt beugrom.
Megjegyzem, nem volt hangos a média a marketingkampánytól, hogy ezt forgalmazzátok. :)
Néma gyereknek anyja sem... ;)
Marci