Na ja Ez a háromkompotensü érdekelne engem is.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2004. október 04. - 20:32
Írta 2004. október 04. - 19:35
bbb pofák profik sztem. nekem sima fekete van, elég jol fog. haver a fehérszürkefeketét vette azt a vastag háromkomponensût. olyan puha hogy sztem bármilyen felnit blokkol bármikor. hátránya hogy nyúlósabb érzése lesz a féknek.
Írta 2004. október 04. - 15:24
Írta 2004. október 04. - 15:04
Üdv! Én nem olyan rég óta használok XTR fékeket. Meggyõzödésem, hogy lényegesen jobb az LX-nél amit elõtte használtam(Amúgy az LX eladó, ha érdekel v.kit) Az XTR-hez cserélhetõ RITCHEY piros pofákat használok. Lényegében jobb mint a kék + a fekete. Nem kopik olyan gyorsan és sárban is elég jol fognak. Probálta már v.ki a BBB pofáit ? Vélemény ?
Írta 2004. október 04. - 08:49
Írta 2004. október 03. - 21:39
Írta 2004. szeptember 06. - 20:09
Hi! Valakinek akinek van Vuelta Airline3 mas felnie az megirhatná hogy milyen fékpofát használ...nekemnem sikerült eddig jót találnom.
Elöre is köszi!
Elöre is köszi!
Írta 2004. szeptember 01. - 09:06
Írta 2004. szeptember 01. - 09:03
ha nem is 2, de ásfél... egy bmxes srácnak volt ilyen a régi vázán és élõben nem is volt kétség, hogy van olyan nehéz. de lehet rajta könnyíteni, van hely bõven furkálásnak.. sztem országútiba ne rak 26 kereket, kell oda a 28, mert a 24es középcsapi magasság már gázos...
Írta 2004. szeptember 01. - 08:50
2 kiló?
Egyébként már láttam ilyesmit; az egy végtelenül egyszerû U-alakú aludarab volt 2 tüskével, de gyanús hogy azzal nem lehet áthidalni a 700-as és a 26"-os kerék közti különbséget.
Egyébként -átgodolva a dolot- a kisebb kerék miatt lehet hogy olyan mélyre kerülne a középcsapiház, hogy nem lehetne elfordítani a hajtókart...nemtom.
Egyébként már láttam ilyesmit; az egy végtelenül egyszerû U-alakú aludarab volt 2 tüskével, de gyanús hogy azzal nem lehet áthidalni a 700-as és a 26"-os kerék közti különbséget.
Egyébként -átgodolva a dolot- a kisebb kerék miatt lehet hogy olyan mélyre kerülne a középcsapiház, hogy nem lehetne elfordítani a hajtókart...nemtom.
Írta 2004. szeptember 01. - 08:18
lehet kapni ilyet!Lenne egy fogós kérdésem.
Lehetséges-e országúti bringára V-fék konzolt installálni?
Azért kérdem, mert lassan lesz egy komplett bringára való monti-alkatrészem és ezeket szeretném összehozni a jó öreg Favorit vázzal.
Kellene valami központosan felszerelhetõ, V-fék tüskét tartalmazó bizbasz, ami a 26"-os kerekeket képes fékezni...
Kapható ilyen valahol?
a bmxesek használják, hogy fel tudjanak nyomatni v féket arra a pici kerekükre. ugyebár egy két régebbi vázon ott is ilyen középen egy lyuk konzol van. arra a kis merevítõre egy négycsavaros fej felrögzöl és van 2 szára ami lemegy oda ahova kell. egy baj van vele, mégpedig az, hogy vasból van és van vagy 2 kiló. ha ez nem vette el a kedved a velvartban találsz ilyen. nekem is ajánlgatták, amikor a tárcsás vázra akartam v féket ;D
Írta 2004. augusztus 31. - 23:22
favorit vázra?? háát... nekem még minidg az van a melós bicajba' de herótom van tõle egy kurva nagy kolbász az egész, úgy kanyarodik mint egy ikarusz..
Írta 2004. augusztus 31. - 18:06
hát izé.... van otthon hegesztõ vagy nincs????
ha van gond egy szál se.
hegesztel rá ;D ;D
lehet morbid lett de én ilyen bigyóról még nem hallottam
ha van gond egy szál se.
hegesztel rá ;D ;D
lehet morbid lett de én ilyen bigyóról még nem hallottam
Írta 2004. augusztus 31. - 17:33
Írta 2004. augusztus 31. - 12:03
Lenne egy fogós kérdésem.
Azért kérdem, mert lassan lesz egy komplett bringára való monti-alkatrészem és ezeket szeretném összehozni a jó öreg Favorit vázzal.
Kellene valami központosan felszerelhetõ, V-fék tüskét tartalmazó bizbasz, ami a 26"-os kerekeket képes fékezni...
Kapható ilyen valahol?
Kapható ilyen valahol?
Írta 2004. augusztus 22. - 12:30
most jut eszembe;te nem véletlen azt a tüskét mondtad,hogy helyettesítsem szög-gel,ami magán a féktesten van (ebbe kell beakasztani a rugó végét)..?
mert nekem az van letörve,amit a vázba kell akasztani..
és igy nem igazán lehet szöggel megoldani :-\
mert nekem az van letörve,amit a vázba kell akasztani..
és igy nem igazán lehet szöggel megoldani :-\
Írta 2004. augusztus 22. - 00:06
jaa,én azt hittem hogy átkell fúrni a féket vagy mi..mert a tüskét nem lehet kiszedni (maradékát).
Írta 2004. augusztus 21. - 22:39
mit szeretnél kifúrni? cc-s könnyítést? :
a régi tüskét kiveszed, és helyére, a lyukba a szöget beletolod.
és jó lesz.
a régi tüskét kiveszed, és helyére, a lyukba a szöget beletolod.
és jó lesz.
Írta 2004. augusztus 21. - 22:37
szóval,kifúr...aztán szög berak..
utánanézek hogy is lehetne ezt megoldani az xt féken
kösz
utánanézek hogy is lehetne ezt megoldani az xt féken
kösz
Írta 2004. augusztus 21. - 22:30
mi sram-ot dolgoztunk meg zolléval.
szétszed darabokra, kellõ méretü kis szög keres, kis szög berak, fék összerak, méretre levág szög vége.
és kész is.
ja, még mielött "jajj ez sufnituning böe':
én fékemet is bevittem a velvártba hasonló problémával, ültek rajta 1-2 napot, és ugyanilyen módon meghergelték. szal ez egy jó módszer.
szétszed darabokra, kellõ méretü kis szög keres, kis szög berak, fék összerak, méretre levág szög vége.
és kész is.
ja, még mielött "jajj ez sufnituning böe':
én fékemet is bevittem a velvártba hasonló problémával, ültek rajta 1-2 napot, és ugyanilyen módon meghergelték. szal ez egy jó módszer.