Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Started by
eric
, 2003. April 06. 20:04
Posted 2005. February 18. - 16:17
és azért nem elhanyagolható hogy hány kiló vagy és mennyire húzod azt a féket hogy a bringa alattad meg is álljon (meg hogy húzod) azaz mindenkinél szerintem máshogy van olyan ez mint az idõjárásjelentés hogy mondják de azért nem szentírás hogy úgy is lesz!!
join your life, join your bike
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 18. - 15:45
Hat,ha sokat mesz(10ekm<) es szar idoben is,meg befigyel 1-2 saros maraton,akkor egy 517es mavic egy ev kb
Posted 2005. February 18. - 15:33
Biztos hogy mindenféle szaros körülmények közt nõ a kopás, de sztem ilyenkor fõleg a pofa kopása gyorsul a felnié sokkal kevésbé.
Posted 2005. February 17. - 18:21
nem tudok semmilyen adatot erre nézve, de esõben, hóban lehet vagy 10szeres a felni és a fékpofa kopása
Posted 2005. February 17. - 16:57
A felnifékek mennyi idõ alatt eszik meg a cc felniket (Ricsi kantifék + fekete Ricsi pofa + Sun Chinooks(?) felni?
Köszi a válaszokat!
Hát ezt így senki nemfogja tudni megmondani. Függ attól, hogy mennyit használod és milyen körülmények között, hogy hogyan fékezel, hogy menniyt tekersz esõben, hoban, sárban és hogy a fékpofa milyen anyagú és keménységû. De abban biztos lehet,sz, hogy hamarabb fogsz fékbetétet/pofát cserlni, mint felnit, ha a kopást nézzük.
Posted 2005. February 17. - 16:45
Én a következõ kérdéssel fordulok Hozzátok:
A felnifékek mennyi idõ alatt eszik meg a cc felniket (Ricsi kantifék + fekete Ricsi pofa + Sun Chinooks(?) felni?
Köszi a válaszokat!
Köszi a válaszokat!
Posted 2005. February 17. - 09:55
Posted 2005. February 15. - 22:39
Lassú vagyok :wallbange
De hogy a témához is szóljak, szerintem bármelyik féken segít egy jó fémházas Rihárd, mondjuk piros betéttel.
De hogy a témához is szóljak, szerintem bármelyik féken segít egy jó fémházas Rihárd, mondjuk piros betéttel.
Posted 2005. February 15. - 22:30
meglehet
Tyto-tól szerváltam;)
hihetetlen hogy a madzagos deore cps hogy fog ezzel hátul:)
Tyto-tól szerváltam;)
hihetetlen hogy a madzagos deore cps hogy fog ezzel hátul:)
Autist Team:)
Posted 2005. February 15. - 22:26
Aha! Szóval Te happoltad el elõlem.lx kar nagyon jó választás;)
én is most szereztem egy párat 2500-ér' (használtan ofkorsz) és hihetetlen hogy mennyivel jobban fognak ezzel a tárcsafékeim:)
az avid is meg a deore is hátul;)
szal megéri mert olcsó
Posted 2005. February 15. - 22:26
hát asszem jobban jártam:-P
4400-zal beljebb vagyok:)
szóval jó kis kar, nah...
4400-zal beljebb vagyok:)
szóval jó kis kar, nah...
Posted 2005. February 15. - 22:16
újonnan is 6400 volt asszem a pár..
és gold megy a vázhoz
és gold megy a vázhoz
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. February 15. - 21:54
lx kar nagyon jó választás;)
én is most szereztem egy párat 2500-ér' (használtan ofkorsz) és hihetetlen hogy mennyivel jobban fognak ezzel a tárcsafékeim:)
szal megéri mert olcsó
szal megéri mert olcsó
Posted 2005. February 15. - 20:00
nekem a sima B+ alhonga + Lx kar majdhogynem egy ujjas, legyen másfél
szóval ha a B+ helyett feldobsz valami jobb/nevesebb cuccot, pl Avid, akkor szerintem jó lehet.
szóval ha a B+ helyett feldobsz valami jobb/nevesebb cuccot, pl Avid, akkor szerintem jó lehet.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Posted 2005. February 15. - 17:16
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Szerintetek milyen Vféket vegyek, ami tényleg "egy ujjas"??
Elõre is köszi!
Gk2
Nem a legolcsóbbak, de nagyon jók az Avidok. De a fék mellett fontos a fékkar és nem árt egy normális felni sem. A fékpofán is rengeteg múlik, bár minõségi fékhez elég jó fékpofákat adnak általában.
Posted 2005. February 15. - 09:49
Nekem 9.0 fékem van 7.0 karral. Most -gondolom a hideg és a betétek megkeményedése miatt- csökkent a fékhatása, de õszig nagyon meggyõzõen fogott egy ujjal is. Szerintem. Amúgy Remerx felnivel használom.
Egyébként sikerült rozsdamentes V-fék tüskét csináltatnom. Jobb, mint a zeredeti...
Egyébként sikerült rozsdamentes V-fék tüskét csináltatnom. Jobb, mint a zeredeti...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2005. February 15. - 09:01
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Szerintetek milyen Vféket vegyek, ami tényleg "egy ujjas"??
Elõre is köszi!
Gk2
Elõre is köszi!
Gk2
Posted 2004. November 11. - 16:20
Posted 2004. November 11. - 16:19
Én nem tennék be alu féktüskét...
Nem is nagyon láttam eddig ilyet, bár ettõl még létezhet. Szóval szerintem csináltasd acélból...
Nem is nagyon láttam eddig ilyet, bár ettõl még létezhet. Szóval szerintem csináltasd acélból...
Posted 2004. November 11. - 16:16
Nem és vagyok az első ezzel a problémával.
Igazából az lenne a szerencsés, ha valakinek lenne elfekvőben pár Caprine-ból kioperált tüske.
De erre kicsi az esély.
Lehet hogy esztergályos lesz belőle...
Ha erre kerül sor szerinted szóba jöhet az alu?
Vagy rozsdamentes acél?
X
Igazából az lenne a szerencsés, ha valakinek lenne elfekvőben pár Caprine-ból kioperált tüske.
De erre kicsi az esély.
Lehet hogy esztergályos lesz belőle...
Ha erre kerül sor szerinted szóba jöhet az alu?
Vagy rozsdamentes acél?
X