Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2005. március 17. - 14:18
Én úgy tudom hogy az LXen /és más karon is/ a dovdenhúzás mértékét állítod. A v-fékhez sok bovdent kell húzni a cantihoz kevesebbet. Ezért lehet állítgatni. Csak a canti fékek már kimentek a divatból.
Majdnem. Az LX kar szervós. Az állítással azt tudod szabályozni, hogy no szervó/közepes/erõs szervó hatás érvényesüljön. Ha "kikapcsolod" a szervót, azaz a kormánytól legtávolabra állítod azt a kis bizbaszt, akkor "normál" V-fék karként mûködik. A középsõ és a kormányhoz legközelebbi állásban mûködik a szervó, mégpedig úgy, hogy a fékkar meghúzásakor elöször "normál V-fékkarnyi" mennyiséget húz, majd ez csökken, így nyúlósabb lesz az érzés, viszont sokkal könnyebb húzni, erõsebbnek érzed a féket. Szal az LX kar nem igazán jó cantihoz, csak V-fékkel. Nem V-fék/canti olcsó kar! Az LX ben az a poén, hogy az XT és XTR karokhoz hasolóan tudja ezt a szervó dolgot, míg más karok ezt nem tudják! Még az AVID karjai sem! Azoknál a húzott bovden mennyiségét állítod, ami a kar teljes útján nagyjóból ÁLLANDÓ lesz, tehát csak azt tudod hangolni, hogy VÉGIG mekkora a húzott mennyiség, míg a szervós karoknál húzáskor elöször sokat, majd a kar útjának vége felé közeledve kevesebbet húz. Uff.
Írta 2005. március 17. - 13:42
Írta 2005. március 17. - 13:37
A fékembõl kiesik a féktüske (amit a vázon lévõ lukba nyomok, s ezzel rögzül a fék) - legalábbis remélem így hívják.
Ezzel mit tudok kezdeni?
Ragasszam, forrasszam, vagy maradhat így - végülis felcsavarozva a fék elég stabilnak tûnik.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2005. március 17. - 13:24
Ha kormanyforditasnal elfogy a bowdenhaz utja rugalmassaga, akkor kezdi el fesziteni a belso bowdent?
Akkor egyertelmu allasfoglalasotok az, hogy rovid???
Írta 2005. március 17. - 13:16
tul rövid akkor.
én most fogom sárga Corratecel szerelni a Ritchey V fékemet.
csak azért kérdeztem.
Van szürke B+...de azt inkább vag yeladom..vag ytartalékba rakom.
Nekem szürke Corratecem volt és az iseni volt élettartamban is és fékhatásban is.
Nekem nem jött be a szürke corratec, mert ette a Ritchey pro felnim, és esõben nem fogott semmit (szó szerint), csak jól befestette a felnit.
Írta 2005. március 17. - 11:10
én most fogom sárga Corratecel szerelni a Ritchey V fékemet.
csak azért kérdeztem.
Van szürke B+...de azt inkább vag yeladom..vag ytartalékba rakom.
Nekem szürke Corratecem volt és az iseni volt élettartamban is és fékhatásban is.
Írta 2005. március 17. - 10:50
Írta 2005. március 17. - 10:46
Igen pont az LX ekrol olvasgattam
Csak nem tudtam mi az es inkabb megkerdeztem
Bar ennek szerintem inkabb versenyen van nagyobb jelentossege.
Hat sajnos nekem egy ilyen csere nem lenne olcso a fekvaltokarom miatt venni kellene egy valtokart is es az egybe LX meg igen draga
Én úgy tudom hogy az LXen /és más karon is/ a dovdenhúzás mértékét állítod. A v-fékhez sok bovdent kell húzni a cantihoz kevesebbet. Ezért lehet állítgatni. Csak a canti fékek már kimentek a divatból.
LX fékváltókart alig használtan vagy akciósan 10-14eHUF között már lehet venni.
Írta 2005. március 17. - 09:51
Én fekete corratec fékpofát (ez elvileg esõpofa)használok hátra és elég jól fog minden idõjárási körülmény esetén -na ezt a mondatot ne lássa nyelvtantanár- . Lassan kopik.
Segítséget elõre köszönöm!
Írta 2005. március 17. - 09:00
Csak nem tudtam mi az es inkabb megkerdeztem
Bar ennek szerintem inkabb versenyen van nagyobb jelentossege.
Hat sajnos nekem egy ilyen csere nem lenne olcso a fekvaltokarom miatt venni kellene egy valtokart is es az egybe LX meg igen draga
Jah es Acera fek-valtokart ha otvozom egy avid single digit 7 el akkor nagyon szuk keresztmetszet lesz a fek-karom ? (bar a gyari merida vfek is most beallitas utan igen jol fog)
Írta 2005. március 17. - 08:51
Írta 2005. március 17. - 08:45
Írta 2005. március 17. - 08:38
Kell vágni a megfelelõ b.ház szakaszból(ami 99.9% a fékkkarból kiyövõ elsõ
Használ/t valaki Corratec Vfék sárga fékpofákat??
Vagy bármey corratecet?
Mik a tapasztalatok? és miyen fékben volt?
Írta 2005. március 17. - 08:32
Írta 2005. március 17. - 08:27
Írta 2005. március 17. - 08:25
egyenesben nem fog szal akkor tekerem mint allat amikor meg megkuldom akkor meg ugyis mindegy ugy felszabadulnak a loerok hogy az a kis ciceges meg sem art
Nekem a vasarlasnal azt mondtak a boltban hogy ez termeszetes ,mert a bringad is "hajlik" ossze vissza millimetereket alattad foleg az alu, ha meg ehhez parosul egy nagyobb testsuly is mint pl nekem akkor ez a jelenseg termeszetesnek mondhato. Szerintem (en mint ujonc)
Írta 2005. március 17. - 08:15
Jah, és nem igazán értem mi köze van ennek a bowenház hosszúsághoz.