Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
:-)
:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás

Én úgy tudom hogy az LXen /és más karon is/ a dovdenhúzás mértékét állítod. A v-fékhez sok bovdent kell húzni a cantihoz kevesebbet. Ezért lehet állítgatni. Csak a canti fékek már kimentek a divatból.

Majdnem. Az LX kar szervós. Az állítással azt tudod szabályozni, hogy no szervó/közepes/erõs szervó hatás érvényesüljön. Ha "kikapcsolod" a szervót, azaz a kormánytól legtávolabra állítod azt a kis bizbaszt, akkor "normál" V-fék karként mûködik. A középsõ és a kormányhoz legközelebbi állásban mûködik a szervó, mégpedig úgy, hogy a fékkar meghúzásakor elöször "normál V-fékkarnyi" mennyiséget húz, majd ez csökken, így nyúlósabb lesz az érzés, viszont sokkal könnyebb húzni, erõsebbnek érzed a féket. Szal az LX kar nem igazán jó cantihoz, csak V-fékkel. Nem V-fék/canti olcsó kar! Az LX ben az a poén, hogy az XT és XTR karokhoz hasolóan tudja ezt a szervó dolgot, míg más karok ezt nem tudják! Még az AVID karjai sem! Azoknál a húzott bovden mennyiségét állítod, ami a kar teljes útján nagyjóból ÁLLANDÓ lesz, tehát csak azt tudod hangolni, hogy VÉGIG mekkora a húzott mennyiség, míg a szervós karoknál húzáskor elöször sokat, majd a kar útjának vége felé közeledve kevesebbet húz. Uff.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Igen, azér kell, mert a fejcsövön átvezetném az elsõt, a másik meg hosszú lenne legalább 2 fordulatnyi kp-hez. Olajos XTvel ez nem gáz.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Hali, lenne egy apró gondom.
A fékembõl kiesik a féktüske (amit a vázon lévõ lukba nyomok, s ezzel rögzül a fék) - legalábbis remélem így hívják.
Ezzel mit tudok kezdeni?
Ragasszam, forrasszam, vagy maradhat így - végülis felcsavarozva a fék elég stabilnak tûnik.

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
Ezt birtam leszurni!
Ha kormanyforditasnal elfogy a bowdenhaz utja rugalmassaga, akkor kezdi el fesziteni a belso bowdent?
Akkor egyertelmu allasfoglalasotok az, hogy rovid???

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

tul rövid akkor.

én most fogom sárga Corratecel szerelni a Ritchey V fékemet.
csak azért kérdeztem.
Van szürke B+...de azt inkább vag yeladom..vag ytartalékba rakom.
Nekem szürke Corratecem volt és az iseni volt élettartamban is és fékhatásban is.

Nekem nem jött be a szürke corratec, mert ette a Ritchey pro felnim, és esõben nem fogott semmit (szó szerint), csak jól befestette a felnit.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
tul rövid akkor.

én most fogom sárga Corratecel szerelni a Ritchey V fékemet.
csak azért kérdeztem.
Van szürke B+...de azt inkább vag yeladom..vag ytartalékba rakom.
Nekem szürke Corratecem volt és az iseni volt élettartamban is és fékhatásban is.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Szerintem rövid a bowdenház!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Igen pont az LX ekrol olvasgattam :)
Csak nem tudtam mi az es inkabb megkerdeztem :D
Bar ennek szerintem inkabb versenyen van nagyobb jelentossege.

Hat sajnos nekem egy ilyen csere nem lenne olcso a fekvaltokarom miatt :) venni kellene egy valtokart is es az egybe LX meg igen draga :(

Én úgy tudom hogy az LXen /és más karon is/ a dovdenhúzás mértékét állítod. A v-fékhez sok bovdent kell húzni a cantihoz kevesebbet. Ezért lehet állítgatni. Csak a canti fékek már kimentek a divatból.

LX fékváltókart alig használtan vagy akciósan 10-14eHUF között már lehet venni.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
Bingo! A hátsó az! Akkor cicereg -nem fog kajakra-, amikor jobbra vagy balra tekerem a kormányt. Elõször arra godoltam, hogy túl hosszú/rövid a külsõ bowden, csak nem tudom melyik eset áll fenn. Vágjak le belõle?
Én fekete corratec fékpofát (ez elvileg esõpofa)használok hátra és elég jól fog minden idõjárási körülmény esetén -na ezt a mondatot ne lássa nyelvtantanár- . Lassan kopik.

Segítséget elõre köszönöm!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Igen pont az LX ekrol olvasgattam :)
Csak nem tudtam mi az es inkabb megkerdeztem :D
Bar ennek szerintem inkabb versenyen van nagyobb jelentossege.

Hat sajnos nekem egy ilyen csere nem lenne olcso a fekvaltokarom miatt :) venni kellene egy valtokart is es az egybe LX meg igen draga :(

Jah es Acera fek-valtokart ha otvozom egy avid single digit 7 el akkor nagyon szuk keresztmetszet lesz a fek-karom ? (bar a gyari merida vfek is most beallitas utan igen jol fog)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Most az LXre gondolsz?Mostanában elég olcsón hozzádvágják néhány helyen.Sztem elég jó.Elvileg lehet állítgatni, de én nem nagyon láttam sok értelmét, nem variálgatom.De tényleg jó.Sztem megéri az árát.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Az lenne a kerdesem, hogy a szervós fék kar az hogy muxik illetve mik az elonyei hatranyai.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
ahoz van köze hogy nagy iveben haylik a bowden/ház, yobban mint kellene.
Kell vágni a megfelelõ b.ház szakaszból(ami 99.9% a fékkkarból kiyövõ elsõ:)

Használ/t valaki Corratec Vfék sárga fékpofákat??
Vagy bármey corratecet?
Mik a tapasztalatok? és miyen fékben volt?
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Sztem az alu kevésbé hajlik mint mondjuk az acél.Legalábbis nekem a gyakorlati tapasztalatom is ez volt.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
En most vettem tegnap ilyen hosszantit es nem jagwire volt a markaja Acor volt ha jol emlexem de ez nem 100% a betus az biztos :P es az hosszantiszallas eros es olcso. Tegnap ezzel szereltuk a regi cangamat.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Ilyenem nekem is van ha megtepem a cangat es rangatom jobbra balra de csak piciket :D
egyenesben nem fog :) szal akkor tekerem mint allat :D amikor meg megkuldom akkor meg ugyis mindegy ugy felszabadulnak a loerok hogy az a kis ciceges meg sem art :P

Nekem a vasarlasnal azt mondtak a boltban hogy ez termeszetes ,mert a bringad is "hajlik" ossze vissza millimetereket alattad foleg az alu, ha meg ehhez parosul egy nagyobb testsuly is mint pl nekem akkor ez a jelenseg termeszetesnek mondhato. Szerintem (en mint ujonc)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Sztem azért fog be, mert a kerék gyenge és amikor kanyarodsz akkor elhajlik egy kicsit a nem kiegyenlített erõk miatt.Ilyet akkor is tapasztalhatsz ha pl. simán kanyar nélkül jól megdöntöd a bicajt.De ez bizonyos szintig természetes.
Jah, és nem igazán értem mi köze van ennek a bowenház hosszúsághoz.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Kicsit körül írnád? Mind a két irányban? Csak cicereg, vagy fog kajakra? Álló helyzetben is produkálja? Ugye a hátsórol van szó?

gbr4k

gbr4k

törzsvendég

• fórumtag
  • 275 hozzászólás
Hi! Nem tudjátok mitõl van, hogy kanyarban fog a fék? Túl hosszú vagy túl rövid a bowdenház? Kérem aki tud segítsen! S.O.S !