Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

zsizso

zsizso

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás

Nem egészen! A bowdenház a bowdenszemig tart, onnan pedig egy vékony szívószálvastagságú csõben fut a bowden (ami egyébként szabadon szokott lenni) a következõ bowdenszemig ahol megint bowdenház. A Nokonnál ez a vékony szilikoncsõ végigfut az egész bowdenházban is, így teljesen zárt. Hogy mi kell hozzá? Egy jó minõségû hosszanti szálas bowdenház, szigetelt csõrõs kupakok, és valamilyen vékony csõ! De a legjobb egy teljes zárt szett pl. Avid, Nokon, Gore! A kábel az teljesen mindegy de legalább köszörült legyen vagy a legjobb valamilyen bevonatos darab!

Hi MOGULOK!

Olvasgtom atopicot és szerzem belõle a tapasztalatokat, csak ezzel a hosszanti szálas fék bowdenházzal nem tudok mit kezdeni.
A hosszanti szálas bowdenházakat (legalábbis régebben) kizárólag váltókhoz lehetett használni, fékbowdenként szétfeszítette méga házat is. Valóban igaz, hogy ez lenne az igazi fékekhez is, de ilyennel még nem találkoztam. Melyik gyártó gyárt ilyet, hol lehet beszerezni, esetleg WEB cím!!!

Köszi!!!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Max a bevonat rövid úton távozik és feleslegesen adtál ki több pénzt rá! Szerintem!!!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Ha nem bevonatos a fékbowdened és a gyári bowdent használod, (ami kicsit gagyi a cucchoz) akkor egy kis olaj jót tesz neki.

De ha van valami speckó bevonat rajta, akkor sem árthat nem?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nem egészen! A bowdenház a bowdenszemig tart, onnan pedig egy vékony szívószálvastagságú csõben fut a bowden (ami egyébként szabadon szokott lenni) a következõ bowdenszemig ahol megint bowdenház. A Nokonnál ez a vékony szilikoncsõ végigfut az egész bowdenházban is, így teljesen zárt. Hogy mi kell hozzá? Egy jó minõségû hosszanti szálas bowdenház, szigetelt csõrõs kupakok, és valamilyen vékony csõ! De a legjobb egy teljes zárt szett pl. Avid, Nokon, Gore! A kábel az teljesen mindegy de legalább köszörült legyen vagy a legjobb valamilyen bevonatos darab!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
tehat ha jol ertem akkor ahol csupaszon van a kabel a felso csovon az nalad bovdenhazban megy ugye?
milyen kabel kell hozza es milyen bovdenhaz?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Hát úgy hogy a fék vagy a váltó és a fékkar/váltókar közötti bowdenrész végig "csõben" fut azaz csak a két végén van nyílás ahol elvileg a trutyi behatolhat. Így sokkal tovább bírja a bowden is és nem hatja meg az idõjárás, de még a gõzborotva sem a fékezést /váltást. Persze ez csak megfelelõ bowdenházzal kivitelezhetõ, mert a hagyományos acélsodrony pudingossá tesz mindent!!!!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás

Ha nem bevonatos a fékbowdened és a gyári bowdent használod, (ami kicsit gagyi a cucchoz) akkor egy kis olaj jót tesz neki. Teljesen zárt a rendszert építettél belõle???Csak azért, mert úgy az igazi!!!

Teljesen zart ? ezt hogy tetszik erteni ? :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ha nem bevonatos a fékbowdened és a gyári bowdent használod, (ami kicsit gagyi a cucchoz) akkor egy kis olaj jót tesz neki. Teljesen zárt a rendszert építettél belõle???Csak azért, mert úgy az igazi!!!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Lehet h kicsit hülye kérdés lsz de most vettem Nokon bovdent meg XT dualcontrolt a bicómra és azt gondoltam h így majd jobb lesz behúzni a féket. Az elsõ télleg naon fa**ára sikerült de a hátsót h állítsam be h ne legyen oan érzés fékezéskor mintha surlódna vmi? Vagy a nokont be kell ollajozni?

Azt nézd meg hogy a bowden nincs-e túl hosszúra hagyva, és nem tekereg-e feleslegesen.Egy kis olaj meg sztem soha nem árthat.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Kössz a tapasztalatokat majd megpróbálok szerezni egy álíthatósat.:D VAgy bizniszelek egyet a haveromtól:D
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
Lehet h kicsit hülye kérdés lsz de most vettem Nokon bovdent meg XT dualcontrolt a bicómra és azt gondoltam h így majd jobb lesz behúzni a féket. Az elsõ télleg naon fa**ára sikerült de a hátsót h állítsam be h ne legyen oan érzés fékezéskor mintha surlódna vmi? Vagy a nokont be kell ollajozni?

-=[bera]=-

-=[bera]=-

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Mien fékkart éri meg venni.Nekem elég kicsi a kezem, ezért a legtöbb fékar nagy nekem.Ezért szeretnék olyan fékkart venni amin nem kéne nagyon lenyúlnom a kormányról.A barátaim azt mondják , hogy azok a fékkarok szarok.Vegyek-e ien kart vagy nem?

Szerintem ha túl közel van a kormányhoz akkor kényelmetlen lesz akkor, amikor nem a kart fogod, csak a kormányt. szvsz. Amúgy az Avid Fr-1 vagy az Shimano LX a legjobb vétel szerintem, bár én bikepositive-ot hajtok :) (jóvanna, azisjó amígnincsmás)

edit: lassú vagyok...
-=[BALATONFÜRED REPRAZENT]=-

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
"azok"
melyek?

vegyél olyat, amiben van állító csavar, amivel be lehet állítani mennyire messze álljon a kar a markolattól(pl lx-ben is van ilyen)

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 hozzászólás
Mien fékkart éri meg venni.Nekem elég kicsi a kezem, ezért a legtöbb fékar nagy nekem.Ezért szeretnék olyan fékkart venni amin nem kéne nagyon lenyúlnom a kormányról.A barátaim azt mondják , hogy azok a fékkarok szarok.Vegyek-e ien kart vagy nem?
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
nah ezt nem ertem :)

ha kemenyre allitoma fekemet egyszoval giga kemenyre akkor hamarabb kezd fogni mintsem a ket tusket szetnyomna.....
hmm :D azert nagy leejtonel erezheto a merevites hianya. De gondoltam igy is kiproszalom ;)
Tom Ritchey

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
acera fek valtom van elestem es a bal oldali nekem is kotyog Lord_Leslie vel mostmar en is egyutt erzek :)
Nem zavarja a fekezest csak egy baj van tudom ,hogy kotyog :D
Tom Ritchey

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
nekem is lx van és abszolút nem kotyog ;)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Na ezt mondtam ezert ne vegyetek lx fekkart...ezek szerint az ujak se jobbak semmivel :D

Miért te mit használsz?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nem azért de én még ne láttam olyan fékkart aminek ne lenne egy kis játéka.Attól még bõven lehet jó a kar.Persze nem 2 centis lengésekre gondoltam.A kar lötyögése amúgy attól is függ egy kicsit hogy a fékpillangók mennyire húzzák a bowdent.Ha feszesebb a rendszer jobban ráfeszül a kar a tartóbakra vagy mire.Nem cseréltél vagy állítottad a fékrugók erejét??Nem hiszem hogy ezen múlna, de nem szoktak egybõl csak úgy kikotyogósódni.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Na ezt mondtam ezert ne vegyetek lx fekkart...ezek szerint az ujak se jobbak semmivel :D