Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2005. augusztus 10. - 13:25
Ez a kérdés engemet is érdekelne.
Én eddig csak Magurába láttam ilyen féket.
Én eddig csak Magurába láttam ilyen féket.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!
Írta 2005. augusztus 10. - 13:16
Gondolkodtam, hogy nyissak neki külön topicot vagy ide írjam, gondoltam nem b*szom fel a moderátor bácsik hangulatát.
Szóval mi a véleményetek a hidraulikus v-fékrõl? Az apróban lehet venni újonnan yamesbikernél. Azt írja, ugyanaz a fékerõ, mint egy hidrás tárcsánál. Van-e szükség ilyen fékre? Nem ugyanaz KB mint az abroncsfék? És milyen gyártó gyártja?
Szóval mi a véleményetek a hidraulikus v-fékrõl? Az apróban lehet venni újonnan yamesbikernél. Azt írja, ugyanaz a fékerõ, mint egy hidrás tárcsánál. Van-e szükség ilyen fékre? Nem ugyanaz KB mint az abroncsfék? És milyen gyártó gyártja?
Írta 2005. augusztus 10. - 08:49
Vegyél V-fékhez való fékkart. Az több bowdent húz, szerintem a cantis fékkart nem tudod átalakítani.
Biztos cantihoz való?
Biztos cantihoz való?
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce
Írta 2005. augusztus 10. - 05:37
elfeljtettem,hogy kerdezni is akartam:ezt a bizonyos xtr t egy xt fekvalto karral hasznalom,de az az erzesem ,hogy ez meg a canti fekhez keszult,mert eleg nyulos.
van valami otletetek ,hogyan lehet atalakitani ,hogy annyit huzzon amennyit kell.(mar nem emlekszem,melyik huz tobbet es melyik kevesebbet)ha mar volt szo hasonlorol a forumon leci irjatok meg,hogy hol
kosz
van valami otletetek ,hogyan lehet atalakitani ,hogy annyit huzzon amennyit kell.(mar nem emlekszem,melyik huz tobbet es melyik kevesebbet)ha mar volt szo hasonlorol a forumon leci irjatok meg,hogy hol
kosz
Írta 2005. augusztus 10. - 05:29
en a 98 as lx ,dx et nagyon szerettem,szerintem jo fek egyszeru ,eros ,olcso(mar ha kapsz meg valahol)
en is csak azert csereltem mert olcson talaltam hasznalt xtr t
en is csak azert csereltem mert olcson talaltam hasznalt xtr t
Írta 2005. augusztus 04. - 15:53
az sd7 gyári pofája hogy van kibékülve a dual duty-val? mennyi idõ alatt eszi meg a felnit?
Írta 2005. július 21. - 13:37
Írta 2005. július 21. - 13:06
Ja még van az Avid SD5 így 10 alatt, szal melyiket? Vagy inkább tegyek még hozzá?
Hali! Én nemrég vettem Avid SD5 fékeket és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ne tudom, hogy teljesen bekoptak-e már, de nagyon jól fog, szóval sztem megéri megvenni, Bike+ Zero felnikkel használom. Haver ugyanakkor vette(Ebike-ból mind2-en), neki Acrobat Pro felnie van, és neki is nagyon bejön, elõtte Bike+ v-féke volt, hát sokkal jobb ez.
Ha már 10 fölé mennél, akkor SD7, azon már cartridges pofák vannak, az lehet h még jobb, én már nem akartam még annyit rákölteni, ez is simán elég nekem.
Írta 2005. július 21. - 12:55
sztem sram 7.0 vagy 9.0 vagy avid
az 5.0 felejtõs, nekem elhajlott a rugója tõbõl
jameg elfelejtettem
az LX egy nagyon jó fék, csak macerás belõni
az 5.0 felejtõs, nekem elhajlott a rugója tõbõl
jameg elfelejtettem
az LX egy nagyon jó fék, csak macerás belõni
Írta 2005. július 21. - 12:39
Ja még van az Avid SD5 így 10 alatt, szal melyiket? Vagy inkább tegyek még hozzá?
Írta 2005. július 21. - 12:34
Kéne féket cseérlnem, de nem költenék rá túl sokat, ha nem köll. Sram5 milyen? Sokkal szarabb, mint az LX? (Az LX-re kicsit sokallom a 10-et) A Deore milyen?
Írta 2005. július 20. - 14:20
nadejó, pont ma írtam neked a PH!-n...
használtam Acort, és teljesen jó volt,
felrakni meg nem egy nagy mûvészet.
2500-ért amúgy jó áron volt a pár.
annyi a "trükk", hogy a hernyó(?)csavarokkal be kell lõni a lukak távolságát, ellekezõ esetben engedi a tüskéket oldalirányban mozogni. de ez logikus, nem kell hozzá user manual.
mellesleg nyilván van ennél jobb (& drágább) fékmerevítõ,
de ha neked nem vált be, akkor valszeg valami nem volt kóser a felrakásnál.
használtam Acort, és teljesen jó volt,
felrakni meg nem egy nagy mûvészet.
2500-ért amúgy jó áron volt a pár.
annyi a "trükk", hogy a hernyó(?)csavarokkal be kell lõni a lukak távolságát, ellekezõ esetben engedi a tüskéket oldalirányban mozogni. de ez logikus, nem kell hozzá user manual.
mellesleg nyilván van ennél jobb (& drágább) fékmerevítõ,
de ha neked nem vált be, akkor valszeg valami nem volt kóser a felrakásnál.
Írta 2005. július 20. - 13:22
tüskére fék, aztán távtartó aztán merevítõ aztán csavar bele
haver nemtom miet vett. de az LX féket megjavította, pedig az combos
haver nemtom miet vett. de az LX féket megjavította, pedig az combos
Írta 2005. július 20. - 13:16
Hali!
Használ valaki Acor fékmerevítõt? Mert én vettem egy párat, és ezután is ugyanúgy széttolja a vázat, meg a telót-magyarul sz*rt se ér. Tudja valaki, hogy a legcélszerûbb felrakni?(leírás nem volt hozzá) Vagy ilyen gyenge anyagból van, és feleslegesen költöttem rá 2500ft-ot?
Használ valaki Acor fékmerevítõt? Mert én vettem egy párat, és ezután is ugyanúgy széttolja a vázat, meg a telót-magyarul sz*rt se ér. Tudja valaki, hogy a legcélszerûbb felrakni?(leírás nem volt hozzá) Vagy ilyen gyenge anyagból van, és feleslegesen költöttem rá 2500ft-ot?
Írta 2005. július 13. - 11:37
ja ja neki 100ft noname
meg hat az ember a sajatjat mindig fenyezi :DDD
meg hat az ember a sajatjat mindig fenyezi :DDD
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. július 12. - 13:53
HEHE
al-nál a pont
de amúgy gondolom havernál más a bovdenezés, vagy valami..
al-nál a pont
de amúgy gondolom havernál más a bovdenezés, vagy valami..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. július 12. - 10:00
Par napja meg azt irtad a bike+ fekkarod pont olyan jo, mint a haverod LX karja es egy ujjal fejreallsz. Most akkor hogy van ez? :-)
beruhaztam egy lx fekkara hat mar ertem mi az az 1 ujjas fejreallas
nagyon baba a cucc erosebb lettem megint 20% al kb. Meg jobban adagolhato.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. július 12. - 08:06
beruhaztam egy lx fekkara hat mar ertem mi az az 1 ujjas fejreallas
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey
Tom Ritchey
Írta 2005. július 11. - 18:57
hoho. Nem tudom mennyire mervado - sarban meg nem probaltam - de a mai esoben is rendesen megcibalta a felnit a pofa, ha muszaj volt neki. Ertsd esoben, vizesen is siman blokkoltam barmelyik kereket ha kedvem tartotta, ugyanannyi erovel, mint szarazon. LX fekkar, LX V fek (parhuzamositott), gyari fekpofa, shimano bowdenezes es WTB felni. Nekem ez igy tecc, orome bodottag.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. július 03. - 16:41
Akkor marad a régi fék, az úgy is oldscool:) (nem költök erre a roncsra)V-fékhez V-fékkar kell. Más a bovdenhúzása.
Visítás: pofák nyitása renben van?
A visítás elöl már megszûnt, hátul is egyre gyengébb, mentem vele ma egy 100ast, gondolom összekoptak a cuccok.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.