Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

maxigaz

maxigaz

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
na szoval az xt fekvaltokar tipusa st- m737,van rajta egy fokozatmentes csavarka,de szerintem az csak azt allitja ,hogy milyen messze essen a fekkar a markolattol(kiskezuek es lanyok),de most talaltam rajta egy masik csavart a fekkar feloli oldalon,a forgaspontnal,majd szetszedem,(az biztos,hogy olyan nincs rajta,mint a regebbi lx-en,hogy a H es L kozott tudtam allitani,viszont azon is volt az a kis fokozatmentes csavar.)

tomikacrux

tomikacrux

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
Shimano-ból csak az XTR fokazatmentesen állítható.
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Erdekes volt olvasni, hogy pl. orszaguti cumoknal a magura hidraulikus v fek 511N erot tudott, mig az shimano bowdenes ultegraja 501N-t. Gondolom sok kulonbseg nem lehet az MTB sumoknal sem, akkor meg minek magura? Tud valaki adatokat ezekre vonatkozolag?

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csak csavaróval állítható fokozatmentesen
ezzel a pöckök áthelyezésével modulálható
2 v 3.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Kérdés:Az xt fékkarnál az áttételezést úgy lehet állítani hogy azokat a pinduri mûanyag baszásokat a kar tövénél kivesszük illetve a bowdentartó alá-fölé pakolgatjuk? ?Ha igen akkor összesen itt is csak 3 állás lehetséges min az Lx-nél?Valahonnan mintha azt hallottam volna, hogy fokozatmentesen állítható.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nem kala írta, hogy jóval könnyebb? Én erre alapoztam. Egyébként nem tudja senki, hogy ki gyártja ezt a V-FÉKET? Mert nagyon elmentünk már a hs33 felé. Egyébként szerintem pölö annak is jó választás, aki hátra akar olajos tárcsát, de nincs fékszeme és inkább vesz egy ilyen féket, mint csináltat a vázra egy utángyártott konzolt. De tényleg nem próbálta még senki, úgyhogy csak találgathatunk mennyire jó. Ja és Biketrigger te honnan tudod ezeket az infokat? Yames párban hireti 15ért, ami - ha tényleg igaz a fékerõrõl alkotott képe - elég jó ár lehet. Találgatás, találgatás.....

bocs én a hs33 hoz viszonyítottam...a súlyadatok meg 1értelmûek
attól független nem vennék ilen cuccost, mert ha már hidro az legyen tárcsa, igaz alapban terepre nem vagyok v-fék hívõ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts

"Grammániásoknak meg szerintem kifejezetten jó választás tárcsafék helyett."

végülis csak kicsit nehezebb mint egy marta sl, egy hfx mag plus, vagy egy hope mono mini...:) de végül is jó 25 grammal könnyebb mint a magur lujza fr.....
én nem látom sok értelmét, de akinek szimpatikus vegyen....

Nem kala írta, hogy jóval könnyebb? Én erre alapoztam. Egyébként nem tudja senki, hogy ki gyártja ezt a V-FÉKET? Mert nagyon elmentünk már a hs33 felé. Egyébként szerintem pölö annak is jó választás, aki hátra akar olajos tárcsát, de nincs fékszeme és inkább vesz egy ilyen féket, mint csináltat a vázra egy utángyártott konzolt. De tényleg nem próbálta még senki, úgyhogy csak találgathatunk mennyire jó. Ja és Biketrigger te honnan tudod ezeket az infokat? Yames párban hireti 15ért, ami - ha tényleg igaz a fékerõrõl alkotott képe - elég jó ár lehet. Találgatás, találgatás.....

maxigaz

maxigaz

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
st-m737 van rairva
ha kulon lenne a valto kartol ,akkor vennek ra v fekhez valot,felteve ha ez tenyleg cantis

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
V konzolra HS-33-at rakni = azzal, hogy szeva a váznak. Elég ha megreped, és többé attól rettegsz mikor törik le.

És ilyen egy normális Magurakonzol, normális merevítõvel!

Feltöltött kép

Az a baj, hogy megveszi az ember a HS-33-at osz monja, hogy szar. Soha nem fog elõjönni a ereje enélkül a felfogatás nélkül, és egy normális fékbetét nélkül! Ez tuti!
Az itt Ragadt vendég....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
good post
még nem is gondoltam bele,h vázat smeg is tudja ölni
de az sokat Lmond,h a merevítõvel 1ütt is nyitogatja a PX támvilláit:D
hiába,közvetlen felfogatás pöttyet jobb le7,mint a tüske

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Namost, Magyarországon jelenleg teljes készlet van a HS-33-omhoz, de ne boltban nézelõdjetek, hanem a Triálos forgalmazónál, mert õ tud a fékhez hozni KOXX fékbetétet ami fele annyiba kerül mint az a szar bolti Magura betét, és olyan brutális fékhatása van még vizesen is, hogy lenyomja a legjobb tárcsát is, nem hiába használnak az egész országban (és külföldön is) (Triálosok) HS-33 KOXX fékbetéttel.

Továbbá cc-re nem érdemes HS-33-at venni mert a legnagyobb baj, hogy a váz hosszútávon nem képes elviselni a fék nyomását, és mint nekem meg sokaknak a Triálvázról, úgy egy CC vázról letöri a V konzolt, csak idõ kérdése, mert párhuzamosan nyomja szét a féktüskéket. Igaz, hogy a CC-sek nem használják olyan brutálisan a féket, mint a Triálosok, de gyengébb az egész váz hátulja és nem fogja bírni. Itt még a merevítõ sem segít. A mai Triálvázakon külön magurakonzol van azaz 4 ponton rögzíti, közvetlenül a féket.

Én azt mondom, hogy ha valaki nem Triálozik, mondenképpen V vagy tárcsa, egy jó v fék foghat úgy mint egy normális tárcsafék, méha nem is olajos.

Nekem 4 évig volt HS-33-am és nagyon jó fék, de egy V fék szerintem mindennél jobb. Az én V fékem: Diatech (piros) fékkar, Jagwire bowdenek, KOXX fékbetétek, és gagyi 7.0-ás fékek. Ha valaki azt meri állítani erre a fékre, hogy nem fog.... igaz hegyen szart sem ér! Na mind1....
Az itt Ragadt vendég....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
tegye fel a kezét elsõnek,aki próbált ilyet!:)
szerintem nincs különbség fékérzés között
ugyanolyan "olajos" mindkettõ
csak annyi van,h a HS33 felni méretû "tárcsával" bír és a kerékre nem kerül megforgatandó plusztömeg
ezenkívül kényelmes nyomáspontállítás
gyárilag annyi fékcsövet adnak hozzá,h 1 kamiont végigér
meg,ha vki szeret állítgatni,az megtalálja benne a számítását:D
mondjuk ha 1x felraktad akkor meg évekig fenn lehet ugyanúgy nem kell vele semmit se csinni
no meg a leglényegesebb; BRUTÁLIS FÉKERÕ (nemhiába adnak hozzá korrekt fékhidat meg olyan mûanyag tüskét)
a leggyagyibb felnivel is batár módon fog,de 1 megfelelõ oldalfalúval meg...(és abba yobb bele sem gondolni h mi van,ha a felni recézve/kátrányozva van)
no és adagolható
1 hibáya szokott lenni amirõl tudok,h néha az 1ik oldali pofa beragad és akkor a másik oldali megy 2x annyit,és persze tolja a kereket is így rendesen
kerékkivétel is netzes tud lenni nagy gummával hiába a gyorszár az 1ik oldalon
1szerûbb az,h nyomáspont kicsavar,a pofát kivesz és a kereket így kikap
ill. annyi,h a Vfékes rendszerek 1szerûbbek,olcsóbbak,könnyebben szervízel7õek,persze,nem ugyanazt a fékhatást nyújtják :-/

Hát szerintem azért 1 tárcsa jobban fog mint 1 hidraulikus V.

A HS33 1 hidraulikus felnifék,a hidraulikus Vfék az az apróban van de sztem még senki nem látott olyat élõben

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Hát szerintem azért 1 tárcsa jobban fog mint 1 hidraulikus V.
Árba és súlyba nincs köztük nagy külömbség.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
"Grammániásoknak meg szerintem kifejezetten jó választás tárcsafék helyett."

végülis csak kicsit nehezebb mint egy marta sl, egy hfx mag plus, vagy egy hope mono mini...:) de végül is jó 25 grammal könnyebb mint a magur lujza fr.....
én nem látom sok értelmét, de akinek szimpatikus vegyen....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 posts
Szerintem is ez a fék inkább ccre való, mert aki komolyabban nyomja az úgyis mindig kiszedi a 8ast. Grammániásoknak meg szerintem kifejezetten jó választás tárcsafék helyett. Vagy például a hagyományos v-fékes streetre is jó választás lehet.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
persze,aki vmennyire is igényes,az kihúzza a 8ast a felnibõl :(
és a köztes áron vett fék újra úgy muzsikál mint 1 drága tfék,természetesen lényegesen kevesebb súly mellett:)

ízlés kérdése,konzervatívok mai napig ezzel szerelik a gépeiket
KTM CUBE CANNONDALE

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és aztán lett egy nyolcas a kerékben, és a drágán vett fék nem fogott többé/akkor is fogott mikor nem kellett volna
ergó ha használni kell a bicikli és nem triálra, akkor az árából egy fincsi tárcsafék.
és heló.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sztem azt,amit Yamesbiker árul,nem próbálta még senki.De pont emiatt nem okosabb venni 1 HS33-at? Az is iszonyatosan penge fék,és már bizonyított pártrillió alkalommal:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
pifta: sosem használtam még hidr. abroncsféket, de belegondolva:
-úgyanúgy érzékeny az idõjárásra (sár, hó) és a kerék sérülésére (nyolcas) mint egy canti/V-fék
-fogyasztja a felnit
-kiküszöböli a bowdenes megoldás hátrányait

szvsz nem sok értelme van MTB-n

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Ha nem v-fékhez való fékkarod van semmi képpen nem tudod átalakítani!De milyen évjáratú vagy pontos számát mond meg és én megmondom milyen ez a bizonyos XT fékkarod?