Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Kezded sejteni miert valtottam. En heti 4-5x jovok le ott es ilyen meredek terepen megfontosabb a fek :-)

Sejtem én, csak most hirtelen nincs annyi pénzem.. Mennyi is volt? Hátha.. :D

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kezded sejteni miert valtottam. En heti 4-5x jovok le ott es ilyen meredek terepen megfontosabb a fek :-)

Mindenesetre valamit változtatnom kell, mert a HHH-ról lefele szinte csak a tövig húzott fék fogott (hátsó).. A felni jó forró volt mire leértem.. :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A valto es a fek alapja a bovdenezes. Cserelhetsz barmit, allithatsz barmit, ha szar a bovdenezes baxhatod. Viszont lattam mar acerat valtas teljesitmenyben verni LX-et, stb. csak a bovdenezes volt jobb...

Nálam az elsöö lépés a fékpofacsere lenne, mint ahogy szokott is lenni. Sokat tud dobni a fékeröön, és egyszerüübb mint bowdeneket cserélni.

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Na, ott volt az a valami.. Érdekesen alakítja a dolgokat. Amikor az elején húzod, akkor szépen megy, majd egy ponton csökkenti az átadott erõt és utána kicsit tovább enged. Szóval nem lineáris, van benne egy törés kisebb "meredekséggel"..

Érdemes egy ilyet bent hagyni? Vagy amúgy sem lehet egy ilyen cucc esetén bovden cserélni úgy, hogy ott maradjon?

Mindenesetre valamit változtatnom kell, mert a HHH-ról lefele szinte csak a tövig húzott fék fogott (hátsó).. A felni jó forró volt mire leértem.. :)

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Az nem csak a tárcsásoknál van? Hmm, azért sikerült így is blokkolnom, bár tény, hogy sokkal jobban kellett tépnem, mint a hátsót..
Edit: na lemegyek, meglesem.. Valami vastagabb "kitüremkedés" rémlik nekem is..

Egyforma gépünk van, így a tiéden is ott kell lennie.;)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Elöl a bowdenházba, bevan épitve 1 ....ilyen fékrásegitõ kütyü. Vagy mi. 1rugó van benne , ami megakadályozza, hogy blokkold a kereket....

Az nem csak a tárcsásoknál van? Hmm, azért sikerült így is blokkolnom, bár tény, hogy sokkal jobban kellett tépnem, mint a hátsót..
Edit: na lemegyek, meglesem.. Valami vastagabb "kitüremkedés" rémlik nekem is..

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Ami fura volt, hogy az elsõ fék erõs húzásra is csak nehezen fogott annyira, hogy "boruljak". A bátyám idén vett egy Magellan Polaris-t és mivel soha nem biciklizett, ezért tanítgattam õket. Mondtam neki, hogy az elsõ féket ne erõszakolja csak úgy, mert és tartottam egy rögtönzött bemutatót. 5km/h-n szonte egybõl "borult"..
Viszont hátul könnyen lehetett blokkolni, most kicsit nyúlik, szóval csak lentebb fog, de gondolom az a bovden miatt van..

Elöl a bowdenházba, bevan épitve 1 ....ilyen fékrásegitõ kütyü. Vagy mi. 1rugó van benne , ami megakadályozza, hogy blokkold a kereket....

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

Köszi Al, megnézem, valószínû egyelõre lépésekben..

Nálam az elsöö lépés a fékpofacsere lenne, mint ahogy szokott is lenni. Sokat tud dobni a fékeröön, és egyszerüübb mint bowdeneket cserélni.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Köszi Al, megnézem, valószínû egyelõre lépésekben..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nem kell merevito. Nekem se volt, megis harapott az lx. Sokat nem, de erezheto. Az lx kar egy nagyon finom alkotas, en szerettem. Szoval a merevitot csak peldanak irtam, hogy mennyire megnott a fekero. En a helyedben cserelnem olyan bovdenre es hazra, amit irtam. Aztan ha jo, akkor annyi, ha nem akkor fekpofa csere, ha azutan se akkor fekkar csere es vegul fek csere.
Viszont ha LX kar vasarlasig eljutsz, en neznem hasznaltan a helyedben. Akar meg az enyem is ott lehet a Bergusonban ha nem vittek el. De siman lehet, hogy a bovdenezes utan mar azt mondod ez igy jo is. Nagyon sokat szamit.

Sokat jelent egy lx fékkar csere a bovdenezésen túl? Akkor ezek szerint kellene merevítõ is.. Azt bármire rá lehet rakni, vagy annak kell valami vázrögzítõ hely is?

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Nekem ilyen volt a Wheeler-en. Shimano v brake fekvaltokarral. Nemjo. De a bovdenezes csereje jot tesz. Jagwire teflonos bovdenhaz es jagwire koszorult bovden. Legalabbis Krisz-nek bejott. LX fekkart vett es most meg priviben irta, hogy a merevitot feszegeti a fek. Szal lett ero rendesen :-)

Sokat jelent egy lx fékkar csere a bovdenezésen túl? Akkor ezek szerint kellene merevítõ is.. Azt bármire rá lehet rakni, vagy annak kell valami vázrögzítõ hely is?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem ilyen volt a Wheeler-en. Shimano v brake fekvaltokarral. Nemjo. De a bovdenezes csereje jot tesz. Jagwire teflonos bovdenhaz es jagwire koszorult bovden. Legalabbis Krisz-nek bejott. LX fekkart vett es most meg priviben irta, hogy a merevitot feszegeti a fek. Szal lett ero rendesen :-)

Érdekelne, hogy mik a tapasztalatok a Tektro v-fékekrõl.. Egy Kelly's Salamander gyári fékeirõl lenne szó (Tektro 832AL fék és Tektro351A fékkar). Érdemes esetleg cserélni? CC-re használom/használnám.. Vagy elég lenne a bovdenezést és pofát cserélni, plusz egy merevítõ esetleg? (Ja, most nincs pénz tárcsára..)
Ami fura volt, hogy az elsõ fék erõs húzásra is csak nehezen fogott annyira, hogy "boruljak". A bátyám idén vett egy Magellan Polaris-t és mivel soha nem biciklizett, ezért tanítgattam õket. Mondtam neki, hogy az elsõ féket ne erõszakolja csak úgy, mert és tartottam egy rögtönzött bemutatót. 5km/h-n szonte egybõl "borult"..
Viszont hátul könnyen lehetett blokkolni, most kicsit nyúlik, szóval csak lentebb fog, de gondolom az a bovden miatt van..

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Érdekelne, hogy mik a tapasztalatok a Tektro v-fékekrõl.. Egy Kelly's Salamander gyári fékeirõl lenne szó (Tektro 832AL fék és Tektro351A fékkar). Érdemes esetleg cserélni? CC-re használom/használnám.. Vagy elég lenne a bovdenezést és pofát cserélni, plusz egy merevítõ esetleg? (Ja, most nincs pénz tárcsára..)

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts

elnézést.
szia.

No para:D:P
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Máma vettem a dekkatlonba egy lx fékszettet, mert nevetséges ára volt. Kicsit túlzás ugyan egy országútira, de a régivel voltak paráim a fékúttal. Ez meg HARAP:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
elnézést.
szia.

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
A pofákkal nincs semmi gond teljesen párhuzamosak a felnivel! Avid pofa van benne és sokkal jobb a régi B+om-nál!!
Jóestét!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
s, ha mindent megnéztél, amit leírtak a srácok elõttem, nézd meg a pofákat is, mekkora szögben érik el a felnit. pl, pont a b+ pofák tudnak elég komolyat hajlani- gondolom, szöttyeteg a fém alap-ha nagy tekintélyes szögben közelítenek a felnihez.
én is szívtam ezzel, kis szög- vernyog, nagy szög lófaszka fékhatás... be kell lõni.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Abszolút jó az Lx kar, fõleg amennyiért árulják.Amúgy sztem próbáld meg mondjuk pl. a Jagwire hosszanti szálas kevláros bowdenházát.A régi gondolom valami nagyon alap lehet.Ezzel sokat dobhatsz a fékhatáson.Kb:ezer Ft/m.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem LX volt, '04 LX. Ha nem csereltem volna LX tarcsafekre, akkor maradt volna az a kar. Szerintem 10 pont.

Enyim Paripa

Let the people speak