Sejtem én, csak most hirtelen nincs annyi pénzem.. Mennyi is volt? Hátha..Kezded sejteni miert valtottam. En heti 4-5x jovok le ott es ilyen meredek terepen megfontosabb a fek :-)
Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Posted 2005. September 14. - 10:27
Posted 2005. September 13. - 23:12
Mindenesetre valamit változtatnom kell, mert a HHH-ról lefele szinte csak a tövig húzott fék fogott (hátsó).. A felni jó forró volt mire leértem..
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Posted 2005. September 13. - 23:11
Nálam az elsöö lépés a fékpofacsere lenne, mint ahogy szokott is lenni. Sokat tud dobni a fékeröön, és egyszerüübb mint bowdeneket cserélni.
Let the people speak
Posted 2005. September 13. - 23:07
Érdemes egy ilyet bent hagyni? Vagy amúgy sem lehet egy ilyen cucc esetén bovden cserélni úgy, hogy ott maradjon?
Mindenesetre valamit változtatnom kell, mert a HHH-ról lefele szinte csak a tövig húzott fék fogott (hátsó).. A felni jó forró volt mire leértem..
Posted 2005. September 13. - 11:16
Az nem csak a tárcsásoknál van? Hmm, azért sikerült így is blokkolnom, bár tény, hogy sokkal jobban kellett tépnem, mint a hátsót..
Edit: na lemegyek, meglesem.. Valami vastagabb "kitüremkedés" rémlik nekem is..
Egyforma gépünk van, így a tiéden is ott kell lennie.
Posted 2005. September 13. - 11:12
Az nem csak a tárcsásoknál van? Hmm, azért sikerült így is blokkolnom, bár tény, hogy sokkal jobban kellett tépnem, mint a hátsót..Elöl a bowdenházba, bevan épitve 1 ....ilyen fékrásegitõ kütyü. Vagy mi. 1rugó van benne , ami megakadályozza, hogy blokkold a kereket....
Edit: na lemegyek, meglesem.. Valami vastagabb "kitüremkedés" rémlik nekem is..
Posted 2005. September 13. - 11:04
Ami fura volt, hogy az elsõ fék erõs húzásra is csak nehezen fogott annyira, hogy "boruljak". A bátyám idén vett egy Magellan Polaris-t és mivel soha nem biciklizett, ezért tanítgattam õket. Mondtam neki, hogy az elsõ féket ne erõszakolja csak úgy, mert és tartottam egy rögtönzött bemutatót. 5km/h-n szonte egybõl "borult"..
Viszont hátul könnyen lehetett blokkolni, most kicsit nyúlik, szóval csak lentebb fog, de gondolom az a bovden miatt van..
Elöl a bowdenházba, bevan épitve 1 ....ilyen fékrásegitõ kütyü. Vagy mi. 1rugó van benne , ami megakadályozza, hogy blokkold a kereket....
Posted 2005. September 13. - 10:31
Köszi Al, megnézem, valószínû egyelõre lépésekben..
Nálam az elsöö lépés a fékpofacsere lenne, mint ahogy szokott is lenni. Sokat tud dobni a fékeröön, és egyszerüübb mint bowdeneket cserélni.
Posted 2005. September 12. - 23:36
Posted 2005. September 12. - 23:15
Viszont ha LX kar vasarlasig eljutsz, en neznem hasznaltan a helyedben. Akar meg az enyem is ott lehet a Bergusonban ha nem vittek el. De siman lehet, hogy a bovdenezes utan mar azt mondod ez igy jo is. Nagyon sokat szamit.
Sokat jelent egy lx fékkar csere a bovdenezésen túl? Akkor ezek szerint kellene merevítõ is.. Azt bármire rá lehet rakni, vagy annak kell valami vázrögzítõ hely is?
Let the people speak
Posted 2005. September 12. - 22:36
Sokat jelent egy lx fékkar csere a bovdenezésen túl? Akkor ezek szerint kellene merevítõ is.. Azt bármire rá lehet rakni, vagy annak kell valami vázrögzítõ hely is?Nekem ilyen volt a Wheeler-en. Shimano v brake fekvaltokarral. Nemjo. De a bovdenezes csereje jot tesz. Jagwire teflonos bovdenhaz es jagwire koszorult bovden. Legalabbis Krisz-nek bejott. LX fekkart vett es most meg priviben irta, hogy a merevitot feszegeti a fek. Szal lett ero rendesen :-)
Posted 2005. September 12. - 22:30
Érdekelne, hogy mik a tapasztalatok a Tektro v-fékekrõl.. Egy Kelly's Salamander gyári fékeirõl lenne szó (Tektro 832AL fék és Tektro351A fékkar). Érdemes esetleg cserélni? CC-re használom/használnám.. Vagy elég lenne a bovdenezést és pofát cserélni, plusz egy merevítõ esetleg? (Ja, most nincs pénz tárcsára..)
Ami fura volt, hogy az elsõ fék erõs húzásra is csak nehezen fogott annyira, hogy "boruljak". A bátyám idén vett egy Magellan Polaris-t és mivel soha nem biciklizett, ezért tanítgattam õket. Mondtam neki, hogy az elsõ féket ne erõszakolja csak úgy, mert és tartottam egy rögtönzött bemutatót. 5km/h-n szonte egybõl "borult"..
Viszont hátul könnyen lehetett blokkolni, most kicsit nyúlik, szóval csak lentebb fog, de gondolom az a bovden miatt van..
Let the people speak
Posted 2005. September 12. - 21:59
Posted 2005. September 04. - 12:22
Posted 2005. September 04. - 03:00
Posted 2005. September 04. - 01:39
Posted 2005. September 03. - 22:50
Jóestét!
Posted 2005. September 03. - 20:59
én is szívtam ezzel, kis szög- vernyog, nagy szög lófaszka fékhatás... be kell lõni.
Posted 2005. September 03. - 11:03
Posted 2005. September 02. - 17:48
Let the people speak