Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2005. szeptember 27. - 00:13
Írta 2005. szeptember 27. - 00:11
De elég egyszer érezni a különbséget, aztán semmi sem szorul majd magyarázatra.
Írta 2005. szeptember 26. - 23:54
"A különleges Lube Tube rendszer biztosítja a bowdenek közvetlen és gyors kenését
Speciális kupak akadályozza meg a kenõanyag kifolyását a bowdenházból
Rozsdamentes bowdenek a kiváló teljesítmény érdekében
A fékbowdenek dupla végûek, hegyi és túra kerékpárokhoz is használhatók"
Csak innen gondoltam..
Aztán lehet, hogy ebbõl az egészbõl én semmilyen különbséget nem éreznék.
Elképzelni nem tudom, hogy a bovden háznak mi a szerepe, a "takaráson" kívül és mennyire számít, hogy milyen súrlódásmentes.. Hmm, bent marad a "fék", ha nem jól csúszik, vagy nem adódik át rendesen az erõ, jobban kell húzni? Nekem ezek egy kicsit hihetetlennek tûnnek..
Írta 2005. szeptember 26. - 23:46
Zsír van abban -állagra legalábbis- nem olaj vagy ilyesmi, szal nem para....
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha a bovden házat méretre kell vágatni, akkor ami benne van kenõ anyag, az nem jön ki?
Írta 2005. szeptember 26. - 23:45
maximum ha spriccelsz bele WD40-ent
edit: zsír? ez nekem új...
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. szeptember 26. - 23:44
Lehet, hogy hülye kérdés, de ha a bovden házat méretre kell vágatni, akkor ami benne van kenõ anyag, az nem jön ki?
Írta 2005. szeptember 26. - 23:35
A bovdenházat viszont érdemes, úgy sac per kábéra.... de inkább hosszabbat kell venni, mint.
Írta 2005. szeptember 26. - 23:32
Errõl az "egy darabból lévõ bovdenrõl" nem hallottam még, nem hinném hogy lenne ilyen...bár nem vagyok expert.
Szerintem a bovdenek között nincs egetverõ különbség, a lényeg hogy rozsdamentes legyen, és kerüld a gyanúsan olcsót.
Írta 2005. szeptember 26. - 23:31
Ezzel a köszörült madzaggal még nem találkoztam...
Jó bowdenház... Hm.. Talán hosszanti szálas és nem spirális, így kevésbé összenyomható. Vagy ott a Nokon. Azt hiszem, errõl van egy csomó infó ebben a topikban, csak legyen türelmed megkeresni. Ja, és ugye legyen minimális a súrlódás. Erre jó a teflonbetét. Meg a WD 40, amit rendszeresen használok. Jó cucc, oda is elmászik, ahová nem tudod befújni...
Írta 2005. szeptember 26. - 23:22
A Jagwire köszörült bovdenjai viszont egy darabból vannak, igaz? Vagyis nem rojtosodnak.. Valaki azt írta, hogy drága, de a Bikeren 490 az ajánlott ár a rozsdamentes, köszörültre. Ez nem tûnt soknak.. Vagy ezt is elírták, mint a gumikat?
Edit: Paul Vitti: korábban írta valaki, hogy az olcsóbb bovdenek nyúlnak, azért gondoltam, hogy akkor legyen jobb az is, legalább nem lesz vele annyi gond..
Mit jelent a "jobb" bovden ház?
Írta 2005. szeptember 26. - 23:20
mod: ja a levágáshoz tényleg jó cucc kell, egy szarabb szerszámot haza is vág egy jó bovden.
De akkor ezek szerint olyan nagyon nem is kell méretre vágatni, mert akkor levágom én otthon.. Ha már mindent én csinálok.. A lényeg, hogy kupakot is vennem kell hozzá..
Nna meg bovden házat, ami ugyancsak nem mond nekem semmit..
A Jagwire-nél van valami Lube Tube, ami folyamatosan keni a bovdent. Ezek szerint a bovden házban általában kell valami kenõ anyag?
Írta 2005. szeptember 26. - 23:18
Írta 2005. szeptember 26. - 22:52
Nna meg bovden házat, ami ugyancsak nem mond nekem semmit..
A Jagwire-nél van valami Lube Tube, ami folyamatosan keni a bovdent. Ezek szerint a bovden házban általában kell valami kenõ anyag?
Írta 2005. szeptember 26. - 22:42
Írta 2005. szeptember 26. - 22:38
Aha, kiakasztottam a féket és most hogy tövig tudom húzni már látom..nem kell szétszedni.
keresztûlhúzod rajta a bovdent és kész.
A bovden két végén lévõ záróelemet (mi a szösz a neve?), azt a boltban ráteszik, ha méretre kérem?
Írta 2005. szeptember 26. - 22:34
keresztûlhúzod rajta a bovdent és kész.
Írta 2005. szeptember 26. - 22:32
Háát, akkor én lehet, hogy nagyon kezdõ vagyok.. A hosszával nem lett volna bajom, viszont fogalmam sincs, hogy a fékkart hogyan lehet szétszedni.. Legalábbis, ami most van, olyan nagyon egybének tûnik..Lx nagyon megéri.Azt hiszem hogy 99-tõl ua. mindegyik.De látni fogod, mert a régebbiek máshogy néznek ki.Szóval kora nem számít, csak a színe .A bowdenezés annyira nem bonyolult, hogyha alaposan megnézed, sztem te is meg tudod csinálni.Leméred a régi bowdenek hosszát, azt annyit kérsz a boltban.Ez a legnehezebb az egészben.
Van valami szereld magad "tanfolyam" a neten? Nna, majd jobban szemügyre veszem..
A másik a csere kérdése. Ha jó trektro is, akkor nem akarom cserélni. Csak persze nem tudom, hogy mitõl lenne rossz..
Ha annyira jó az LX, akkor mitõl sokkal drágább egy avid tudja a fene melyik típus?
Írta 2005. szeptember 26. - 18:48
Hi!
Ha késõbb már cserélni kell benne a betétet, akkor ebbe csak bike+ betét megy bele, vagy másmilyen is?(pl BBB, Jagwire, Koolstop)
Színeket nem ismerem, sztem próbál õket ki találomra, mindenkinek más jön be.És utána bármilyen pofát belerakhatsz, nem csak B+-t.
Írta 2005. szeptember 26. - 18:46
Bowdennél sztem nagyjából mindegy, csak ne a legolcsóbb 100 forintosat vedd meg, mert annak a felülete is szarabb. Bowdenházból meg mondjuk valami hosszanti szálas, kevláros.Pl.Jagwire.Kb.1000/m.Ez még kifizethetõ.És nem olyan kemény(hajlíthatatlan) mint a márkátlanok.Legalább is szerintem.a másik meg az, hogy kéne bowden is... szerintetek melyik márka jó?
tudom.. jagwire7ért.. azt azér ne...
Írta 2005. szeptember 26. - 18:42
Számít valami a kora?
Mennyire bonyolult egy bovdenezés, meg fékkar csere? El lehet mondani egy halandónak, vagy jobb, ha összerakatom valakivel?
Lx nagyon megéri.Azt hiszem hogy 99-tõl ua. mindegyik.De látni fogod, mert a régebbiek máshogy néznek ki.Szóval kora nem számít, csak a színe .A bowdenezés annyira nem bonyolult, hogyha alaposan megnézed, sztem te is meg tudod csinálni.Leméred a régi bowdenek hosszát, azt annyit kérsz a boltban.Ez a legnehezebb az egészben.