Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Azota mar mas vaz van, csak meg nem upgradeltem a lapot.
Itt az uj: http://www.szume.hu/gallery/bringa

Elég yo de egy Connex 909 Gold lánccal még jobb lenne!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Sram 7.0: olcsó (4e), könnyû (154g), fokozatmentesen állítható bovdenhúzás. Egyetlen hátránya, hogy nem csillog-villog. Ahhoz képest, hogy mûanyag, nincs meg az a teszkó gazdaságos nyúlós takony fékérzés. (Nekem tökéletes.)

Ezt a minap néztem Thez bnõyének a keróyán és BAROMI YÓ!!!

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Kedves Szume!

Érdekesnek tartom a bringád, s megadhatnál egy-két infót a géppel kapcsolatban:
-bringa súlya + alkatrészlista, ja és az áttétel, amit tekersz!

Köszi!

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts

A gépedet nézegetve; van bármi létjogosultsága annak a tagnak a nyeregcsövednél? Ha yól látom ez 1 cromo bicó,ami valszeg L fog törni az ilyenféle terheléstõl,hacsak nem iktatsz be min. 1 forgópontot (a középcsapágyhoz) ... Legalábbis ilyen csõmegoldásnál biztos nem bírja sokáig...
Kár érte,mert amúgy szép SS gép benyomását kelti

Azota mar mas vaz van, csak meg nem upgradeltem a lapot.
Itt az uj: http://www.szume.hu/gallery/bringa

Merida CX500

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Sram 7.0: olcsó (4e), könnyû (154g), fokozatmentesen állítható bovdenhúzás. Egyetlen hátránya, hogy nem csillog-villog. Ahhoz képest, hogy mûanyag, nincs meg az a teszkó gazdaságos nyúlós takony fékérzés. (Nekem tökéletes.)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
de avidba meg belemegy a trutyi a kis lyukakon.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
fene tudja,én nem csinálnék esztétikai kérdést a fékkarválasztásból
1 stucninál adott hossz és erõsség mellett le7 válogatni h milyen megoldású és külcsínû darabot választ az ember,de 1 fékkarnál más a téma,ahol a funcionalitást EZERfontos
meg ránézésre az FRM az áttétele és a karforma miatt 2ujjas,ami nem yó...

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Szerintem az Avid pontosan az összetettsége/bonyolultsága miatt nem illik egy letisztult formákkal rendelkezõ, az egyszerûség nagyszerûségét reprezentáló SS gépre. Amúgy biztosan király.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Sztem is Avid,az FRM a girnyósága miatt nagyon occkúl túrakar benyomását kelti
Meg az Avid fokozatmentesen állítható a húzott bowden mennyiségét illetõen ami sztem nagyon fontos a fékérzés személyre szabásánál
A gépedet nézegetve; van bármi létjogosultsága annak a tagnak a nyeregcsövednél? Ha yól látom ez 1 cromo bicó,ami valszeg L fog törni az ilyenféle terheléstõl,hacsak nem iktatsz be min. 1 forgópontot (a középcsapágyhoz) ... Legalábbis ilyen csõmegoldásnál biztos nem bírja sokáig...
Kár érte,mert amúgy szép SS gép benyomását kelti

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ultimate királyos.FRM nem tecc. Kis girnyó. Bár még nem próbáltam igaz...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Azert jo, ha mas velemenyet is meg tudom kerdezni.

Merida CX500

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Szerintem az FRM a te gépedre lett tervezve. (Az arany verzió.) Bár az általad összerakott gép fotóját nézve nem hinném, hogy tanácsra szorulsz. És nem vagyok puncsolós fajta...

Szeretnek egy igenyes fekkart venni az OnOne-omra.Szerintetek melyik?
Avid Sl, vagy Ultimate fekeket huznanak.

Avid Ultimate http://www.sram.com/...evers/ultimate/
Feltöltött kép

vagy FRM DP4 http://www.frmbike.d...&products_id=65
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Érdemes plasmatic fékpofával próbálkozni CC-re? Hogy teljesít vizesen, sarasan? Mennyivel kopik jobban mint pl. a B+?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Szeretnek egy igenyes fekkart venni az OnOne-omra.Szerintetek melyik?
Avid Sl, vagy Ultimate fekeket huznanak.

Avid Ultimate http://www.sram.com/...evers/ultimate/
Feltöltött kép

vagy FRM DP4 http://www.frmbike.d...&products_id=65
Feltöltött kép

Merida CX500

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ha sehol sem találsz, akkor használj AVID-ot! Zsír.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

szayerg

szayerg

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Heló!

Én már több mint egy éve Promax 4 ujjas fékkart használok ( XL-37 ), de még tavasszal letört egy balesetben a jobb oldali vége.:cry:
Feltöltött kép
Azóta vettem egy másik fékkart ( Bike+ ) felraktam, és meg se közelíti a Poromax-ot, annyira, hogy inkább visszaraktam törötten is, mert nagyobb a fékhatás.
Máig keresek mindenütt ilyen fékkart, de nem találok sehol. Ha valakinek van tippje hol kapok ilyet mo.-n, vagy esetleg van egy eladó pár vagy csak jobb oldali, az ne tartsa vissza magát...megvenném.

Minden segítséget elõre is köszi!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
köszönöm.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
A fékbetétet Franciországból vagy Japánból hozzák és csak 1 embernél lehet kapni az országban de korlátlan mennyiségben!

Debrecenbõl tudod megrendelni a hivatalos forgalmazótól....
Föl is hívhatod érdeklõdni hisz azért van és ebbõl él! 30 / 2857421 vagy gyulatrial@freemail.hu vagy www.biketrial.hu-n

Ha érdeklõdsz nála akkor: Echo Plasmatic V-fék betét!
Postán küld mindent utánvételben.... csak a címedet elküldöd SMS-en meg, hogy mi kell és 3 napon belül meg is jön..... ha jól tudom most már KFT-lett, úgyhogy ha az egész ország triálosai megbírnak benne akkor.....

Asszem ennyi.... nem ingyenreklám csak ha már mondtam, hogy jó a betét akkor már leírom rendesen.... ha mégsem vállna be akkor sem buktál nagyot max ha fog! :icon_bigg

Feltöltött kép
Az itt Ragadt vendég....

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
oszt' hun lehet ilyet kapni?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Raga

Raga

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
Csak úgy mellesleg megsugom.... kitud esni a kis pöcök a fékbetétbõl és egy haverom járt így aki (szó szerint nem csinál semmit! de tényleg!) és nem tudott megállni mivel kiesett a kis pöcök a fékbetétbõl ésesett a fékpofa is... na ezt jól leírtam..... na mind1....

Ja és a Triálosok biztos, hogy nem használják ezt a fajtát mert ha nekik kiesik akkor hatalmas hanyattesés lenne belõle..... én sem használtam pont ezért!

Ha jó fékbetétet akartok akkor Plasmatic fékbetét! Ez a végsõ megoldás amit egy v-fékbe lehet venni.... nem tud semmi különöset csak olyan puha anyagból van, hogy ráfolyik a fenire és minden alufelninél nagyon jó fékhatást lehet elérni! Amúgy nem kopik gyorsan ára pedig: 2700Ft és postán elküldik bárkinek..... ja és átláccó az anyaga! Legalább 1 valaki vegyen már mert így senki nem hisz nekem....

Ha érdekel valakit csak szóljon.....
Az itt Ragadt vendég....