Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

vendég_kerekeske_*

vendég_kerekeske_*
  • vendég
Szerintem mindenképpen kellemes dolog, én hosszú évek óta használom. Fõleg olyan vázakhoz kell, ahol rugalmas a támvilla, vagy egy olyan telóhoz, ami elég rugalmas(vékony alu becsûszós cc teló) Ilyenkor láthatóan szétnyomja a vázat egy jó v-fék. Nade ebbõl nagyon könnyû szart venni!!!
Nekem egy tektro van, elég régi kb 5 éves, kicsit rugalmasabb is a kelleténél, de még mindíg jó. Szóval azt nézzed, hogy széltében/lapjával szóval amerre erõ hat rá nagyon merev legyen. >>>Jó hálós szerkezet és valami alu ötvözet. talán 2000-es vagy 7000-es, nemtom melyik a merev. És ami még fontos, hogy a felfogatásnál a csavaroknak ugye nem egy lyuk van, mert ez változó méret. De ne úgy legyen ez megoldva, hogy egy baromi nagy lyuk van. A legjobb, a ferde egyenes kivágás...!!!! És igen, szerintem sokkkkat javít. (és könnyû)

http://pix.bikemag.h...v__t__.JPG.htmlhttp://pix.bikemag.hu/karpatit/f__kmerev__t__.JPG.html

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Már akartam kérdezni:
A fékhídmerevítõ hasznos dolog, vagy fölösleges pénzkidobás és +súly?
Ha jó dolog, mondjatok márkát, hogy melyiket érdemes megvenni!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Köszi a válaszokat. :)

A fékpofákat meg majd lecserélem ha ennyire rossz a vélemény róluk.
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a 2005 -ös Deore V-fék (BR-M510-L) milyen a tapasztalataitok ezzel a fékkel kapcsolatban? Mennyire fog?

Kösz!

Üdv: kmax

Én több mint egy éve nyúzok ilyet, szerintem jó. XTR-hez viszonyítva is minimális különbséget érzek csak, pedig ezt Acera fékváltokarral használom. Ami hátrány, hogy nem cartridge-s a fékpofa - legalábbis az enyémen. Engem az eredeti fékpofa annyira nem gyõzött meg, ezért elöl lecseréltem piros ritchey-re, úgy már jó, hátul hagytam az eredetit. Ja, és 77kg vagyok.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Meg valami jó fékpofa. mert a shimanó az nem tuti szerintem.....

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Bukó mindenképp kell! :D

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts

Bár nem mentem vele, de a kialakításából és a megnövelt pillangóhosszból (107mm) ítélve nem lehet rossz. Egyszerû felépítésû. Szerintem inkább nézd meg a 2006-os LX-et. Formára ugyanaz, csak van rajta rugóerõállító csavar és cartrige-os fékpofái vannak, valszeg jobb anyagból. Súlya katalógus szerint 360g

Sajna fékváltás majd késõbb lesz de rögtön tárcsára. Ezt egy Kelly's Imagine -on láttam azért kérdeztem meg milyen, mert azon is ez lesz és az enyimé lesz. :) Kiváncsi vagyok mennyire fog kelleni bukó ha behúzom a kart. :))
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Bár nem mentem vele, de a kialakításából és a megnövelt pillangóhosszból (107mm) ítélve nem lehet rossz. Egyszerû felépítésû. Szerintem inkább nézd meg a 2006-os LX-et. Formára ugyanaz, csak van rajta rugóerõállító csavar és cartrige-os fékpofái vannak, valszeg jobb anyagból. Súlya katalógus szerint 360g

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 posts
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a 2005 -ös Deore V-fék (BR-M510-L) milyen a tapasztalataitok ezzel a fékkel kapcsolatban? Mennyire fog?

Kösz!

Üdv: kmax

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Akkor esztergályos szerintem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
A hossza tökéletes! a 9-es kulcshoz kialakított rész kétszer olyan hosszú mint a pillangó hátulján az erre kimart rész így elõl a csap vége is kb. 4 mm-el mélyebben van mint ameddig elkellene érnie............

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Ha a csap túl hosszú, akkor lefûrészelsz belõle és kész, csak a menetre figyelj, ha megsérül lehet hogy menetmaróval át kell menni rajta.

De nem igazán értem hogy lehet ilyen problémád, sztem szabványméret a féktüske, jó kéne hogy legyen. Az lehet esetleg, hogy a csavar gyárilag tömített és emiatt úgy érzed mintha nem lehetne rajta többet húzni. Bikából erõltetni kell, mondjuk ésszel azért mert a végén megszakad a menet.

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Ma szembesültem vele, hogy a Kona vázra utólag felrakott V-fék tartókonzol azon része ahol a 9-es kulccsal meghúzható túl hosszú ahhoz, hogy az SD5-ös Avid végig rácsússzon. A rugó is csak félig megy a lyukba.....érezhetõen nem stabil a fékpillangó.
Ilyenkor mi van?? Esztergályos vagy más tipusú tartókonzol??

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem gyari pofaval is harapott, meg esoben is. A felni sem mindegy ugye... A piros persze mindennel harap, de az vajpuha :)

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nekem is LX volt és király!(már elcseréltem tárcsára)
Szerintem tényleg eléggé harap monjuk piros ritchey pofával, vagy jó jagwire-vel(nekem ez volt), de a gyári pofa gagyi.
Az XT rõl nincs tapasztalat de szerintem csak jobb lehet mint az Lx

csöcs

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Szerintem pedig hibatlan. Es atom mod fog, egyaltalan nem rugalmasan. NEkem volt, nekem bejott. En azt vennek most is, ha V fek-et vennek. Csak tarcsara valtas miatt csereltem le. '04 parhuzamositott LX V-fek jojaz es kesz.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Nem vészesen, de a + egy forgáspont miatt kevésbé merev szerintem mit az egyszerûbb modellek.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
Nekem 2004es lx van, nagyon harap. Nem vettem észre hogy rugalmas lenne, bár városban használom csak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Igazából nagyjából mindegy,hogy avid shimano.Sztem a régebbi párhuzamosítós lx-et hagyjad(nem rossz de kicsit rugalmas a párhuzamosítótól,amúgy frankó), az xt-nél nem tudom mennyire játszik ez a kellemetlen tulajdonság. Avidokra nem sok panaszt hallani.Ami akciós.

goldlion

goldlion

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Lenne egy kérdésem: Milyen V-féket ajánlanátok városi állatkodásokhoz?Olyan 5-9 rugóm lenne rá per darab.Mégegy: lx-, xt-vel hasonló árú Avidok elérik a Shimano-t vagy netán többet is nyújtanak?Plz segítsen vki, kösz!