Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
én most váltottam erre.
majd kiderül...
mindenesetre a KoolStop Tectronic pofája 12000 körül lett volna (elsõ+hátsó)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Nekem lenni ESDÉ 7. :D Nagyon komoly kis V-fék. Egyszerû és piszok nagy a fékerõátvitele (én saját fékkarral használom) . Talán más pofa viszon jobb lenne hozzá, mert az RW2-esek mintha kicsit rágnák a felnit. :(

RW2 tényleg olyan gáz? Mennyire eszi a felnit? Épp most vettem én is tartalékba ilyet, aztán nézem a reviewkat hogy milyen gáz a RW2, szinte már fel sem merem tenni...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem lenni ESDÉ 7. :D Nagyon komoly kis V-fék. Egyszerû és piszok nagy a fékerõátvitele (én saját fékkarral használom) . Talán más pofa viszon jobb lenne hozzá, mert az RW2-esek mintha kicsit rágnák a felnit. :(
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Ja azt hiszem az is lesz. SD sl-ben mit ügyeskednek ki, ami miatt annyival könnyebb és drágább is? Mert látszólag egyforma. Vagyis, hogy az sl van ugyan olyan merev, mint az sd 5 csak könnyebb és emiatt drágább, vagy csak kiszedtek egy kis anyagot és drágábban adják?

Az sd5, és az sd 7 között van különbség. Ha egymás mellé teszed a két képet nem könnyen, de megtalálod. Valszeg optimáltak egy kicsit a dizájnon. Viszont az sl-en kapott néhány titán alkatrészt, és másik színt a hetessel szemben. Mindenki döntse el maga, hogy számára melyik éri meg a legjobban.

Egyébként meg az Avidok jók. Engem meggyõzött az enyim.

Sp

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
sd5 után még van sd7, azután jön sd sl...sram oldalról idézem:

sd7:

Upgrades from the Single Digit 5
- updated forging
- Lighter weight
- Rim Wrangler cartridge pads

sd sl:

Upgrades from the Single Digit 7
- Titanium hardware
- 18 grams lighter (per brake)
- Bead-blasted finish

ultimate:

Upgrades from the Single Digit SL
- CNC machined arms
- Sealed cartridge bearings

az sd3-sd5 re nem írnak semmi upgradet. meg persze súlyban különböznek: 210/210/180/165/182 g (sd3/5/7/sl/ultimate és db-ra értendõ)

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Persze pofa gondolom jobb az sl-ben, de emellett mi van?
Ööö. végül majd sikerül féket választanom.

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Ja azt hiszem az is lesz. SD sl-ben mit ügyeskednek ki, ami miatt annyival könnyebb és drágább is? Mert látszólag egyforma. Vagyis, hogy az sl van ugyan olyan merev, mint az sd 5 csak könnyebb és emiatt drágább, vagy csak kiszedtek egy kis anyagot és drágábban adják?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
városba jó, terepre inkább az avidot venném..

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
És jó ez a SRAM 7.0?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ajánlat:

http://bikediszkont....k.php?isbn=1957

http://ebike.hu/termekek/extra/1960 (én ezt választanám)

http://ebike.hu/termekek/extra/3198

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Minimum Deore V-fék vagy Avid SD3.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

TOZ

TOZ

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Foleg varosban hasznalatos bringahoz milyen feket vennetek? (a gyariak bellithatlanul sza... ize rosszak, es nem is fognak - en viszont nem vagyok egy technikus venaval megaldott ember, igy aztan ramfer az okosok tanacsa)

parameterek:
fogjon rendesen
es a vasarlasaval ne duplazzam meg a bicaj erteket...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
évjárattól függ, amikor felvásárolták, azóta gyengült picit az összes avid/rs termék minõsége.

hívd fel kedden a forgalmazót, ha valaki tud mondani naprakész információt, akkor õk lesznek azok

www.biker.hu

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Úgy tudom az ultimatet is a sram forgalmazza, vagy az még nem jelenti azt, hogy sram tervezés? És hol lehet régebbi sd-ket beszerezni?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Csak az Ultimate-ban golyóscsapágyak vannak, míg a többi fékben csak sima "siklócsapágynak álcázott perselyezés", illetve ez még eredeti Avid tervezés, és nem pedig Sram. Merev mint a disznó. És szép is, ami a mostaniakról nem mondható el. Ezért is vettem én SD Mag-ot ujjonnan. Ez is még eredeti Avid!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Úgy tudo kéne forgalmazni Magyarországon. Még a Biker4.0ban is benne van. Különben nem hiszem, hogy olyan nagy szám lenne az a fék, ami miatt annyiba kerülhet. Gyártó szerint cnc mart és 18g-mal nehezebb is az sl-nél.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Szerintem teljesen egyértelmû lenne, hogy a jobb oladli fékkarhoz tartozna az elsõ fék. Az a kezem erõsebb is és finomabban tudok fékezni az ügyesebb kezemmel. Mert persze az elsõt ezerszer többet húzom. Eddig úgy volt bekötve, de nagyon furán állt a bowden, tehát kell valami megoldást találnom. Esetleg, ha valaki tud ilyen féket?

ilyen világmegváltó ötlet már többször elhangzott;)
mindenki úgy használja ahogy akarja, ahogy beköti. csak ne felejtsd el figyelmeztetni majd aki kipróbálja a bringád, mert hatalmas firka lesz belõle.

és kezdj el gyúrni a másik kezedre, nem jó ha aszimetrikus.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Szerintem teljesen egyértelmû lenne, hogy a jobb oladli fékkarhoz tartozna az elsõ fék. Az a kezem erõsebb is és finomabban tudok fékezni az ügyesebb kezemmel. Mert persze az elsõt ezerszer többet húzom. Eddig úgy volt bekötve, de nagyon furán állt a bowden, tehát kell valami megoldást találnom. Esetleg, ha valaki tud ilyen féket?

Sztem, ilyen fék a világon nincs.....:D
SD Ultimate-et még én se láttam csak egyszer Pesten valahol (már nem tom hol),de nem látszott rajta semmi extra és kib@szott drága volt, accem a fékkar párja is 30 rugó felett van...

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Hol lehet kapni SD Ultimate féket? Én még nem láttam az országban sehol. Vagy ismer valaki olyan szimmetrikus féket amin variálható a bowdenezés iránya?