http://kep.tar.hu/ka.../pic2891877.jpg
HEHEHEHE,fõ a visszafogottság! ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen pedált vegyek?
Started by
GT-Rider
, 2003. March 31. 21:15
Posted 2003. July 29. - 21:33
Posted 2003. July 29. - 21:24
na hi.
a crank brothers honlacján láttam egy keretes eggbeatert...
az eggbeater hogy bírja a kiképzést??? értem ez alatt : letörések...
a crank brothers honlacján láttam egy keretes eggbeatert...
az eggbeater hogy bírja a kiképzést??? értem ez alatt : letörések...
Posted 2003. July 29. - 19:51
Dzsízösz,mi EZ??? Elsõ ránézésre a nagyi kloffolója.
De talán reszelõ,arra való,h apró darabokra szaggassa a cipõdet.
...Vagy a sípcsontodat...
Posted 2003. July 29. - 18:50
Na éppen ma volt pedálcsere,egy B+ platformról egy Wellgora,mondjuk még kicsit idegenkedik a lábam az SPDtõl,és fáj az oldalam a borulásoktól,de lassan megszokom,amikor ma 2. alkalommal mentem vele,már nem is borultam ;D
Igaz,a belelépéssel még vannak gondok,de a WPD 103-as nem olyan tipusú pedál,amit ne lehetne csak úgy bedokkolás nélkül is taposni ;D 8)
Igaz,a belelépéssel még vannak gondok,de a WPD 103-as nem olyan tipusú pedál,amit ne lehetne csak úgy bedokkolás nélkül is taposni ;D 8)
Posted 2003. July 28. - 23:43
Dzsízösz,mi EZ??? Elsõ ránézésre a nagyi kloffolója.
Posted 2003. July 28. - 20:34
A Brookly Machine Works-tõl megszokott finomkodás:
http://www.pinkbike....ew&image=103702
A bicóik is figyelemre méltóak
http://www.pinkbike....ew&image=103702
A bicóik is figyelemre méltóak
Posted 2003. July 28. - 20:13
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat patentpedál-ügyben.
...
Iguana!
Hogyé' adták a PD-M434-est? Magyar árlistában még nem is láttam...
Halihow!
Ha hiszed, ha nem, fogalmam sincs, mivel a bringát már ezzel kértem, és csak a végösszeg jutott el hozzám. Mivel egy csomó mindent lecseréltettem a szériagépen, ezért nem tudom pontosan. Meg kell kérdeznem. Sztem 12 körül lehetett.
Chris bátyó
Posted 2003. July 28. - 11:11
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat patentpedál-ügyben.
Lor!
Nem tetted egyszerûbbé a dolgomat a két új patentpedál-típus említésével ;D
Mondjuk ami kissé elrettent Time-tól meg a Look-tól az az áruk.
A Look-nál ha jól értelmezem csak a "4x4" az egyedüli MTB pedál, a többi outis. Az meg egy kicsit túlságosan minimalista dizájn 25.000-ért (ilyen kevés vasér' ennyi pénzt? ;D) ... Mintha egy darab vasrúdon állnék (kényelmes ez???)... No persze lehet, hogy értenek a dolgukhoz, és a pedál kiváló, csak hát az ára...
Time-ból max. a Time Atac Alu megvételére tudnám rászánni magam, ezek jól is néznek ki. az MTBR.COM-on is elég jó pontszámot kapott (500 hozzászólásnál ez már csak jelent valamit), bár ott úgy tûnik nem mindenki van elájulva a "bioperformance"-tól, néhányan zavarónak találják a láb ilyen mértékû szabad mozgását... Sajnos itt is az ár az, ami elrettent...
A rugóállító csavar szétugrása vs. kétoldalas SPD: valaki azt írta a testbike.hu-n a BBB DualChoice-ról: " A rugóállító csavart nem lehet elhagyni belõle, mert van a belsõ peremén egy kis bütyök ami miatt nem tud semerre sem csavarodni a rázkódásoktól ezáltal a beállítást is megtartja" ( http://testbike.free...ist2.php?307033 )
Iguana!
Lor!
Nem tetted egyszerûbbé a dolgomat a két új patentpedál-típus említésével ;D
Mondjuk ami kissé elrettent Time-tól meg a Look-tól az az áruk.
A Look-nál ha jól értelmezem csak a "4x4" az egyedüli MTB pedál, a többi outis. Az meg egy kicsit túlságosan minimalista dizájn 25.000-ért (ilyen kevés vasér' ennyi pénzt? ;D) ... Mintha egy darab vasrúdon állnék (kényelmes ez???)... No persze lehet, hogy értenek a dolgukhoz, és a pedál kiváló, csak hát az ára...
Time-ból max. a Time Atac Alu megvételére tudnám rászánni magam, ezek jól is néznek ki. az MTBR.COM-on is elég jó pontszámot kapott (500 hozzászólásnál ez már csak jelent valamit), bár ott úgy tûnik nem mindenki van elájulva a "bioperformance"-tól, néhányan zavarónak találják a láb ilyen mértékû szabad mozgását... Sajnos itt is az ár az, ami elrettent...
A rugóállító csavar szétugrása vs. kétoldalas SPD: valaki azt írta a testbike.hu-n a BBB DualChoice-ról: " A rugóállító csavart nem lehet elhagyni belõle, mert van a belsõ peremén egy kis bütyök ami miatt nem tud semerre sem csavarodni a rázkódásoktól ezáltal a beállítást is megtartja" ( http://testbike.free...ist2.php?307033 )
Iguana!
Posted 2003. July 28. - 06:24
lor: igazad van. Nem 323-as.
Ilyet használok:
http://www.tar.hu/iguana/736_2.jpg
http://www.freeweb.h...pics/307005.jpg
Ez asszem a PD-M434-es.
Ilyet használok:
http://www.tar.hu/iguana/736_2.jpg
http://www.freeweb.h...pics/307005.jpg
Ez asszem a PD-M434-es.
Posted 2003. July 28. - 00:53
nem kell figyelni arra, hogy epp melyik oldala all a fel oldalas pedalnak feled. mert a keretes resze nehezebb!
miert nem gondolkozol time-on look-on.
nekem az spd rendszeru pedalokkal az volt a gondom, hoyg szet estek alan dölón!
a rugot tarto csarav kicsavarodott es szetugrott!
onnantol kezdve csak feloldalas lett a dolog.
tehat inkabb sima spd-t vegyel.
azaz patent pedalt mert ez a neve!
az spd az a sima no cuccok neve.
ja nem kell kotszer!
csak tarsd a fejedben, hoyg lassitas kozben elobb lab kivesz utana megall.
;-)
iguana: te nem 323-at hasznalsz! hanem vmelyik nemtom mit. (ket oldalas es billeno keretes)
es nagyon jo a patent pedal a terepre mindenhova!
kiveve trial.
csak egy jo cipo es pedal kell.
oszt ennyi az egesz
miert nem gondolkozol time-on look-on.
nekem az spd rendszeru pedalokkal az volt a gondom, hoyg szet estek alan dölón!
a rugot tarto csarav kicsavarodott es szetugrott!
onnantol kezdve csak feloldalas lett a dolog.
tehat inkabb sima spd-t vegyel.
azaz patent pedalt mert ez a neve!
az spd az a sima no cuccok neve.
ja nem kell kotszer!
csak tarsd a fejedben, hoyg lassitas kozben elobb lab kivesz utana megall.
;-)
iguana: te nem 323-at hasznalsz! hanem vmelyik nemtom mit. (ket oldalas es billeno keretes)
es nagyon jo a patent pedal a terepre mindenhova!
kiveve trial.
csak egy jo cipo es pedal kell.
oszt ennyi az egesz
Posted 2003. July 28. - 00:24
Én 323-as Shimano-t használok május óta. Eddig még csak egyszer sikerült pofára esnem miatta (na meg egy figyelmetlen gyalogos miatt). Igaz, majdnem koppra be van húzva (oútis voltam vha - sprintnél jól jött). Nekem nagyon bejött, igaz, csak munkába járáshoz (40 km Pesten) és túrára használom.
Sima cipõvel nem igazán kényelmes, mert az spd-cucc nagyon kiáll a keretbõl (ami mûanyag). Viszont a keret rugós/billenõs az spd-részhez képest, így a kereten lévõ fogak maguktól kapaszkodnak, amikor a cipõ bepattan.
Nem ígérem, hogy terepre jó az az spd... De majd a nálam okosabbak jól megmondják. Ugye?
Sima cipõvel nem igazán kényelmes, mert az spd-cucc nagyon kiáll a keretbõl (ami mûanyag). Viszont a keret rugós/billenõs az spd-részhez képest, így a kereten lévõ fogak maguktól kapaszkodnak, amikor a cipõ bepattan.
Nem ígérem, hogy terepre jó az az spd... De majd a nálam okosabbak jól megmondják. Ugye?
Posted 2003. July 27. - 11:08
Help, emberek!
Mivel a 6 éves futócipõmben nem volt nagy élvezet a tekerés (a végén nem sok vér maradt a lábfejemben), ezért rászántam magam egy Adidas El Moro II megvásárlására. Az Adidas szerint ez "optional SPD compatible" nekem viszont sajna úgy tûnik, hogy ez azt jelenti, hogy "SPD nélkül is használható ugyan, csak nem érdemes". Ugyanis a jelenleg használt normálméretû alu-pedálommal (és természetesen nem SPD) nincs valami jóban. A "durvábban fogazott" oldalán használva a pedálnak össze-vissza csúszkál, és a kisebb fogakkal megáldott oldalon sem az igazi (bár itt 2-3x stabilabb mint a másikon). Egyszóval nem nyújtja azt a "száraz, biztonságos érzést". Viszont végre nem zsibong a lábam tekerés után, de cserébe fojamatosan a pedált sasolom, hogyaszongya "a fenébe megint elmozdult a lábam".
Nagyon elkezdtem fontolgatni egy SPD-pedál beszerzését. Meg a kötszerekét is, amire egy kezdõ SPD-snek nagy szüksége lehet
A kérdés már csak az maradt, hogy milyen típust? Legszívesebben valamilyen "felemás" pedált (egyik oldala SPD, a másik nomál) vennék. Ezek ugyan kicsit drágábbak, de az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy így majd jobban kell figyelni belépésnél, hoznak-e más kompromisszumot ezek a pedálok.
Amikre gondoltam (tetszési sorrenden):
- BBB Dualchoice (BPD-20) : 14.500
- Shimano M323, M324 : ~15.000
- Wellgo WPD994: 9.500
...ezek közül melyiket érdemes megvenni?
Vagy amennyiben azt mondanátok, hogy az SPD-nél épp elég istencsapása az, hogy figyelni kell a be- és kilépésre nemhogy még arra is, hogy melyik oldalán van a pedálnak, akkor ezek közül melyiket:
Óccsóér-pedál:
- SHIMANO M-515: 11.000
- SHIMANO M-505: 8.500
- Wellgo WPD823 : 7.000
Jobbfajta pedál:
- SHIMANO M-536: 15.500
- Ritchey V2 Comp: 12.000
- Ritchey V3 Comp: 13.000
- Wellgo MG-18: 11.000
...szóval HELP, HELP, HELP!!!
Mivel a 6 éves futócipõmben nem volt nagy élvezet a tekerés (a végén nem sok vér maradt a lábfejemben), ezért rászántam magam egy Adidas El Moro II megvásárlására. Az Adidas szerint ez "optional SPD compatible" nekem viszont sajna úgy tûnik, hogy ez azt jelenti, hogy "SPD nélkül is használható ugyan, csak nem érdemes". Ugyanis a jelenleg használt normálméretû alu-pedálommal (és természetesen nem SPD) nincs valami jóban. A "durvábban fogazott" oldalán használva a pedálnak össze-vissza csúszkál, és a kisebb fogakkal megáldott oldalon sem az igazi (bár itt 2-3x stabilabb mint a másikon). Egyszóval nem nyújtja azt a "száraz, biztonságos érzést". Viszont végre nem zsibong a lábam tekerés után, de cserébe fojamatosan a pedált sasolom, hogyaszongya "a fenébe megint elmozdult a lábam".
Nagyon elkezdtem fontolgatni egy SPD-pedál beszerzését. Meg a kötszerekét is, amire egy kezdõ SPD-snek nagy szüksége lehet
A kérdés már csak az maradt, hogy milyen típust? Legszívesebben valamilyen "felemás" pedált (egyik oldala SPD, a másik nomál) vennék. Ezek ugyan kicsit drágábbak, de az lenne a kérdésem, hogy azon kívül, hogy így majd jobban kell figyelni belépésnél, hoznak-e más kompromisszumot ezek a pedálok.
Amikre gondoltam (tetszési sorrenden):
- BBB Dualchoice (BPD-20) : 14.500
- Shimano M323, M324 : ~15.000
- Wellgo WPD994: 9.500
...ezek közül melyiket érdemes megvenni?
Vagy amennyiben azt mondanátok, hogy az SPD-nél épp elég istencsapása az, hogy figyelni kell a be- és kilépésre nemhogy még arra is, hogy melyik oldalán van a pedálnak, akkor ezek közül melyiket:
Óccsóér-pedál:
- SHIMANO M-515: 11.000
- SHIMANO M-505: 8.500
- Wellgo WPD823 : 7.000
Jobbfajta pedál:
- SHIMANO M-536: 15.500
- Ritchey V2 Comp: 12.000
- Ritchey V3 Comp: 13.000
- Wellgo MG-18: 11.000
...szóval HELP, HELP, HELP!!!
Posted 2003. May 14. - 23:51
A B+ pedalt mi is neztuk, eleg vicces hogy a golyok kifigyelnek belole. Ahhoz kepest sok az ara.
De van ugyanilyen porvedosben is.
Az iparis meg soksokezer.
Nem hinnem hogy sokkal jobban megerne iparisat venni.
De van ugyanilyen porvedosben is.
Az iparis meg soksokezer.
Nem hinnem hogy sokkal jobban megerne iparisat venni.
Posted 2003. May 14. - 12:35
Na ma reggel neki álltam kideríteni mi is a baj!!! Rá is jöttem!!!
Szóval az úgy van,hogy az Azonic pedál oldalában nem egy dugó van hanem egy Csavar!!! Azt hittem ez csak design elem és, hogy csak azért csavar, hogy jobban nézzen ki és csak a porvédés a funkiciója!!! Tévedtem!!! Ez a csavar is tart valamit!!! Legalábbis ha ezt becsavarom akkor nm lötyög!!! Ez eddig rendben is lenne, de csak a jobb oldaliben van ilyen csavar... :-\ AZAZ a bl oldalin nem tudom megszüntetni a lötyögést...
Szóvaé a kérdésem most az lenne, hogy hol lehet ilyen csavart venni? ? ? ??? Elég spéci, mert a bejseje üreges és elég nagy, de rövid... Tud valaki modani egy olyan csavarboltot ahol minden van? ? ? Vagy esetleg ekgy eszetergájost ai ud ilyet csinálni nekem!!!
Elõre is köszi!!!
Szóval az úgy van,hogy az Azonic pedál oldalában nem egy dugó van hanem egy Csavar!!! Azt hittem ez csak design elem és, hogy csak azért csavar, hogy jobban nézzen ki és csak a porvédés a funkiciója!!! Tévedtem!!! Ez a csavar is tart valamit!!! Legalábbis ha ezt becsavarom akkor nm lötyög!!! Ez eddig rendben is lenne, de csak a jobb oldaliben van ilyen csavar... :-\ AZAZ a bl oldalin nem tudom megszüntetni a lötyögést...
Szóvaé a kérdésem most az lenne, hogy hol lehet ilyen csavart venni? ? ? ??? Elég spéci, mert a bejseje üreges és elég nagy, de rövid... Tud valaki modani egy olyan csavarboltot ahol minden van? ? ? Vagy esetleg ekgy eszetergájost ai ud ilyet csinálni nekem!!!
Elõre is köszi!!!
Posted 2003. May 13. - 22:47
Értem és köszönöm!!!
Ma be is mentem egy csavarboltba és vettem is csavart a pedálhoz!!! Bár csak csavarfejes volt és nem imbuszos de jó lesz ez!!! Szoval nem imbusz fej van a tetején hanem egy vágás és kész!!!
A mási kérdésem, hogy mért csúszkál s pedáltest a tengejen ki be? ? ? rra rájöttem, hogy meg kéne húzni, de az meg egyszerûen nem megy... :-[
Szar ez az AzOnic...
Off:
Szombston értem haza!!! Azóte azon vagyon kphy készen legyen a bicjom!!! Ma végül meglett, csak ez a pedál kicsit furi...
Ma be is mentem egy csavarboltba és vettem is csavart a pedálhoz!!! Bár csak csavarfejes volt és nem imbuszos de jó lesz ez!!! Szoval nem imbusz fej van a tetején hanem egy vágás és kész!!!
A mási kérdésem, hogy mért csúszkál s pedáltest a tengejen ki be? ? ? rra rájöttem, hogy meg kéne húzni, de az meg egyszerûen nem megy... :-[
Szar ez az AzOnic...
Off:
Szombston értem haza!!! Azóte azon vagyon kphy készen legyen a bicjom!!! Ma végül meglett, csak ez a pedál kicsit furi...
Posted 2003. May 13. - 16:48
Csak egy kis segítség aza nyagiakban:
DK-Ironcross (platform néven is fut) 14,900.-
PR1MO-Tenderizer 1/2" 9,900.-
PR1MO-Tenderizer 9/16" Magnézium 12,900.-
Haro-Big Block Mg 9/16" 8,290.-
Haro-Big Block 1/2" , 9/16" 6,190.-
Haro-Csavar 1,790.-
Ezt mind, sõt még vagy 10 féle pedált találsza Velvartban.
PR1MO (a világ BMX eseink 80% ezzel megy)
Sonka Zsuzsinak is ilyen van és állítom, hogy a legjobb amivel addig mentem.
DK-Ironcross (platform néven is fut) 14,900.-
PR1MO-Tenderizer 1/2" 9,900.-
PR1MO-Tenderizer 9/16" Magnézium 12,900.-
Haro-Big Block Mg 9/16" 8,290.-
Haro-Big Block 1/2" , 9/16" 6,190.-
Haro-Csavar 1,790.-
Ezt mind, sõt még vagy 10 féle pedált találsza Velvartban.
PR1MO (a világ BMX eseink 80% ezzel megy)
Sonka Zsuzsinak is ilyen van és állítom, hogy a legjobb amivel addig mentem.
Posted 2003. May 13. - 16:27
Ugye a jobb pedálokhoz, PR1MO, DK, Haro azokhoz gyárilag van csomagolva plusz 10-15 szegecs.
De mivel ugyi nem mindenki zsír újjonnan veszi a taposnivalót, sõt egyes boltokban nem adnak hozzá széria csavarokat (lenyúlják maguknak, h majd jól eladják) ezért a legjobb megoldás, ha elmész egy csavar boltba és veszel megfelelõ méretû hernyócsavart, amit inbusszal tudsz beletekerni a menetbe.
Major: Mikor jössz má haza?
De mivel ugyi nem mindenki zsír újjonnan veszi a taposnivalót, sõt egyes boltokban nem adnak hozzá széria csavarokat (lenyúlják maguknak, h majd jól eladják) ezért a legjobb megoldás, ha elmész egy csavar boltba és veszel megfelelõ méretû hernyócsavart, amit inbusszal tudsz beletekerni a menetbe.
Major: Mikor jössz má haza?
Posted 2003. May 12. - 23:07
Posted 2003. April 18. - 09:21
Oké, de én viszont nem a fotó alapján mondom, hanem ami a kezemben volt és TELJESEN ugyan így nézett ki.
A kupak, amit kinyithatsz, ott van a rövidebb tengely végén, és a pedáltest kupak felöli részén van nyílás, hogy benyúlhass. Valóban nehezebb lehet így buzerálni a kónuszt.
A csapágyazás meg annyira nem zárt, hogy mikor a csavarmenet felõl megnéztem, beleláttam...tehát láttam a golyókat....ami persze nem gáz, ha valaki nem nagykoszbanmenésre (értsd XC) akarja használni, oda persze nem is ilyen pedál a 'menõ'.
Tehát ez a változat 4500Ft volt (Pedalomán).
Persze lehet, h a másik zárt csapágyas és azért 9000 :
A kupak, amit kinyithatsz, ott van a rövidebb tengely végén, és a pedáltest kupak felöli részén van nyílás, hogy benyúlhass. Valóban nehezebb lehet így buzerálni a kónuszt.
A csapágyazás meg annyira nem zárt, hogy mikor a csavarmenet felõl megnéztem, beleláttam...tehát láttam a golyókat....ami persze nem gáz, ha valaki nem nagykoszbanmenésre (értsd XC) akarja használni, oda persze nem is ilyen pedál a 'menõ'.
Tehát ez a változat 4500Ft volt (Pedalomán).
Persze lehet, h a másik zárt csapágyas és azért 9000 :
Posted 2003. April 18. - 09:11
Én tegnap 9rongyért láttam a rájdbájk-ban. Lehet, hogy az más, mert azért nem szokták dupla árba nyomni a b+ cuccokat. Egyébként, ha megnézed az MG által beszúrt képet, akkor azon látszik, hogy a pedáltest kialakítása miatt kívûlrõl elég nehézkes állítani a kónuszt (nagyon bent van a tengely vége). Az egyszerû piros pedálon meg ott van a pedál szélén a kupak. Azon pikk-pakk beállítod, hogy ne szoruljon. Én csak ezért gondoltam, hogy az esetleg zárt csapágyas.